Към съдържанието

  •  

ilkoh

Регистрация: 01 окт 2007
Офлайн Последно: 24 ное 2018 - 08:43:18
-----

Моите теми

Бензин - газ

27 юли 2010 - 13:41

Здравейте на всички.Колата ми е Е200 95г. с газов инж. на БИГАС.До преди десет дена нямах никакви проблеми с машината, а я карам вече 3 год.Работеше на бензин и газ перфектно.Никога не съм и правил профилактика на газ поради причината че във Велинград газаджиите нямат софтуер за БИГАС.Така до преди 10 дена докато един газаджия познат ми се похвали че вече може да прави и БИГАС понеже взел софтуер и ми предложи да ми направи диагностика.Е направихме я и освен многото натрупани грешки по негови думи всичко е ОК.Обаче само след 2 дена и колата ми се скапа на бензин.Сутрин пали трудно,мъчи се на 400 - 500 оборото, кашля тресе няколко секунди и после се изфорсира и се оправи, ама като работи на място потриса и препуква/на газ работи перфектно/.Закарах я на диагностика и първите думи на майстора бяха дали съм правил скора диагностика на газта.Казах му че съм правил точно преди 2 дена.Той каза че често се среща този проблем при Е и С класа след промяна на параметрите на газовия инжекцион да се разбазика на бензин.Закачи я момчето и видя че нещо е забила ладсондата и не ми обогатява както трябва сместа на бензин.Направи я той и колата замърка.Посъветва ме да покарам 2 дена на бензин и ако няма проблем да мина на газ и ако проблема се появи отново да накарам газаджията да ми направи сместта по бедна и щяла да се оправи колата.Така и направих и всичко беше ОК докато не минах на газ. Точно след ден пак се скапа на бензин.Отидох при газаджията и му казах какво са ме посъветвали, а той се кълне че не е пипал настройките а само е изчистил грешките.
Та въпроса ми е някой имал ли е такъв проблем и по принцип възможно ли е да се получи това което описах по горе след промяна на настройките на газта и възможно ли е да има нещо друго?

комутатор

20 март 2010 - 18:40

Здравейте на всички.Изгоря ми комутатора на Е 200 95г. По обяви намерих няколко но с различни номера от моя /0125455332 става и 01254552632/ и хората ми казват че не стават/понеже мойта биба с някакви нагреватели/, но двама ме обеждават, че номерата нямат нищо общо и щом колата е с инфраред /а моята е с инфра/ и те ми пратят такъв от друга с инфрарет всичко ще е ОК.Някой запознат ли е с тези неща да помогне че ми се е запалила главата и не знам какво да правя.

Проблем със заключването на задните врати

17 февруари 2010 - 15:49

Здравейте колеги.
От няколко дни имам следния проблем:Задните две врати не ми се заключва с централното.От 20 опита един е успешен /поне до вчера/.С предните и багажника всичко е ОК. Колата е Е 124 ТЕ 95г.Гледах вакумната помпа и като щракам с ключа се чува едно съскане за няколко секунди.С ключа в купето за заключване също не става.Вижда се как се мъчи да пребере пъпките на вратие но стигне до половината и дотук.Иначе като ги заключа ръчно после се отварят без проблем ама заключването съвсем изчезна.
Ако някой има опит да помага!