Колеги май много ви раздразних с тая моя печка!
От въпрос "колко харчи",то стана ........ маани маани.
Обач е е много ГОТ,сега като се кача и вътре Африка!

Шшшт, ти да мълчиш! Фърли лимонката и взе да гледаш сеир...
Ми на конкретния ти въпрос във вторник ще има и конкретен отговор.
Закачил съм една печка на масата за сухи тестове.
Не за започнали все още щото именно сухи не е полезно да са - трябва да импровизирам един затворен воден кръг че си е емало бабата иначе - ще вляза в статистиките на пожарната
Ще засека точно колко смуче за един час в реални условия.
Едно е на книжка, друго е в експлоатация.
А дебелите книги казват буквално следното:
Бензиновото вебасто ( BBW 46 ):
Full load: 0.63 l/h
Part load: 0.23 l/h
Нафтовото вебасто ( DBW 46 ):
Full load: 0.58 l/h
Part load: 0.29 l/h
Обаче ми направи счепатление следното - тея кюмбета май нямат някаква специална дозираща система за горивото.
Нито бензиновите, нито дизеловите.
Може да имат жигльор някъде вътре, обаче от горивната помпа директно през една тръбичка и в горивната камера.
На
последната от снимките на
top, извитата под 90 градуса тръбичка над черния кръгъл капак.
Там влява "тунджата"

Печката на запорожеца си има цял отделен дозатор както на старите нафтови печки.
Той си има поплавъкова камера, поплавък и иглен клапан, жигльор определящ количеството гориво, електромагнитен клапан през който се пуска дозираното гориво в камерата...
Помпата служи само за да пълни дозатора.
При "модерните" няма такова нещо, странна работа...
Имам спомени че зазовата печка след лабораторни замервания направи около 80 или 100гр/час.
А и горивната помпа на зазовата печка ми се струва много по-добра като замисъл.
Тя самата си прави импулси за да работи без да разчита на някаква пиклива електроника.
И най-важното е че в зависимост от нужния дебит на гориво ( примерно горивопровода или дозатора е празен ) честотата на импулсите е по-голяма.
Демек много по-бързо ще подкачи гориво - сама си регулира дебита в зависимост от нуждата.
Тука гледам електрониката май клати помпата непрекъснато с константни импулси, някъде с около 1Hz.
Ама не знам в кой режим го гледах.
Ще видим и ще докладвам във вторник впечатления