Към съдържанието

•  

Снимка

Помощ относно 450 SELдано ми обърнете внимание

• Please log in to reply
82 мнения по тази тема

#1 Cougar

Cougar

Чирак

• Потребители на форума
  • 243 Мнения:
  • Град:Plovdiv
  • Интереси:Мерцедеси, Кучета
  • Автомобил:
    W108 250 S 69' - pickUp
    W116 450 SEL 6.9 75' - RESTORATION
    W124 230 CE 89' - Black Dream
    W210 220 D 97' - Franky

Публикувано 06 септември 2007 - 15:59

Така просто незнам от къде да започна.Притежател съм на 116-ka - 450 SEL заводски колата е с V8 6.9, но в моя случай е правена присадка и двигателя в момента е от 300D с автоматична скоростна кутия е отново.От тук започват проблемите.Новак съм (само на 18) в момента карам шофьорския си курс и да се надявам, че скоро ще "бръмча" по улиците.Работата е там, че с книжката идва и проблема с колата :kill_myself: първо се спрях на Фиат Купе, но по обясними причини се отказах.До тук с личното отклонение от темата :closed-topic: Колата от снимките е притежание на дядо ми от 1991 година и през 1993 е направена присадката, за която споменах. От 2 години не беше в движение т.е. има проблем с двигателя, който така и не е отстранен и до днес.То не бяха майстори не беше чудо. Работата е там, че мотора загрява.При нормалните 87 градуса (мисля, че това бяха допустимите за дизел-а ) той качва над 90 и при ниски обороти колата гасне и след това не пали.Има изчакване около 30 минути, след като изстине и пали.Когато е студена пали повече и от добре, но проблема си остава.Главата на този мотор беше пукната и правена, мисля че пукнатината беше до някой от каналите на охладителната система и влизаше масло в двиг. :kill_myself: :bigemo_harabe_net-110: :kill_myself: сега остава проблема с загряването...Решим ли е?Бях намерил оригиналния двигател със скоростна кутия за 750 евро + доставката до място.Само, че той гори доста, наистина доста.Заслужава ли си да се направи колата в смисъл нуждае се от боя леки козметични дефекти тя е с хидравлични амортисиори вози много добре, но остава главния проблем с мотора :closed-topic: вече започнахме да е "стягаме" ако мога така да се изразя - нови дискове,накладки,маркучи всичко по спирачната система е изрядно!Ако някой по запознат по въпроса ми ми помогне с мнение ще бъда повече от доволен. Въпроса е - Да правим ли това купе?Да поработим ли въху дизеловия мотор или да земем оригиналния и заслужава ли си?Пускам тази тема защото не искам да съм поредния позиор с голф 3ка (не искам да обиждам никой) а просто колата ми е мечта от малък :flagMB new: P.S. резервния вариант е да посъбера парички и се хвърлям на 124-ка Купе HELP ME!!! :icon_welldone: pic
  • 0
Публикувано изображение

#2 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 06 септември 2007 - 17:18

Здрасти и добре дошъл.Аз ти предлагам вариант убиец - цабираш за купе 124,а тая по малко и с хляб,н я бързай и кога стане.Книжка взимаш,мерак ти е за каране,кола трябва.............а това по описание си е проект,а не кола.Строшена не е пари,ни да я продаваш,ни да я даваш на части,оправяне му е майката.Съвета ми е да видиш точно какъв мотор има в момента колата и да сменяш с читав.

А :closed-topic: и не ти се вижда снимката
  • 0
.

#3 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 06 септември 2007 - 17:19

Като начало оправи линка моля.
Така наречения "сом"

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Е жива класика,твоя коя година е?
Присадката на дизелов мотор няма да коментирам,защото това е едно извращение.Къде е оригиналния мотор?Този който ти продават

Бях намерил оригиналния двигател със скоростна кутия за 750 евро + доставката до място.Само, че той гори доста, наистина доста

си е направо добра оферта стига за е добър двигателя.Ако състоянието на автомобила е добро,то ти препоръчвам да си го възтановиш и да си го консервираш.Влагай само оригинални части,и един ден ще имаш антика.6.9 мотора не се среща честа камоли в БГ.
Успех.
PS един такъв сом май ще погребе един колега за това внимавай.
  • 0

#4 Cougar

Cougar

Чирак

• Потребители на форума
  • 243 Мнения:
  • Автомобил:
    W108 250 S 69' - pickUp
    W210 220 D 97' - Franky

Публикувано 06 септември 2007 - 17:27

в смисъл ще погребе? а двигателя проблема е да не ме набутат с нещо издухано... оригиналния двигател беше занимаране на двора и познай след 10 години на дъжд някакви цигани го зели за белканто... то не че щеше да стане нещо от него!? колата е що годе запазена като салон и купе годината е 1979 много ми приляга мисълта да е карам аз да е ''реставрирам'' така да се каже, но двигател от де? ако ония е издухан? ще разбера какъв е само като го запалим т.е. вече монтиран.... иначе снимки как мога да кача тука?
  • 0
Публикувано изображение

#5 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 06 септември 2007 - 17:39

В Технотест имаха стендове за двигатели,където може да се тества.Имай в предвид,че резтаврацията на един автомобил в оригинален вид е доста скъпа.Но само тогава той има стойност.
  • 0

#6 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 06 септември 2007 - 17:43

........................а тая по малко и с хляб.................. :icon_coolgrin:
  • 0
.

#7 Cougar

Cougar

Чирак

• Потребители на форума
  • 243 Мнения:
  • Автомобил:
    W108 250 S 69' - pickUp
    W210 220 D 97' - Franky

Публикувано 06 септември 2007 - 17:45

тя си има всичко по нея, само двигателя не е ориг. :D колкото и смешно да е няма такава нужда от тотална реставрация пък съм и малак и смятам да и сложа джанта без никви тунинги де само джанти и музика
  • 0
Публикувано изображение

#8 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 06 септември 2007 - 17:49

Намираш си гараж,намираш инструменти,вкарваш колата вътре и я почваш от най-малкия детайл и само оригинално както ти казаха,все ще ти излеzат части на далавера.После гаража се ползва и за купето което ще караш,а тая само за газария и ръчкане за кеф,това не е кола за всеки ден,това тук трудно се намира в тая пустиня,а за Европа да не си говорим.Гараж му е майката и много мерак.
  • 0
.

#9 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 06 септември 2007 - 17:49

тя си има всичко по нея, само двигателя не е ориг. :D колкото и смешно да е няма такава нужда от тотална реставрация пък съм и малак и смятам да и сложа джанта без никви тунинги де само джанти и музика

Чакаме снимки :dontknow: и първо си купи това ще ти е нужно ако сам си поправяш някой неща.
  • 0

#10 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 06 септември 2007 - 17:53

Публикувано изображение

Като я свършиш трябва да изглежда като тая на снимката,до 5 - 8 годинки и си готов.Части има тук,има и стари коли такива,намери някои които живурка тук и мятай кашоните.
  • 0
.

#11 Cougar

Cougar

Чирак

• Потребители на форума
  • 243 Мнения:
  • Автомобил:
    W108 250 S 69' - pickUp
    W210 220 D 97' - Franky

Публикувано 06 септември 2007 - 17:56

Иначе и с едно 250 - конска глава разполагам ама неговото време не се знае кога ще дойде pic1 pic2
  • 0
Публикувано изображение

#12 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 06 септември 2007 - 18:04

Снимките ти пак ги няма,НАМЕРИ ГАРАЖ,имаш 2 коли за реставриране и то класики в жанра,до десетина годинки си готов.
  • 0
.

#13 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 06 септември 2007 - 18:13

http://www.m-100.cc/...mbv8/index.html

Колата през 70 години и взимала от 0 до 100 за 7.2 секунди,окачване да си ебе мамата,здраво та дрънка..............търси само оригинални части,намери си мотора,поправи ВСИЧКО и само на слънце и леко,тежкарската,това не се търкаля всеки ден,това е бижу.

http://www.youtube.c...4...ted&search=

http://www.youtube.c...g...ted&search=

:bigemo_harabe_net-110: :bigemo_harabe_net-110: :bigemo_harabe_net-110:
  • 0
.

#14 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 06 септември 2007 - 18:14

Ето за това говорим Цък и за това Цък 2 :bigemo_harabe_net-110:
  • 0

#15 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 06 септември 2007 - 18:18

http://www.m-100.cc/...mbv8/index.html

Колата през 70 години и взимала от 0 до 100 за 7.2 секунди,окачване да си ебе мамата,здраво та дрънка..............търси само оригинални части,намери си мотора,поправи ВСИЧКО и само на слънце и леко,тежкарската,това не се търкаля всеки ден,това е бижу.

http://www.youtube.c...4...ted&search=

http://www.youtube.c...g...ted&search=

:bigemo_harabe_net-110: :bigemo_harabe_net-110: :bigemo_harabe_net-110:

Аххххх пак ме изпревари Асене,ама темата ще стане чудна :friends:
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни