Към съдържанието

  •  

ilkoh

Регистрация: 01 окт 2007
Офлайн Последно: 24 ное 2018 - 08:43:18
-----

Моите мнения

В тема:Бензин - газ

24 август 2010 - 12:28

Колега какво стана с колата,ходи ли при майстора?

Да ходих.Пак беше забила ламбсондата.Той ми обяснява че при достигане на определен темп. диапазон нещо и става и изключва, в следсвие на променените настройки на газинжекциона.Направи я момчето и вече 10 дена карам само на бензин и няма проблеми.Само сутрин нещо трудно пали.Като заварти се почуди дали да изгасне и като и помагна малко с гаста поема и после е ОК.Мисля вече да мина на газ да видя какво ще стане.

В тема:Бензин - газ

18 август 2010 - 13:15

колега и при мен е същият проблем!уж вдигнахме малко мощноста,2-3 дена беше добре и после същия цирк като при теб!можеш ли да ми кажеш в кой сервиз са ти изчистили грешките?щото и аз съм от В-д!

Във В-д няма кой да ти го направи това, само ще оплескат нещата.Аз ходя във Пещера при един пич и съм доволен от него. Утре пак ще ходя.Аз имам магазин до Люпилнята в Каменица /под Термата/ и ако искаш мини ще ти обясна къде каво или ми звънни ще ти дам тел. на момчето в Пещера. 0888852073 Илко

В тема:Бензин - газ

16 август 2010 - 15:45

Ако покараш няколко дни само на бензин оправя ли се студения старт или все е тая?

Да не би да е вдигнал газаджията налягането на газовите дюзи и компа да си е адаптирал времето за пръскане към по-малко, та като тръгнеш на бензин студена и да не и стига горивото?

Погледни си регулатора за налягането дето е на горивната рейка на бензиновите дюзи, също някъде вакумни съединения да няма измъкнати и т.н.

Карях само на бензин но промяна няма.Сутри е се такава мъка.Като мина 1км. и се пооправя но пак не е както трябва.Гледах за вакуми ама всичко си е наред.Регулатора също е добре поне според един пич при който ходя и съм доволен.Утре ще ходя пак при него да я направи на бензин, както вече го прави един път и ще покарам този път около седмица само на бензин и ако няма проблем ще мина на газ да видя какво ще се получи./ако пак се скапе казах на газаджията, понеже той твърди опурито че проблема не е в наго, че ще го гръмна/

В тема:Бензин - газ

10 август 2010 - 14:54

Я кажи какви грешки даде на бензин?
Пипал ли е твоя човек, загаджията, коефициента на времето на газовите инжектори?

По принцип газовия комп взима наготово изчисленото от бензиновия комп време и го умножава по някакъв коефициент.

На бензин дава грешка в ладсондата.Газаджията се кълне че не е пипал нищо освен да минава на газ на 1200 об. а не на 1600 както ми беше.От тогава колата не е същата.Сутрин трудно пали и като потеглям е като задавена.Трябва да я изфорцирам и така да тръгна иначе забива моцуната и не иска да върви.Като загрее се пооправя ама пак не е както трябва. Това /коефициента на времето на газовите инжектори/ нищо не ми говори каквое.Ще питам газаджията ама вече пътека направих до него и нищо не се оправя.

В тема:Лампа за масло-проблем

08 юли 2010 - 11:50

При загрял двигател и лошо масло може да се случи да присветне лампата на маслото. Особено ако е към края на периода за смяна на масло.
Лично аз съм имал случай с дефектирал датчик на маслото - светна лампата при положение, че всичко си беше наред (имаше масло, подкачваше масло). Като го прегледаха - датчика си беше "пробил", дори подлизваше масло през него.
При много високо ниво на мслото също се случва коляновият вал да го направи на пяна и маслената помп да засмуква от тази 'пяна', а не масло и тогава да присветва за кратко датчика в моментите на засмукан въздух, а не масло.
Така мисля аз.

Колега би ли казал къде се намира този датчик.