Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

След 80 км тресе много. W140

• Please log in to reply
61 мнения по тази тема

#16 merdjamin

merdjamin

Чирак

• Потребители на форума
  • 112 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    w210 e200 1998 w211 220cdi 2004

Публикувано 26 декември 2008 - 18:50

Някои му викат и магаре но вьпроса беше за тампоните му.
  • 0

#17 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 27 декември 2008 - 03:46

:beer: Предавам се
  • 0
.

#18 RRR

RRR

Чирак

• Потребители на форума
  • 124 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 27 декември 2008 - 17:13

Здравейте и ЧЕСТИТА КОЛЕДА,

Още не съм решил проблема, но по празниците съвсем никакво време не ми остана. Колата си тресе аз си карам и така. Разбира се опитвам се да не вдигам над 80 -90 за да не ми тресе, но то и в зимни усковия градско по добре да не се кара с такава скорост.

Видях доста сте писали след празниците ги почвам едно по едно да ги гледам, някой беше писал за тампони на мотора - сложих чисто нови, заедно с този на скоростите.
Много ме изнервя тази цялата работа направо се побърквам, но явно такъв ми бил късмета сега.
Чудя се като краен вариант да отида ли в Балканстар да хвърлят едно око, ама знам ли......

Хайде лека вечер на всички и приятно изкарване на новата година.

Успех
  • 0
W140 300 TD 98г.

#19 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 27 декември 2008 - 19:52

http://www.mbclub.bg...showtopic=14742

Тема за тампони,метни едно око.
  • 0
.

#20 RRR

RRR

Чирак

• Потребители на форума
  • 124 Мнения:

Публикувано 06 януари 2009 - 15:44

И така какво излезе. ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО.

Проверих едно амортисьорче което обирало вибрациите - не е то. Проверих втулките на носачите като нови - не са те. Ще я взривя тази кола няй накрая мама и
  • 0
W140 300 TD 98г.

#21 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 06 януари 2009 - 16:04

Като запалиш колата колко луфт имаш на волана?
  • 0
.

#22 RRR

RRR

Чирак

• Потребители на форума
  • 124 Мнения:

Публикувано 08 януари 2009 - 11:42

Нямам никакъв луфт, ама грам. Съмнявам се във втулките че като се проверят в сервиз изглеждат здрави но после като стъпи тежката машина и дават ядове.
Проверих обаче цената и леко се стреснах, има ремонтен комплект за долните носачи само тампони, обаче за горните не се продават само тампоните а заедно с носачите и 420лв е бройката. А долните за двата е 228 лв комплекта. Става тежко...
  • 0
W140 300 TD 98г.

#23 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 09 януари 2009 - 16:37

Прав си,така си е,цените на долните втулки не са проблем,проблема е,че ги смазва за нула време ако попаднеш на кофти партида.Оригиналните ги смазва на 50 000 мили тук еле ако си с малко по-широчки гуми.Гпрните са цели и са майка си и баща си.

Работата е много сьщо,едно езбиване с пневматики,едно набиване на другите,реглаж след това..................мани.Гледам продават полиретан долни комплекти,те са по-добри от оригиналната гума и не ги скапва маслото ако имаш теч на масло.

Втулките ако ги напьне сьс щангата механика и не мрьднат значи са си ОК.Те се цепят в горната си част и ясно се вижда кога са зле като го подпре и леко вдигне щангата.Моите на едната бяха като майски розички,смяна с оригинал и колицата стьпва като в паници.Другата преди 3 дни пак беше на канала - всичко здраво по нея,но и всичко сменяно преди аз да и скоча,само я чакам да смаже втулките на долния и минава на полиретан па кво ще да става.Нея я чакат и валяци тия дни та по тая причина няма да сложа оригинал втулки.
  • 0
.

#24 RRR

RRR

Чирак

• Потребители на форума
  • 124 Мнения:

Публикувано 09 януари 2009 - 17:42

Значи да разбирам че не бих могъл да сменя само тампоните на горните носачи а ще трябва с носачите...мъкааа.... Това би ли могло да довежда вибрации в волана на място и тресене след определена скорост. Мисълта ми е, ако ги сменя всичките и после се окаже че не е от тях ще ми стане лошо.

Какви са тези от полиретан които могат да ги заместят и има ли ги в БГ ?
  • 0
W140 300 TD 98г.

#25 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 09 януари 2009 - 18:14

Значи да разбирам че не бих могъл да сменя само тампоните на горните носачи а ще трябва с носачите...мъкааа.... Това би ли могло да довежда вибрации в волана на място и тресене след определена скорост. Мисълта ми е, ако ги сменя всичките и после се окаже че не е от тях ще ми стане лошо.

Какви са тези от полиретан които могат да ги заместят и има ли ги в БГ ?

Горните са цялото рамо,олните се сменят втулките само,комплект идват предни/задни.За смяна са когато си МНОГО СИГУРЕН,че са за смяна.Ако са здрави стои като камьк,щанга и 65 килограмово гьзе и няма да мрьдне ако е здраво.

Линк за тампоните,пласмаса и няма кьсане.

http://www.energysuspension.com/

В БГ не ги знам кьде ги има,рови из ОФФРОУД форума,те са им спецове на тия,в гората вдигната джипка скапва оригинала за нула време.

За сьжаление не продават спец. Мерцедес,НО продават сьс сьщите размери та проблема не е голям - трябва да знаеш размерите на твоите и си ти.
  • 0
.

#26 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 09 януари 2009 - 18:25

Хм,хм...тъмна работа се оказва,май проблема?
Дали колата не е имала удар отпред,който да е отремонтиран надве-натри?На твое място и измивам мотора и под него(доколкото е възможно),качвам я на крик и оглеждам внимателно за поддал носач,ботуш,държач на хидравликата...?
Да не забравиш да пишеш какъв е бил проблемът,ей! :nono: ;)
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#27 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 09 януари 2009 - 19:04

И така какво излезе. ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО.

Проверих едно амортисьорче което обирало вибрациите - не е то. Проверих втулките на носачите като нови - не са те. Ще я взривя тази кола няй накрая мама и

Я си взриви ...гумаджиите, па после сменявай туй-онуй

Поздрваи
:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#28 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 10 януари 2009 - 11:57

абе колеги, не четете ли?
ЧОВЕКА Е ПИСАЛ "вибрации на място"

кво общо имат тампони на носачите? дори при движение да е от тях, ПЪРВО трябва да се оправи проблема с тресенето на място, защото е по-лесно да изчистим първо логичното

RRR, не видях НИКЪДЕ да си писъл точен модел и ДВИГАТЕЛ?
явно е че вибрацията намясто идва от мотора! вече се досещам какъв е проблема, НО ми пиши точния модел на мотора! автоматик? ръчка?
  • 0

#29 merdjamin

merdjamin

Чирак

• Потребители на форума
  • 112 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    w210 e200 1998 w211 220cdi 2004

Публикувано 10 януари 2009 - 14:44

Ако мотора работи нормално имайте в предвид че има тампони ментета по 60лв в еврото и така темата ще си вьрви непрекьснато.
  • 0

#30 RRR

RRR

Чирак

• Потребители на форума
  • 124 Мнения:

Публикувано 10 януари 2009 - 18:42

Модела е S300 TD от 98 година, автоматик.

Още не съм решил да сменям нищо, защото първо трябва да изчистя вибрациите на място откъдето съм почти сигурен че идва проблем. Най вероятно като се засили скоростта и затова се и усилват вибрациите. Вече се чудя къде да ходя да го намерят тозипроблем, че не издържам да я карам в това състояние.
  • 0
W140 300 TD 98г.

5 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 5 гости, 0 анонимни