Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

За и против новите автомобили

• Please log in to reply
62 мнения по тази тема

#1 Svalko

Svalko

Чирак

• Потребители на форума
  • 104 Мнения:
  • Град:Pyce/Chicago
  • Интереси:Автомобили, Мотоспорт (F1), Футбол, BMW (Бира, Мотоциклети и Жени), и не пропуска пикници сред природата ;)

Публикувано 22 август 2007 - 16:54

Не знам дали тук и е мястото или в "Дъра Бъра", но смятам че е интересна тема!
Знаете, като попитали Форд, коя е най-добрата кола, той отговорил:"Новата"! Аз бих добавил и "служебната" :rolleyes: . Мое лично правило беше "не купувай чисто нова кола, особено когато е нов модел и е в първата година на производството си". Но вече 2 пъти го нарушавам и за сега не съжалявам :beer: . Вие какво мислите по въпроса?
  • 0

#2 Nikolet

Nikolet

Чирак

• Потребители на форума
  • 94 Мнения:

Публикувано 22 август 2007 - 16:59

Знаете, като попитали Форд, коя е най-добрата кола, той отговорил:"Новата"! Аз бих добавил и "служебната" :rolleyes: . Мое лично правило беше "не купувай чисто нова кола, особено когато е нов модел и е в първата година на производството си". Но вече 2 пъти го нарушавам и за сега не съжалявам :beer: . Вие какво мислите по въпроса?

Много ми хареса изречението за служебната кола :icon_welldone: , но иначе най-добрия вариант е да имаш новата кола, по ред причини, за кото се сещаш и сам :) Темата е хубава :)
  • 0
Мерцедес са Публикувано изображение

#3 калоян

калоян

Чирак

• Потребители на форума
  • 203 Мнения:
  • Град:Севлиево
  • Автомобил:
    W211 2,7CDI-2001-черен металик.W201-хобито- 2.0 бензин 1992-черен металик

Публикувано 22 август 2007 - 17:11

ново ДА ,но нищо друго освен Мерцедес Бенц :flagMB new: трудно се отвиква от такъв солиден автомобил във всяко отношение. :icon_coolgrin:
  • 0

#4 Тоцата

Тоцата

Напреднал

• Потребители на форума
  • 543 Мнения:
  • Град:от село съм :)
  • Автомобил:
    FORD EXPLORER

Публикувано 22 август 2007 - 17:13

Да споделя и моето мнение. А то е, че до 1998-2000 година бяха истинските коли. Поне немските. За да поясня идеята си ще цитирам някой (вече не помня кой беше): "За колите преди 98г. тежката дума имаха инженерите, а сега тя е на икономистите". И накрая да кажа, че има и изключения.

Поздрави.
  • 0

#5 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 22 август 2007 - 17:15

Ами всички знаем - новата. Но пак зависи дали можеш да си я позвозлиш. Да си призная ако имах акъл още преди 4 годинки щях да си взема някоя нова малка количка с 3 години гаранция. Щото до сега смених три коли и колко пари хвърлих по ремонти сега можех да си карам едно Ц4 или някоя малолитражка, но поне щях да съм спокоен, че е съм първи собственик и си имам гаранциика!

п.с. инак да, старичките до годините, които колегата е споменал са здравички и за туй в последните години колите на втора ръка поскъпнаха, защото и подръжката им е по евтина от новите трошки и немеца не може да си позвозли толкова лесно нова кола, както преди да дойде еврото!
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#6 Inkas

Inkas

Напреднал

• Потребители на форума
  • 732 Мнения:
  • Град:Русе

Публикувано 22 август 2007 - 17:33

Svalko, що не казваш, че си от Русе ? :) Ела да ти дам лепенки.
  • 0
Мерцедес C180 97г. -> Р4572РХ

#7 Svalko

Svalko

Чирак

• Потребители на форума
  • 104 Мнения:
  • Град:Pyce/Chicago
  • Интереси:Автомобили, Мотоспорт (F1), Футбол, BMW (Бира, Мотоциклети и Жени), и не пропуска пикници сред природата ;)

Публикувано 22 август 2007 - 17:50

Svalko, що не казваш, че си от Русе ? :) Ела да ти дам лепенки.

Я, от една седмица съм член на клуба и вече с "връзки" :flagMB new: .Шегувам се разбира се :friends: ! Много бих желал наистина, така че на следващото прибиране до Русе, ще направим и ние една среща, като колегите в София :flagMB new:
  • 0

#8 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 22 август 2007 - 19:09

ново ДА ,но нищо друго освен Мерцедес Бенц...

Като гледам отзивите на хорта май аз бих казал "ново ДА,но за нищо на света Мерцедес Бенц" :kill_myself:
  • 0

#9 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 22 август 2007 - 19:18

Като гледам отзивите на хорта май аз бих казал "ново ДА,но за нищо на света Мерцедес Бенц" :kill_myself:

Ами за съжаление е точно така!И то с пълно основание!Надявам се,докато мине време и дръпнем с "материала",за да можем да си позволим нов цедес от Щутгарт ще са си взели поука и ще възобновят производството на W123 i W124!!!!!! :0_yahoo:
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#10 smikov

smikov

Чирак

• Потребители на форума
  • 203 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 22 август 2007 - 19:59

Аз пък си пожелавам да мога да купевам нови МБ и да ги давам за служебни-да ги карат другите.
А иначе съм на принципа по-добре употребяван МБ отколкото нова друга кола.До сега спазвам този принцип и си карам Мерцедесите и гледам (а и тегля) как другите си губат времето и парите да си оправят новите коли.
  • 0

#11 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 22 август 2007 - 20:23

По- добър вариант е да се купи нов автомобил след като му е изтекъл гаранционния срок!
До гаранцията всички дефекти са отстранени-след това притежателя заплаша ремонтите/поне първите от тях/ и като го заболи-продава я!
А колицата баш тогава си е в добро състояние-нова и с много по- ниска цена !
Моятя до гаранцията и беха сменяли доста неща,взех я на половин цена,поря и задника яко и две години вече не ми е създавала сериозни проблеми!
  • 0

#12 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 22 август 2007 - 20:58

По- добър вариант е да се купи нов автомобил след като му е изтекъл гаранционния срок!
До гаранцията всички дефекти са отстранени-след това притежателя заплаша ремонтите/поне първите от тях/ и като го заболи-продава я!
А колицата баш тогава си е в добро състояние-нова и с много по- ниска цена !
Моятя до гаранцията и беха сменяли доста неща,взех я на половин цена,поря и задника яко и две години вече не ми е създавала сериозни проблеми!

А какво е возилото?
  • 0

logo-600-1002.png

#13 LYNX

LYNX

Майстор

• Потребители на форума
  • 2380 Мнения:

Публикувано 22 август 2007 - 21:01

А какво е возилото?

211-270 cdi
  • 0

#14 grosmaster

grosmaster

Фен на Клуба

• Потребители на форума
  • 5223 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    BMW

Публикувано 22 август 2007 - 21:27

211-270 cdi

Супер избор :bigemo_harabe_net-110:
  • 0

logo-600-1002.png

#15 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 260SE 1988

Публикувано 23 август 2007 - 00:25

никога няма да си взема нова. рабтих в МОТО-пфое и се нагледах,накарах на нови коли. а също и всеки ден по 30пати гледах сразени физиономии на собственици на нови коли, които плащаха по минимум 400 максимум 1200лв за обслужване(масла и филтри) на от фиеста до ягуар... на мен обслужването на пурата на година ми е под 1200лв с частите за ремонти които взимам чат пат.

новата кола--плащаш първоначална вноска 20-30%, изплащаш всеки месец 600-2000лв, обслужване средно на 2-3 месеца 400-1200лв...е като дръпнеш чертата колко ти е излязла и за колко можеш да я продадеш... я да си купя едно чочоне--по евтино ще ми излезе на година от нова фиеста дизел, да не говорим за волво ЕС80 или ягуар
  • 0

3 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 3 гости, 0 анонимни