Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Дебитомер W210W210 Е200

• Please log in to reply
63 replies to this topic

#1 Тоцата

Тоцата

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Posts:
  • Град:от село съм :)
  • Автомобил:
    FORD EXPLORER

Posted 27 December 2007 - 15:58

От известно време имах проблем с оборотите. На свободен ход при продължителна работа колата гаснеше и от време на време веднага след запалване пак гаснеше. Днес ми остана време и ходих на диагностика, казаха че дебитомера е за смяна. Обаче четох разни теми на Бенцбос-а за почистване и т.н., дали ще има ефект при мен? Смяната не ми е проблем, ама да не се престараваме все пак :)

Колата е Е200 бензин 96г.

Поздрави.

ПП: И пак нещата клонят към S-ка, за сравнение дебитомер на S500 е около 30% по-евтин от този на очиларката... ;)
  • 0

#2 disem

disem

Чирак

• Потребители на форума
  • 117 Posts:

Posted 27 December 2007 - 16:36

Смених си дебитомера с китайски - 100 лв. Вече половин година и 5000 км. - никакви проблеми. След като го смених, ходих в Мерцедес за диагностика и изчистване на старата грешка - не разбраха въобще че дебитомера е китайски. Даваше си стойности като оригинален.
  • 0

#3 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6,668 Posts:

Posted 27 December 2007 - 16:58

Чисти пьк каквото стане,то това е част от профилактиката на тия коли.Има едно на Моли което е за почистване на дросели и става за дебитомери,поне не им вреди де ГАРАНЦИЯ.
  • 0
.

#4 Тоцата

Тоцата

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Posts:
  • Автомобил:
    FORD EXPLORER

Posted 27 December 2007 - 17:03

Смених си дебитомера с китайски - 100 лв. Вече половин година и 5000 км. - никакви проблеми. След като го смених, ходих в Мерцедес за диагностика и изчистване на старата грешка - не разбраха въобще че дебитомера е китайски. Даваше си стойности като оригинален.

Не искам да те обиждам, ама ако го сменям нема да е с китайски и не ми е проблем. Не съм фен на тези решения. Искам да разбера дали наистина се нуждае от смяна. Просто частта за мен не е от особенно значение, от неколко месеца си карам така и не ми пречи, може да се прецака още нещо ама... Случва се. Все пак съм избрал кола, която мога да поддържам, иначе не е проблем да броим парите за некоя W220 и после да турам китайско.

И за половин година със сигурност не правим 5000 км.

ПП: Ето защо не съм пускал тема от рода на "какви дискове и накладки да слагам...", "какво масло да сипвам..." и т.н., а съм ги сменил, нали?

Нищо лично... Да нема разсърдени...
  • 0

#5 Тоцата

Тоцата

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Posts:
  • Автомобил:
    FORD EXPLORER

Posted 27 December 2007 - 17:05

Чисти пьк каквото стане,то това е част от профилактиката на тия коли.Има едно на Моли което е за почистване на дросели и става за дебитомери,поне не им вреди де ГАРАНЦИЯ.

Какво точно да търся? (как се пише, де :))
  • 0

#6 top

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,112 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    MB 2010 SL350 316hp;2015 E350 BlueTEC 258hp.
Garage View Garage

Posted 27 December 2007 - 17:10

Аз лятото смених дебитомера на W210 E320 защото гаснеше когато си иска и преди това четох за почистване и го пръсках, но при мен нямаше резултат пак си гаснеше и накрая поръчах нов и проблема се реши. Пробвай го твоя с почистване, но леко че вътре има много чупливи едни плоски като пръчици, ако не даде резултат поне ще си пробвал и ще знаеш - лесно се сваля тъй че може пробваш.
  • 0

#7 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6,668 Posts:

Posted 27 December 2007 - 17:19

Intake System Purge

Има нарисуван дросел на него.

Някой да знае как да намеря страничката на вносителя на Моли маслата,че се е заровил кат щтраус???
  • 0
.

#8 Тоцата

Тоцата

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Posts:
  • Автомобил:
    FORD EXPLORER

Posted 27 December 2007 - 18:11

Аз лятото смених дебитомера на W210 E320 защото гаснеше когато си иска и преди това четох за почистване и го пръсках, но при мен нямаше резултат пак си гаснеше и накрая поръчах нов и проблема се реши. Пробвай го твоя с почистване, но леко че вътре има много чупливи едни плоски като пръчици, ако не даде резултат поне ще си пробвал и ще знаеш - лесно се сваля тъй че може пробваш.

Аз вече съм го откачил. А какво по-точно се пръска, то корпуса съм го свалил (пластмасовото тръбе) и ми се показаха некои пластинки под буксата.

Ето какво съм свалил:

Публикувано изображение

Публикувано изображение
На ето тази прозрачна част има неколко петънца...

Публикувано изображение

Ти от Бош ли си взе или от дилъра?

Intake System Purge

Има нарисуван дросел на него.
Някой да знае как да намеря страничката на вносителя на Моли маслата,че се е заровил кат щтраус???

Страничка нема...
ама те тука ги има некои масла:
http://automaniasliven.hit.bg/lm.html
  • 0

#9 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6,668 Posts:

Posted 27 December 2007 - 18:18

http://www.mbclub.bg...?showtopic=6869

Кам края има снимки,прьскаш тая пластинка дилу.

Публикувано изображение

Позачисти си и дросела,разлика ТРЯБВА да има.

Сега ше ги прегледам тия които си напипал,намерих представителите на Моли ма те пьк тва не го предлагат. :kill_myself:
  • 0
.

#10 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6,668 Posts:

Posted 27 December 2007 - 18:25

http://store.interau...f8c0d91d40bea9f

Е го мойто,флакон е,прьскаш и бегаш ма не го виждам в страницата на тия наще.

http://www.mbclub.bg...?showtopic=8695

На големите моторетки ЕГР играе голяма роля,от там сьщо може да има колебания в оборотите.
  • 0
.

#11 Тоцата

Тоцата

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Posts:
  • Автомобил:
    FORD EXPLORER

Posted 27 December 2007 - 19:10

Местните чак утре ще мога да ги проверя :(, а аз да си питам, какво реално трябва да стане с тази пластинка, какъв спрей да търся ако не намеря този на Моли? Контактен дали ще свърши работа или да потърся сгъстен въздух... И личи ли си дали е замърсена пластинката, въртях доста дебитомера, ама не мога да я видя хубаво?
  • 0

#12 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6,668 Posts:

Posted 27 December 2007 - 19:18

Намерих,гонамерих ,намерих .......................МНОГО СЬМ ДОБЬР БЕЕЕЕЕЕЕ.Да се цунем по златните рьце.Това дали е мрьсно или не няма да се види,не се тьрка с нищо и сгьстен вьздух му ебава мамата - много е тьнка пластинката.

А сега обаче погледни страничка 6 на тоя линк долу.

http://www.autoplus......es Europe.pdf

CRC AIR SENSOR CLEAN

почистващ препарат дебитомер - това пуснах на Гугьла и на пьрво място ми излезе гадината.Продуктите на тая фирма ги ползвам и се водят като едни от най-добрите.Ако забелязваш даже на линка за почистването прьскам с такьв флакон или поне тая марка.Тия са МНОГО ДОБРИ,имат какво ли не и само някой да се е оплакал,че в БГ нямало.Тия сстават ма МНОГО СТАВАТ,нямам нищо общо с фирмата,но ако ви снима моя куфар имам поне 3 флакона на тая фирма.

Тия ги гледам имат и продукти които ползваме по лодките.......................малииииии,искам си процента. :icon_coolgrin: :icon_coolgrin: :icon_coolgrin:
  • 0
.

#13 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4,188 Posts:

Posted 27 December 2007 - 19:18

Цък тук
Спрейове всякакви.
  • 0

#14 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6,668 Posts:

Posted 27 December 2007 - 19:22

Публикувано изображение

Публикувано изображение

А да не каже някой,че МНОГО льжа.
  • 0
.

#15 Тоцата

Тоцата

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Posts:
  • Автомобил:
    FORD EXPLORER

Posted 27 December 2007 - 19:29

Намерих,гонамерих ,намерих .......................МНОГО СЬМ ДОБЬР БЕЕЕЕЕЕЕ.Да се цунем по златните рьце.Това дали е мрьсно или не няма да се види,не се тьрка с нищо и сгьстен вьздух му ебава мамата - много е тьнка пластинката.
А сега обаче погледни страничка 6 на тоя линк долу.

http://www.autoplus......es Europe.pdf

CRC AIR SENSOR CLEAN

почистващ препарат дебитомер - това пуснах на Гугьла и на пьрво място ми излезе гадината.Продуктите на тая фирма ги ползвам и се водят като едни от най-добрите.Ако забелязваш даже на линка за почистването прьскам с такьв флакон или поне тая марка.Тия са МНОГО ДОБРИ,имат какво ли не и само някой да се е оплакал,че в БГ нямало.Тия сстават ма МНОГО СТАВАТ,нямам нищо общо с фирмата,но ако ви снима моя куфар имам поне 3 флакона на тая фирма.
Тия ги гледам имат и продукти които ползваме по лодките.......................малииииии,искам си процента. :icon_coolgrin: :icon_coolgrin: :icon_coolgrin:

Евала бе бате! :bigemo_harabe_net-110:

Таман се бех приготвил утре да ходя до Ауто+, мислех че ще е напразно, ама ти ме зарадва :) Те хората отвориха магазинче и у наше село, та предпразнично може да поразпусна, а допреди малко си представях 2 дена обикаляне по магазините...

Ако там нема ще пробваме от на Алекс линка.

Само да питам, има ли смисъл да пръскам това прозрачното, дето е по-нагоре от пластинката? Или само нея...
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users