Очаквам наказание по чл. 343, ал. 3, а именно за причиняване на телесна повреда или смърт по непредпазливост на повече от едно лице в нетрезво състояние.
Въпреки че е седнал зад волана с 1,10 промила алкохол в кръвта,ако не е станал причина за катастрофата може де отърве кожата при добри адвокати. В този случай той ще бъде санкциониран само по закона за движение по пътищата, и да стане пешеходец за година, както и да плати 500 лв. глоба.
Ако Максим има вина за тежкия инцидент, то магистратите могат да вземат под внимание смекчаващите вината обстоятелства и да го осъдят условно.Ако това стане жалко за загиналите.
Жалко за загиналите.
Аз имам приятел, който преди няколко месеца катастрофира.
Беше тръгнал командировка и някакв Опел го е засекъл при изпреварване. На задната седалка е седял човек, който е бил без колан. Зафирата е стъпила на банкета и от там, на превъртане в нивата, а човека вън от колата.
На път за болницата човека почина.
Няма алкохол, няма неправилни маневри.
Осъдиха го на 1г. лишаване от правоуправление и няколко хиляди лева глоби.
Казвам го, не защото моят приятел искам да е в затвора, а защото е такава системата и члена, който го споменава колегата.
За мен лично, ако някой извърши това, което направи Максим, аз разсъждавам така: ако това беше моето дете?
Каквато и присъда да му дадат, ще е без значение, щом има загинали.
Но, има ли алкохол, трябва да се мери с друг аршин.
Лошото е, че ние си избираме тези, които ни управляват, а те правят законите.
Спомнете си, колко пъти са ги показвали пияни по телевизията? Е как да изменят закона?
Смятам, че думите са излишни.