Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Угасна и нежелае да запалисъединител , първа , гас и огасна в задръстването

• Please log in to reply
69 мнения по тази тема

#31 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1237 Мнения:
  • Град:София town
  • Автомобил:
    BMW E34

Публикувано 17 ноември 2008 - 21:50

Хитър си тиииии :) Не бях се сетил!!!!! Благодарско за пояснението .... :)
  • 0

#32 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 17 ноември 2008 - 21:59

Хитър си тиииии :) Не бях се сетил!!!!! Благодарско за пояснението .... :)

Страдаааал съм аз приятелю
(ракийката е от мен)

Поздрави
:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#33 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 17 ноември 2008 - 22:52

А след като оправите колата,в Шел не ходете.Аз не стъпвам там от 2001 година насам!Само ОМВ!

Сори,че не е баш по темата.

От Шел не бива дори и закуски да си купувате.Там няколко дизелови коли скапахме,после имах един Опел Калибра,който пострада от гориво на Шел.Чистене на дюзи с лазер /май беше/ при Дунев за маса пари правих заради пикоча,който наливат.Засега от както съм взел книжка /5г/,само от ОМВ зареждам и нямам никакви проблеми,нито с нафтата,нито с А95.

М да... OMV да не е единствената добра, ама Шел баш е тамян за дявола. Аз от там напоследък само чистачки си купих и то, щото никъде другаде нямаше 65 сантиметрови...
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#34 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 17 ноември 2008 - 23:22

Ми незнам....мен си ми мяза да нема бензинец......щото симптомите са точно такива :)....и си спомням преди години на сестра ми едно гадже караше 560 сек...от последните модели-пълно с екстри....и така спират те на пътя-със същите симптоми....и оня....са ми се еба мамата..изгоре компютъра....замина двигателя....не знам си кво си......ма се оказа че му заяла стрелката на горивомера....и като се сипа от тубата бензинец....си тръгна като стои та гледай......мЪ.....то човек първо мисли лошото :)
дано е бензин....и ако е-от тука нататъка ще сипваш найй късно на половин резервоар....е БЕНЦБОСА може да ти кажа как му ревах по телефона ,че съм ходил около 5 километра да си купя бензинец и да си го върна в колата дето реших да си карам до края на резервоара....нема сми:)
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#35 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 17 ноември 2008 - 23:52

владек и Vitciq (бате кажи тва как го произнасяш на БГ и кво означава )

бензиновата помпа не се спира от налягане!!! има едно реле върху което пише KPR. то управлява помпата. релето взима сигнал от комутатора дали мотора работи. тоест получава импулсен сигнал с правоъгълна вълна. когато няма сигнал за около 2секунди, KPR изключва помпата.

такаче незнам как сте нелели в шишетата. всъщност има един вариянт. когато KPR се скапе, се прави едно мостче и помпата работи без да спира, щом сте на контакт.

към колегата с непалещата 124.
помпата ти работи-чул си я....
бензин сипваш--ако не палне,
вадиш една по една свещите--да ги провериш. ако не са омазани в масло и съединени електроди,
взимаш клещи и хващаш един пирон, вкарваш го в някоя от лулите на свещите, доближаваш на 7-8мм от блока на мотора и някой вътре да върти. така провери дали въобще запалителната сист. работи.
ако няма, вадиш кабела на бобината и апк това упражнение, ако пак няма искра
си за бобина, комутатор или датчик на колянов вал. (малко вероятно)
  • 0

#36 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1237 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW E34

Публикувано 18 ноември 2008 - 08:51

Витциг .... :) Майор от ВСВ с около 20-25 човека превзема Ебен-Емайл във Белгия май беше ...... срещу около 900 човека се е борил и е успял .....
Комутатор на 124 ...... е това е нещо ново ....... аз в бутилки не съм наливал,просто питах Vladek,как става номера! Иначе като изстине комутатора не се ли оправя ....... VW-та (ГОЛФ 3/ПОЛО) много страдат от това,и така се оправят ....
  • 0

#37 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 18 ноември 2008 - 10:08

владек и Vitciq (бате кажи тва как го произнасяш на БГ и кво означава )

бензиновата помпа не се спира от налягане!!! има едно реле върху което пише KPR. то управлява помпата. релето взима сигнал от комутатора дали мотора работи. тоест получава импулсен сигнал с правоъгълна вълна. когато няма сигнал за около 2секунди, KPR изключва помпата.

такаче незнам как сте нелели в шишетата. всъщност има един вариянт. когато KPR се скапе, се прави едно мостче и помпата работи без да спира, щом сте на контакт.
вадиш една по една свещите--да ги провериш. ако не са омазани в масло и съединени електроди,
взимаш клещи и хващаш един пирон, вкарваш го в някоя от лулите на свещите, доближаваш на 7-8мм от блока на мотора и някой вътре да върти. така провери дали въобще запалителната сист. работи.

Ха, ха
Значи реленцето ми е било скапано
(междо другото не съм обръщал внимание дали помпата е спирала някога или не)
Да
От маркучето съм пълнил пластмасови шишета за проба на помпата(за дебит на минута)
Поздрави

:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#38 Naseto

Naseto

Чирак

• Потребители на форума
  • 65 Мнения:
  • Интереси:Mercedes-Benz

Публикувано 18 ноември 2008 - 10:35

Ами така и ще направя , защото от два сервиза тактично ми отказаха да се занимават с дъртия ми механичен инжекцион и пр.
Още днес ще опитам и ще споделя резултатите .
Мерси за отговорите на теб и на всички съпричастни колеги .
  • 0
Публикувано изображение

#39 Subsonic

Subsonic

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 4619 Мнения:
  • Автомобил:
    ex W124 230E, 91
    ex W124 260E, 89
    ex S211 E320, 03
    C219 CLS500, 06

Публикувано 18 ноември 2008 - 10:53

Ами така и ще направя , защото от два сервиза тактично ми отказаха да се занимават с дъртия ми механичен инжекцион и пр.
Още днес ще опитам и ще споделя резултатите .
Мерси за отговорите на теб и на всички съпричастни колеги .

Отказаха ти щото не навсякъде са компетентни по въпроса. И предпочитат тебе да изкарат виновен - едва ли не, абе що я караш тая кола дето ние не я разбираме, я вземи я хвърли.

Направи както ти е писал Lorinser - провери горивото - КПР релето се вади и като замостиш със солиден кабел изводи 30 и 87 на куплунга помпата трябва да почне да върти. Провери после има ли искра. Ако и това е в ред и нямаш течове по горивната система - провери регулатора за налягане на горивото - едно малко цилиндърче пред дебитомера - с три метални тръбички и едно вакумно съединение. Откачи вакума и виж като върти помпата да не църка бензин от там.

Каква ти е алармата? Ако е МАК с вградения имобилайзер те имат склонността понякога да дават засечка. Абе каквато и да е, провери да не е проблем с имобилайзера. Различните имобилайзери бачкат различно - някой спират захранването на помпата, други - комутатора.
  • 0

#40 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 18 ноември 2008 - 11:35

Витциг .... :) Майор от ВСВ с около 20-25 човека превзема Ебен-Емайл във Белгия май беше ...... срещу около 900 човека се е борил и е успял .....
Комутатор на 124 ...... е това е нещо ново ....... аз в бутилки не съм наливал,просто питах Vladek,как става номера! Иначе като изстине комутатора не се ли оправя ....... VW-та (ГОЛФ 3/ПОЛО) много страдат от това,и така се оправят ....

ми бате, напиши го с главна буква тоя майор :)

има комутатор в 124, иначе щеше да е като жигула, с чучкче и наковалня и псувня на всеки 10хил км.
на модула на електронното запалване се казва комутатор. даже и 124 има :) просто не се развалят до 93та
  • 0

#41 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Автомобил:
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 18 ноември 2008 - 11:39

Каква ти е алармата? Ако е МАК с вградения имобилайзер те имат склонността понякога да дават засечка. Абе каквато и да е, провери да не е проблем с имобилайзера. Различните имобилайзери бачкат различно - някой спират захранването на помпата, други - комутатора.

ей са някой ще каже...ама виж че е гаснела неизведнъж (плавно)
е да де ама и на мен ми се е случвало, не само с мак, ами и с друга, да ми прави същия номер. даже почна да пуши черно и да прекъсва. оказа се че при ремонта съм забравил да закача масата на алармата.... как се получи този ужас ефект, още немога да си обясня, но явно е замасявал отдругаде и е обърквало работатат на комутатора
  • 0

#42 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1237 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW E34

Публикувано 18 ноември 2008 - 13:36

Да деее ..... Аз за сефте чувам развален комутатор на 124 затова ..........
  • 0

#43 Naseto

Naseto

Чирак

• Потребители на форума
  • 65 Мнения:
  • Интереси:Mercedes-Benz

Публикувано 18 ноември 2008 - 13:52

Опитах дали ще даде искра , хвърля , проблема не е там , ключ за свещи се оказа ,че нямам и немога да ги проверя . Опитах и да запаля на студен двигател , но неуспях .
Алармата незмам каква е , слагана е в италия , но мисля че няма имобилаизер .
Ще опитам с 5 литра бензин да запаля , но мисля 4е стрелката не е заседнала , защото когато дам контакт се вдига и като неуспее да запали и върна ключа , стрелката пада в начална позиция .
  • 0
Публикувано изображение

#44 SAMURAIJACK

SAMURAIJACK

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3037 Мнения:
  • Град:Стара Загора
  • Интереси:Живота, Вселената и Всичко останало
  • Автомобил:
    C 140 CL 500 (weekend car)
    В историята:
    W124 260 E
    W124 E 300
    W126 S 500
    C140 CL500(US)

Публикувано 18 ноември 2008 - 15:44

Опитах дали ще даде искра , хвърля , проблема не е там , ключ за свещи се оказа ,че нямам и немога да ги проверя . Опитах и да запаля на студен двигател , но неуспях .
Алармата незмам каква е , слагана е в италия , но мисля че няма имобилаизер .
Ще опитам с 5 литра бензин да запаля , но мисля 4е стрелката не е заседнала , защото когато дам контакт се вдига и като неуспее да запали и върна ключа , стрелката пада в начална позиция .

Nase-бате-кажи в кои квартал си-и даи да доида до тебе-да идем да земем бензин и да сипем и да се свърши с тая мъка :)
  • 0
MERCEDESBENZCLCoupe C140  1902 4 (1)

#45 stutgart

stutgart

Чирак

• Потребители на форума
  • 143 Мнения:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz CL500 (C215)
    Mercedes-Benz C200 Kompressor (W203).

Публикувано 18 ноември 2008 - 15:47

Пич, да им го туриш на тея дето ти отказват! Та отказва ли се спешна помощ??? Ето ти номера на един,който аз познавам и няма да ти откаже, нито ще ти одере кожата! Всъщност човека ще ти помогне както може! Казва се Любо и GSM му е 0888327780! То се е видяло, че няма да мине без инвестиций! За съжаление! Само, че евентуално ще се наложи да издърпаш по някакъв начин колата до него, щото има апаратура! Той ще ти каже къде да го намериш, ка то му се обадиш! Пробвай...
  • 0
Публикувано изображение

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни