Към съдържанието

  •  

ivojelev156

Регистрация: 27 дек 2020
Офлайн Последно: 14 мар 2024 - 10:37:37
-----

Моите мнения

В тема:Проблем появяващ се при не малка част от двигателите на мерцедес.

18 януари 2021 - 23:16

Колеги, проблемът е стар, от МБ го знаят, но не го признават.
Нормален е за 111.9хх мотора. Идва от течащ ванос.
Има три решения:
- допълнителен кабел към електрониката (имам номера на МБ), който е прекъснат на едно място, за да не стига маслото до електрониката
- половин ден игра с поялника и свеждаме решението до горното
- нов ванос + регулярни проверки за нов теч

Аз се спрях на третия вариант, още като взех колата. За да съм честен, досега не съм чул какво ще стане, ако маслото стигне електрониката. Немците реват, че се стигало до ремонт за 4000 евро.
Българските майстори се почесват и казват, че моторното масло не било проводник и "карай си така, не бой се".

Само за инфо - новият ми ванос "хърка" при подаване и отпускане на газта. Също стандартен проблем :)

Колега. Темата е стара, но да те питам:тоя ванос проблем ли, че хърка? И моя хърка до 2 оборота при загрял мотор и леко подаване на газ. Четох бая за този проблем и всички казват, че не е нищо сериозно и от МБ също така казват

Изпратено от моят YAL-L21 с помощта на Tapatalk

В тема:Тракане на двигателя m111

15 януари 2021 - 14:22

Здравейте колеги. Има развитие по проблема. Днес смених маслото с такова на Фукс 5w40 по спецификация на мерцедес 229.3. Работата на мотора значително утихна, НО проблема с лекото тракане между 1000 и 2000 оборота остана. Ходих на още няколко сервиза и всичките казват верига. Добре, но аз реших да пробвам едно последно нещо. Изчетох много теми и изгледах много чуждестранни клипове относно тоя двигател m111. На няколко места се споменаваше същитите симптоми като моите. И какво решили да направят пичовете:откачат буксата, която е свързана за ваноса. Или по-точно електромагнита на разпределителния вал(този който започва да тече и омазва кабелите) . След като откачат буксата и тракането спирало. Викам си дай да я откача тая мазна букса и да видя какво ще стане. И воала, тракането изчезна напълно. Това тракане идвало от зъбното колело на разпределителния вал. Всички които споделят този проблем казват, че са изминали по над 100хил мили без каквито и да е последствия. Даже от официален сервиз на МБ били знаели за този проблем и той не бил нищо сериозно. Както написах още в първия ми пост,имах съмнение за това. Обаче не намирам да се продават такива зъбни колела в Бг. Аз моето за сега изобщо не мисля да го барам. Ако реша да го сменям ще е като си сменям веригата. Преди да не нападнете и да кажете "как няма да го смениш?" ами ейтака. Всеки си носи глава на раменете и всеки си решава сам за неговата кола. Искам да ви благодаря за това, че се включихте в дискусията. Дано съм бил полезен на някой. Поздрави.

Изпратено от моят YAL-L21 с помощта на Tapatalk

В тема:Прекъсване на цилиндър Цлк

14 януари 2021 - 21:12

Колега, моята газова е същата (така купих колата) и до момента съм имал само един проблем с нея, който не беше сериозен и ми струваше 20 лева. (40 с филтрите). Като чета описанието, сякаш твоя проблем изглежда идентичен с моя, а при мен проблема беше, че когато запаля колата сутринта, вдигаше температура за прехвърляне на газ и когато прехвърли, започваше да писука и да тресе, а понякога и гаснеше, но не винаги. Случваше се най-вече тогава, когато времето е по-студено. Почти винаги проблема изчезваше, когато изгася колата и я запаля отново или пък когато я изчакам да вдигне повече градуси и тогава я прехвърля на газ. Долу слагам клипче, на което може да се види какво точно правеше моята кола. При мен се оказа някакво 3-4см щифтче/чопче, което доколкото разбрах стои в изпарителя и отговаря за налягането. Газаджията смени това нещо и всичко се оправи. mitkofitnes може да сподели какво точно представлява това малко цилиндрично нещо, ако разбира се съм успял да обясня добре и се е сетил за какво говоря. :)

https://www.youtube....h?v=SxH1LbDjEdc

Колега при мен даже не прехвърля на бензин. Стои си на газ и даже аз не мога да прехвърля до като не изгася.

Изпратено от моят YAL-L21 с помощта на Tapatalk

В тема:Тракане на двигателя m111

12 януари 2021 - 22:52

На предишната смяна бях с Фукс 5w40 и мисля пак от него да сложа. Доста четох за тия масла. 1 каза 5w40 друг 10w40. Но след като колата беше супер с 5w40 пак такова ще сложа.

Изпратено от моят YAL-L21 с помощта на Tapatalk

В тема:Тракане на двигателя m111

12 януари 2021 - 21:35

Тъкмо,като утънее маслото :)

Сега!Не казвам че е от Кастрола.Нека бъде ясно.Може да е спомогнал,но не да е основната причина.

Като за начало ще пробвам със смяна на масло и след това ще започвам с отваряне на двигателя.

Изпратено от моят YAL-L21 с помощта на Tapatalk