Първо, да благодаря на колегата шморхи, който много присърце се зае с доставката на HID комплекта.
Това е биксенон, което означава, че с една ксенонова крушка се постигат къси и дълги светлини - ефекта се постига, като се премества крушката спрямо фокусния център на рефлектора.Кадано по друг начин, имам ксено на къси и дълги светлини.
Комплекта пристига в пинизчийска опаковка, запечатан заводски.
Приложената инструкция е твърде универсална, за да е полезна, но нещата са достатъчно прости, за да няма какво да се обърка.
Особен проблем ми създаде намирането на място за поставяне на баластите - това са едни устройства с размерите на цигарена кутия, по едно за фар, които служат за запалване на крушката, и последващо поддържане на горенето на дъгата при променящо се захранващо напрежени е - в случая от 8 до 15 Волта.
Доста си поиграх и с правилното вкарване на кабеляцие в корпуса на фара - в комплекта няма предвидени такива неща, които позволяват да се вкара херметично , или поне влагозащитено, кабел в корпуса. По елмагазините обаче се продават такива неща.
В левия фар влиза само кабела от баласта и кабелчето, което управлява електромагнита за къси/дълги. В десния трябва да влезе и един цокъл, аналогичена на нормална крушка Н4, от който се взима сигнал за положението на електромагнитите - по тоза начин крушката "знае" на къси или дълги да е.
Всичко е монтирано, лампита светят без проблеми, има къси и дълги.с нетърпение чакам да се мръкне
Първи впечатления - свети като ден, но доста високо. Регулирането не помага - фаровете не се регулират.
Чак тогава се усетих, че нещо трудно се закопчаха капаците и на двата фара. Малко по-късно се усетих, че корпуса на ксеноновите крушки е доста по-изнесен назад - в дъбочина- от нормална крушка. Капаците опират в крушките , респ рефлекторите, и те не могат да се регулират.
Решението е просто - с пистолет за горещ въздух направих леки корекции - с дълбочина на пластмасова чаша за кафе , в капаците. Лампите се освободиха и вече има възможност за регулиране.
това е.
снимки, естествено, направих, чак като свърших работата, и преди да направя корекцииите на капаците
Много съм доволен - просто свети, както трябва.
захранването се взима от акумулатора - в комплетка има два предпазителя, коти за по-сигурно натиках в кутийка от шоколадово яйце

за баластите място за захващане няма - това е десния, който наврях между калника и въздушния филтър

левия успях да го закрепя за едно свободно ухо от крепежа на темпомата

капаците на фаровете преди модифицирането изглеждат така - десен фар

и съответно - ляв фар

това е снимки , как светят преди и след, не съм правил - в нета има достатъчно
казано с две думи - свети и съм доволен!!!!