W124 300D - автоматикмоля Ви за съдействие
Started by House M.D., 07 Nov 2007 - 14:07:36
45 replies to this topic
Posted 08 November 2007 - 01:34
само да те светна че няма такъв блок а има само едно реле за кика в кутията няма едно кабелче пълна механика е командването става в зависимост от налягането има клапани (МЕХАНИЧНИ) които местят предавките незнам точно как да кача снимки иначе ще ви покажа моита в разглобен вид
Posted 08 November 2007 - 08:33
Отдолу между тялото на кутията и картера на маслото.Захваща се с болтове и има вътре едни чурукми,едни пружинки...къде се намира командния блок на автоматика на 124-300д!?
То хората си му викат мозък,ама айдеее ще го възприемем като команден блок.Все пак звучи по-тежкарски...
Posted 08 November 2007 - 08:57
Много съм благодарен на всички взели участие в дискусията по моя проблем. Специални благодарности и на колегите "ceco 300d" и "ivooo" , които изявиха желание за "физическа разправа" 
С удоволствие бих си позволил лукса заедно да отремонтираме проблема , само че нямам подходящо за тази операция място
Със сигурност обаче малко от малко придобих представа около кое се върти проблема и сега определено съм по-спокоен!
При всички положения ще пиша по-натам за това как е бил отстранен проблема, от когао, и колко е струвало, а ако мога ще наснимам и ще постна и снимките
И нека НЕ забравяме - " Нашите мисли и чувства определят желанията ни, но само нашите действия показват какво сме в действителност "
Още веднъж
на всички отзовали се, щастлив съм че съм част от Вас
С удоволствие бих си позволил лукса заедно да отремонтираме проблема , само че нямам подходящо за тази операция място
Със сигурност обаче малко от малко придобих представа около кое се върти проблема и сега определено съм по-спокоен!
При всички положения ще пиша по-натам за това как е бил отстранен проблема, от когао, и колко е струвало, а ако мога ще наснимам и ще постна и снимките
И нека НЕ забравяме - " Нашите мисли и чувства определят желанията ни, но само нашите действия показват какво сме в действителност "
Още веднъж
Застраховки Каско и ГО - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Отбор по футбол на Мерцедес - Бенц Клуб България - Тук!
Нашите мисли определят желанията ни, но само нашите действия показват това, което сме в действителност!

Posted 08 November 2007 - 18:21
Провери как контактуват кабелите към командния блок на кутията.
айде на бас, че на работещ двигател ще откача буксата с кабелите към КОМАНДНИЯ БЛОК и автоматика пак ще си работи ????
имаш ли си идея за какво е този сноп кабели влизащ в автоматика на 124 300Д???
Posted 08 November 2007 - 18:50
преди около две години имах подобен проблем автоматика на 230се купе 91г.спря да реди скоростите имаше само първа и задна.казаха ми че е някъкав центробежен съединител.смениха го смениха и някакво каре поне така казаха и колата тръгна,поне до вчера когато се появи същия проблем.сега се чудя дали да не търся кутия втора употреба.ще ви буда благодарен ако кажете от къде да я търся и имали въобше смисъл или да правя пак старата.
Posted 08 November 2007 - 19:13
преди около две години имах подобен проблем автоматика на 230се купе 91г.спря да реди скоростите имаше само първа и задна.казаха ми че е някъкав центробежен съединител.смениха го смениха и някакво каре поне така казаха и колата тръгна,поне до вчера когато се появи същия проблем.сега се чудя дали да не търся кутия втора употреба.ще ви буда благодарен ако кажете от къде да я търся и имали въобше смисъл или да правя пак старата.
малиии ебаси майсторите--ценробежен съединител, тва да не е скутер или моторна резачка??
ХИДРО СЪЕДИНИТЕЛ, по точно хидро трансформатор
Posted 09 November 2007 - 11:03
Има ли логическа възможност проблема да е в някой датчик, който би трябвало да отчита в каква позиция е поставен скоростния лост?айде на бас, че на работещ двигател ще откача буксата с кабелите към КОМАНДНИЯ БЛОК и автоматика пак ще си работи ????
С една дума може ли проблема да не е в скоростите ?

Posted 09 November 2007 - 11:40
Има ли логическа възможност проблема да е в някой датчик, който би трябвало да отчита в каква позиция е поставен скоростния лост?
С една дума може ли проблема да не е в скоростите ?
На теория да- но тва може лесно да се замери- единственото електричско е -отдолу на лоста за скорости има електрическа част .
взимаш схема и мериш.
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
Posted 09 November 2007 - 13:32
и какво ще измериме там бе колега??? пак питам, имате ли си идея, ти и Lusco, за какво служи снопът кабели??На теория да- но тва може лесно да се замери- единственото електричско е -отдолу на лоста за скорости има електрическа част .
взимаш схема и мериш.
единствената електрическа командна част е соленоида за кикдаун в задния грай при опашката. ще му отрежа кабела и автомата пак ще работи!!само че без кик
айде на бас, че на работещ двигател ще откача буксата с кабелите към КОМАНДНИЯ БЛОК и автоматика пак ще си работи ????
Posted 09 November 2007 - 15:33
Да не те отчайвам, но имах същия проблем включваш на скорост и нищо все едно не си включил, но при мен при смяната на маслото в картера на кутията имаше доста стружки, казаха ми че се е скапали и за нищо не става. Извадих късмет в една морга имаше добра скоростна кутия за 600лв, с ния нямах проблеми докато я продадох, а и сегашния собственик е доволен.
Дано твоя проблем да не е такъв но за всеки случай пообиколи моргите. Успех
Posted 09 November 2007 - 15:57
Бе май май точно такъв си е проблема и ще се наложи да пообиколя малко моргиДа не те отчайвам, но имах същия проблем включваш на скорост и нищо все едно не си включил, но при мен при смяната на маслото в картера на кутията имаше доста стружки, казаха ми че се е скапали и за нищо не става. Извадих късмет в една морга имаше добра скоростна кутия за 600лв, с ния нямах проблеми докато я продадох, а и сегашния собственик е доволен.
Естествено първо мисля да я закарам на сервиз за да ми дадат гаранция - ако ли не се мятам на една втора ръка

Posted 09 November 2007 - 16:03
и какво ще измериме там бе колега??? пак питам, имате ли си идея, ти и Lusco, за какво служи снопът кабели??
единствената електрическа командна част е соленоида за кикдаун в задния грай при опашката. ще му отрежа кабела и автомата пак ще работи!!само че без кик
Мен ме нямаше до сега на линия и довечера кат седна пак на компа ще пиша това за което съм мислил,но пак казвам-нека провери механичния контрол сиреч щангите и контр. блок (свалял съв автомат на W123 и на Kadet и те имахе ел.блокчета на корпуса и ги движат щангите).Кика няма нищо общо! Стига бързане за разглобяване - това е лесен начин някой да олекне по джоб и да не става кат този колега дето писа че след диагностика му искали 200 после 600 лв. че не му работи АВС-а май, ама той видял откачен куплунг в багажника и се оправила работата без пари!!!!!!!!!!! Не съм спец по автоматика ама ако го бях прочел това сутринта щях да мина покрай Коко, а ако го няма него и Мишо и другите щяха да кажат вероятната причина за тоя проблем ама съм изключил.Имам доста спешна работа сега но ако нищо не е ясно утре ще прескоча до там.Айде със здраве до по-късно.
Posted 09 November 2007 - 16:09
Ама кутията я включва ск.лост и има R без забележки а няма D и останалите, е????????????
П.П. Дано да остане време да си вкарам слънцето в гаража та да погледна моя автоматик ако не са покрити нещата с предпазните ламарини.
Posted 09 November 2007 - 16:22
Благодаря колега - познавате ли се лично с Коко?Мен ме нямаше до сега на линия и довечера кат седна пак на компа ще пиша това за което съм мислил,но пак казвам-нека провери механичния контрол сиреч щангите и контр. блок (свалял съв автомат на W123 и на Kadet и те имахе ел.блокчета на корпуса и ги движат щангите).Кика няма нищо общо! Стига бързане за разглобяване - това е лесен начин някой да олекне по джоб и да не става кат този колега дето писа че след диагностика му искали 200 после 600 лв. че не му работи АВС-а май, ама той видял откачен куплунг в багажника и се оправила работата без пари!!!!!!!!!!! Не съм спец по автоматика ама ако го бях прочел това сутринта щях да мина покрай Коко, а ако го няма него и Мишо и другите щяха да кажат вероятната причина за тоя проблем ама съм изключил.Имам доста спешна работа сега но ако нищо не е ясно утре ще прескоча до там.Айде със здраве до по-късно.
Аз ще прегледам механичните връзки задължително, колкото и малка да е вероятността от тях да има нещо, но после ако търся сервиз може да ти се обадя! Този Коко ще даде ли някаква гаранция за ремонта, много време ли ще му отнеме, може ли той ориентировъчно да каже колко би струвал ремонта? Сори , че те заливам с въпроси ама ..... кво да се прави

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users