Печка WEBASTO
Започната от stoian, 09 сеп 2007 - 20:40:26
122 мнения по тази тема
Публикувано 09 септември 2007 - 20:40
Някой знае ли горе долу колко нафта
харчи печката.Грее само купето.Да не
се чудя ако не запали колата.
Монтирана е на 190ка.
Монтирана е на 190ка.
W201 190 2.5Turbo disel avtomatik-- Продаден
Публикувано 18 септември 2007 - 13:41
някъде около 2л/час но не съм сигурен. Аз при мен имам монтирана фабрично на Е-класа. Зимата кат озапаля колата, печката се пали автоматично и помага на двигателя да загрее по-бързо. В този случай ми качва около 0.5л/км. Но ако стоиш и чакаш на място - някойде толкова отива.
Публикувано 19 септември 2007 - 10:03
Някой знае ли горе долу колко нафта
Монтирана е на 190ка.
около0,8 до литар на 4ас .
допалнително монтираните пе4ки работят наи много 15-20 мин после са ОФФ.
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
Публикувано 22 септември 2007 - 22:38
Благодаря,колеги!Малко късно прочетох
вашите отговори.Днес гледах подобна тема
и имаше линк към нея на руски.След като
я разгледах,останах с впечатление,че гори
около 300-400грама на час.
вашите отговори.Днес гледах подобна тема
и имаше линк към нея на руски.След като
я разгледах,останах с впечатление,че гори
около 300-400грама на час.
Публикувано 22 септември 2007 - 22:43
ако ти трябва инфо за вебасто имам CD
зависимост от пе4ката м/у 210гр/ч-400гр/ч
зависимост от пе4ката м/у 210гр/ч-400гр/ч
Публикувано 22 септември 2007 - 22:45
има голямо значение каква ти е печката / мокра или суха/
Публикувано 20 октомври 2007 - 19:10
Можеш ли да обясниш разликата/ мокра или суха/ моля.има голямо значение каква ти е печката / мокра или суха/
Публикувано 20 октомври 2007 - 20:17
Можеш ли да обясниш разликата/ мокра или суха/ моля.
Мократа подгрява вода и около нея циркулира вода.
Нещо като камина с водна риза.
Сухата загрява въздух - все едно калорифер.
Друг пример - "чудото" в запорожеца
В Fiat форума темата се разви вече доста - ЦЪК!
Публикувано 22 октомври 2007 - 13:00
Здравейте колеги,отдавна не съм чел форума.
Миналата седмица бях на работа нощна смяна
и сутринта колата беше цялата в скреж.На другия
ден настройх печката да запали в 7:20,излизам от
смяна и като отидох до колата направо чудо-всички
коли замръзнали,моя Мечо си стой със сухи стъкла,
вътре жега,абе направо Супер.Горе-долу след
20-25 мин.работа на печката,която е суха.
Миналата седмица бях на работа нощна смяна
и сутринта колата беше цялата в скреж.На другия
ден настройх печката да запали в 7:20,излизам от
смяна и като отидох до колата направо чудо-всички
коли замръзнали,моя Мечо си стой със сухи стъкла,
вътре жега,абе направо Супер.Горе-долу след
20-25 мин.работа на печката,която е суха.
Публикувано 22 октомври 2007 - 17:10
Ехе ония дето си е турил пе4ка на миризливата Лан4ия и е дал 3 бона 4ак се е осрал от хвалби.......
правела 85 градуса водата и дрън брън.
Тия пе4ки дето нагряват водата - пове4е от 20 градуса антифриза не ка4ва ама то е пове4е от достат4но.
Аи в миналото може и да е имало Сухи пе4ки ама от 5 години насам Вебасто прават мокри само (става дума за пе4ките за коли-тия за камиони и реисове ,бусове и тн са друга тема)
И да завар6а с това 4е 4асовника-последния модел -овалния сам го правил ли4но аз-тва ми бе6е един от парвите проекти в немско.
Тия пе4ки дето нагряват водата - пове4е от 20 градуса антифриза не ка4ва ама то е пове4е от достат4но.
Аи в миналото може и да е имало Сухи пе4ки ама от 5 години насам Вебасто прават мокри само (става дума за пе4ките за коли-тия за камиони и реисове ,бусове и тн са друга тема)
И да завар6а с това 4е 4асовника-последния модел -овалния сам го правил ли4но аз-тва ми бе6е един от парвите проекти в немско.
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
Публикувано 22 октомври 2007 - 20:26
Ехе ония дето си е турил пе4ка на миризливата Лан4ия и е дал 3 бона 4ак се е осрал от хвалби.......
Нещо не разбирам кое те е издразнило
Според мен темата придоби доста образователна насока.
Аз дори не съм сигурен че е дал 3 бона - нали споменаваше че е имал монтирана такава.
Май само дистанционното си е монтирал.
А и честно казано ни най малко не ме интересува колко е дал той лично.
Парите са си негови и не ти разбирам реакцията - имал дал!
Аз лично съм на крачка да направя същото - идирвам такава печка от години.
Явно няма да намеря без парЕ, така че за другата зима съм се зарекъл да съм с печка.
Пък ако трябва и от Рея
А, и каза голяма глупост за тея 20 градуса на водата
Как си мислиш че ще направи 24 градуса в купето ( например ), ако температурата на водате не може да се вдигне барем 10 градуса над нея ?!?
Приятелю, вътре гори огън. Температурата в камерата е със сигурност над 500 градуса.
Ебахти КПД-то ако не може да стопли някакви пикливи 10 литра течност поне до темература като за чай
Публикувано 22 октомври 2007 - 21:15
Трябва да те следи човек редовноБА,ба,...тва да не е самовар,....нема чай,Брато!
Съвременните печки топлят охл.течност до 20-22 градуса максимум,..иначе после се сбъгва компа на двигателя/демек палиш сравнително студени цилиндри,..а термометъра показва загряло../
Не става,..отдавна го отрекаха инженерите!
Ако ще слагаш отоплител ,...избери сух тип,..старо ама лачено!
Ще ти се включи 20 мин.преди да слезеш в гаража и ще ти е топло като потегляш!
Все пак тук не е Скандинавия,...и ако не си с CDI-мотор,..не ти е нужен отоплител с водно подгреване!
Успех!
Винаги и ще научи нещо
Супер
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
Публикувано 22 октомври 2007 - 21:22
Esper само в 1 аспект си прав -имал пари ония -дал.По при4ина 4е италянските коли са абсолуютен боклук(лично мнение) всякакви екстри им отиват кат на стар кенеф нова врата.
А относно дали печката прави 80 грдуса въобсте няма да споря.
Инфото ми е от Вебасто -то сигурно те не знаят оба4е .......
Ако приемем 4е ме лъжат от там - ами кат бях в БГ моита фирма бе6е дилар на Вебасто -поне съм сложил лично аз 10 печки и бая сам ремонтирал.
Е на кое да вярвам ......... на някои дето пи6е в форум или на моите о4и.........
А ако иска6 -даи модел на кола - мога да питам колко сте ти струва вебастовска пе4ка.Оба4е сега е зима и ........ печка се купува лятото ....а клима зимата .....
А относно дали печката прави 80 грдуса въобсте няма да споря.
Ако приемем 4е ме лъжат от там - ами кат бях в БГ моита фирма бе6е дилар на Вебасто -поне съм сложил лично аз 10 печки и бая сам ремонтирал.
Е на кое да вярвам ......... на някои дето пи6е в форум или на моите о4и.........
А ако иска6 -даи модел на кола - мога да питам колко сте ти струва вебастовска пе4ка.Оба4е сега е зима и ........ печка се купува лятото ....а клима зимата .....
W 124 - 300D
W 124 - 230E
W 124 - 230E
Публикувано 22 октомври 2007 - 21:25
БА,ба,...тва да не е самовар,....нема чай,Брато!
Съвременните печки топлят охл.течност до 20-22 градуса максимум,..иначе после се сбъгва компа на двигателя/демек палиш сравнително студени цилиндри,..а термометъра показва загряло../
Не става,..отдавна го отрекаха инженерите!
Ако ще слагаш отоплител ,...избери сух тип,..старо ама лачено!
Ще ти се включи 20 мин.преди да слезеш в гаража и ще ти е топло като потегляш!
Все пак тук не е Скандинавия,...и ако не си с CDI-мотор,..не ти е нужен отоплител с водно подгреване!
Успех!
А са де!
Сигура ли е тая работа?
Един приятел има нафтова 190-ка с оргинано монитрано Webasto.
Зимата при него става същата баня, каквато и в моя запорожец!
Е, ако ми се запали печката, де
Няма как да стане тая работа ако това е вярно, поне не в тоя случай.
Което означава че на печката и дреме на... свеща за това дали ще се ошашка компота!
То не че в 190-ката изобщо има такъв
Само да кажа че тая печка не е суха, гаранция.
Искаш да ми кажеш че съвременните печки умишлено ги спират да не подгряват прекалено много мотора?
Сигурен ли си в това?
Нещо аз не мога да схвана логиката защо да има разминаване в отчитана и реална температура?
Или се има предвид евентуалната голяма разлика в температурата на малкия и големия кръг?
Я раздуй малко плс че това са наистина доста пари
Абе не знам, не ме кефи сухата печка.
Първо че няма гараж за притопляне иначе да съм закачил една зазова на станок
Второ дори и да си / сте прави че пригрява до 20 градуса водата, едно е да запалиш мотора от тая температура, друго е да го правиш при -10 градуса...
И трето - не съм с CDI, никога няма да бъда и ми се струва че при мен също няма нещо, което да се шашне ако антивриза се подрее като в самовар
Публикувано 22 октомври 2007 - 21:32
Зиме - лете в БГ има представителство и сервиз на Вебасто (като на дилър де)Esper само в 1 аспект си прави -имал пари ония -дал.По при4ина 4е италянските коли са абсолутен боклук(лично мнение) всякакви ексти им отиват кат на стар кенеф нова врата.
А относно дали печката прави 80 грдуса ваобсте няма да споря.
Е на кое да вярвам ......... на някаои дето пи6е в форум или на моите о4и.........
Разгледай форума
Шофьорски стаж ... 28-29г.
За повече контакти - купете си разклонител
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни