W210 E320 проблем ?Гасне на място
Започната от top, 14 сеп 2007 - 15:41:39
52 мнения по тази тема
Публикувано 20 септември 2007 - 20:21
Още един ФИФЕЛ - провери дали тия стават от S класа,че гледам нови тук по 350$ на EBAY.COM
.
Публикувано 23 септември 2007 - 14:42
Още един ФИФЕЛ - провери дали тия стават от S класа,че гледам нови тук по 350$ на EBAY.COM
Не стават, трябва си инсталация която си е по рамата на колата защото е съобразена с конкретните опции които има. Между другото един умник ми каза да пробвам да откача буксата на дебитомера за да пробвам дали ще гасне колата - това ако го направя ще стане ли някакъв проблем ?
Публикувано 23 септември 2007 - 17:31
Най-малко ще ти излезе код за грешка на компа.Умника залага ли пачка ако се строши нещо или само акъл дава?
ЕТА почистен ли е,в съседната тема имаше снимки кое как се чисти,има и един гумен ринг там които трябва да си е на мястото и да е здрав.
Какво е това ДЕБИТОМЕР?Да не е МАФ сензора?Я дръж тая тема,там снимките са на тия мотори. Ако е МАФ сензора откачаи смело,нищо му няма,само грешка ти дава после,но се трият лесно.
http://www.mbclub.bg...?showtopic=7026
ЕТА почистен ли е,в съседната тема имаше снимки кое как се чисти,има и един гумен ринг там които трябва да си е на мястото и да е здрав.
Какво е това ДЕБИТОМЕР?Да не е МАФ сензора?Я дръж тая тема,там снимките са на тия мотори. Ако е МАФ сензора откачаи смело,нищо му няма,само грешка ти дава после,но се трият лесно.
.
Публикувано 23 септември 2007 - 20:29
Най-малко ще ти излезе код за грешка на компа.Умника залага ли пачка ако се строши нещо или само акъл дава?
Ето за това става въпрос:
Махнах му буксата и утре ще тествам дали ще гасне като е изключено и ако всичко е ок ще поръчам нов. Иначе ЕТА го махнаха и го почистиха и му провериха кабелите и всичко по него е ок.
Публикувано 23 септември 2007 - 21:11
МАФ сензора,на малка гривничка е кабела,полукръг и го откачаш,не се троши нищо,моя работи като го махах едно време.Описано е в другата тема как се маха,има и флакон за чистене на тия,пише си МАФ на него.

Става и с това,не ползвай за карбуратори или чистене на спирачни дискове,само за електрика.Просто за проба преди да го смениш.

Това долното е точно за целта ма няма да го имат твоите хора.Ако си късметлия ще ти прасне с такова и си готов,ако не си...............2-300 кинта за друг.

6 кинта е.

Става и с това,не ползвай за карбуратори или чистене на спирачни дискове,само за електрика.Просто за проба преди да го смениш.

Това долното е точно за целта ма няма да го имат твоите хора.Ако си късметлия ще ти прасне с такова и си готов,ако не си...............2-300 кинта за друг.

6 кинта е.

.
Публикувано 23 септември 2007 - 21:17
Mass Air Flow Sensor Cleaner benefits and features:
Safely cleans and protects MAF Sensors.
Plastic-safe and leaves no residue.
Increases horsepower.
Decreases hesitation and pinging.
Improves fuel economy and MPG.
Reduces rough idle.
Use every time you clean or change your air filter.
Отивам да си купя едно,ако искаш снимки кажи и ти снимам процедурата на същия мотор.
Safely cleans and protects MAF Sensors.
Plastic-safe and leaves no residue.
Increases horsepower.
Decreases hesitation and pinging.
Improves fuel economy and MPG.
Reduces rough idle.
Use every time you clean or change your air filter.
Отивам да си купя едно,ако искаш снимки кажи и ти снимам процедурата на същия мотор.
.
Публикувано 23 септември 2007 - 21:31
Тоя МАФ сензор лесно се разглабя махал съм го, но така на пръв поглед беше чист дано утре намеря подобен спрей и ще го пръсна а за сега ще пробвам да карам без него да видим дали ще загасне колата.
Публикувано 23 септември 2007 - 21:36

Е те тва е кирливия сенсор реално,много е малък за да се прецени дали е мръсен.Сетих се,че имам такъв спрей,ония електрическия и сега го мятам Духчо,че нещо не ми работи като МРАКА.
Взимам си и фотото,отваряй една бира и чакай снимки до 2 часа.
http://pages.prodigy...one/MB_MAF.html
.
Публикувано 23 септември 2007 - 22:11
Пyyyyy,то повече време фаща да кача снимките от това да го почистя. 
Е ги снимките,само едно не е ясно - ще запали ли колата,че сега съхне на слънце.Ако пусна тема ПОЧИСТИХ СИ МАФА...........да знаете,че това не е много добра идея.Леко ми притрисаше,смених и свещи,кабелите са и новички,дросела го чистиха преди 2 седмици и сега се мятам на МАФ

Е ги снимките,само едно не е ясно - ще запали ли колата,че сега съхне на слънце.Ако пусна тема ПОЧИСТИХ СИ МАФА...........да знаете,че това не е много добра идея.Леко ми притрисаше,смених и свещи,кабелите са и новички,дросела го чистиха преди 2 седмици и сега се мятам на МАФ
.
Публикувано 24 септември 2007 - 07:17

.
Публикувано 24 септември 2007 - 17:47
Никъде не намерих такъв спрей за почистване на МАФ сензора единствено взех такъв за почистване на ел контакти.
Ето такъв:

На него пише: Почистващо средство с много високо качество с особено приложение за почистване на високочувствителни електронни и електрически връзки в автомобили, стерео уредби, алармени системи и др...и т.н.
Дали да пробвам да напръскам с него МАФА или не е подходящ ? По принцип го купих заради това че утре ще си почиствам буксите на парктроника но ако става за МАФ ще го пръсна и него.
Между другото днес карах с изключена букса и нито веднъж не загасна колата само леко менеше оборотите на моменти, май ще поръчвам МАФ, в ивайджет цена 738лв.
Ето такъв:
На него пише: Почистващо средство с много високо качество с особено приложение за почистване на високочувствителни електронни и електрически връзки в автомобили, стерео уредби, алармени системи и др...и т.н.
Дали да пробвам да напръскам с него МАФА или не е подходящ ? По принцип го купих заради това че утре ще си почиствам буксите на парктроника но ако става за МАФ ще го пръсна и него.
Между другото днес карах с изключена букса и нито веднъж не загасна колата само леко менеше оборотите на моменти, май ще поръчвам МАФ, в ивайджет цена 738лв.
Публикувано 25 септември 2007 - 05:25
Май с 5 кинта за спрей ше се разминеш.
Поливай го смело,тия по линковете са за тежки случаи,аз на моите снимки ползвам подобен на тоя твоя.Давай смело,то така или иначе не ти работи,по-кофти няма как да е.Провери му и връзките,може да му куца някоя букса.

.
Публикувано 25 септември 2007 - 06:18
Чакай,че щях да забравя.Колата ми си работи без проблеми,огромна разлика няма,но и не беше много зле,просто не ми работи перфектно.
.
Публикувано 27 септември 2007 - 09:22
МАФа как е?
.
Публикувано 27 септември 2007 - 09:25
МАФа как е?
Ами незнам как е защото вчера я напръсках и не съм я палил а преди това я карах с изключена букса за да не гасне, днес ще я покарам с включен МАФ и ще видя как ще се държи.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни