Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

ПТПна магистрала Хемус

• Please log in to reply
118 мнения по тази тема

#76 vesko_benz

vesko_benz

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 14 ноември 2007 - 16:07

Аз имах същата ситуация на тази магистрала , само че беше на мястото където се включва пътя от Ботевград в магистралата.Тогава пътя там се стесняваше и имаше времени заграждения.Карам си аз и изведнъж от дясно някакъв бус направо в мойто платно , аз започнах да спирам ама нямаше ефект оня на равно с мен аз се бутнах в него с идея да го преместя малко но идиота претоватен с дърва и доста по-тежък от ПЕЖОТО/бях с Пежо 405/, о от там деректно в времените заграждения.Бронята двата радиатора фаровете и др. всичко на сол, а се движех с 60-70км/ч.Оня даже не спя и си продължи, но го хванаха на Богоров.ПТП стана окло 9.30 а оня го доведоха обратно в 13.30.И познай оня идва и пита имали жертви , напрово ми идваше да го нацеля в десятката и да е единствената жертва от ПТП.Докато чаках , обеснявах няколко пъти ситуацията на полицаите и накрая я сванаха, но след няколко поредни обеснения, а и онзи отначало отричаше но намериха парчета от моето странично огледало забито в буса и боята по моята кола беше същата като на буса.След като призна как е станало такъв акт му написаха , че ще го помни цял живот.Но какво от това аз така и не стигнах София имах смляна кола и ме прибра пътна помощ.Когато прочетох темата си представих моята ситуация и си представам какво ти е сега.

Ако имаш време за губене съди ги , радвай се че сте останали живи и здрави, след време ще ти мине и ще се подсмиваш като си спомниш какво е станало.Както казаха останалите колеги ламарини се правят и запомни всички съвети който ти дадоха , няма да съжеляваш.

УСПЕХ!!!!!!!

Значи ако позволяваше,вервай ми,щях да искрива абсолютно всички ключове в главата му,които имахме в багажника,а те изобщо не са малко.
Поздравления и ние бяхме със 405.Съда е задължителен,но просто незнам всички стъпки за това,да не вземе накрая мен да ме изкарат основен виновник за всичко.Сега се консултира с колегата MyN4o,какво да правя.
  • 0

#77 коцев

коцев

Напреднал

• Потребители на форума
  • 445 Мнения:
  • Град:Ловеч
  • Автомобил:
    190 D 2.5 1988г

Публикувано 14 ноември 2007 - 19:28

Хей ,младежо ама и ти си голям таралеж .Поне не се репчи така защото като чета какво пишеш и най добрите адвокати не могат ти помогнаха . Какви са тия приказки, че ключовете а те не били малко щял си да ги изкривиш в главата му ???? Ами ако утре ти не дай боже направиш една неправилна маневра и навредиш на някого , какво и той ли ще изкриви ключовете си в главата ти . :blink: Не си прав :nono:
Интересно как полицаите са изкарали теб виновен при положение, че човека с Пунтото не е някаква важна личност а един обикновен човечец. Просто скороста за твоите години и опит е била сигурно повече от 105км .Ако си опитал да спреш щял си да спреш след него най много леко да го удариш отзад защото неговата кола все пак се движи напред а не идва срещу теб . Казваш, че ако набиеш спирачки тия след теб щели да те ударят . Ами за това се казва в закона да се спазва такава дистанция ,че винаги да можеш да спреш .Ами ако примерно нещо ти блокират скоростите и колата ти потътри гумите по асвалта и спре то задните след теб би следвало да са на такава дистанция ,че да могат и те спрат. Но я се загледай колко хора спазват това правило . Всеки се е залепил буквално след тоя пред него и натиска ли натиска газта .Просто приеми станалото като едно сериозно предупреждение и си извади поука за в бъдеще , защото както си тръгнал с рогата напред не те очаква нищо добро. :nono:
  • 0

#78 krasch

krasch

Майстор

• Потребители на форума
  • 1103 Мнения:
  • Град:Горна Оряховица

Публикувано 14 ноември 2007 - 19:57

Коцев, млад е още пали се момчето, все пак това е първото му ПТП дано да е последното и го е яд много на такива идиоти още не се е сбъскал с суровата действителност по нашите пътища.Ако всеки спазва закона и се движим с съобразена скорост може би, няма да има такива ПТП, но какво да се направи мощтни коли, лоши пътища, недисциплинирани водачи на МПС-та и още много други фактори, и знаем за какво става дума.Веско са извадили късмет, но много други не са всички знаем мрачната статистиката за убитите и ранените.

Всеки който чета тази тема си казва на мен не може да ми се случи това, но колеги никой не е застрахован.Призовавам поне ние от МЕРЦЕДЕС-КЛУБ да даваме пример.Днес се прибирам от София с голфа и един идиот с Мерцедес ми сече пътя и се прави на недосегаем, доста колеги засече.Ако е някой от клуба нека си вземе поука, беше Е300 купе 124 регN С1355 маслено зелен, буквите не ги помня, ако и аз бях с Мерждна сигорно нямаше да се държи така, но знаели се той идиота си е идиот, извинявам се за обръщението но ако бях с Краза просто щеше да му е последното пътуване с тази кола, на такива като него и колело няма да му дам.

Нека поне ние който пишем в този форум да се държим колегиално с останалите участници в движенето.
  • 0

#79 коцев

коцев

Напреднал

• Потребители на форума
  • 445 Мнения:
  • Автомобил:
    190 D 2.5 1988г

Публикувано 14 ноември 2007 - 20:00

Напълно подкрепям такова предложение независимо кой каква кола кара. Стига идиотщини по пътя.
  • 0

#80 vesko_benz

vesko_benz

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:

Публикувано 14 ноември 2007 - 22:24

Хей ,младежо ама и ти си голям таралеж .Поне не се репчи така защото като чета какво пишеш и най добрите адвокати не могат ти помогнаха . Какви са тия приказки, че ключовете а те не били малко щял си да ги изкривиш в главата му ???? Ами ако утре ти не дай боже направиш една неправилна маневра и навредиш на някого , какво и той ли ще изкриви ключовете си в главата ти . :blink: Не си прав :nono:
Интересно как полицаите са изкарали теб виновен при положение, че човека с Пунтото не е някаква важна личност а един обикновен човечец. Просто скороста за твоите години и опит е била сигурно повече от 105км .Ако си опитал да спреш щял си да спреш след него най много леко да го удариш отзад защото неговата кола все пак се движи напред а не идва срещу теб . Казваш, че ако набиеш спирачки тия след теб щели да те ударят . Ами за това се казва в закона да се спазва такава дистанция ,че винаги да можеш да спреш .Ами ако примерно нещо ти блокират скоростите и колата ти потътри гумите по асвалта и спре то задните след теб би следвало да са на такава дистанция ,че да могат и те спрат. Но я се загледай колко хора спазват това правило . Всеки се е залепил буквално след тоя пред него и натиска ли натиска газта .Просто приеми станалото като едно сериозно предупреждение и си извади поука за в бъдеще , защото както си тръгнал с рогата напред не те очаква нищо добро. :nono:

ти не ме познаваш,незнаеш как карам.Но ше ти кажа,че на извън населено си спазвам дистанция и стрелката я държа в една линия с чертичките на скоростомера,при ограничения намалям спазвам.Но незнам,просто след като изневиделица ми искачат разни работи и то в последния момент,как да спазвам безпосна дистанция.Не съм искал да ми блокирват колелата-щото като блокират тя става неуправляема и се пързаля по пътя,тя не намял скорсотта си.Ами ако беше мокро като предишния ден(събота),когато си утивах ме за село.Кво правим тогава-според тогава ще стане още по-опасно-я се завъртел,я некаде другаде съм отишъл.

Казвам ти го с добри чуства,да не си помислиш нещо.
  • 0

#81 vesko_benz

vesko_benz

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:

Публикувано 14 ноември 2007 - 22:25

ти не ме познаваш,незнаеш как карам.Но ше ти кажа,че на извън населено си спазвам дистанция и стрелката я държа закована на 90 км на скоростомера,въпреки,че ме вбесява тази скорост,при ограничения намалям спазвам.Но незнам,просто след като изневиделица ми искачат разни работи и то в последния момент,как да спазвам безпосна дистанция.Не съм искал да ми блокирват колелата-щото като блокират тя става неуправляема и се пързаля по пътя,тя не намял скорсотта си.Ами ако беше мокро като предишния ден(събота),когато си утивах ме за село.Кво правим тогава-според тогава ще стане още по-опасно-я се завъртел,я некаде другаде съм отишъл.
А и за магистрал тези 105 км не са кой знае колко за мен,като новак.При положение,че имам връстници които на извънградско не свалят под 100.
Казвам ти го с добри чуства,да не си помислиш нещо.
  • 0

#82 vesko_benz

vesko_benz

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:

Публикувано 14 ноември 2007 - 22:37

Коцев, млад е още пали се момчето, все пак това е първото му ПТП дано да е последното и го е яд много на такива идиоти още не се е сбъскал с суровата действителност по нашите пътища.Ако всеки спазва закона и се движим с съобразена скорост може би, няма да има такива ПТП, но какво да се направи мощтни коли, лоши пътища, недисциплинирани водачи на МПС-та и още много други фактори, и знаем за какво става дума.Веско са извадили късмет, но много други не са всички знаем мрачната статистиката за убитите и ранените.

Всеки който чета тази тема си казва на мен не може да ми се случи това, но колеги никой не е застрахован.Призовавам поне ние от МЕРЦЕДЕС-КЛУБ да даваме пример.Днес се прибирам от София с голфа и един идиот с Мерцедес ми сече пътя и се прави на недосегаем, доста колеги засече.Ако е някой от клуба нека си вземе поука, беше Е300 купе 124 регN С1355 маслено зелен, буквите не ги помня, ако и аз бях с Мерждна сигорно нямаше да се държи така, но знаели се той идиота си е идиот, извинявам се за обръщението но ако бях с Краза просто щеше да му е последното пътуване с тази кола, на такива като него и колело няма да му дам.

Нека поне ние който пишем в този форум да се държим колегиално с останалите участници в движенето.

и аз съм виждал подобна работа.Караме няколко коли на извънградско на безопастна дистанция една от друга и некъв с
Пура,почва един по един да ни изпреварва,аз бях най-отзад.Изпреварва и като се пребира той дойде до шофьора на едно Рено и приближава леко по леко.И го гледам тоя с Реното,как щеше да излезе от пътя-почна да залита за да не се цунат.Бях ме пак на път към селото ми-аз и баща ми.И просто гледаме и ние да се смееш ние да ревеш.Кви се мислат тези с такива коли-пътя ли е техен,те ли са го строи ли,Какво?
  • 0

#83 krasch

krasch

Майстор

• Потребители на форума
  • 1103 Мнения:

Публикувано 14 ноември 2007 - 22:52

Веско на такива им викам:като са си платили пътния данък значи пътя е техен.Гледай и ти да не правиш такива неща не са много коректни спрямо останалите участници в движението.
  • 0

#84 vesko_benz

vesko_benz

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:

Публикувано 14 ноември 2007 - 22:56

няма,просто не си заслужава да си съкращавам толко рано живота,Заради скорост с която,мога да стигна 10-15 мин по-рано до местот където съм стигнал,а пък може ид не стигна изобщо.
  • 0

#85 коцев

коцев

Напреднал

• Потребители на форума
  • 445 Мнения:
  • Автомобил:
    190 D 2.5 1988г

Публикувано 14 ноември 2007 - 22:58

Абе от последното ти писане се вижда че друга песен ще запееш ама ти трябва още време .Като си бил последна кола си видял какво е щяло да стане пред тебе. Е за такива идиотщини ти говори чичо ти Иван и ти пак не увираш. Приеми случилото се с теб като обица на ухото и приключи с коментариите . Извади си изводи че по пътищата се движат какви ли не и трябва да си готов всеки момент да реагираш. Ама имало твои връсници дето не падат под 100км като карат ??? Ама има и много такива твои които си заминаха и зачерниха родителите си за цял живот и то заради това да се покажат на голямата работа .Не ти го пожелавам.
  • 0

#86 vesko_benz

vesko_benz

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:

Публикувано 14 ноември 2007 - 23:02

Абе от последното ти писане се вижда че друга песен ще запееш ама ти трябва още време .Като си бил последна кола си видял какво е щяло да стане пред тебе. Е за такива идиотщини ти говори чичо ти Иван и ти пак не увираш. Приеми случилото се с теб като обица на ухото и приключи с коментариите . Извади си изводи че по пътищата се движат какви ли не и трябва да си готов всеки момент да реагираш. Ама имало твои връсници дето не падат под 100км като карат ??? Ама има и много такива твои които си заминаха и зачерниха родителите си за цял живот и то заради това да се покажат на голямата работа .Не ти го пожелавам.

Просто това е самата истина.И да ми викат,че карам,като бабичка и да не ми викат.Тва е за мен най-безопастната скорост(максимално разрешената)за извън градско.

Айде катинар катинар катинар.
  • 0

#87 krasch

krasch

Майстор

• Потребители на форума
  • 1103 Мнения:

Публикувано 14 ноември 2007 - 23:05

Просто това е самата истина.
Айде катинар катинар катинар.

Катинар ама след като кажеш какво ще правиш.

И вземи и си направи правилните изводи от темата.

УСПЕХ!!!!!!!!
  • 0

#88 vesko_benz

vesko_benz

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:

Публикувано 14 ноември 2007 - 23:07

как така какво ще права?
  • 0

#89 krasch

krasch

Майстор

• Потребители на форума
  • 1103 Мнения:

Публикувано 14 ноември 2007 - 23:08

Ще ходим ли на съд или ще преглътнем станалото.
  • 0

#90 коцев

коцев

Напреднал

• Потребители на форума
  • 445 Мнения:
  • Автомобил:
    190 D 2.5 1988г

Публикувано 14 ноември 2007 - 23:09

Няма нужда от катинар .Изпитвам радост от последните ти писания и смея да кажа че от многото писане в тая тема все пак има полза щом накрая взе да се съгласяваш с по възрастните ,че не всичко дето хвърчи се яде . Демек разбра че сме прави и се съгласи . Много ме зарадва това че сам разбра че да пристигниш с 10-15 минути по късно не е никак фатално отколкото въобще да не пристигнеш.
Пожелавам ти да го спазваш това златно правило и да се радваш на живота .Бъди жив и здрав . :)
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни