Пукнат маслен радиаторW124 300DT
Започната от shiki, 24 яну 2008 - 16:56:21
48 мнения по тази тема
Публикувано 25 януари 2008 - 13:46
Колега обадих се на моя приател,но за съжаление
радиатора е бил размазан,а е продал и колата.
Той ми каза да се провери в Карнаре в моргата,
телефоно на човека е 0888503851 Ицо.Това е с което
мога да помогна.Успех!
радиатора е бил размазан,а е продал и колата.
Той ми каза да се провери в Карнаре в моргата,
телефоно на човека е 0888503851 Ицо.Това е с което
мога да помогна.Успех!
W201 190 2.5Turbo disel avtomatik-- Продаден
Публикувано 27 януари 2008 - 14:32
Колега,какво стана,оправи ли колата?
Сварза ли се с този в моргата?
Поздрави!
Поздрави!
Публикувано 28 януари 2008 - 10:47
Първият вариант на старо от Подгумер отпадна-не е същия.Колега,какво стана,оправи ли колата?
Поздрави!
Отзоваха се трима души за заваряване-започнах ги един по един. Не смятам да бързам, да не се опаря като със заварката на колата. Ако не става заварка-ще звънна и в тази морга. Записах си телефона.
Публикувано 28 януари 2008 - 19:42
Дано стане по-скоро!!!!И да споделиш
като го подкараш!!!
като го подкараш!!!
Публикувано 28 януари 2008 - 19:43
Има ли вариянт да набуташ от друг модел ако и да е по-голям.Малко на тунинг става работата ма е радиатор,не е като да сменяш скорости.Тук им сменят радиатора за маслото както и тоя на скоростите,по около 200 кинта е бройката.Това на коли които теглят или работят на гадни температури.Някои от радиаторите са двоен размер почти.
.
Публикувано 28 януари 2008 - 19:59
Бе малко офтопик, ама колко вместимост имат тея радиатори?
Чудим се тука с колегата Емо за вместимоста на мотора като масло.
И двамата сме с еднакви мотори, 2.5D ама моя е на E-клас без турбо а неговия е на цедка и е с турбо.
И на двамата ни дават 7литра вместимост.
Става въпрос за типа на мотора а никъде не се споменава разлика ако е с или без турбина.
Аз на 6.7 литра съм на горна граница след продължителен престой.
При него обаче си мисля, че ще му трябва повече именно заради радиатора.
Така че поне според мен няма да има никакъв проблем с нивото ако намаха 7литра.
Щото при последната смяна са му наляли 6, което ми се струва малко!
Само да допълня, че моторите са OM605.912
За по-стария, OM605.911 дават 6,5 литра, тоест разликата е от половин литър.
Мнения?
Чудим се тука с колегата Емо за вместимоста на мотора като масло.
И двамата сме с еднакви мотори, 2.5D ама моя е на E-клас без турбо а неговия е на цедка и е с турбо.
И на двамата ни дават 7литра вместимост.
Става въпрос за типа на мотора а никъде не се споменава разлика ако е с или без турбина.
Аз на 6.7 литра съм на горна граница след продължителен престой.
При него обаче си мисля, че ще му трябва повече именно заради радиатора.
Така че поне според мен няма да има никакъв проблем с нивото ако намаха 7литра.
Щото при последната смяна са му наляли 6, което ми се струва малко!
Само да допълня, че моторите са OM605.912
За по-стария, OM605.911 дават 6,5 литра, тоест разликата е от половин литър.
Мнения?
Публикувано 28 януари 2008 - 20:02
Данните ги има при братята,но най-сигурно е да мериш с щеката ако не ти е подбит картера,мани ги кво пишат,аз искам да е на макс,да дьржи налягане и да не свети нищо,те ако искат и 2 литра да ми пишат.
.
Публикувано 28 януари 2008 - 20:09
На мотори / не Мерцедес,но пак мотори / сьм виждал 4 различни картера по вместимост,като почнеш от 9 галона и стигнеш до 16 на един и сьщ мотор.Филтрите и те така.Щеката мери горната граница,да работи помпата па колко има под нея масло не ти дреме.На повечко масло се удьлжава интервала за смяна.На мотор с 9 галона смяната му беше на около 150 часа макс,на 16 галона му даваха около 500 часа.Това на теория,сега тук вьпроса е за 2 чаши масьлце,не са 2 кофи ма аз да си кажа,може на някой да му свьрши работа.
.
Публикувано 28 януари 2008 - 20:13
Данните са от братята, картера не е подбит (поне моя) ама си мисля, че е логично да има разлика от барем половин литър заради радиатора и турбината.
Айде да не е повече, ама не може и да бъде много по-малко.
А картерите как са?На призрака и Мрака са им еднакви моторите,по 7.5 литра масломи взимат,на Мрака антифриза е 14.5,на Призрака 9....................да разлика в мотора няма.При теб турбина има,радиатор............ба ли ба,турбината трябва да има повечко масло по логика поне
.
Публикувано 28 януари 2008 - 20:15
На мотори / не Мерцедес,но пак мотори / сьм виждал 4 различни картера по вместимост,като почнеш от 9 галона и стигнеш до 16 на един и сьщ мотор.Филтрите и те така.Щеката мери горната граница,да работи помпата па колко има под нея масло не ти дреме.На повечко масло се удьлжава интервала за смяна.На мотор с 9 галона смяната му беше на около 150 часа макс,на 16 галона му даваха около 500 часа.Това на теория,сега тук вьпроса е за 2 чаши масьлце,не са 2 кофи ма аз да си кажа,може на някой да му свьрши работа.
Ми моя 2.5 турбо 605.960 събра точно 5.5 литра,а по книжка му дават 7 и това вече две снени на масло.
Първият път му сипаха 6 и ми викат то малко е повече,абе кво повече я точете.
П.С не ми е подбит картера специално съм го гледал.
Публикувано 28 януари 2008 - 20:20
Ми моя 2.5 турбо 605.960 събра точно 5.5 литра,а по книжка му дават 7 и това вече две снени на масло.
Първият път му сипаха 6 и ми викат то малко е повече,абе кво повече я точете.
П.С не ми е подбит картера специално съм го гледал.
А сега де............как го точиха маслото,всичкото ли го извадиха или?На завой присветва ли ти лампата на маслото?Това си е разлика и то голяма
.
Публикувано 28 януари 2008 - 20:26
Баце, като почнеш в тея галони и требе да отварям телефона и да търся конвертора...
Не ги ли научи вече тея коФтибои, че единицата за обем е литър а не в галони, тегло се мери в килограми а не в футове...
Иначе аз съм без турбина и радиатор, колегата е и с двете.
Та затова си мисля, че той ще си лапне 7-те литра а на мен са ми множко.
Не ги ли научи вече тея коФтибои, че единицата за обем е литър а не в галони, тегло се мери в килограми а не в футове...
Иначе аз съм без турбина и радиатор, колегата е и с двете.
Та затова си мисля, че той ще си лапне 7-те литра а на мен са ми множко.
Публикувано 28 януари 2008 - 20:35
И двата пъти на загрял мотор на работна температура,кофтито е че масларите го точат в големи вани та не може да се засече точно колко изтича.А сега де............как го точиха маслото,всичкото ли го извадиха или?На завой присветва ли ти лампата на маслото?Това си е разлика и то голяма
Тва вече 2смени гледам че колегите са дали други момера на моторите та може от там да идва разликата,картера да е по малък.
Някои с такъв мотор да кажеако знае нещо по въпроса. следващия път съм решил сам да си го сменя па да видим.
Публикувано 28 януари 2008 - 20:37
По-лесно ми е с галоните,ня ми се налага да обрьщам.На 16 галона мотор това са 3 кофи,теглиш да провериш дали се е показало и палиш да напьлни галон у филтьра,после пердашиш още една малка туба.
Шак с пешката ма около мотора колело можеш да караш.За тия твоите бате ровене трябва ма и да го ровим се тая,виж какво пише колегата преди мен - едно му дават по книга ма НА КАНАЛА друго казва.
.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА