Здравейте,
Много съм се запалил по S320 CDI, но чета доста противоречиви неща, здрава, калпава и т.н.
В момента голямата ми дилема е S320 CDI или S300 TD. Стара с-ка ми харесва повече отвън, по новата от вътре. Принципно съм почитател на дизелите и разликата в разхода не ме интересува, по-скоро ми е важна надеждността. Не искам три дни да правя три часа да карам. На година минавам около 30 35 хил.км. и търся автомобил що годе надежден От доста малък съм влюбен в S300 TD като модел на самото купе, излъчване и т.н. Имам възможност да отделя около 20 000 Евро и доста се затруднявам с избора. Карах 2 дни S320 CDI от 2000г с всички екстри и съм доволен. Но разбира се за 2 дни едва ли ще усетя колата и проблемите и. Някак си все ме дърпа за S300 TD от 98г. Ще ходя до Германия и искам да взема една здрава машина, но там при огледа - какво да гледам като не ми разбира много главата. Каквото и да ми каже продавача общо взето на довереи. Ще я закарам в сервиз но там колкото и да я гледат едва ли ще установят всичко. Ако може с две три изречения да ме посъветвате кои са най големите '' болежки'' на този модел, за да следя за тях при избора си.
Благодаря предварително.
П.П. Знам че има доста писано и го изчетох, ама все пак....
S300 TD
Перфектната машина за дълъг път (не за ралита)
8,3-8,5 ми даде на дълго при външна темп. 31-33,5 градуса и клима на 24градуса в салона
Дето имаше магистралка - темпото на 128км.ч(окомерно по километража) , прибирам си протезите в джобовете и .....си свиркам от кеф
С тази кола минаваш спокойно 650-750 км. без умора и в готин конфорт и сигурност
Недостатък
Кабеляци
Изключително лоши кабели(за сметка на това пък се оправят сравнително лесно)
Търси някоя подържана а не като мен ..... на сляпо ,та после омазах форума с моите проблеми, докато я стегна и си я подкарам с кеф
Поздрави