ИДЕИ за разпространение и реклама на МБКБето ви нова тема
Започната от Lorinser, 23 мар 2008 - 22:11:39
83 мнения по тази тема
Публикувано 19 август 2008 - 15:56
Илия - благодаря че ме разбра. Започнах да си мисля че съм черната овца във форума с тая моя градивна критика за сайта и т.н.
Публикувано 19 август 2008 - 16:03
аз не мога да разбера за ква реклама става дума?
от две седмици чакам отговор на едно мое писмо"размяна на банери"(във фирмен сайт да сложа реклама и линк на клуба...съответно и във клуба да има реклама на сайта ни)........НО ОТГОВОР
НЯМА.Защо ли?
от две седмици чакам отговор на едно мое писмо"размяна на банери"(във фирмен сайт да сложа реклама и линк на клуба...съответно и във клуба да има реклама на сайта ни)........НО ОТГОВОР
НЯМА.Защо ли?
Публикувано 22 август 2008 - 13:35
Колеги,
моля,
ме започвайте интрига!!!
В отговор на част от въпросите искам да кажа ,
че е редно да свърши отпускарският сезон,
да се позавърнат от почивка членовете
и тогава да говорим
Колега "misterj" още не си станал черната овца,
спокойно,
има време
Боянски,
идеята ти е добра за случаите в които
ще се разпрострянява някакъв продукт.
Чрез рекламата се втълпяват някои от основните характеристики на този продукт!
Иначе като цяло си запази връзката с тоз човек - нужда ще има, но не във вида в който сме свикнали да гледаме
Илия,
логично мислиш,
и всичко това е така.
Но кажи ми сега - ако сами не си помогнем,
кой друг да го стори?
Или да си вземем човек на заплатка,
който да обикаля цяла България и да действа за отстъпки?
И когато говорим за Клуба,
кажете ми кой е продукта?
Ииввоо,
братле,
дадох ти ориентировъчен отговор за тази твоя идея
п.с. Забравихте ли,
че на ОС говорихме за рекламната стратегия на Клуба!
моля,
ме започвайте интрига!!!
В отговор на част от въпросите искам да кажа ,
че е редно да свърши отпускарският сезон,
да се позавърнат от почивка членовете
и тогава да говорим
Колега "misterj" още не си станал черната овца,
спокойно,
има време
Боянски,
идеята ти е добра за случаите в които
ще се разпрострянява някакъв продукт.
Чрез рекламата се втълпяват някои от основните характеристики на този продукт!
Иначе като цяло си запази връзката с тоз човек - нужда ще има, но не във вида в който сме свикнали да гледаме
Илия,
логично мислиш,
и всичко това е така.
Но кажи ми сега - ако сами не си помогнем,
кой друг да го стори?
Или да си вземем човек на заплатка,
който да обикаля цяла България и да действа за отстъпки?
И когато говорим за Клуба,
кажете ми кой е продукта?
Ииввоо,
братле,
дадох ти ориентировъчен отговор за тази твоя идея
п.с. Забравихте ли,
че на ОС говорихме за рекламната стратегия на Клуба!
Застраховки Каско и ГО - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано 22 август 2008 - 15:17
Една идея встрани от темата.
Реклама на Мерцедес... Откакто падна оня строй съм забелязал една - по телевизията, и беше в началото на 90-те. След това - няма. По мои наблюдения много по-рекламирани са обикновените коли (и обикновените неща като цяло) - техните реклами ни заливат отвсякъде. Рекламите на Мерцедес в наши дни май липсват въобще, или се губят в навалицата.
То и народа си го е казал - добрият кон и под съдран чул се познава.
В момента, в който нещо започне да се рекламира масово - обикновено качеството му пада и спирам да го ползвам.
А Мерцедес... за почти 20 години - само една реклама. И въпреки това по улиците се движат доста...
Добре, трябва да се рекламираме. Какво ще рекламираме? С какво ще омаем притежателите на правилната марка, които си бръмчат по пътищата и дори и не подозират за нас?
Наблюденията ми са, че зададе ли се въпроса за методите за привличане на нови членове, започваме да говорим основно за материалните облаги от членството (визирам отстъпките), а духовният аспект от притежанието и шофирането на тази марка остава на заден план. Мисля си, че именно там трябва да наблегнем по-сериозно - на нематериалното.
Има ли пречка да се задълбочи по някакъв начин сътрудничеството с официалния вносител? Примерно - да се договори членовете на клуба да ползват някакви нематериални облаги - предимство при записването на час за ремонт, право на присъствие при ремонта и прочие гъдели, които иначе са недостъпни. С две думи - нещо като VIP обслужване... Мисля, че подобни неща ще привлекат повече нови членове, отколкото отстъпките и рекламата по всевъзможните медии, и че като цяло ще е по-правилно усилията ни да са насочени в тази посока.
Лично мнение и виждане - не ме бийте... много.
Реклама на Мерцедес... Откакто падна оня строй съм забелязал една - по телевизията, и беше в началото на 90-те. След това - няма. По мои наблюдения много по-рекламирани са обикновените коли (и обикновените неща като цяло) - техните реклами ни заливат отвсякъде. Рекламите на Мерцедес в наши дни май липсват въобще, или се губят в навалицата.
То и народа си го е казал - добрият кон и под съдран чул се познава.
В момента, в който нещо започне да се рекламира масово - обикновено качеството му пада и спирам да го ползвам.
А Мерцедес... за почти 20 години - само една реклама. И въпреки това по улиците се движат доста...
Добре, трябва да се рекламираме. Какво ще рекламираме? С какво ще омаем притежателите на правилната марка, които си бръмчат по пътищата и дори и не подозират за нас?
Наблюденията ми са, че зададе ли се въпроса за методите за привличане на нови членове, започваме да говорим основно за материалните облаги от членството (визирам отстъпките), а духовният аспект от притежанието и шофирането на тази марка остава на заден план. Мисля си, че именно там трябва да наблегнем по-сериозно - на нематериалното.
Има ли пречка да се задълбочи по някакъв начин сътрудничеството с официалния вносител? Примерно - да се договори членовете на клуба да ползват някакви нематериални облаги - предимство при записването на час за ремонт, право на присъствие при ремонта и прочие гъдели, които иначе са недостъпни. С две думи - нещо като VIP обслужване... Мисля, че подобни неща ще привлекат повече нови членове, отколкото отстъпките и рекламата по всевъзможните медии, и че като цяло ще е по-правилно усилията ни да са насочени в тази посока.
Лично мнение и виждане - не ме бийте... много.
Баба Меца:
Публикувано 24 август 2008 - 22:45
ами да, я верно да си седиме и да си чакаме, за кво да се мъчиме...... той клубът ще придобие известност и слава сам... членовете ще станат 1000 на куково лято, А то е съвсем скоро, РАДВАЙТЕ СЕ....
това е цитат от другия форум
аз викам даже да ги поздравиме и ние!! да празнуваме с тях! те са вече 10хил, ние нямаме 7хил.... а повечето дори НЕЗНАЯТ че ИМА КЛУБ на МЕРЦЕДЕС
milko_0787 е късметлията с номер 10000!
Честито пожелаваме ти притно писане и четене във форума на Мерцедес.
аз викам даже да ги поздравиме и ние!! да празнуваме с тях! те са вече 10хил, ние нямаме 7хил.... а повечето дори НЕЗНАЯТ че ИМА КЛУБ на МЕРЦЕДЕС
Публикувано 24 август 2008 - 23:14
ами да, я верно да си седиме и да си чакаме, за кво да се мъчиме...... той клубът ще придобие известност и слава сам... членовете ще станат 1000 на куково лято, А то е съвсем скоро, РАДВАЙТЕ СЕ....
Доколко са реални тези 10000 юзъра там, е ясно на всички. А и в случая далеч по-важно е качеството, а не количеството. Там си мисля, че нашият форум е несравнимо далеч напред!
Marty
Публикувано 25 август 2008 - 09:40
На мен напрмер на руския клуб ми харесва това, че освен форум има и сайт, в който има какво да прочетеш. Новия сайт на клуба има нова визия - ОК. Колко е хубава новата визия е субективно, така че няма да я коментирам, но какво има в този сайт? Новини, как се става челн, национален събор и регионални срещи... край! Има куп неща, които стоят във форума и са забити на неизвестни места, а хората си пишат коментари по тях от сорта: браво, евалата, машалах... вместо тия материали да влязат в сайта, където си мисля, че ще бъдат доста по-полезни. Примерно материала за автомобилните гуми на iivvoo или как се подбира подходящо масло и т.н. Това са текстове, които са готови, но са заровени някъде из форума, вместо да се публикуват като статии на сайта. Това с проверката на VIN също е готино. Можем ли да вземем базата от руснаците? Примерно базата за кодовете на цветове, екстри и т.н. е лесна за "открадване" от руснаците и можем да я имаме до няколко дни, но VIN е по-сложна, щото имат capcha - дето се въвежда кода от картинката. Имат и много статии с ревюта на модели.
Всичко това са все нематериални облаги, които биха довели хора, ако не в клуба, то поне във форума. Макар че аз не виждам смисъла от самоцелното увеличаване на бройката на посетителите, както каза Коцев - тия 10000 колко са реални? Ако е на въпрос - и аз съм регистриран там.
Не на последно място - сайтът има отчайващи позиции в Интернет. При търсене на "мерцедес клуб" или "mercedes club" в google излизаме на второ или трето място. Да ви казвам ли кой излиза на първо място? Page Rank в Google на mercedes-club-bg е четворка, а тук сме с тройка! Това, което всеки може да направи лесно за подобряване на тази ситуация е да си добави линк към www.mbclub.bg (не към форума и не към конкретна тема, за да са насочени на едно място всички усилия!) в подписите във всички други форуми, в които влиза и пише. Входящите линкове, особено от по-добре позиционирани сайтове с PR4 и PR5 могат много да вдигнат резултата.
Друго - сайтът не е регистриран нито в dir.bg нито в search.bg - никъде. Да ви казвам ли кой е регистирран там? В start.bg "другият" клуб излиза с името Мерцедес-Бенц клуб България. Нали имаме регистрация по Закона за юридическите лица с нестопанска цел - който е официален представител на клуба - да напише едно писмо до start.bg и да поиска този надпис с невярно съдържание да бъде премахнат! Трябва да се разкарат от другите сайтове всички надписи, че има друг клуб и след като имаме официално регистрирано име - имаме пълната юридическа сила да го поискаме, ако не от чуждестранни фирми (които няма да се трогнат особено), то поне от българските.
Всичко това са все нематериални облаги, които биха довели хора, ако не в клуба, то поне във форума. Макар че аз не виждам смисъла от самоцелното увеличаване на бройката на посетителите, както каза Коцев - тия 10000 колко са реални? Ако е на въпрос - и аз съм регистриран там.
Не на последно място - сайтът има отчайващи позиции в Интернет. При търсене на "мерцедес клуб" или "mercedes club" в google излизаме на второ или трето място. Да ви казвам ли кой излиза на първо място? Page Rank в Google на mercedes-club-bg е четворка, а тук сме с тройка! Това, което всеки може да направи лесно за подобряване на тази ситуация е да си добави линк към www.mbclub.bg (не към форума и не към конкретна тема, за да са насочени на едно място всички усилия!) в подписите във всички други форуми, в които влиза и пише. Входящите линкове, особено от по-добре позиционирани сайтове с PR4 и PR5 могат много да вдигнат резултата.
Друго - сайтът не е регистриран нито в dir.bg нито в search.bg - никъде. Да ви казвам ли кой е регистирран там? В start.bg "другият" клуб излиза с името Мерцедес-Бенц клуб България. Нали имаме регистрация по Закона за юридическите лица с нестопанска цел - който е официален представител на клуба - да напише едно писмо до start.bg и да поиска този надпис с невярно съдържание да бъде премахнат! Трябва да се разкарат от другите сайтове всички надписи, че има друг клуб и след като имаме официално регистрирано име - имаме пълната юридическа сила да го поискаме, ако не от чуждестранни фирми (които няма да се трогнат особено), то поне от българските.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 25 август 2008 - 11:38
кога ли ще станат толкова членове? Аз дори още не съм член....а съм довел вече 2 с мен и тази сряда идва още един...та стават 3 човека и аз та 4.А ВИЕ КОЛКО ХОРА СТЕ ПРИВЛЕКЛИ?ами да, я верно да си седиме и да си чакаме, за кво да се мъчиме...... той клубът ще придобие известност и слава сам... членовете ще станат 1000 на куково лято, А то е съвсем скоро, РАДВАЙТЕ СЕ....
К79 говорихме за рекламата на mbclub.bg , но къв е резултата?Мен ми е много лесно да сложа банер и ще го направя,но ми е интересно дали Вие ще направите същото(да сложите банер в mbclub.bg)?Само за информация казвам,че както съм довел трима...така и още ще доведа а и голяма част от посетителите на marvel-tours.com имат мерцедеси(коли,бусове,автобуси)
Приятна,весела и успешна седмица!
Публикувано 25 август 2008 - 12:24
http://www.mbclub.bg...showtopic=12490
Второ мнение - датата е 01.06.2008.
3 месеца без промяна, а има наистина толкова ценна информация която трябва да се извади от форума и да се сложи в сайта !!!!!!
За срещите в сайта не искам да говоря - разни извадки от форума......
Привличане на нови членове трябва, но и не само гордост че са такива!!!
Този уикенд се проведе моторок събор в Търново - трябваше да видите какво беше - та дори и политици имаше !!!
Второ мнение - датата е 01.06.2008.
3 месеца без промяна, а има наистина толкова ценна информация която трябва да се извади от форума и да се сложи в сайта !!!!!!
За срещите в сайта не искам да говоря - разни извадки от форума......
Привличане на нови членове трябва, но и не само гордост че са такива!!!
Този уикенд се проведе моторок събор в Търново - трябваше да видите какво беше - та дори и политици имаше !!!
Публикувано 25 август 2008 - 21:57
ами пичове, ЗА ТОВА ГОВОРЯ ! хората незнаят че "другия" сайт и форум не са официялните, някои си мислят и сигурно дори не обръщат внимание че онова вече е ФЕН сайт, а не КЛУБ.
ние няма начин да привлечеме САМО истински фенове на клуба, които да станат членове. неможеме да ги отсяваме.
първо трябва да привлечем членове за форума, като им хареса, част от тях ще станат И членове на клубът!!!
как ще стане това като излизаме на 2ро място в търсачките???
как ще разберат за нас , хора които рядко или въобще не ползват компютър?? обаче са луди фенове на марката??
тва че има предложение за банери е отлично, но нека да излезем малко и извън интернет, за да разберат всички фенове за нас!
някои казват, с какво ще ги съблазним?? ами като за начало с това, че поне се събираме и сме обединени от една идея, не е нужно да е само заради отстъпки! както съм АЗ например ( имам си връзки за оригинални мерцедес части от германия с 40% надолу, какво ме греят тези 5-10% от ивайжет?? 40лв ги давам единствено за развитието на клубът, за да съм член, за да знам че и аз давам принос !!!)
иначе, за да ни дадат отстъпки, трябва да се представим като клуб с поне 300-500члена! за да заинтересуваме търговците от нашата общност, че сме много, че има смисъл да ни глезят като обещани клиенти ! и то с големи отстъпки (примерно 20-25 %)
явно трябва да станем много....
кой колко е довел? ами аз съм довенл над 5-6 човека. ОБАЧЕ всички се интересуват от ОТСТЪПКИТЕ за да станат членове. е кажете ми за какви благини да им говоря АЗ, след като са малко?
а даже някои гласуваха за членски внос 100лв...какво ще получат материялистите в замяна?
ВСИЧКО Е НАВЪРЗАНО
преценявайте си. глас народен-глас божи. ако седиме и чакаме--ще дочакаме.... скоро идващото куково лято
ние няма начин да привлечеме САМО истински фенове на клуба, които да станат членове. неможеме да ги отсяваме.
първо трябва да привлечем членове за форума, като им хареса, част от тях ще станат И членове на клубът!!!
как ще стане това като излизаме на 2ро място в търсачките???
как ще разберат за нас , хора които рядко или въобще не ползват компютър?? обаче са луди фенове на марката??
тва че има предложение за банери е отлично, но нека да излезем малко и извън интернет, за да разберат всички фенове за нас!
някои казват, с какво ще ги съблазним?? ами като за начало с това, че поне се събираме и сме обединени от една идея, не е нужно да е само заради отстъпки! както съм АЗ например ( имам си връзки за оригинални мерцедес части от германия с 40% надолу, какво ме греят тези 5-10% от ивайжет?? 40лв ги давам единствено за развитието на клубът, за да съм член, за да знам че и аз давам принос !!!)
иначе, за да ни дадат отстъпки, трябва да се представим като клуб с поне 300-500члена! за да заинтересуваме търговците от нашата общност, че сме много, че има смисъл да ни глезят като обещани клиенти ! и то с големи отстъпки (примерно 20-25 %)
явно трябва да станем много....
кой колко е довел? ами аз съм довенл над 5-6 човека. ОБАЧЕ всички се интересуват от ОТСТЪПКИТЕ за да станат членове. е кажете ми за какви благини да им говоря АЗ, след като са малко?
а даже някои гласуваха за членски внос 100лв...какво ще получат материялистите в замяна?
ВСИЧКО Е НАВЪРЗАНО
преценявайте си. глас народен-глас божи. ако седиме и чакаме--ще дочакаме.... скоро идващото куково лято
Публикувано 25 август 2008 - 22:41
Съгласен съм с теб Бояне.
За материализъм едва ли може да става въпрос, щото отстъпките малко ме греят, особено където живея.
Но принципно в цял свят да си член на някакъв клуб освен гордостта от това има и поне някакво малко друго нещо.
За това че излизаме на второ или енто място нещата са лесно оправими - една малка оптимизация на сайта и няколко часа субмитване в различни портали, търсачки и каталози.
А и в момента няма начин да излизаме на 1во място, след като ранга в гугъл е 3 , в сравнение с другия сайт , който е 4
За материализъм едва ли може да става въпрос, щото отстъпките малко ме греят, особено където живея.
Но принципно в цял свят да си член на някакъв клуб освен гордостта от това има и поне някакво малко друго нещо.
За това че излизаме на второ или енто място нещата са лесно оправими - една малка оптимизация на сайта и няколко часа субмитване в различни портали, търсачки и каталози.
А и в момента няма начин да излизаме на 1во място, след като ранга в гугъл е 3 , в сравнение с другия сайт , който е 4
#72 Гост_fuck_offГост_
Публикувано 30 август 2008 - 22:21
Ако не беше един пич от този форум щях да си седя още там.
p.s. ЕЙ КУПЕНЦЕ БЛАГОДАРСКО
p.s. ЕЙ КУПЕНЦЕ БЛАГОДАРСКО
Публикувано 31 август 2008 - 16:26
Аз съм "ЗА" рекламата на форума и сайта ни!
Ако някой знае - нека каже как можем да "въздействаме" на търсачките и за вдигане на рейтинга на сайта и форума, моля!
ако е само да търсим и да избираме нашия форум - е лесно, ама надали се прави така.
Айде специалисти и експерти - казвайте.
Днес говорих и с уважаемия ни председател НикЧук. Трябва да се подготвя бюджета на клуба вече... и това трябва да се предлага и обсъжда. Айде отпуските свършват. Стягайте се приятели!
Ако някой знае - нека каже как можем да "въздействаме" на търсачките и за вдигане на рейтинга на сайта и форума, моля!
ако е само да търсим и да избираме нашия форум - е лесно, ама надали се прави така.
Днес говорих и с уважаемия ни председател НикЧук. Трябва да се подготвя бюджета на клуба вече... и това трябва да се предлага и обсъжда. Айде отпуските свършват. Стягайте се приятели!
Публикувано 31 август 2008 - 19:19
Всеки може да помогне относително лесно, като добави линк към сайта и/или форума на клуба в подписа си в други форуми, в които пише.Ако някой знае - нека каже как можем да "въздействаме" на търсачките и за вдигане на рейтинга на сайта и форума, моля!
ако е само да търсим и да избираме нашия форум - е лено, ама надали се прави така.
Гледам, че има хора, които пишат в clubs.dir.bg и в офроуд форума, сигурен съм, че и на други места има!
Търсачките откриват тези линкове и наличието на линкове с определен текст, който водят към даден сайт повишава неговия рейтинг.
Е не е само това, но пък е лесно за реализиране.
Желателно е линкът да е текстов и текстът да бъде Mercedes-Benz Клуб България, защото това ще бъдат ключовите думи с най-голяма важност, които търсачките ще индексират.
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 01 септември 2008 - 07:07
И някой да се захване да субмитва в порталите
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни