Прав си колега.В София шофьорите са по-толерантни,в повечето случаи като си пуснеш мигача те оставят да се пристроиш в друго платно.За Варна това си е лукс-трябва камион или волга от старите да караш,че да минеш в друго платно.Улиците в големите български градове все-повече ми приличат на булевардите в Кайро-без правила,без ред-една купчина ревящи коли и камиони.Само че в Кайро по кръстовищата има войници с калшници и вдигне ли ръка този войник всички замръзват...Здравейте. На мен ми е направило впечатление че в софия хората карат по уравновесено, дори и в тези страшни задръствание се намира кой да те пусне да минеш... за разлика от провинцията - в Пловдив ми е направило впечатление че - газ до дупка и ако си с софийски номер ще минеш ама друг път... често карам и в Стара загора - там като спра на пешеходец и човечеца се чуди какво става - преминава плашливо все едно го дебна . а най страшното за мен си остава Варна - град с сравнително малко задръствание - да не кажа никакви... / в сравнвние с Пловдив и София/. за 4 часа преброих 9 засичания и то зверски - скачам си на спирачките и си оставям малоумника да мине... какво и на кой показва не ми е ясно... не че на светофара не е пак до мен... мисля че задръстванията учат хората на някаква толерантност на пътя.
Относно с каква кола - като съм с личния мерцедес - него карам в повечето случай е средно ниво "преборване " на платното... карам и една служебна шкода октавия - жълта - заради цвета ли за нещо друго - ми правят път. когато съм на една служебна шкода фабия имам чувството че се опитват да ме убият. най ме кефи в задръстването да карам една тойота хайлукс - не ми се е случвало някой да ми отнеме предимство, да ми пресече пътя или да се гъбарка... пикапа се ползва за строителни материяли и явно вдъхва респект. надявам се един ден отношението към другите участници в движенеито да е като към каращи пикап тойота
Простаци ли са сме притежателите на МЕРЦЕДЕСИ
Започната от CE Profi, 11 яну 2008 - 22:41:08
62 мнения по тази тема
Публикувано 06 октомври 2008 - 15:52
Mercedes Benz W201 - The Last Action Hero
Публикувано 06 октомври 2008 - 16:01
Да, и аз съм карал такова в София - не е лъжа. Обаче като се стигне до паркиране... не знам, ти може да го паркираш само по строителни площадки, ама пробвай да влезеш в някоя умряла еднопосочна уличка в центъра и ела да видиш сеир. А хайлукса и не е много маневрен, поне този, който аз карах, беше дълга висока база (с 4 врати). Аз едвам го паркирах на паркинга на Кауфланда и то се оправих, щото беше нова година и го качих върху едни преспи, дето колите бягаха оттам...най ме кефи в задръстването да карам една тойота хайлукс - не ми се е случвало някой да ми отнеме предимство, да ми пресече пътя или да се гъбарка...
Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
• Бабини деветини • clk.babailiica.com • наргиле •
Публикувано 08 октомври 2008 - 00:16
Ки-ки... Варна ми е ЛЮБИМ град за шофиране ...и единствения, в който са ми пускали краче защото съм пропуснал на пешеходна пътека да си минат гражданите (колоната и без друго си беше на 20-тина метра отвъд). Мдаммм...
А в Пловдив обичам да чакам за лЕв завой ...с една пловдиска регистарция минават 4 от Софето. А СТОЛИЦАТА е ясна - хубава музичка в колата и много вода за из път. И не отразявам никого, че нервите са нещо, дето се хаби.
За Стара Загора - моите впечЕтлЕния са като от Варна. Във ВТ (по мое мнение) има порядъчно отношение към пешеходеца (поне в сравнение с другите градове, които редовно обикалям).
Бе сите сме се изпотепале у БГ-то.
А в Пловдив обичам да чакам за лЕв завой ...с една пловдиска регистарция минават 4 от Софето. А СТОЛИЦАТА е ясна - хубава музичка в колата и много вода за из път. И не отразявам никого, че нервите са нещо, дето се хаби.
За Стара Загора - моите впечЕтлЕния са като от Варна. Във ВТ (по мое мнение) има порядъчно отношение към пешеходеца (поне в сравнение с другите градове, които редовно обикалям).
Бе сите сме се изпотепале у БГ-то.
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни