Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

ПТПна магистрала Хемус

• Please log in to reply
118 мнения по тази тема

#1 vesko_benz

vesko_benz

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 12 ноември 2007 - 12:55

здравейте всички

искам да споделя и с вас случая.

значи вчера се прибираме аз и баща ми от селото ни.И на магистралата посока София на бензиностанцията ОМВ в последния момент излиза некъв с Пунто.Значи в момента в който той излезе на лентата за движение ми присветнах няколко пътиза да се махне,защото в този момент от ляво ме изпреварваха две три коли,зад напираха други,а този отпред си кара най-спокойно с 40-50 отпред.Самата бензиностанция е дълга 50 метра некаде,аз карам пежо 405 със 105 и имах товар около 130 кила,отделно аз и баща ми сме 190.

И кво прави този всъщност-аз съм точно в онзи край на бензиностанцията и просто с тази скорост тея 50 метра се минават за 2-3 секунди,а той излиза от нея и директно в лентата за движение,където съм аз и монетално натискам спирачки,ма то при такава скорост държат ли просто загреха и неможе повече от това.И тръгвам към аварийната(моя грешка)за да не го изпердаша директно отзад,щото тогава незнам какво щеше да стане,я отишъл в левата я се завъртел и в този момент мизерника и отй утива в аварийната без мигач нищо.Удря ме се аз излизам от пътя с некаде 65-70,заорава колата в земята и към мрежата.Значи ако бях 0.5 м по-вдясно при положение,че имаше циментови колци,кола до който спрях директно утива в баща ми и ....А другия вариант е ако бях скъсал мрежата,направо в искъра,както казаха полицаите и до там.
Слезнах ме и почнах ме да се разправя ме-и му викам що излиза така директно на така на такъв високоскоростен път,при положение,че там всичкио хвърчат направо.

Аз на тази бензиностаниция спирам от години и съм се пробвал да го взимам завоя с по-голяма скорост и неможе просто с повече от 30-40 км,да излеза.Значи има лента,маркировка които показват,че ускорителна лената и след това се включва в движението.А той прави съвсем друго излиза директно на лентата за движение без дори да се е огледал и преценил пътната обстановка и накрая птп.
А в правилника пише за включване в магистрала първо се ПРОПУСКАТ движещите се по нея коли и след това се включва от предназначената за това лента(ускорителна).
И всичко това на рождения ми ден точно.
Аз където имам от 7 месеца книжка нема да направа такава проста грешка,да излеза директно на на такъв високоскоростен път.И учебния нема да направи такова нещо.
Накрая ми разправя,че има от 20 години книжка,чи и ми се пенявише даже.Кво като имаш от 20 години книжка бе,ти и 1 месец стаж не заслужаваш при това което направи.Една мадама с 2 години стаж,нема да направи това нещо.
И са кво правим-той с неговия кашонен боклук се размина с едно искривяване на ламарината.А ние-скъсана щанга отдолу,джанта,чисто нова зимна гума,радиатор,фарове,мигачи,брония,калници.Неговата сметка е непове4е от 150 лв.А на нас 1000-дарка не ни мърда просто.То само докарването излезе досега 260 лв.Взе наща застраховка,щото аз съм виновен и ние остава ме голи,без никъв лев за оправяне.

И после полицията вика аз съм виновен по закон щото съм бил в аварийната и съм го ударил аз,а къде да бъда бе де*ба,светках му,клаксон и просто никва реакция,че ме е видел.Добре поне и той да признае неговите 50% вина.

Обеждавам се за пореден път,че полицията в нас не струва и 5 стотинки.
Според вас дали ще има неква файда да обжалвам.
  • 0

#2 Kotitu

Kotitu

Напреднал

• Потребители на форума
  • 440 Мнения:
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 ноември 2007 - 13:23

Кофти, колега, кофти...
Няма управия с такива некадърници. По-лошото е, ако има по-добри адвокати от теб, че тогава ще платиш и неговата сметка. Това при положение, че обжалваш.
Направо незнам какво да те посъветвам. Нека колегите, които са по-в час да се изскажат.
  • 0

Old Mercs don't die, they just get faster!

"Опит се трупа собственоръчно, собственокрачно и най-вече собственогъзно..."

190E 2.0i WDB2010241F806491

#3 vesko_benz

vesko_benz

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:

Публикувано 12 ноември 2007 - 13:32

добре при положение,че мен изкараха виновен автоматично застраховката ни отива при него.ма ако се докаже противно,що требва да му плащам пак аз.Много не съм вещ в тея работи.Ако може да обясните.Просто никога такова нещо,не съм очаквал.Еб-- му ма******.Аз до сега един път не съм създал ни една предпоставка за ПТП където съм новак.
  • 0

#4 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 12 ноември 2007 - 13:42

Колега, важното е че си жив и здрав, ламарини се оправят, кола се купува, човешкия живот ценя няма.
  • 0

logo-600-1002.png

#5 vesko_benz

vesko_benz

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:

Публикувано 12 ноември 2007 - 13:50

съгласен съм с теб.

Имам един въпрос.Понеже много съм запален по всичко за колите.Чел съм и съм запомнил,че ако колелата блокират колата става неуправляема.Така ли е?
  • 0

#6 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:
  • Град:Pernik

Публикувано 12 ноември 2007 - 14:21

Така е - не си ли наложиш да пуснеш спирачката, инерционните сили си работят без да ги е еня какво правиш с геврека ;)
  • 0

879897.png

#7 ivooo

ivooo

Напреднал

• Потребители на форума
  • 436 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 / '91 /продадена
    W201 / '87 / 2.0 / 601.911
    W124 / '93 / 602.962

Публикувано 12 ноември 2007 - 15:18

Колега, ситуацията е отвратителна, добре че сте живи и здрави! Ламарини се правят и се купуват...
За случката - не мисля, че може да стане нещо с обжалване. Няма как да докажеш той с каква скорост се е движел и че всъщност е застрашил движението(тебе) при неправилното си включване/излизане на пътя. Ситуацията си я описал добре, изчакай някой по-запознат да ти даде съвет.
Успех!
  • 0
брабус написа: "абе само аз ли спуквам тьрсачката?"

#8 House M.D.

House M.D.

Майстор

• Потребители на форума
  • 3301 Мнения:
  • Автомобил:
    1. Suzuki Sv650, '04
    silver

Публикувано 12 ноември 2007 - 15:20

Както каза колегата "ламарини се оправят...."
За съжаление си виновен и това е, всяка маневра , която предприема водача с цел да не се удари е на негова отговорност , не се вайкай а гледай напред и нагоре :icon_coolgrin: :flagMB new:
  • 0
Застраховки Каско и ГО - Тук!

Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Публикувано изображение
Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Публикувано изображение

#9 Lusco

Lusco

Напреднал

• Потребители на форума
  • 583 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 2.5D комби автоматик

Публикувано 12 ноември 2007 - 16:23

Въпроса е спорен защото оня го удря в аварийното, а там се влиза само при ПОВРЕДА. Работа за добър адвокат, но ако имаш нерви и време за губене. Ако не са ти големи пораженията не влизай в приключение по съдилища. А полицията не струва и 2 ст. Аз имах подобен случай.На разклона за Герман (идвам от цариградско)пресичам околовръстното,от ляво изчаквам един тир да завие и той към Герман и се включвам веднага след него и след 50-60 метра започвам да го изпреварвам,обаче пича решава за завие без мигач на ляво - в полето има някакъв склад при което (а аз съм точно зад кабината му) удрям спирачките и бягам вляво на банкета - на асфалта бяха двете десни колела и то почти до бордюраи спрях, а той взима завоя многа вътрешно и ми задра предния калник с ламарината пред задните колела.
Публикувано изображение
Публикувано изображение
Викнах КАТ и кво - аз виновен,акт,точки и т.н. хем съм със свидетел, няма знаци,няма маркировка,няма боже помози! А дупки има!!! И некадърни полицаи на воля. Тогава не съм си мислил да обжалвам щото не ми е било до това. След 2 години (миналата) ми друснаха втори акт тоя път за минаване на червено на южния парк - сигурно повечето от вас го знаят ловното място - и пак със свидетел обяснявам че не съм влязъл на червено, че няма как да ме видят от там дето са застанали и им казах че ги снимам,обжалвах,пратих снимката на началника на КАТ и кво - пак акт,контр.точки,гладни полицаи(мотаха ме половин час та да видят дали ще си платя и тогава ми написаха акта) и псувсни на воля.
Публикувано изображение
Та тогава говорих с човек от КАТ и той каза, че ще излезе наказателно постановление, след което да подам до съда чрез н-к КАТ жалба и при всяко положение ще ги осъдя, ама тогава жена ми беше в Шейново да ражда и пак не ми беше до това, а трябваше щото додето си мълчим ще сме на това даредже.
Е, колега, успех в мисленето! :blink:
  • 0

#10 vesko_benz

vesko_benz

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:

Публикувано 12 ноември 2007 - 18:12

ivooo каза:

Колега, ситуацията е отвратителна, добре че сте живи и здрави! Ламарини се правят и се купуват...
За случката - не мисля, че може да стане нещо с обжалване. Няма как да докажеш той с каква скорост се е движел и че всъщност е застрашил движението(тебе) при неправилното си включване/излизане на пътя. Ситуацията си я описал добре, изчакай някой по-запознат да ти даде съвет.
Успех!

и за мен той е застрашил цялото движение,просто никъв мигач,а и пътя на бензиностанция е на по ниско ниво от този магистралата и има огради и дръвчета което за мен прави абсолютно невъзможно да го видя,освен ако не излезе на средата на пътя.

то и аз имах варианта да си остана в мойта лента,да го удара тоя 700 килограмов кашон.Та ако ще и в левата лента да ходи,да стане по-голямо меле,ако ще и да се върти.щях да го отвея като нищо и да си продължа пътя.Ма си викам айде ще мина отдясно да не го удара и той кво прави същото като мен и през цялото време държа спирачка.И също той не е гледал в огледалата за задно виждане-какво става изобщо.Това е.
  • 0

#11 vesko_benz

vesko_benz

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:

Публикувано 12 ноември 2007 - 18:16

Lusco каза:

Въпроса е спорен защото оня го удря в аварийното, а там се влиза само при ПОВРЕДА. Работа за добър адвокат, но ако имаш нерви и време за губене. Ако не са ти големи пораженията не влизай в приключение по съдилища

значи мойте поражения са за над 1000 лева,а неговите са 100-150 лева.
  • 0

#12 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 12 ноември 2007 - 18:19

Задължително обжалваш акта!!!!!Направиха ли читава схема на ПТП-то?Ти подписа ли акта с възражение?Хващай адвокат-няма нужда да е супер-специалист!Има такива,които само с такива дела се занимават!Свидетели имаш ли,но да не са ти роднини по права линия?
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#13 RADO Troyan

RADO Troyan

Чирак

• Потребители на форума
  • 92 Мнения:
  • Град:Troyan

Публикувано 12 ноември 2007 - 18:25

Колега посъветвай се с някой катаджия.Почти винаги има някаква нишка за измъкване от ситуацията и с един добър адвоката направо ще ми скъсаш г....Яд ме е като ти чета написаното на тоя б....к! :angry2:
  • 0

#14 vesko_benz

vesko_benz

Чирак

• Потребители на форума
  • 111 Мнения:

Публикувано 12 ноември 2007 - 18:31

колега така е няма смисъл да лъжа и да си навличам неприятности на мой гръб.Утре мисля да ходя в кат и да обжалвам,адвокати и дай боже онзи да си признае.

направо главата ми него побира-как този ше се излита на такъв високоскоростен път при положение,че от ляво ме изпреварват 3-ма отзад други напират.Какво да права.
  • 0

#15 yoshko

yoshko

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 43 Мнения:

Публикувано 12 ноември 2007 - 18:31

Много неприятна история!
Лошото в случая е, че другият е "морално" виновен, но от гледна точка на правилника - си ти. Просто има ли удар отзад, винаги е виновен задният. Затова моят съвет е да не губиш време ,пари и най-вече нерви. Просто така е в БГ - каквато държавата, такива политиците, такива КАТаджийте, такива шофьорите и т.н.
Гледай напред и се стреми по-малко да си хабиш нервите.
Щетите по другата кола ги покрива твойта застраховка "Гражданска отговорност", а щетите по твойта кола се покриват от твойто "Автокаско" /надявам се че имаш/
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни