Фил, чудя се ако направиш толкова голям навес дали няма да заемеш много голяма част от двора и да стане много претрупано.
Освен това, колкото по-голяма е площта на гаража или навеса, толкова по-сериозни греди и подпори трябват.
Това ще трябва да носи на вятър, дъжд, сняг и т.н. Хубаво е да го сметне конструктор, а там направо си отиваш на проект.
После, с проекта, кандидатстваш за разрешение за строеж в общината.
При всички положения ще се проектира от някой, които се занимава с това, независимо дали е гараж или навес, най-вероятно конкструктор, както предложи ти, но за да онагледя защо гаража ми се струва отнемане на пространство, прилагам една груба схема на целия двор и къщата, където става ясно колко сградички ще имам из двора и един закрит гараж, ще направи почти всичко в закрито пространство...а някак си навеса ми се вижда по открит, а и с тия размери трудно ще навява отдолу каквото и да е, но е факт, че зимата в затворено помещение е къде къде по-добре...
къша.JPG 58,8K 12 Брой сваляния
тия кафевите неща са вратите от снимката, от другата страна на къщата пак имам ролетна врата ( реших, че е по-ефективно, отколкото огради ), а това черното е подпорната стена на комшията, която ще използвам за гръб на барбекюто, фитнеса (хехех) и котелното
Ееех, да си има проблемите
Фил, мисля че и за навеса трябва разрешение и узаконяване. Нещата вече са много по-сложни от преди време. Преди беше така: строиш без никакви документи, идват от общината- глобяват с някаква смешна сума и воала, вече е законно
Ванка, с новите промени в ЗУТ, за градински и паркови елементи (навеса и барбекюто се водят такива), не се изисква разрешително и план за строеж, когато не са над 2,50 м височина