Към съдържанието

  •  

vasil.genov

Регистрация: 13 фев 2013
Офлайн Последно: 03 ное 2021 - 11:28:52
-----

Моите теми

W/S/X204 Comand APS50 NTG4

04 август 2016 - 20:52

Здравейте колеги,

 

от скоро съм горд собственик на X204 GLK 320 CDI и като такъв се боря с новия (не чак толкова вече) NTG 4 Comand. Пиша в този раздел, а не в онзи за GLK защото навито е същото, а този е по-пълен. Ако модераторът реши че темата не е на правилното място, моля за извинение. 

Та на въпроса: относно ъпдейт на картите за навигацията. Сдобих се с копие на последната версия на картите (v16) за европа от 2016 година и тръгнах да ъпдейтвам, но реших все пак да попрочета малко преди това и май с право... оказва се, или поне така се пише по разни чужди форуми, че за версия на картите от 12 нагоре се изисква по нова версия на Comand firmware, която предполагам при мен не е налична, иначе Comand-а влиза в boot loop. И сега тук идва на дневен ред въпроса, какви са опциите - да тичам да БС за ъпдейт на firmware, да го търся из нета и да го ъпдейтвам аз (мисля че най-малко препоръчителното - нече си нямам вяра  :blush ) или да търся някой който предлага такава "услуга".

Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и знае ли дали наистина за v12 и нагоре на картите се изисква update на firmware? 

 

Благодаря предварително и поздрави.