Jump to content

•  

Photo
- - - - -

За и против новите автомобили

• Please log in to reply
62 replies to this topic

#46 изрода

изрода

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 43 Posts:

Posted 17 September 2007 - 08:37

Всеки машинен инженер по време на следването си още в първите години научава , така наречената крива на износването на механизмите. Кривата представлява х,у диаграма - по х се нанася време за работа на механизма(часове, километри ит.н), по у - вероятността за повреда! Та тази крива има формата на обърната парабола -т.е най-голяма вероятност за повреди има при чисто новите механизми, които са в период на разработване и в края на живота им. Така, че аз бих купил, нова кола но на 3-4 години, къудето периода на разработване е минал успешно и ако е имало дефекти те ве4е са се проявили и евентуално отстранени!
  • 0

#47 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5,339 Posts:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Posted 18 September 2007 - 01:06

а пък всеки електронен инжинер знае че електрониката се скапва когато и скимне, особено когато колата е фраш с нея...
  • 0

#48 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6,668 Posts:

Posted 18 September 2007 - 03:51

Потвърждава го и 30 годишния ми дизел на двора.Стъклата не му се свалят,че са ръждясали механизмите ма другото си бачка.Кога нещо от новото поколение издраска 30 години да ми се обади,толко да и вярвам на тая кола,че няма на къде повече.
Не е лошо да е нова,да влизам у форума само за идеи как да си мия колата ма ако имам 2 коли поне и пари да не ги мисля колко се трошат.Ако сравняваме обаче кой коли водят като комбинация от надеjност,ЦЕНА,сигурност,време за ремонти..............ще стане ясно,че коли от рода на 123 дизел,126,124.............водят доста пред разни изгъзици които ни да ги караш,ни да ги правиш,а струват колко половин паркинг Пури.Имам ли да не ги мисля - САМО НОВА,търся ли комбинация от здравина и качество на нормална цена - РОВЯ У ФОРУМА кой и от какви не мрънка,че аз за ремонти за 3 години на 123 300Д сам дал толкова колкото МРАКА ми дърпа за седмица / ако е добра седмицата /.
Някои от нас четоха една тема за един генератор на 400CDI,други видяха колко време отнема да се продаде 123 дизел и на каква цена.............е па НЕМА А КАРАМ НОВО,няма щото нямам пари,ма МНОГО пари,ич да не го мисля кво ми е и колко иска.Такива хора обаче са рядкост из форумите не само в БГ,тук също на такива теми като тая отговора е ИЗДЪРЖАЛА НА ПРЕВЕРКИТЕ НА ВРЕМЕТО,това новите ще ги почакам да се отсеят коя върви и коя как кляка и после,да станат на по 10 годинки и ще ги мисля.
  • 0
.

#49 m_hi88

m_hi88

Майстор

• Потребители на форума
  • 939 Posts:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:MB,Whisky,fishing...и др.
  • Автомобил:
    W123/200/1980
    ....
    и др.

Posted 19 September 2007 - 20:50

Потвърждава го и 30 годишния ми дизел на двора.Стъклата не му се свалят,че са ръждясали механизмите ма другото си бачка.Кога нещо от новото поколение издраска 30 години да ми се обади,толко да и вярвам на тая кола,че няма на къде повече.
Не е лошо да е нова,да влизам у форума само за идеи как да си мия колата ма ако имам 2 коли поне и пари да не ги мисля колко се трошат.Ако сравняваме обаче кой коли водят като комбинация от надеjност,ЦЕНА,сигурност,време за ремонти..............ще стане ясно,че коли от рода на 123 дизел,126,124.............водят доста пред разни изгъзици които ни да ги караш,ни да ги правиш,а струват колко половин паркинг Пури.Имам ли да не ги мисля - САМО НОВА,търся ли комбинация от здравина и качество на нормална цена - РОВЯ У ФОРУМА кой и от какви не мрънка,че аз за ремонти за 3 години на 123 300Д сам дал толкова колкото МРАКА ми дърпа за седмица / ако е добра седмицата /.
Някои от нас четоха една тема за един генератор на 400CDI,други видяха колко време отнема да се продаде 123 дизел и на каква цена.............е па НЕМА А КАРАМ НОВО,няма щото нямам пари,ма МНОГО пари,ич да не го мисля кво ми е и колко иска.Такива хора обаче са рядкост из форумите не само в БГ,тук също на такива теми като тая отговора е ИЗДЪРЖАЛА НА ПРЕВЕРКИТЕ НА ВРЕМЕТО,това новите ще ги почакам да се отсеят коя върви и коя как кляка и после,да станат на по 10 годинки и ще ги мисля.

Направо ма успокояваш батка!..Щото дадох мойта 123-ка на основен ремонт на мотора:отначало мислех само сегменти,ама майстора каза-от "А"-до "Я" всичко праим кат хората,да имаш кола още 500.000км(живот и здраве!)..
Тъкмо,както казваш,да видим как "клякят" новите и тогава да се метнем на някоя 10-12 годишна(ИЗДЪРЖАЛА НА ПРЕВЕРКИТЕ НА ВРЕМЕТО)
  • 0
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."

#50 ivooo

ivooo

Напреднал

• Потребители на форума
  • 436 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 / '91 /продадена
    W201 / '87 / 2.0 / 601.911
    W124 / '93 / 602.962

Posted 19 September 2007 - 21:32

За новите коли съм.
Можеш ли да я купиш или изплатиш за 3-4 години - перфектно.
В моя случай се оказва, че старите са по-добри, защото са ми по джоба :)
Нищо ново под слънцето...
Но дори и да намеря откъде извират парите и няколко нови коли да съм накупил, пак ще си имам една 124-ка или пура, ВЕРВАЙТЕ МИ!
  • 0
брабус написа: "абе само аз ли спуквам тьрсачката?"

#51 vaakata

vaakata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Posts:
  • Град:Русе
  • Автомобил:
    C250TD , 1996 година(продаден),
    Е350 (W211) - facelift 2006.

Posted 19 September 2007 - 22:29

Аз също съм за новите ама хубави коли. Понеже нямам пари за нов Цедес за това карам стар ама един ден дано и това да стане. :)
Инак се возих в новата Цетка в изпълнение авангард и останах разочарован. Кола за 90 бона а пластмасата на таблото като на ФОРД ФОКУС 2, груба на пипане една такава. Това е всичко друго но не и лукс а цената е солена! :madcroud:
Не зна дали защото е авангард но тази кола преодоляваще неравности много дървено, много ме изненада. Не знам дали елеганса и класика са така ама ако е така мене не ме устройва нещо!
  • 0

#52 mercedestoni

mercedestoni

Напреднал

• Потребители на форума
  • 258 Posts:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    W124-300D, 1992 г.
    WDB1241301B737008

Posted 20 September 2007 - 07:08

Старите автомобили определено са по - добри , най-малкото защото са произвеждани дълго време , незнам кога е първия модел на 190 - ката / мисля 84 :dontknow: / но последния е 1993 г. - 10 г. работа по модела и подобрения . Сега не е така . Това се отнася за почти всички автомобилни производители
Но и друго тряба да е ясно - идва края на автомодилите втора ръка : Само вижте изложението във Франкфурт : колите стават много сложни , с много електроника , роботизирани скоростни кутии , електро двигатели - абсурт е да се мисли че ще изкарат пове4е от 7-10г. а и тези технологии тепърва навлизат и един господ знае какви проблеми ще родят :madcroud:
  • 0

The Gods Made Heavy Metal

#53 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5,339 Posts:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Posted 20 September 2007 - 12:14

Старите автомобили определено са по - добри , най-малкото защото са произвеждани дълго време , незнам кога е първия модел на 190 - ката / мисля 84 :dontknow: / но последния е 1993 г. - 10 г. работа по модела и подобрения . Сега не е така . Това се отнася за почти всички автомобилни производители
Но и друго тряба да е ясно - идва края на автомодилите втора ръка : Само вижте изложението във Франкфурт : колите стават много сложни , с много електроника , роботизирани скоростни кутии , електро двигатели - абсурт е да се мисли че ще изкарат пове4е от 7-10г. а и тези технологии тепърва навлизат и един господ знае какви проблеми ще родят :madcroud:

първата 190тка е 83та, а последната 94та.
пурата е от 79та и в европа до 91, арабския свят до 95та, америка до 93та
  • 0

#54 mercedestoni

mercedestoni

Напреднал

• Потребители на форума
  • 258 Posts:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    W124-300D, 1992 г.
    WDB1241301B737008

Posted 20 September 2007 - 13:02

първата 190тка е 83та, а последната 94та.
пурата е от 79та и в европа до 91, арабския свят до 95та, америка до 93та

Ха за туй говоря , 10 , 15 години за модел - работа , разработки , фейстлист и т.н. . А сега кво : всеки пуска всякакви модели , модификации и кви ли не простотий , включително и от Mercedes-Benz , цяла лудница . А резултата : Дизелите на BMW били по-добри / според AUTO BILD / :kill_myself: , и то при положения че огато MB са монтирали дизел на лек автомобил BMW не са знаели дали таквоз чудо съществува . :madcroud: :censored:
  • 0

The Gods Made Heavy Metal

#55 E 63 AMG

E 63 AMG

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 10 Posts:

Posted 20 September 2007 - 15:26

такаси е имахме 190д добра ма6ина 1.8 дизел.продадохмеиа и сега етони с VITO 110D 2.3 TUR НО СЕКА СЪЖЕЛИАВАМ 190Д . ПО МИ ХАРЕСВА6Е НА ВИТОТО САМО ОСНОВНИА РЕМОНТ НИ ИЗЛЕЗНА 2000лв.така 4е не кубуваите 2 кола според,мен.ок
  • 0

#56 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6,668 Posts:

Posted 20 September 2007 - 18:07

такаси е имахме 190д добра ма6ина 1.8 дизел.продадохмеиа и сега етони с VITO 110D 2.3 TUR НО СЕКА СЪЖЕЛИАВАМ 190Д . ПО МИ ХАРЕСВА6Е НА ВИТОТО САМО ОСНОВНИА РЕМОНТ НИ ИЗЛЕЗНА 2000лв.така 4е не кубуваите 2 кола според,мен.ок

Ти Българин? :warningemo:
  • 0
.

#57 ivooo

ivooo

Напреднал

• Потребители на форума
  • 436 Posts:
  • Автомобил:
    W124 / '91 /продадена
    W201 / '87 / 2.0 / 601.911
    W124 / '93 / 602.962

Posted 20 September 2007 - 19:41

ok. :P

ПП: класИкът пак се изказа
ППП: няма кой да го надмине!

*нови думи: такаси е - ма6ина - продадохмеиа - етони - TUR - СЕКА - СЪЖЕЛИАВАМ - ХАРЕСВА6Е - ОСНОВНИА - кубуваите

сори, не се сдържах
  • 0
брабус написа: "абе само аз ли спуквам тьрсачката?"

#58 ivanhow

ivanhow

Майстор

• Потребители на форума
  • 865 Posts:
  • Автомобил:
    Mercedes W203 220CDI 143hp ex
    Mercedes W211 E500 306 hp

Posted 20 September 2007 - 19:47

Български за напреднали
  • 0

#59 DJ FUNKY

DJ FUNKY

Майстор

• Потребители на форума
  • 2,660 Posts:
  • Град:СОФИЯ
  • Автомобил:
    C 220 Т CDI Sport 1999 г. W 124 300 D Turbo 1992 г.

Posted 20 September 2007 - 20:18

:kill_myself: :kill_myself: :kill_myself: :kill_myself: :hooray: :hooray: :hooray: :hooray: :slap: :slap: :slap: :0_yahoo: :0_yahoo: :0_yahoo: :0_yahoo:
ЗАЕБИИИИИИИИИИИИИ :closed-topic:
  • 0
Публикувано изображение
СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано изображение

#60 Benza91

Benza91

Чирак

• Потребители на форума
  • 72 Posts:
  • Град:Бургас

Posted 21 September 2007 - 00:04

Човек не трябва да си купува "2 кола".Т'ва ли е изводът от цялата ра'ота? :kill_myself: :slap: :closed-topic:
  • 0
The S-Class is the Mercedes which most clearly emobodies the brand values of safety,comfort,quality and supreme assurance.
Like no other car,the S-class shows what the future of the automobile will bring.
-------------------------------------------------------------------------------------------
Публикувано изображение

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users