Добре че е баща ми...да вкара малко old-school методика в откриването на проблема. В крайна сметка надявам се тоя път вече да съм разбрал какво е - а именно ролката на обтегача. Разбрахме го по много странен за мен начин - баща ми извади една дървена пръчка и започна да я опира по ролките и шайбите. Вследствие на това установи, че проблема е от ролката на обтегача и когато и аз сложих пръчката до ухото си наистина свиренето се предаваше по самата пръчка и се чуваше единствено от там, защото после проверих и по другите шайби. Утре отивам да си търся ролка и пак ще има включване от моя страна.
Свирене от ремъка на W124
Started by mad_butcher, 21 Oct 2007 - 12:21:09
63 replies to this topic
Posted 11 November 2007 - 17:14
гр. София
Mercedes W124 200E
---------------------------------
Mercedes W124 200E
Posted 11 November 2007 - 17:52
ролка на INA от ауто+, около 30лв.
Posted 17 November 2007 - 15:13
И при мен същото. Вито V 230. Лек дрънчащ звук с тенекиен привкус. Сменихме двете ролки с нови. След няколко дни пак същото. Не свири на студено, шумът се усилва след загряване. Хвърлихме му малко вода и шумът спря. Обясниха ми, че някоя от шайбите вероятно се се поизносила.Защото ремъкът бил добър. Ама като чета как коментирате качеството на ремъците, май няма да им се доверя. На желанието ми да потърсим коя е и да я сменим с нова отговориха...абе останах с впечатлението, че нямат сигурен начин да установят коя е. Явно им стана неудобно, че взеха 150 лева за ролките + труда отделно.
Сега се прибрах, силно свиреше. Спрях, понамаля. Хвърлих му вода - спира за малко и пак почва. Ще му намажа ремъка с малко сапун и ще пробвам. Ако има резултат и свиренето изчезва за дълго, ще сменя ремъка.
Добре е като има грамотни хора с които да се посъветваш. Самият аз преди години бях автомонтьор, имах 7 разред и известно време бях механик на рали тийм. Но беше отдавна, колите бяха други. Изостанал съм много, занимавам се с други неща сега. С удоволствие всяка вечер чета написаното от млади и явно знаещи хора. Добре, че има и такива като вас, за да не загубя напълно доверието си в човешкия род.
Сега се прибрах, силно свиреше. Спрях, понамаля. Хвърлих му вода - спира за малко и пак почва. Ще му намажа ремъка с малко сапун и ще пробвам. Ако има резултат и свиренето изчезва за дълго, ще сменя ремъка.
Добре е като има грамотни хора с които да се посъветваш. Самият аз преди години бях автомонтьор, имах 7 разред и известно време бях механик на рали тийм. Но беше отдавна, колите бяха други. Изостанал съм много, занимавам се с други неща сега. С удоволствие всяка вечер чета написаното от млади и явно знаещи хора. Добре, че има и такива като вас, за да не загубя напълно доверието си в човешкия род.
Posted 17 November 2007 - 16:50
Между другото аз смених ролката - сложих SWAG с лагер FAG, защото нямаха на SKF. От тогава шумът изчезна и всичко ми е наред. Иначе колега san bernar бих ти препоръчал сам да си купиш частите и да си ги подбираш като марка. Аз лично като гледам изработката на ремъците този втория, който купих е просто няколко класи по-добър - марката му е Dayco. Относно шайбите поне при мен не са много скъпи - около 50-тина лева в зависимост за коя точно става въпрос, но трябва по някакъв начин да изолираш точно от коя ти идва шума.
гр. София
Mercedes W124 200E
Mercedes W124 200E
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users