Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Как се сменя масло на Двигател.W124 200CE

• Please log in to reply
34 мнения по тази тема

#16 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:
  • Град:Pernik

Публикувано 10 януари 2008 - 10:10

До скоро сам карал италианска саборетина и сега като легнах под МЕРО и шах имам кора. Невидях ни пробка ни чудо та някой може ли приблизително да ми обясни от де се сменя това чудо (маслото) трябва ли да я махам кората и така нататак? Или да я карам на маслар? Язък исках тая вечер да и сменим масълцето но Уви :( лошото е че и канал си нямам :(
Забравих да кажа ЦЕ200 95 г. бензин

Колега, те тук ти бях писал, още ли си чудиш над това масло???
При мен точно под картера няма кора и пробката се вижда. Кората ми е под скоростите.
Не знам дали ти улучих модела но погледни тук - пробката е N: 20.
Ако не виждаш картера като залегнеш отдолу, ясно е че трябва да се свали кората - на болтове е, нищо страшно.
Значи отвиваш първо филтъра, развиваш пробката и отиваш да се бършеш докато маслото се източва - вече си омазан до ушите.
В какво ще го източваш си е твоя работа. Какво ще го правиш после - също.
Изобщо ако си сменявал маслото на талянката, процедурата е същата - нищо ново под слънцето!
  • 0

879897.png

#17 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 10 януари 2008 - 10:30

Дай на маслара 5 кинта да оди да пие едно кафе и си го смени сам ако толко ти е мерак.Канала ти канал,инструмента там,ако закьсаш нещо с още 5 и ще ти го смени той

Дееба искам и аз така,тук глобата е 10 000$ за такава каскада. :kill_myself:
  • 0
.

#18 shiki

shiki

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 797 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W 124 300D Turbo 1993 год.
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 януари 2008 - 11:15

...И сичките ли ги меняваш наеднаж???

Фика, като се земе втора ръка БАХтомубилчето, се меняват сичките наеднъж, та и ремъци и филтри. Не щото е нужно, а за собствено спокойствие.
  • 0

#19 Dezki

Dezki

Майстор

• Потребители на форума
  • 1517 Мнения:

Публикувано 10 януари 2008 - 11:25

До скоро сам карал италианска саборетина и сега като легнах под МЕРО и шах имам кора. Невидях ни пробка ни чудо та някой може ли приблизително да ми обясни от де се сменя това чудо (маслото) трябва ли да я махам кората и така нататак? Или да я карам на маслар? Язък исках тая вечер да и сменим масълцето но Уви :( лошото е че и канал си нямам :(
Забравих да кажа ЦЕ200 95 г. бензин

Пали флекса... и бормашината :allhail:
Не се занимавай с глупости , после да не питаш как се мие масло от дръжките и как се перат калъфки - иди на маслар.
  • 0
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR

#20 Desert Eagle

Desert Eagle

Чирак

• Потребители на форума
  • 71 Мнения:

Публикувано 10 януари 2008 - 11:47

Ако кората е пластнасова се сваля,ако е метална има място само да извадиш пробката и да се източи маслото.
Успех :icon_coolgrin:

пласмасова е схте опитам да я сваля. ако повдигна колата с крик схте стане ли ?
  • 0
<span style='font-size:11pt;line-height:100%'>Има една кола и тя е с мерник на капака!!! Всички други са част от пълнежа. . .</span>

Преференциални условия за всички от форума. Застраховки Граждансака Отговорност, Каско и други с ОТСТЪПКА от 5 до 12%. Застраховките са към АРМЕЕЦ.
завсички Членове на МБКБг 10%
контакти на ЛС или на [email protected]

#21 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 10 януари 2008 - 11:53

Ще стане - само гледай да не си умиеш очите и ръцете :icon_coolgrin:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#22 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 10 януари 2008 - 11:54

За сваляне на кората да ама може да не ти изтече цялото масло от картера,а и може да ти падне на главата,може да не завиеш пробката като хората и гаранция ще станеш на прасе.5 кинта смяната,голяма любов това.Карай на маслар и му висни на главата,вземи си малка щангичка и фенерче да си провериш тампоните долу,всички гумени втулки,гумените карета на кардана,теч от кормилната кутия,скоби на радиатора,гарнитура на главата,скобите на ауспуха,маслото в диференциала,маншоните,спирачните маркучи.......................бе я го гони тоя от канала,5 кинта и да се маха,че имаш работа. :flagMB new:
  • 0
.

#23 Vladek

Vladek

Майстор

• Потребители на форума
  • 3744 Мнения:

Публикувано 10 януари 2008 - 14:52

Няма да стане
Нужен е кран
Не си губи времето , бегай бързо при маслара ,че и днешния работен ден привърши а още не сме намерили пробката
Поздрави
:4036:
  • 0
Публикувано изображение
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител

#24 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:
  • Град:Pernik

Публикувано 10 януари 2008 - 15:07

Абе без канал или барем естакада аз не бих се навирал под колата да точа маслото.
Ако колегата мисли да го прави това пред блока и аз съм твърдо за маслара.
Просто ще стане много по-лесно а и да го направи сам няма кой-знае какво удоволствие - просто една съвсем банална процедура.
Само дето ще се увърти до ушите.
Ама за всеки удоволствието има различни измерения :icon_coolgrin:
  • 0

879897.png

#25 fika210

fika210

Напреднал

• Потребители на форума
  • 738 Мнения:
  • Град:Най-голямото село
  • Автомобил:
    W201 1991
    W210 2000

Публикувано 10 януари 2008 - 15:22

[quote name='Desert Eagle' date='Jan 9 2008, 10:40 PM' post='90893']
[quote name='Vladek' date='Jan 9 2008, 11:37 PM' post='90891']
:icon_coolgrin:
НЕ ЗА ПАРИТЕ . . . ГУБИ МИ СЕ КЕФА КАТО ДРУГ МИ Я ПИПА :(
ЕТО ТОВА ВЕЧЕ МИ Е ГАДНОТО.
Щом си мераклия кефа няма да изгубиш.Тепърва ще има да пипаш,ама маслото остави на маслара
  • 0
Verba volant,scripta manent...Казаното отлита,написаното остава .../ако не го изтрият/....

На тази сладурана е кръстена нашата марка
Публикувано изображение
Мерседес Йелинек

#26 Onir

Onir

Чирак

• Потребители на форума
  • 109 Мнения:
  • Град:Бургас

Публикувано 10 януари 2008 - 17:46

Само не лягай под кола вдигната само на крик. :kill_myself:
  • 0

#27 Desert Eagle

Desert Eagle

Чирак

• Потребители на форума
  • 71 Мнения:

Публикувано 11 януари 2008 - 10:11

И такаааа... Водих я на маслар. Много добре стана . . . прееба ми пробката (неможа да я развие...)
Изсмука маслото с машина и каза че така е наи добре за колата. . . че суши картера прахусмокачката и че тя ще извади повече масло отколкото ще изтече през пробката.
та прав се оказах за МАЙСТОРА МАСЛАР (скапа нещо но явно нямаше как).
  • 0
<span style='font-size:11pt;line-height:100%'>Има една кола и тя е с мерник на капака!!! Всички други са част от пълнежа. . .</span>

Преференциални условия за всички от форума. Застраховки Граждансака Отговорност, Каско и други с ОТСТЪПКА от 5 до 12%. Застраховките са към АРМЕЕЦ.

#28 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 11 януари 2008 - 10:25

И такаааа... Водих я на маслар. Много добре стана . . . прееба ми пробката (неможа да я развие...)
Изсмука маслото с машина и каза че така е наи добре за колата. . . че суши картера прахусмокачката и че тя ще извади повече масло отколкото ще изтече през пробката.
та прав се оказах за МАЙСТОРА МАСЛАР (скапа нещо но явно нямаше как).

Абе май малко се разминават мненията - други казват че с машината не се източва сичко и по - добре е през пробката :icon_welldone:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#29 Desert Eagle

Desert Eagle

Чирак

• Потребители на форума
  • 71 Мнения:

Публикувано 11 януари 2008 - 10:34

Колега, те тук ти бях писал, още ли си чудиш над това масло???
При мен точно под картера няма кора и пробката се вижда. Кората ми е под скоростите.
Не знам дали ти улучих модела но погледни тук - пробката е N: 20.
Ако не виждаш картера като залегнеш отдолу, ясно е че трябва да се свали кората - на болтове е, нищо страшно.
Значи отвиваш първо филтъра, развиваш пробката и отиваш да се бършеш докато маслото се източва - вече си омазан до ушите.
В какво ще го източваш си е твоя работа. Какво ще го правиш после - също.
Изобщо ако си сменявал маслото на талянката, процедурата е същата - нищо ново под слънцето!

Колега мерси за съвети те и за всичко само да отбележа за протокола КАЗАХ МУ НА МАСЛАРА ДА ИЗПОЛЗВА ГЕДОРЕ А НЕ ЛУЛА!!! а тои каза няма значение. казах му НЕ БЕ ИМА!!! и тои сега ще видиш и ВИДЯХ . . . резултат неотвита пробка която е леееко съсипана "ЛЕЕКИНКО"...
Благодаря иначе за цялостната подкрепа и подробните обяснения. :icon_welldone:
:allhail: :4036:
  • 0

#30 Desert Eagle

Desert Eagle

Чирак

• Потребители на форума
  • 71 Мнения:

Публикувано 11 януари 2008 - 10:38

Абе май малко се разминават мненията - други казват че с машината не се източва сичко и по - добре е през пробката :icon_welldone:

Еми тои пробката не я отви така че не е ясно. . . но за сметка на това побра почти 6 литра масло :) а източи мисля малко под 5.5 или точно 5.5според него аз не видях до каде е маслото в машината преди да я пусне.
  • 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни