Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

BFgoodrich

• Please log in to reply
57 мнения по тази тема

#31 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 13 януари 2008 - 20:31

Мани,глупости не се занимавай.Едно време такти ми каза -КОЛАТА Е МЕРЦЕДЕС,ГУМАТА Е МИШЕЛИН,МАСЛОТО Е КАСТРОЛ.................прай си сметката,говоря за преди 20 години да речем.След 20 години пак ше е така.

Карах едни Бриджстоун Потенца на спортен Голф.София - Бургас и на Сливен слизаш да си наместваш бьбреците.Взимам сьщите показатели на Мишелин и кеф ти казвам.Е превзех една канафка с него ма гумите не ми бяха виновни,то на знак 20 няма как с 90 ма луди млади.
  • 0
.

#32 krasch

krasch

Майстор

• Потребители на форума
  • 1103 Мнения:
  • Град:Горна Оряховица

Публикувано 13 януари 2008 - 21:27

ок ок ок Мишки ще бъдат, Босче я дай някакви линкове да видя какви да си взема , че тук се бобърках в нета много видове бе брато и все летни , да ги .....
  • 0

#33 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 13 януари 2008 - 21:32

Е па малко линкове ли ти пратих?Какви ги тьрсиш?Зима.лято.4 сезона,спорт.............???Има за бьгита,искаш ли едни такива,мноо ше му гилат
  • 0
.

#34 krasch

krasch

Майстор

• Потребители на форума
  • 1103 Мнения:
  • Град:Горна Оряховица

Публикувано 13 януари 2008 - 21:45

Е па малко линкове ли ти пратих?Какви ги тьрсиш?Зима.лято.4 сезона,спорт.............???Има за бьгита,искаш ли едни такива,мноо ше му гилат

ЛЯТО
  • 0

#35 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 13 януари 2008 - 21:51

Лято за почти спорт.

Michelin Pilot Sport PS2

http://www.tirerack....lay.jsp?type=MP

Лято за яко каране

Michelin Pilot Exalto PE2

http://www.tirerack....ay.jsp?type=UHP

Лято за туристи :flagMB new:

Michelin Pilot HX MXM

http://www.tirerack....lay.jsp?type=GT

А аз сьм с такива /ако не се льжа/.

Michelin Primacy MXV4

http://www.tirerack....y.jsp?type=GTAS
  • 0
.

#36 doktoras

doktoras

Член на МБлуб България

• Потребители на форума
  • 122 Мнения:
  • Град:Елхово

Публикувано 14 януари 2008 - 14:11

Лято за почти спорт.

Michelin Pilot Sport PS2

http://www.tirerack....lay.jsp?type=MP
Лято за яко каране

Michelin Pilot Exalto PE2

http://www.tirerack....ay.jsp?type=UHP
Лято за туристи :flagMB new:

Michelin Pilot HX MXM

http://www.tirerack....lay.jsp?type=GT
А аз сьм с такива /ако не се льжа/.

Michelin Primacy MXV4

http://www.tirerack....y.jsp?type=GTAS

Привет на всички ВОСЧЕ те тва е реклама мен ми се струва че не даваш пари за мешена бре че ти си повече от брокер те тва е вечесъм сигорен че Мешен ти дават гумета беда плащаш МАЙТАП не ме разбирай погрешно това ще е доста поучително което казваш но ти твоя опит от мешлена каде си го натрупал тук в бг или другаде щото и тва е важно да не ме разбереш погрешно та нали за това са темите да кажем кой от кое е най доволен и да сме полезни един на друг Поздрави :icon_coolgrin: :D ;) :flagMB new: :drift1:
  • 0
www.na-offroad.com
Мерцедес-Бенц 200се купе

#37 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 15 януари 2008 - 00:55

Чакай................да ми цьфнат нальмите :tongue: :0_yahoo:

Задни на Духа за Мишелин,предни Гоод Иьр за сьжаление,на Мрака ми сложих Кумо Силос и тресеше даже след 5-6 баланса,сега карам Мишелин и никви нерви.На брата Мерца е с Мишелин,проблеми никакви,Хондата и тя - за 25 000 мили смля Бриджстоун с които излиза от магазина,а я разработваше брата.Последните 70 000 мили кара Мишелин Енерджи и мога да ти ги снимам ако дьржиш.Сестрата ката Мишелин на Ц230 1998 и проблеми няма,на баща ми колата и тя,а там се кара много.

В БГ на Фият Темпра сьм карал Мишелин и проблеми 0,на Сузуки Самурай 14 цола зимни Мишелин и проблеми няма,а си иска гума и то добра,на Голф 1 Камей резачка само Мишелин и нищо друго,на Баварец 325 и предни/задни Мишелин след като скьса 3 чифта боклуци,на 2 буса Фолксваген...................ммммммммммммкво имаше още :huh: Това са гуми които дьржаха на напьна.Аз малко странно ги карам колите та за тва не ми дьржат обикновенните гуми.Мишелин до момента лош не сьм видял,другите им ебава мамата,возят като дьрвета,тропа,вибрира..................като я вземеш мека да вози добре и вибрира,като я вземеш да дьрби на грайфер и не се дьржи волана.Мишелина вози ма вози,не го усещаш.

Я пиши в сьседната тема дето питам ОБЬРКАНО ЛИ ПИША,пиши едно ДА БЕ ДЕЕБА да си знам. :flagMB new:

Кьм тия горе може да се прибавят още коли ма няма голям смисьл.Това е само моя опит,форума има около 5000 члена,питай ги и тях те на какво мнение са за Мишелин.Е примерно аз хварлям гуми всяка година,почнах и накладки с дискове да хвьрлям,ти смятай как си карам аз.Може някой да е доволен и от Вида ма за моето каране Мишелин и тва е.
  • 0
.

#38 genadi

genadi

Напреднал

• Потребители на форума
  • 369 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    MB, E class, 220 BlueTec, 2016

Публикувано 15 януари 2008 - 09:53

Мани,глупости не се занимавай.Едно време такти ми каза -КОЛАТА Е МЕРЦЕДЕС,ГУМАТА Е МИШЕЛИН,МАСЛОТО Е КАСТРОЛ.................прай си сметката,говоря за преди 20 години да речем.След 20 години пак ше е така.

Карах едни Бриджстоун Потенца на спортен Голф.София - Бургас и на Сливен слизаш да си наместваш бьбреците.Взимам сьщите показатели на Мишелин и кеф ти казвам.Е превзех една канафка с него ма гумите не ми бяха виновни,то на знак 20 няма как с 90 ма луди млади.

Мишелин е единствената марка, която инвестира и то явно успешно в параметъра - комфорт на возията в т.ч. и безшумност. Но нали темата беше BFGoodrich? Тази марка е един по-беден роднина в семейството на Мишелин, а най-бедния роднина от 2001 год. е полската Стомил, която сега с новия си собственик се продава, като Корморан. Пак се отплеснах. В фирмата където работя, има 38 автомобила, които по договор от 5-6 год. се "обуват" с BFGoodrich. За летните модели ще се въздържа от коментари но за зимните модели, шофьорите не се скъпят на положителни оценки. В продължение на 2 год. и аз покарах на моята Е39-ка с BFGoodrich, за което никак не съжалявам и без колебание пак бих се обзавел със зимни такива. Едва ли е слечайно, че в момента BFGoodrich е основния доставчик на гуми във WRC. Сега си "обух" цетката с Мишелин и освен по-приятната возия не се сещам за друг положителен ефект. Естествено става въпрос за различни размери гуми и подобни анализи не са много обективни но нали за това сме тук да споделяме опита и патилата си. С две думи, ако има кинти, по моему Мишелин е правилния избор и за зимата и за лятото...
  • 0

#39 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 08 март 2008 - 19:37

Абе Босе добре го хвалиш мишелина, ама замислял ли си се що на новите S-class (а и на повечето BMW ) от завода им слагат Continental? Лично аз съм много доволен от тия гуми, а и това е единствената фирма, която още не си е изнесла производството някъде си по бедните държави.Continental се прави само в Германия.

Смених Continental Sport Contact и в момента съм с следното и съм много доволен.

ContiPremiumContact SSR
For premium medium to large cars.

Performance features:

Excellent handling
Outstanding protection against aquaplaning.
Reduced braking distances thanks to bionic contour.
Superb cornering stability.
Excellent grip on wet and dry surfaces.
Asymmetrical, non-directional tread pattern.
Re-inforced sidewall with run flat capability.
- for a distance up to 80 kilometres
- at a maximum speed of 80 km/h
  • 0

#40 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 08 март 2008 - 19:40

А замислял ли се си,че не всичко е това което беше???Кой твьрди,че даже МЕРЦЕДЕС слага най-доброто от най-доброто???
  • 0
.

#41 Blond

Blond

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3955 Мнения:
  • Автомобил:
    C124 200E 1992
    S202 220CDI 11.1999
    W211 220CDI 04.2004
    C207 350CDI 06.2009
    W212 220CDI 11.2013
    W213 400d 07.2020

Публикувано 08 март 2008 - 22:34

ми в понеделник ще питам и ще ти кажа :)
предполагам става дума за зимни ? :)

Аз мисля, че за летни пита човека.
И мен ме интересуват летни 205/60/15 и 225/55/15 - не че знам дали ще влязат на колицата ми. скоростен индекс... докъм 200 км/ч.
  • 0

#42 NIK

NIK

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:
  • Град:San Diego, Callifornia
  • Автомобил:
    W 124 E 320 1995
    Honda Civic 1.7 SONC 2001

Публикувано 09 март 2008 - 04:50

Е на ви и едно мнение и от мен. ИМА ЕДНА МАРКА ГУМИ - МИШЕЛИН. Това ми мнение е базирано на неща казани ми от бащата и от 300 000 км личен опит с Мишелин.
1970та година дедото си взима мишелин и ги слага на пежо 404, освен че ги карал с години ами си и построи кащата с тва пежо, ползвал го е за пикап накраа. Без маитап ама баба ми ако ъ питате сега какви гуми да си вземете ще ви отговори като мене- Мишелин. Бащата по комунистическо време беше пилот и караше Мишелин. Аз като човек, които не му се занимава с ламарини и не се втелавам много открих едно нещо- нито дедото нито бащата са грешили в избора си. 2001 година взех Хонда CIVIC, доиде оригинално с Brijestone, гумите возеха много твардо и ги смлиах за по малко от година. Като ходих да си купувам гуми в магазина ги питах кои гуми са наи добри за хондето. Продавача само ме погледна и попита до колко пари гуми тарса. Никога не ме е интересувало колко ми струват гумите/ не ме разбираите неправилно, не сам богат, но по добре без климатик но с наи хубавите гуми и спирачки/. Е с две думи човека каза -МИШЕЛИН ама ми кажи как караш за да ти кажа точно какав мишелин ти требва. Взех мишелин с 720 треад веар, много мека возиа, много дълъг живот, правени за топъл асвалт и не агресивно каране. След 6 години непрекаснато каране и кум 140 000 км. са ми още на колата. Други гуми на таа кола никога нема да сложа, само Мишелин и то този точно модел. Преди 2 години взех на жената Е320 В124. Колата доиде с нъкакви гоод ъеар, ок като гума но много бласкаше и не беше от баланс, беха се изкривили. Отивам аз пак при сащите гумажии/ за цалифорниа се водът една от наи добрите компании за гуми/ и им казвам от вратата че искам сащите гуми като на хондата. Момчето ме чукна на компутара и виде че там сум обул 5-6 коли / на приътелчета и семеиството/ и викна менажера. Е тука е разковничето на всичките тиа глупости кадето ги пиша- Идва менижара и ме пита , защо пък точно тези гуми и колко искаш да похарчиш. Цената не ме интересъва викам аз и онъ ме спре веднага. Не били за мене гумите дето сам искал- е как така бе тарикат викам, как на хондето са супер а на мечо не са? Човека ми объсни че на хондето гуми с 720 са си варха, даржат много мили , колата се кара на сухо и е ЛЕКА, не товари гумата много и самата гума мойе да е по тварда/ колкото по тварда толкова по малко сцепление/ Ако сам сложел сащата гума на мечо нъмало да е добре, немала подсилени страни и материала бил твард, на едно мокро време на завои ще се пребиеш. Това каза. Разликата е в тежеста на колата. Даде ми Мишелин МХВ4 с 40 000 мили гаранциъ и с треад веар 440/ на хондето са с 80 000 и с треад веар 720 мислъ/. Та след всичко това кадето го написах извода за мене е един- НЕ Е САМО МАРКАТА, НЕМА ЕДНОЗНАЧЕН ОТГОВОР КОъ ГУМА Е НАИ ДОБРА, има гуми направени за точно определени коли, поставени на други коли може да не се представът добре. Човека ми даде като пример- ако сам живеел в орегон никога нъмал да ми даде да слоя на хондето гума с толкога твард материал, мек материал за студен асвалт, твард за топул само, иначе си караш на пластмаса- Е никога нъма да се изтарка, става ако си караш кротко, но гумата не е виновна че не ъ ползваш по предназначение. Ако си купите неправилниа мишелин и правилниа Toyo да речем може да останете по доволен от Toyoto, нормално е. Според мене човека беше честен, немаше смисал да ме лаже, така или иначе гумите си беха маи една и саща цена, излаже ли ме там нема да стапъ и тои си го знае. Това е от мен, купете си гума отговаръща или на начина ви на каране коъто се тарка бързо и е стабилна или си вземете по твурд материал гума издаряща много, но не се оплакваите че се сурка по завоите на 5 градуса мокар асвалт. За сажаление пулно щастие нема. Мишелина освен че вози по меко ви пази и окачването си мислъ аз. Пестете пари от друго, не и от гуми, не си заслужава риска. Сорръ за далгиа пост ама нема само аз да ви чета де. Аиде лек ден за сега.
ПС има гуми на по ниски цени от Мишелин които са си ок, Не им знам марките и моделите обаче.

http://www.discountt...om/dtcs/home.do
  • 0
Член на УС на МБКБ- "Мисля че е очевидно, че щом е Мерцедес-Бенц КЛУБ България форума е на клуба и респективно на членовете му. Всичко други са добре дошли но са само гости. smile.gif А като отидеш на гости не даваш акъл как да си подредят хората мебелите, нали?"

#43 Алфонсо

Алфонсо

Майстор

• Потребители на форума
  • 2773 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C124- 92г 200CE -продаден
    Mercedes-Benz W210-97г E200 Avantgarde- продаден
    Mercedes-Benz C208- 99г CLK200 Kompressor-продаден
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 09 март 2008 - 22:41

А замислял ли се си,че не всичко е това което беше???Кой твьрди,че даже МЕРЦЕДЕС слага най-доброто от най-доброто???

Е добре тогава, явно Continental плащат и на Auto Bild, за да прави изследвания, в които Мишелин да са на 5-6място???
Егати конспирацията. А като казваш че не всичко е това което беше, имаш предвид Мишелин така ли? :rolleyes: Не че се заяждам но мое мнение е че мишелина е прекалено мек (мека каучукува смес) за БГ условия- в Сан Диего сигурно е супер, но тука като минеш два пъти през Орландовци например и си или с балон(цицина, жаба) или със сцепена гума(личен опит).
  • 0

#44 NIK

NIK

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:
  • Град:San Diego, Callifornia
  • Автомобил:
    W 124 E 320 1995
    Honda Civic 1.7 SONC 2001

Публикувано 10 март 2008 - 01:14

Има различни по твардост материали за различните модели гуми. Не баркаите марка с модел. Има Мишелин с твардост на материала 300 има и с по 720 / това на практика е 2 пати и нещо по твард материал/ Гума не прави балон от това колко е твард материала а от това колко са здрави конците и колко са подсилени бордовете и. 720 като материал на мене ми издаржа над 150 000 км. Ако искате да не се таркат много нъма как да са стабилни на мокро, ако са много стабилни ще са меки и ще се таркат бързо. Всичко това нъма нищо общо с марката. Мишелин е Мишелин заради качеството на направата. Мекотата на материала е савсем друго нещо.
  • 0
Член на УС на МБКБ- "Мисля че е очевидно, че щом е Мерцедес-Бенц КЛУБ България форума е на клуба и респективно на членовете му. Всичко други са добре дошли но са само гости. smile.gif А като отидеш на гости не даваш акъл как да си подредят хората мебелите, нали?"

#45 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 10 март 2008 - 01:45

Брат,снимай Мишелинките на Хондето,нека видим гуми на около 120 000 километра на какво проличат.

И аз сьм дал примери с коли карани из БГ както и тук.Може Континентала да е добра гума,може и в дадена категория да е по-добра от Мишелин ма то според АутоБилд и Мазда е по-добра от Мерцедес ама само според тях,не и според мен.

Аз знам едно - проблеми с Мишелин сьм нямал,с всичко друго ДА,но не и с Мишелин.
  • 0
.

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни