Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Простаци ли са сме притежателите на МЕРЦЕДЕСИ

• Please log in to reply
62 мнения по тази тема

#46 gorbi

gorbi

Напреднал

• Потребители на форума
  • 330 Мнения:
  • Град:Варна/Одесса
  • Интереси:Фотография
  • Автомобил:
    MB124 CE
    AR 166 2,4 jtdm
    Terrano II 2,7 tdi

Публикувано 21 януари 2008 - 20:50

Прави ми впечатление и много се вбесявам от факта, че всеки малоумен дебил на пътя те тормози ако си с по-малка кола..... Да таковам и селяндурския комплексарски текезесарски манталитет на повечето ни сънародници....... В делничен ден си карам едно Голф 2.... За да не го мисля, евтина поддръжка, товаря го с каквото ми трябва, не го заключвам... свободен се чувствам много с него, че съм го и вдигнал малко и мога да го спирам и нависочко и да минавам през калища и бордюри..... Та когато съм с него, всеки тъп и безотговорен дебил на пътя ми отнема предимството и ми свири като спирам на пешеходни пътеки и ... абе извратена история.... Два пъти вече изкачам за два месеца да бия малоумници.... Първия път до пазара във Варна - сече ми пътя с ауди 80 Б4, без мигач, без нищо.. И като му свирнах, взе да бие спирачки пред мен и да ме тормози... Накрая аз не бих спирачка и го подпрях отзад.... Изкочихме и направихме панаира на хората, ама обезумявам от такава наглост..... Добре че съм 90/190 и рядко се стига до бой като се разгъна на излизане от колата започват преговорите.... Втория път си давам ляв мигач за да избегна един спрял автобус и един дебил с микробус доста зад мен в последния момент изкача в лявата лента за да мине преди мен, свири и ме затиска.... Показах му среден пръст през прозореца, както си е реда и на кръстовището гледам че слиза от микробуса (на Техномаркет), изкочих и аз и пича се прибра...:) Що съм му сякъл пътя с тая трошка.... Чак не знаех какво да кажа от такова безочие, пък и започват да ми редят едни... аз малко по-друг речник имам и ми е тъпо да споря с такива на такова ниво..... И това се повтаря по 2-3 пъти на ден, ама в повечето случаи не се разправям и се дърпам.. но и някой път ми изкачат лимките... Кога ли ще размажа някой тъп боклук на улицата или пък ще ям бой ако са повечко... наистина обезумявам понякога....... За сравнение - когато съм с джипа на жената или с Мерседеса - никога не се отнасят чак толкова зле... Затова и купих на жена ми Патрол.... Че и нея правеха, с децата барабар на нищо с Голфче кабриолет единичка..... Всеки ден почти ми се оплакваше как я засичат разни малоумници..... Невъзпитан народ сме..... ама много невъзпитан... не мога да си обясня откъде толкоз селяндури-нинджи се навъдиха...... не се трае последно време....
  • 0

#47 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 21 януари 2008 - 21:34

Прави ми впечатление и много се вбесявам от факта, че всеки малоумен дебил на пътя те тормози ако си с по-малка кола..... Да таковам и селяндурския комплексарски текезесарски манталитет на повечето ни сънародници....... В делничен ден си карам едно Голф 2.... За да не го мисля, евтина поддръжка, товаря го с каквото ми трябва, не го заключвам... абе свободен се чувствам много с него, че съм го и вдигнал малко и мога да го спирам и нависочко и да минавам през калища и бордюри..... Та когато съм с него всеки тъп дебил на пътя ми отнема предимството и ми свири като спирам на пешеходни пътеки и ... абе извратена история.... Два пъти вече изкачам за два месеца да бия малоумници.... Първия до пазара във Варна - сече ми пътя с ауди 80 Б4, без мигач, без нищо.. И като му свирнах, взе да бие спирачки пред мен и да ме тормози... Накрая аз не бих спирачка и го подпрях отзад.... Изкочихме и направихме панаира на хората, ама обезумявам от такава наглост..... Добре че съм 90/190 и рядко се стига до бой като се разгъна на излизане от колата.... Втория път си давам ляв мигач за да избегна един спрял автобус и един дебил зад мен в последния момент изкача в лявата лента зад мен и свири и ме затиска.... Показах си му среден пръст през прозореца, както си е реда и на кръстовището гледам че слиза от микробуса (на Техномаркет), изкочих и аз и пича се прибра...:) Що съм му сякъл пътя с тая трошка.... Чак не знаех какво да му кажа от такова безочие, пък и започват да ми редят едни... аз малко по друг речник имам и ми е тъпо да споря с такива..... И това се повтаря по 2-3 пъти на ден, ама в повечето случаи не се разправям и се дърпам.. но и някой път ми изкачат лимките... Кога ли ще размажа някой тъп боклук на улицата или пък ще ям бой ако са повечко... Ама наистина обезумявам някога....... За сравнение - когато съм с джипа на жената или с Мерседеса - никога не се отнасят толкова зле... Затова и купих на жена ми Патрол.... Че и нея правеха, с децата барабар на нищо с Голфче кабриолет единичка..... Всеки ден почти ми се оплакваше как я засичат разни малоумници..... Абе невъзпитан народ сме..... ама много невъзпитан... не мога да си обясня откъде толкоз селяндури нинджи се навъдиха...... не се трае последно време....

Споделям мнението ти, и аз съм забелязал същото отношение когато съм с "Кочината", с мерца незнам защо, обаче отношението е друго.
Приятелката ми има голфче единичка също кабрио, и тя така хайвана само ми се жалва. Даже един път с брат и бяхме малко пийнали и ни караше вечерта и си кара момичето в лявата лента с 50км. , че в средната имаше дупки, и един дебил с Фастра свири и като е изпреварва и сече пътя, хубаво че и хванах волана иначе, както минавахме Марица тогава... Гадния педал, мина на червено, късметрия, инак щеше да ни пише в сутрешния брой на Марица.
  • 0

logo-600-1002.png

#48 Marty

Marty

Напреднал

• Потребители на форума
  • 604 Мнения:
  • Град:Радомир/ София
  • Автомобил:
    Vito 112CDI 2002
    C S203 2.7CDI 2002
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 21 януари 2008 - 22:11

Извинявам се ама тая случка със абсолютно същия текст съм я виждал във форума на БМВ.
Просто един пат реших да видя какво пише в тяхния форум и втората тема която прочетох там беше тази.
  • 0
Публикувано изображение

#49 коцев

коцев

Напреднал

• Потребители на форума
  • 445 Мнения:
  • Град:Ловеч
  • Автомобил:
    190 D 2.5 1988г

Публикувано 21 януари 2008 - 22:35

Да таковам и селяндурския комплексарски текезесарски манталитет на повечето ни сънародници.......

Тия изрази много пъти ме дразнят .Селяндурите и текезарите са много по толерантни от някой гражданчета .... :madcroud:
  • 0

#50 ivanhow

ivanhow

Майстор

• Потребители на форума
  • 865 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes W203 220CDI 143hp ex
    Mercedes W211 E500 306 hp

Публикувано 22 януари 2008 - 00:15

Да таковам и селяндурския комплексарски текезесарски манталитет на повечето ни сънародници.......
Тия изрази много пъти ме дразнят .Селяндурите и текезарите са много по толерантни от някой гражданчета .... :madcroud:

Коцев, според мен Горби има в предвид това че отношението им е текезесарско и селяндурско.А не че са от някое село или малък град. Напълно го подкрепям. Пълно е с малумни комплексари.Но аз си имам един девиз: Аз съм над тея неща. Просто ми е писнало да се занимавам с простаци.Като свирка зад мен аз нарочно не си давам зор.
Снощи един бакшиш се ядоса че му присветнх да се премести от трета лента (караше с 60км/ч) и ми се лепна на гъза и започна да присвека и той.Аз се прибрах в средна лента но не му дадох да ме изпревари.

Нали знаете че простотията ходи по хората а не по животните.

П.С. Миналата седмица се изкефих много на следното нещо.Спирам аз на пешеходната пътека пред хотел България и в другото платно спира едно черно 124 купе.Като го загледах и какво да видя. На номера беше с пластини на клуба.Но момчето не го познах.
  • 0

#51 gorbi

gorbi

Напреднал

• Потребители на форума
  • 330 Мнения:
  • Град:Варна/Одесса
  • Интереси:Фотография
  • Автомобил:
    MB124 CE
    AR 166 2,4 jtdm
    Terrano II 2,7 tdi

Публикувано 22 януари 2008 - 07:17

коцев: селяндури се използва обикновено като състояние на духа и манталитет, не като географска принадлежност. Напълно съм съгласен иначе, че на село хората са останали с по запазени ценности и морал, приветливи и усмихнати, особено по малките селца горе из планините и забитите из Добруджа. Извинявам се все пак ако някой се е почувствал засегнат, в никакъв случай не искам да обидяа хората които живеят на село, още повече че и аз живея в село - Казашко... www.kazashko.com ;)
  • 0

#52 nick chuck

nick chuck

Почетен член на МБКБ

• Почетни членове на МБКБ
  • 520 Мнения:
  • Град:Преслав
  • Интереси:Спортни купета МБ

Публикувано 22 януари 2008 - 09:54

Аз съм урочасан от Аудита. Или ме задминават педераски през двойна линия, отдясно, отляво на десен завой а никога не карам под 60. Но миналата седмица ми излезе късмета с някъква Мазда чисто нова полу сув полу хей. Завивам от Дървеница към Бистрица в едно платно за десен завой. Тоя ми застава отляво с половин кола пред мен и той в дясно опа. Натиснах го и сизавих вдясно. В един момент тоз през двойна линия до мен отляво. А на среща двама с палки. И кво мислите - обърнаха се и си гледат в ръцете на тоя дето го бяха спрели. А нашия си мина пред очите им на 2 метра в насрещното и изпревари 10 коли. Нямаше кой да вдигне една палка. Тоя следващия път ще събере две три на куп и кво ИЗВОД НЯМА. БАШ БАБАИТ ПЕДИ РАЗ ПЕДИ ДВА!!!
  • 0
Един за всички, Всички за един!
Публикувано изображение

#53 notar

notar

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 1 Мнения:
  • Град:Димитровград

Публикувано 14 август 2008 - 23:37

Здравей на автора от един новобранец тук!
Мисля, че всеки трябва да прави това което се изисква на пътя от него. Всичко друго ще си дойде от само себе си. Нервите по този или онзи, или завистта само пораждат ответни неправилни реакции!
Също мисля, че когато имаш Мерцедес трябва да успокоиш топката, а не да се пъчиш като паун- това че го имаш е достатъчно красноречиво пред останалите кой си и докъде си стигнал. Тези които се проявяват "ГАМЕНСКИ" /цитат/, само показват, че този Мерцедес не е дошъл у тях по правилния път! И определено имат доста комплекси!
Пак към автора - свалям ти шапка за коментарите! При късмет от утре ще съм с Е 300 ТД. Ще питам по-нататък!
  • 0

#54 shiki

shiki

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 797 Мнения:
  • Автомобил:
    W 124 300D Turbo 1993 год.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 август 2008 - 13:27

Както върви приказката :"Обичам курви, ама мразя курвенски номера!", същото е и със селянията! Селяните произвеждат хлебеца, доколкото им позволява правителството и прекупвачите, ама от селения много се дразня! Има и друго нещо-политиката в образованието в насока Закон за движение по пътищата се учи само от шофьори и пешеходци, които нямат коли не си знаят правата и задълженията. Затова давам предимство, че не знам на кой какво ще му скимне и накъде се е "отвял", докато пресича. И особено внимавам с маршрутките, че не ми се мре, пък и много хора карат!
  • 0

#55 Илия Горанов

Илия Горанов

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 7499 Мнения:
  • Автомобил:
    CLK200 Kompressor
    163hp, 2001, dark blue
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 18 август 2008 - 16:50

Както върви приказката :"Обичам курви, ама мразя курвенски номера!", същото е и със селянията! Селяните произвеждат хлебеца, доколкото им позволява правителството и прекупвачите, ама от селения много се дразня! Има и друго нещо-политиката в образованието в насока Закон за движение по пътищата се учи само от шофьори и пешеходци, които нямат коли не си знаят правата и задълженията. Затова давам предимство, че не знам на кой какво ще му скимне и накъде се е "отвял", докато пресича. И особено внимавам с маршрутките, че не ми се мре, пък и много хора карат!

Затова в цивилизования свят, като навършиш 18 и не си завършил средно образование не те пускат да живееш в градове с население над ХХХ (мисля милион), защото се предполага, че си достатъчон малоумен, че да неможеш да оцелееш в такова място. А у нас могат да търчат като изоглавени по улиците и да пресичат където ги засърби, пък после все шофьорите са виновни. Пешеходните светофари например трябва да ги забранят със закон - нито пешеходците спират на червено, нито шофьорите. Никакъв смисъл...
  • 0

Ако си задаваш въпроса "струва ли си да ремонтирам стария Мерцедес", по-добре го продай и си купи чисто ново Пежо, Мерцедес не е твоята марка!
Бабини деветиниclk.babailiica.comнаргиле

#56 misterj

misterj

Майстор

• Потребители на форума
  • 828 Мнения:

Публикувано 18 август 2008 - 22:04

Колеги,
Ще си позволя да говоря от името на всички членове на клуба, но колкото и да се стараем има други собственици на МБ, които се различават от нас.
Колко са собствениците на скъпи и нови МБ в клуба? За жалост много от тях (собствениците на такива) са и "диваците" по пътищата, което автоматично и разваля мнението на обществото за собственик на МБ.
  • 0

#57 mercedes2.6

mercedes2.6

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 5 Мнения:
  • Град:Bulgaria

Публикувано 05 октомври 2008 - 10:39

Здравеите Колеги,

Повод да отворя тази тема е една случка която преживях вчера.Към 18:00 прибираики се от Симеоново към София на околовръстен път исках да завия на светофара на ляво.Търпеливо изчаках потока направо и когато светна жълто понечих да завия но в този момент на червено влетя една Е-класа от насрешното движение и се наложи да закова спирачките.Пресветнах
с фарове срещу наглеца а тои на всичко отгоре спря и едва ли не беше готов да слезне да се бие.Е не бях с Мерцедеса си а с единия от дребните си автомобили- VW -Polo 1. Тоест -дребна риба. Не съм нито хлапак нито простак за да уидисам на такъв комплексар но темата е много болезнена.Някъде по тези форуми ми попадна 4е Мерцедес е стил на живот.А дали е и начин на поведение на пътя? Защо голяма част от притейателите на тази мрка демонстрират пренебрежение към станалите на пътя.Ако някои мисли че това е за добрия имидж на марката мисля че е чиста заблуда.Срамувам се 4е между нас има такива ГАМЕНИ които смятат че са богоизбрани на пътя.Помислете как бихте се чувствали когато в еднопосочна улица срещу знака влиза голям ML и настоичиво иска да му отстъпите пътя а на учудването ви какво иска през прозореца се подава нежна моминска ръчичка която ти показва среден пръст.Повече от обидно.
Не искам да се индентифицирам с подобни простаци и хора изтакани от комплекси. Мерцедес е символ на престиж и класа а не на простащина.
ВЪПРОС - Можем ли чрез този форум да променим това състояние. Какво мислите по този въпрос

С уважение към всяко мнение
CE Profi

Здравейте !
Аз лично смятам ,че нищо не можем да променим тук,но все пак е добре да се знае от хората които в бъдеще започват да карат по пътищата и по някаква причина са попаднали във форума ,че има повече хора противници на това поведение на пътя.
Иначе проблема е от национален или "новобогаташки" характер . Аз съм на 29 и виждам как това влияе на всеки един млад ,пълен с енергия хлапак качил се на колицата на татко само защото е взел книжка скоро и чупи стойки и размахва пръсти.
Ние комплексите на хората не можем да оправим, но всеки един от нас може да даде пример на по младите от него .За съжаление нека не прозвучи критично всичко тръгва от по възрастните. Уважение към възраста им.
  • 0

#58 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:
  • Град:Pernik

Публикувано 05 октомври 2008 - 20:03

Мерцедес е символ на престиж и класа а не на простащина

Това за българия е абсолютно невярно в общ план.
Никой ли не забелязва колко много Мерцедеси се карат тук?
И колко много чисто нови и скъпи модели на мерцедес има по нашите пътища?
Това е абсолютно изключение, нетипично за европейските държави.
Според мен в българия Мерцедес е символ именно на показност ( че простащина е малко грубо ) и поредния начин да парадираш с финансовите си възможности.
Именно това е причината във форума да сме толкова малко хора - другите групи са гъзарите, другите са мангалите.
По каква причина по дяволите ще бъдат тук?
Ние сме изключенията.
И сме адски малко.

П.С: българия не случайно е с малка буква.
  • 0

879897.png

#59 Lusco

Lusco

Напреднал

• Потребители на форума
  • 583 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 2.5D комби автоматик

Публикувано 05 октомври 2008 - 21:16

Това за българия е абсолютно невярно в общ план.
Никой ли не забелязва колко много Мерцедеси се карат тук?
И колко много чисто нови и скъпи модели на мерцедес има по нашите пътища?
Това е абсолютно изключение, нетипично за европейските държави.
Според мен в българия Мерцедес е символ именно на показност ( че простащина е малко грубо ) и поредния начин да парадираш с финансовите си възможности.
Именно това е причината във форума да сме толкова малко хора - другите групи са гъзарите, другите са мангалите.
По каква причина по дяволите ще бъдат тук?
Ние сме изключенията.
И сме адски малко.

П.С: българия не случайно е с малка буква.

Простащината не се вози само на Мерцедеси. Всичко що се е качило на скъпо, лъскаво и мощно возило , а па да е и джип и задължително с "трудно" запомнящ се номер, си мисли че е хванал господ за шлифера, но това е само на пръв поглед констатация. Нещата идат от СИК/ВИС-овото времи и повечето са точно такива. Живеят с мисълта, че са постигнали нещо кой знае какво и това ги кара да се държат точно по този просташки начин. Вероятно на повечето ви е правило впечатление начина по който каран 2-3 автомобила с еднакъв номер. Повече коментари по този въпрос са излишни. Но мога да кажа нещо, което определя поведението на пътя. Беше преди 4 години когато отидох до Холандия за автомобил по поръчка. На обратно бяхме в колона 4 коли. Зад мен караше човек който пътува често. Няма да ви разказвам ситуацията в която изпаднахме, но на първата бензиностанция той ми каза "остави софийския маниер на каране на границата". Поведението на шосето е пряко свързано с манталитета, възпитанието, законите и наказуемостта. Там няма случай да дадеш мигач и да не те пуснат, а ако има то е 1 на не се знае колко. И с другите ситуации е същото. Но тогава това промени доста начина ми на каране. За съжаление обаче старите навици не умират и колкото и лошо да звучи от време на време ми се налага да карам и аз така - иначе има да си чакам да се включа нейде. Успокоявам се с мисълта че в 9 от 10 спирам да пусна кола или пешеходец. И ми е страшно приятно да вида авариините пред мен в израз на благодарност. Надявам се болшинството от нас да са такива. Успех! :)
  • 0

#60 DeyanIYI

DeyanIYI

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 36 Мнения:
  • Интереси:хладно оръжие и красиви жени

Публикувано 06 октомври 2008 - 15:15

Здравейте. На мен ми е направило впечатление че в софия хората карат по уравновесено, дори и в тези страшни задръствание се намира кой да те пусне да минеш... за разлика от провинцията - в Пловдив ми е направило впечатление че - газ до дупка и ако си с софийски номер ще минеш ама друг път... често карам и в Стара загора - там като спра на пешеходец и човечеца се чуди какво става - преминава плашливо все едно го дебна :). а най страшното за мен си остава Варна - град с сравнително малко задръствание - да не кажа никакви... / в сравнвние с Пловдив и София/. за 4 часа преброих 9 засичания и то зверски - скачам си на спирачките и си оставям малоумника да мине... какво и на кой показва не ми е ясно... не че на светофара не е пак до мен... мисля че задръстванията учат хората на някаква толерантност на пътя.
Относно с каква кола - като съм с личния мерцедес - него карам в повечето случай е средно ниво "преборване " на платното... карам и една служебна шкода октавия - жълта - заради цвета ли за нещо друго - ми правят път. когато съм на една служебна шкода фабия имам чувството че се опитват да ме убият. най ме кефи в задръстването да карам една тойота хайлукс - не ми се е случвало някой да ми отнеме предимство, да ми пресече пътя или да се гъбарка... пикапа се ползва за строителни материяли и явно вдъхва респект. надявам се един ден отношението към другите участници в движенеито да е като към каращи пикап тойота :)
  • 0
I bite my time

3 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 3 гости, 0 анонимни