Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Простаци ли са сме притежателите на МЕРЦЕДЕСИ

• Please log in to reply
62 мнения по тази тема

#1 CE Profi

CE Profi

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 14 Мнения:
  • Град:SOFIA
  • Интереси:HiFI Audio Systems
  • Автомобил:
    MB 190 E 2.0 1989g
    MB C 180 1998
    MB c 220 D 1993
    VW Golf3 1.9TDI chip(130 hp)

Публикувано 11 януари 2008 - 22:41

Здравеите Колеги,

Повод да отворя тази тема е една случка която преживях вчера.Към 18:00 прибираики се от Симеоново към София на околовръстен път исках да завия на светофара на ляво.Търпеливо изчаках потока направо и когато светна жълто понечих да завия но в този момент на червено влетя една Е-класа от насрешното движение и се наложи да закова спирачките.Пресветнах
с фарове срещу наглеца а тои на всичко отгоре спря и едва ли не беше готов да слезне да се бие.Е не бях с Мерцедеса си а с единия от дребните си автомобили- VW -Polo 1. Тоест -дребна риба. Не съм нито хлапак нито простак за да уидисам на такъв комплексар но темата е много болезнена.Някъде по тези форуми ми попадна 4е Мерцедес е стил на живот.А дали е и начин на поведение на пътя? Защо голяма част от притейателите на тази мрка демонстрират пренебрежение към станалите на пътя.Ако някои мисли че това е за добрия имидж на марката мисля че е чиста заблуда.Срамувам се 4е между нас има такива ГАМЕНИ които смятат че са богоизбрани на пътя.Помислете как бихте се чувствали когато в еднопосочна улица срещу знака влиза голям ML и настоичиво иска да му отстъпите пътя а на учудването ви какво иска през прозореца се подава нежна моминска ръчичка която ти показва среден пръст.Повече от обидно.
Не искам да се индентифицирам с подобни простаци и хора изтакани от комплекси. Мерцедес е символ на престиж и класа а не на простащина.
ВЪПРОС - Можем ли чрез този форум да променим това състояние. Какво мислите по този въпрос

С уважение към всяко мнение
CE Profi

Този пост е редактиран от hektor: 12 януари 2008 - 00:29
преместена от общ форум

• 0

#2 darkrose

darkrose

Чирак

• Потребители на форума
  • 170 Мнения:
  • Град:Казанлък
  • Интереси:Mercedes...

Публикувано 11 януари 2008 - 22:46

Можем разбира се. Дори и малко да опитаме, ще си е постижение :-)
Аз винаги си спазвам предимството, някой път отстъпвам като правя знак по някакъв начин. Харесва ми да спра и да пусна пешеходец, ако няма кола зад мен. Хубаво е когато оценят жеста и ти благодарят.
  • 0
Dark Inside The Night

#3 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 11 януари 2008 - 22:48

Колега, не се коси, във всяко стадо си има мърша, са казали хората.
Нормално е да видиш такива работи, не ме учудва.
Най-лошото в случая е че този форум с нищо не може да промени това отношение, защото едва ли този който се отнася така с колегите има достатъчно акъл да се позайнтересува, че има форум на Мерцедес.
Да не говорим, че има и такива където не знаят как се държи мишката пък ти го караш да чете форум...
  • 0

logo-600-1002.png

#4 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 11 януари 2008 - 22:49

Бе да ти кажа не сме всичките притежатели на МБ простаци
(така питаш , така ти отговарям)
Много пъти, когато съм с S класата съм правил път и съм постъпвал колегиално и с уважение към по-слабия автомобил, хората са го рабирали и са ми отвръщали с усмивка и с приятен жест на поздрав
Така ,че не се чувствам простак
То си идва от вътре ,а не от колата
(мое мнение)
Поздрави
:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#5 Тоцата

Тоцата

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Мнения:
  • Град:от село съм :)
  • Автомобил:
    FORD EXPLORER

Публикувано 11 януари 2008 - 22:54

...То си идва от вътре, а не от колата...

:icon_coolgrin:
  • 0

#6 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2098 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes SL350 2010 316hp
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 11 януари 2008 - 22:54

Простаци има с различни марки автомобили виждал съм всякакви. Специално за България по принцип е по изкривена идеята човек да има мерцедес - "другите" ще говорят вижте го тоя има мерцедес - това е от комплексарска гледна точка а може би социализма е създал така нещата и сега има хора които си го купуват и си мислят че като го имат са по специални и могат да си позволяват хулиганство на пътя а в същото време ходят примерно с черни костюми и бели хавлиени чорапи... - това е най общо описанието на този тип хора и те никога няма да се осъзнаят. За другия тип може да се каже обратното - нормални, културни хора които са спокойни на пътя и не предизвикват такива случки, харесват марката защото знаят че карат една качествена и сигурна кола която се е доказала и затова са я купили и не се ядосват от постъпките на "селяците" а са над тях.
  • 0

#7 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 11 януари 2008 - 22:59

Абе ти си нямай акъл у главата, пък чакай органите на реда да го направят... :kill_myself:
  • 0

logo-600-1002.png

#8 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:
  • Град:Pernik

Публикувано 11 януари 2008 - 23:34

ВЪПРОС - Мойем ли чрез този форум да променим това състояние. Какво мислите по този въпрос

С уважение към всяко мнение
CE Profi

Едно кратко НЕ.
Обикновено хората които карат с този стил, не четат форуми и нямат нищо общо с идеите и проблемите за които си говорим тук.
И определено не мисля че са ориентирани към конкретна марка.
Изобщо марката на колата няма нищо общо с умствения багаж и културата като цяло на водача.
  • 0

879897.png

#9 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 11 януари 2008 - 23:45

Ми не знам гросе ма тука а си прминал неправилно а си останал без заплата а си превишил скорстта а пак без заплата а караш пил а без книжка и у затвора за една година.Камери навсякъде направо се кефя всеки кара културно бавно и т.н. ако ще с ферари да си и да си на път без предимство и се опиташ да минеш те удрям как си пише по книгите и като додат куките не питат кой кви пари има или кви връзки а направо пишат.А това че си с ферари таман повече пари за ремонт.

Те за т'ва говоря, родните органи, никога няма да станат на тяхното ниво и да бъдат безпристрастни.
Защото имам познат който взема Пловдив Бургас за около 2ч. луд човек (патрон) и до морето го спират най-малко 2-3 пъти и всеки път се отърва с 20-ка. Ама човека си е свикнал и не му прави впечатление, даже вече го познават и той си знае като го спрат за какво иде реч... :kill_myself:
  • 0

logo-600-1002.png

#10 stoian

stoian

Напреднал

• Потребители на форума
  • 664 Мнения:
  • Град:Златица
  • Интереси:Риболов
    Мотори

Публикувано 11 януари 2008 - 23:50

И аз мисля,че нимойем да променим нищо!!!!
Не става въпрос за Мерседес,бмв,Лада и тн.
става дума за елементарно възпитание,което
при повечето шофьори го няма!
  • 0
W201 190 2.5Turbo disel avtomatik-- Продаден

#11 Vasko W124

Vasko W124

Чирак

• Потребители на форума
  • 124 Мнения:

Публикувано 12 януари 2008 - 00:00

А вие знаете ли че повечето катастрофи стават с мерцедес ауди и бмв.Нз дали е така в бг ама по чужбина е така.(мое мнение)
  • 0

#12 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 12 януари 2008 - 00:01

А вие знаете ли че повечето катастрофи стават с мерцедес ауди и бмв.Нз дали е така в бг ама по чужбина е така.(мое мнение)

Тук колега се доста по-малко, по често се срещат инциденти с гоУфове, като в по-голямата част виновните са те.
  • 0

logo-600-1002.png

#13 Vasko W124

Vasko W124

Чирак

• Потребители на форума
  • 124 Мнения:

Публикувано 12 януари 2008 - 00:06

Тук колега се доста по-малко, по често се срещат инциденти с гоУфове, като в по-голямата част виновните са те.

Съгласен :icon_coolgrin:
  • 0

#14 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 12 януари 2008 - 00:10

Радвам се
Значи сме № 1 и в ......"черната хроника"....или(простичко казано) винаги- №1
Зная
Какво предлагаш да направим
Поздрави
:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#15 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 12 януари 2008 - 00:32

Простаци има с различни марки автомобили виждал съм всякакви. Специално за България по принцип е по изкривена идеята човек да има мерцедес - "другите" ще говорят вижте го тоя има мерцедес - това е от комплексарска гледна точка а може би социализма е създал така нещата и сега има хора които си го купуват и си мислят че като го имат са по специални и могат да си позволяват хулиганство на пътя а в същото време ходят примерно с черни костюми и бели хавлиени чорапи... - това е най общо описанието на този тип хора и те никога няма да се осъзнаят. За другия тип може да се каже обратното - нормални, културни хора които са спокойни на пътя и не предизвикват такива случки, харесват марката защото знаят че карат една качествена и сигурна кола която се е доказала и затова са я купили и не се ядосват от постъпките на "селяците" а са над тях.

Съгласен съм с колегата! с две думи

БЪЛГАРСКИ МАНТАЛИТЕТ
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни