Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

MICHELIN или YOKOHAMA

• Please log in to reply
77 мнения по тази тема

Анкета: MICHELIN или YOKOHAMA (150 потребител(и) са гласували)

MICHELIN или YOKOHAMA

Не можете да видите резултатите от анкетата ако не сте гласували. Моля влезте с потребителското си име и гласувайте за да видите резултатите.
Глас Гостите не могат да гласуват

#31 vaakata

vaakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Мнения:
  • Град:Русе
  • Автомобил:
    C250TD , 1996 година(продаден),
    Е350 (W211) - facelift 2006.

Публикувано 12 март 2008 - 11:30

Primacy HP - 215/55/16.

Взех ги с най-ниския скоростен индекс H за модела и пак ме отупаха с 225лв на парче.

Да да, как не :nono: ! За 225 кинра на парче са 205/55/16, нали и аз купувах гуми скоро, че ми ги предложиха и тях. 215-ките са около 300 и кусур. А на мене другите ми две гуми с които купих колата са Primacy 215/55/16 със скоростен индекс W и искаш ли да ти кажа колко кинта са - някъде отиват към 400-те на бройка ! :wacko:

В крайна сметка си взех KLEBER HYDRAXER за по 160- кинта бройката 205/55/16 и са МАДЕ ИН ГЕРМАНИ :tongue: и ще видя как ще се държат. Със мойто каране 15 000 км на година само щях да съсипа мишленчето (да му се напика каучука от времето)! Аи аз обичам да хлъзвам тук таме и смятам че е голям лукс да лъзна с гума за по 230 кинта бройката! :blush:
  • 0

#32 mitun

mitun

Напреднал

• Потребители на форума
  • 616 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W201 230E '88
    W202 250D '95
    S210 200K '01

Публикувано 12 март 2008 - 13:36

Мнението ми за темата е следното: всеки си има мнение базирано на опита му с 2-3 марки гуми и останалото са "митове и легенди" и като цяло спора може да се води например на тема : "японска или немската кола е по-добра"!? и резултата е че тая е най-добрата, а оная е най-лошата. Я заеби тея работи и виж малко технически данни, хората и тая година са направили тестове на предлаганите модели гуми на пазара и най-важното: за определен размер, защото не може да сравняваме гума от висок клас с индекс W със всесезонна 13-ка и да съдиме за производителя. Забележете как се различават резултатите за гуми с разлика само от 1 цол 14 и 15!
Ето например колегата по субективни причини се е спрял на два вида гуми и игнорира останалите, търси 15 цола и гледа таблицата... На 1-во място Пирели (аз такова не бих обул - лично мнение), после къде са Мишелина и Йокохамата - в златната среда като общата оценка на М е по-висока. Слабата му страна е поведението на мокро (едно от най-лошите в теста като не е катастрофално де), отлично се държи на сухо, средна шумност, "тхе бест" за износоустойчивост и разход на гориво. При Йокохамата всички показатели са добре балансирани, но износването при тях е фатално, естествено водещо до девалвиране на първоначално добрите качества. Ако колегата е наясно колко време иска да ги търкаля тея гумета, или иска да се състезава на сухо и мокро едно лято, след като сравни цените може да се направи доста добра равносметка. Но за едно мисля че никой няма да спори: новите гуми са поне 2 пъти по-добри от "втората употреба" , а регенерата е поне 5 пъти по лош от караните 2-3 сезона. Ето ги тестовете:

175/65 R14 T
195 65 R15 V

Айде безаварийни километри на всички и помнете, че при всяка скорост контакта на колата с асфалта е на площ колкото 4 пощенски картички

edit: само искам да вметна един цитат като реплика на това, че видиш ли само нокиа правят гсм-и разбираш ли:

" На протичащото в момента автомобилно изложение Geneva Motor Show 2008 , германската тунинг компания BRABUS , представи нова екслузивна версия на един и без това изключителен автомобил.

BRABUS BULLIT BLACK ARROW е изпълнен изцяло в черно матово покритие и интериор решен в елементи от карбон, съчетани с черна алкантара.
Естествено свръх мощния BLACK ARROW (6.3L, V12 - 730 hp) е оборудван с ултра - високоскоростните гуми ADVAN V103 на Yokohama с размер 265/30 ZR 19 на предната ос и 285/30 ZR 19 на задната. Максималната скорост е 360 км/ч., а ускорението от 0 – 300 км/ч. става за 24.5 секунди !!!

Сега, доказалите се с невероятни експлоатационни качества продукти на японската фирма са достъпни не само за "богоизбраните" собственици на BRABUS BULLIT BLACK ARROW.

Наличната гама гуми ADVAN V103 включва размери от 17" до 21" ."
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображение
светещи желетки, що сте толко нервни?
bliznatsite написаха: mn ne mi haresvat za6toto emblemata na mecedesa e kato mernik i izglezda 4e 6a te zastrelq

#33 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 12 март 2008 - 16:35

http://www.airmichelin.com/space.html

За нормални гуми ли си говорим,че ебем ти Брабуса ако не е така? :cool:
  • 0
.

#34 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 12 март 2008 - 17:09

Имат,но общото е май само цената...

И цената не е,500 кинта 4 взимам нови,за около 750,айде 800$ ги сложи са ми с гаранция 100 000 километра като гаранцията включва безплатен монтаж и демонтаж,замяна,поправка на гумата,вьртене,баланс.................и каквото се сетиш.Няма СКОЧИЛ СИ.............е и,кво от това,скочил сьм,никьде не ми пише няма да скачаш.

И се огледайте как се купуват гуми по нета,с тоя долар дето е 1.25 си е баси далаверата.
  • 0
.

#35 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 12 март 2008 - 18:32

http://www.1010tires.com/

200 канадски пари колко лева са?За Мрака нов Мишелин са толкова при тия и продават по цял свят.
  • 0
.

#36 pagoda

pagoda

Чирак

• Потребители на форума
  • 156 Мнения:
  • Град:Перник

Публикувано 12 март 2008 - 22:49

Аз също мисля, че гумата мишлен е най добра.Ако искаш японски вземи бриджстоун, не че ьокохама са лоши.
  • 0

#37 mitun

mitun

Напреднал

• Потребители на форума
  • 616 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 230E '88
    W202 250D '95
    S210 200K '01

Публикувано 12 март 2008 - 23:40

изгледайте това и после ми кажете, че тея са кифладжий и не могат да правят гуми! Да ти кажа ли че преди 1-2 години имаше едни мишелини сделани в Россий на цена около 130 лв по гумарниците.И аз карам с мишелин, ама са италиански. За какво да даваш една торба пари като ще ти набутат 3 то качество при всички случаи, да не говориме, че тука нема 1 (един ) специалист дето може да ти монтира гумите и да ти даде професионално мнение. Обикновено като питаш за кчествата на гумата дето те интересува ти казват: "много добра гума" независимо за коя марка питаш, "...ама мишелина си е мишелин". Това дето го разпрявяше брата на Боса, за твърдостта на каучука и климата - маке. "Нали не ти опират -значи стават"
  • 0
bliznatsite написаха: mn ne mi haresvat za6toto emblemata na mecedesa e kato mernik i izglezda 4e 6a te zastrelq

#38 ikom

ikom

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 31 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz C220BlueTEC (S205)
    170ph 2015г.

Публикувано 13 март 2008 - 00:41

Не случайно питах някой карал ли е точно с такава Yokohama. Иначе имам приятели карали с други модели и са очаровани от стабилността с тази марка гуми. Иначе аз лично съм пробвал много марки летни и зимни гуми. За летни съм много доволен от Bridgestone Potenza но вече е стар модел, иначе гума която се държи много добре и на мокро и сухо при високи скорости. Въпроса е че по тестове което намерих наистина MICHELIN и YOKOHAMA са със сходни показатели, а разликата в парите е доста. MICHELIN-а тази година май ще е към 190-200лв. бройката, а Yokohamatа с отстъпката ще ми дойде на 150 и малко лв., което за такъв клас гума мисля че е супер. MICHELIN в последно време май залага повече на име, мой наблюдения специално за зимните гуми не са от най-добрите. А за пирелите наистина по сайтовете гледам че са на челните места в тестовете, но не смея да слагам от тях. По едно време много ги бяха развалили.
  • 0

#39 vaakata

vaakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Мнения:
  • Град:Русе
  • Автомобил:
    C250TD , 1996 година(продаден),
    Е350 (W211) - facelift 2006.

Публикувано 13 март 2008 - 00:48

НЕ знам ама тая вечер бяхме на полигона в Русе (мерцосбирка) и са гонихме мерцедесчета такива иии мн ми върти колата дееба. Със зимните тръгва почти без да върти а със michellin pilot primacy 215/55/16 MADE IN FRANCE (те са ми отзад сега), до 60 само върти баси. Ноо е добра гумата де, амааа мн цифра и за тфа предните са клебер и като отиде и мишлена земам още две клеберки. Мишелина който продаваха беше МАДЕ ИН СПАЙН а клебера е ГЕРМАНИ. Или поне така пише ! ! !
Тепърва ще видя клеберките как са! Поне на пипане са по меки от МИШЛЕНА ама тея дни май ще сложа клебра отзад и да видя как ще дойде! Michelina са ми по старите гуми но ги сложих малко отзад да ги разтъркам шото две лета само ми са возят отпреде. А новите клеберки са отпред и мн добре дъжат! Като реша да лъзна някъде на една страна, ей така от време на време тъничко, клебер държат яко курса който задавам! :icon_coolgrin:

Послепис: То ми са лъзга и по-често ама пазим колицата чее после става лошо. Много и са радвам, много много много ! :0_yahoo:
  • 0

#40 TimeKiller

TimeKiller

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 34 Мнения:
  • Град:Sofia

Публикувано 13 март 2008 - 23:51

Според моя скромен опит:
Зимните - Мишелин;
Летните - Бриджстоун'
Телефона - Сони Ериксон;
Колата ...
  • 0

#41 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 14 март 2008 - 04:21

Само летните и телефона си обьркал - Мишелин и Самсунг са отговорите :friends: :beer: :0_yahoo:
  • 0
.

#42 p22

p22

Майстор

• Потребители на форума
  • 837 Мнения:
  • Автомобил:
    ML 270 cdi
    A 170 cdi

Публикувано 14 март 2008 - 11:36

А какво ще кажете принципно за Continental?
  • 0
Mercedes А 170cdi
Mercedes ML 270cdi
Silentium Universi

#43 Dolara

Dolara

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 4 Мнения:
  • Автомобил:
    W211 E200 CDI
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 14 март 2008 - 12:08

Здравейте колеги,

аз се занимавам точно с продажбата на всякакви видове гуми. Като ние предлагаме гамата гуми на Continetnal и Michelin Group. За мен лично марките се подреждат така:
1. Michelin
2. Dunlop, Continental
3. Yokohama

И тази класация я правя на базата на това какво съм ползвал, а не на това какво се продава и как се продава. Скъпи гуми се продават доста по-рядко. Всеки търси цена, а не качество.
2006 година зимата на Пампорово ми се случи да буксувам и да включвам блокажи на Г400 за да мина на място където леки коли минаваха без проблеми. Седя и мигам на парцали и се чудя аз с джип ли съм или със спортен автомобил. От тогава съм зачеркнал Пирели като марка.
  • 0

#44 Vlado190

Vlado190

Напреднал

• Потребители на форума
  • 617 Мнения:
  • Град:Samokov

Публикувано 14 март 2008 - 12:36

Карал съм с Мишелин и не ми харесаха !!! ( ако трябва да съм честен не бяха чисто нови, но не бяха и стари ) В момента съм с Кумхо - пак марка дето не я бях чувал както и за зимна Гиславета... Ама гумаджията ми каза - тези са най добри за теб, взех ги и съм съгласен - много добра гума, трябва много, ама наистина мнооого за да хлъзнеш колата с тях, - държат като за световно. За Йокохама нямам лични впечатления и нищо не казвам ;)
  • 0
1991 190E SportLine turbo 0.6bar ;)

#45 mitun

mitun

Напреднал

• Потребители на форума
  • 616 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 230E '88
    W202 250D '95
    S210 200K '01

Публикувано 17 март 2008 - 18:28

Здравейте колеги,

..............
2006 година зимата на Пампорово ми се случи да буксувам и да включвам блокажи на Г400 за да мина на място където леки коли минаваха без проблеми. Седя и мигам на парцали и се чудя аз с джип ли съм или със спортен автомобил. От тогава съм зачеркнал Пирели като марка.

Пирели правят добри....календари
  • 0

3 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 3 гости, 0 анонимни