Висока температура-нормално ли е?W124 200CE
Започната от MB 2000, 22 май 2008 - 19:53:33
45 мнения по тази тема
Публикувано 22 май 2008 - 19:53
Доста теми изчетох,но така и не намерих отговор на моя проблем,затова и отварям нова тема. Не знам,може пък това и да не проблем за моя
МЕРЧО,но за да съм сигурен ще го опиша.Ако някой може да помогне-БЛАГОДАРЯ!Защото и аз,както повечето колеги,си
обичам колата и не искам да я прецакам от немарливост.Също така искам да съм малко по-осведомен относно вероятния проб-
лем,защото знаете какви"чудо"майстори си имаме в БГ.
Та проблема е в загряване до около 105-110гр. в градски условия.Нямаше да го правя на въпрос,ако това се случваше
в големите жеги през лятото.Всъщност при затопляне на времето до около 10-15гр.,дори без включен климатроник,колата
загрява до посочената температура.Иначе извънградско държи нормалната/около 85-90гр./ температура.Също така колата
губи по малко от антифриза и се налага да и доливам,но пък от никъде не тече/ни отвътре,нито от вън/.
Само да уточня,че:колата е 124-200СЕ,бензин,122/118/к.с.,1992г.
Също така 2007г. година и и смених термостата/преди смяната не загряваше повече от 60-70гр.,но пък в градски условия
положението беше същото/,сменен е антифриза и капачката на разширителното казанче.
Та въпросът ми е:Нормално ли е това?Или не?Възможно ли е да е от гарнитурата на главата?/и някой може ли да ме осветли
колко ще струва смяната и/.Знам,че причините може да се окажат много,но все пак,ако някой може да ме ориентира,ще съм му
много благодарен!!!!!!!!!!!!!!!!!
МЕРЧО,но за да съм сигурен ще го опиша.Ако някой може да помогне-БЛАГОДАРЯ!Защото и аз,както повечето колеги,си
обичам колата и не искам да я прецакам от немарливост.Също така искам да съм малко по-осведомен относно вероятния проб-
лем,защото знаете какви"чудо"майстори си имаме в БГ.
Та проблема е в загряване до около 105-110гр. в градски условия.Нямаше да го правя на въпрос,ако това се случваше
в големите жеги през лятото.Всъщност при затопляне на времето до около 10-15гр.,дори без включен климатроник,колата
загрява до посочената температура.Иначе извънградско държи нормалната/около 85-90гр./ температура.Също така колата
губи по малко от антифриза и се налага да и доливам,но пък от никъде не тече/ни отвътре,нито от вън/.
Само да уточня,че:колата е 124-200СЕ,бензин,122/118/к.с.,1992г.
Също така 2007г. година и и смених термостата/преди смяната не загряваше повече от 60-70гр.,но пък в градски условия
положението беше същото/,сменен е антифриза и капачката на разширителното казанче.
Та въпросът ми е:Нормално ли е това?Или не?Възможно ли е да е от гарнитурата на главата?/и някой може ли да ме осветли
колко ще струва смяната и/.Знам,че причините може да се окажат много,но все пак,ако някой може да ме ориентира,ще съм му
много благодарен!!!!!!!!!!!!!!!!!
Публикувано 22 май 2008 - 20:00
http://www.mbclub.bg...showtopic=12256
Има един списьк в тая тема с моторите които работят на леко по-висока температура,прегледай дали не си в списька и как се свалят градуси.
Виж си водната помпа да не тече / знам какво си писал ма пак я виж / и си проверявай редовно маслото да не ощеша с вода,че тогава си за мотор.Може да си издухал гарнитура и леко да ти набива охладителна в цилиндрите ма не казваш да пуши бяло,не казваш и по колко и на колко доливаш и на какво нив ти е охлаждащата...................Как да е,нормално било за тия мотори да вьрвят на 110 градуса ма това според Мерцедес,според МЕН не е.
Има един списьк в тая тема с моторите които работят на леко по-висока температура,прегледай дали не си в списька и как се свалят градуси.
Виж си водната помпа да не тече / знам какво си писал ма пак я виж / и си проверявай редовно маслото да не ощеша с вода,че тогава си за мотор.Може да си издухал гарнитура и леко да ти набива охладителна в цилиндрите ма не казваш да пуши бяло,не казваш и по колко и на колко доливаш и на какво нив ти е охлаждащата...................Как да е,нормално било за тия мотори да вьрвят на 110 градуса ма това според Мерцедес,според МЕН не е.
.
Публикувано 23 май 2008 - 07:33
според мен нищо и нема на колицата,тя точно там някъде на тая температура треа да включи перката и ще я охлади до към 90-95 градуса и така до следващото кръстовище на което ще трябва да изчакаш 3-4 светофата да минеш пак ще си над 100 и пак перка и те така те
СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано 23 май 2008 - 07:45
http://www.mbclub.bg...showtopic=12256
Пак ще проверя за течове по охладителната система.За белия пушек съм проверявал,но до сега не е имало такъв.Нивото на
охл. течност достига горния ръб на отвора за тръбичката към радиатора и на това ниво си остава.Губи течност може би около 100-200мл
на 1000-1500км.
Благодаря ти BENZBOSS,и аз си мисля,че не е нормално да загрява при по-хладно време,дори и в града,до темп.над 100гр.,но нали
на 102 моторите вентилатора включва при темп. около 105-110гр.,а и извън града заковава темпер. на около 85гр.
Ще се опитам да намеря и аз термостат,който отваря на 80гр.,пък щевидим какво ще стане.
Публикувано 23 май 2008 - 08:00
Toва 100-150мл на 1000-1500км си е бая.Може леко да изтърва от някое съединение и да го изпарява и за това да не капе и да се вижда да има теч.Ако се ограничим до пропуски в охладителната уредба е възможно и да има проблем в радиаторчето на парното.На предното стъкло от вътрешната страна има ли лек мазен филм или е сухо и чисто.
Ако има проблем с гарнитура или с мотора трябва да ти цапа антифриза в леко кафяв цвят.Твоя бистър и чист ли е?
За термостата няма смисъл да купуваш нов а свали стария и го слагай в тенджерата на котлона и с термометъра го виж кога започва да отваря и кога е отворил напълно.
Не изключвай и да има несъответствие между показанията на термодатчка и реалната температура.Вържи в някой сервиз да ти премерят температурата с онези лазерчета.
Ако има проблем с гарнитура или с мотора трябва да ти цапа антифриза в леко кафяв цвят.Твоя бистър и чист ли е?
За термостата няма смисъл да купуваш нов а свали стария и го слагай в тенджерата на котлона и с термометъра го виж кога започва да отваря и кога е отворил напълно.
Не изключвай и да има несъответствие между показанията на термодатчка и реалната температура.Вържи в някой сервиз да ти премерят температурата с онези лазерчета.
Публикувано 23 май 2008 - 09:24
Колега,и аз имам същия проблем,въпреки ремонтите които правих(смяна на гарнитура,шлайфане на главата и т.н.)..Кво направих-махнах термостата и сега температурата е около 65-70 гр. При задръстване в града-не качва повече от 80-85.Според мен е много добре за моторчето тая температура(кой,квото ще да си разправя)! Никаква разлика в разхода на гориво,щото нали казват,че ако е по-студен мотора,по-голям разход давало-това е само за през зимата,може би..Сматам да си сложа нов термостат чак когато температурите паднат чувствително под 20 гр.-некъде към края на октомври ,за да има парно..
Естествено,виж пак за течове,както колегите казват.Провери си тапите на блока,щото за толкова години не може да не са ръждясали-на мен от там ми дойдоха проблемите-на два пъти избиват и прегрявах колата..Последния път се беше спукала тапата под колектора и губя вода,пък не се вижда никъв теч от никъде!!!После разбрах,че като пръска в колектора,водата се изпарява моментално и за това не се вижда теч!
Естествено,виж пак за течове,както колегите казват.Провери си тапите на блока,щото за толкова години не може да не са ръждясали-на мен от там ми дойдоха проблемите-на два пъти избиват и прегрявах колата..Последния път се беше спукала тапата под колектора и губя вода,пък не се вижда никъв теч от никъде!!!После разбрах,че като пръска в колектора,водата се изпарява моментално и за това не се вижда теч!
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."
Публикувано 23 май 2008 - 18:02
Пак ще проверя за течове по охладителната система.За белия пушек съм проверявал,но до сега не е имало такъв.Нивото на
охл. течност достига горния ръб на отвора за тръбичката към радиатора и на това ниво си остава.Губи течност може би около 100-200мл
на 1000-1500км.
Благодаря ти BENZBOSS,и аз си мисля,че не е нормално да загрява при по-хладно време,дори и в града,до темп.над 100гр.,но нали
на 102 моторите вентилатора включва при темп. около 105-110гр.,а и извън града заковава темпер. на около 85гр.
Ще се опитам да намеря и аз термостат,който отваря на 80гр.,пък щевидим какво ще стане.
В цитираната горе тема има списьк на моторите които вьрвят с термостати на 87 градуса,някои са на 89 ако помня.................разкарай си термостата,промий радиатора с Моли и сложи "летен" студен термостат на 79 или 80 градуса.Няма да е по-зле,няма как да е по-кофти от това ма и теча на антифриз трябва да си намериш от кьде е.Да не ти пуска капачката?
.
Публикувано 23 май 2008 - 19:17
Точно за капачката си мисля и аз.Първо нея бих погледнал.Това обеснява загубата на антифриз,а определено влияе и на топлообмена.Също се увери,че датчика не те лъже както те посъветва W123.
Публикувано 25 май 2008 - 18:26
аз си сложих термостат на 71 градуса още преди зимата и колата си беше 6 и имах нормално парно и загряваше пак толкова бързо както преди само че с разликата че спря да прегрява.Взех си и нов датчик за пускане на перката(ел.) защото от Мерцедес са го направили оригиналния да включва на 115гр. и да изключва на 105гр.Моя сега е от рено и включва на 87гр. и изключва на 82гр.Разхода ми е същия но не тормозя колата в тия задръствания а на извънградско ми държи 80гр.Махнах пластмасата покрай предната ел. перка и там се оказа че има умрели животни и пръст от как е станала кола.Една пароструйка и двата радиатора светнаха! Махнах ВИСКОТО и сега там има още една ел. перка но с много по-голям дебит от предната на климатика и колата ми няма как да прегрее.Работят и двете но по отделно!!! мотора ми е 111....
S 124 200 TE 16
Публикувано 25 май 2008 - 21:27
аз си сложих термостат на 71 градуса още преди зимата и колата си беше 6 и имах нормално парно и загряваше пак толкова бързо както преди само че с разликата че спря да прегрява.Взех си и нов датчик за пускане на перката(ел.) защото от Мерцедес са го направили оригиналния да включва на 115гр. и да изключва на 105гр.Моя сега е от рено и включва на 87гр. и изключва на 82гр.Разхода ми е същия но не тормозя колата в тия задръствания а на извънградско ми държи 80гр.Махнах пластмасата покрай предната ел. перка и там се оказа че има умрели животни и пръст от как е станала кола.Една пароструйка и двата радиатора светнаха! Махнах ВИСКОТО и сега там има още една ел. перка но с много по-голям дебит от предната на климатика и колата ми няма как да прегрее.Работят и двете но по отделно!!! мотора ми е 111....
С колко снимки можеш да го покажеш всичкото това?Виското ми е долу,ремька и той,не ми прегрява ма електрическа перка е 100 кинта,виско е 200 и ме навяват едни мисли................е снимай да видим.
.
Публикувано 26 май 2008 - 00:19
Не знам на какви 115 градуса ти вкючва перката, при положение че 120 е червената зона, явно нещо не ти е наред, при мене включва на чертата над 80 и изключва малко под нея.
(снимката не е на мойто табло)
(снимката не е на мойто табло)
Публикувано 26 май 2008 - 00:26
Някои перки са на 3 степени като трета може да е на 115 градуса,моите сьщо включват около 80 и малко на Духа ма на Мрака включваха доста над 100
.
Публикувано 26 май 2008 - 08:55
Като си купих моя мечо лятото температурата не скачаше над 80-85 градуса. Зимата не я карах поради липса на гуми. Сега на светофарите си скача до 95 градуса и ми казаха, че е нормално. И наистина .. след това си пада на 80 пак и така вече си карам бая време Не мисля, че трябва да се притесняваш, но това си е лично мое мнение - не съм монтьор.
Публикувано 26 май 2008 - 18:23
95 е ОК ма 115 е авариен режим на перките вече,ако клекнат те си с рейса.
.
Публикувано 26 май 2008 - 19:47
това е датчика който включва перката на климатика като аварийна при достигане на 115гр.Аз незнаех на колко е но след проверка по каталог се оказа че е това температурата и хората от магазина се учудиха.Намерихме отговарящ по резба на 87гр. да включва и на 82гр. да изключва и този на снимката е новия!Тази перка в момента я включвам ръчно като съм и пуснал отделно захранване през реле.
Новата перка която замества виското я купих от автоморга за 25лв. като колата беше с мен с цел да налагам перките на вече свободното място и да видя коя пасва най-добре.Използвах захващането на дифузора за стойката на новата перка която направих сам.
Кабела който захранваше тази на климатика сега захранва новата която се контролира от климатика и аварийния датчик.Ако нещо съм пропуснал или неразбирате нещо питайте защото на мен ми е ясно ама все пак аз съм си го правил.
Новата перка която замества виското я купих от автоморга за 25лв. като колата беше с мен с цел да налагам перките на вече свободното място и да видя коя пасва най-добре.Използвах захващането на дифузора за стойката на новата перка която направих сам.
Кабела който захранваше тази на климатика сега захранва новата която се контролира от климатика и аварийния датчик.Ако нещо съм пропуснал или неразбирате нещо питайте защото на мен ми е ясно ама все пак аз съм си го правил.
Прикачени файлове
S 124 200 TE 16
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни