За и против новите автомобили
Започната от Svalko, 22 авг 2007 - 16:54:16
62 мнения по тази тема
Публикувано 22 август 2007 - 16:54
Не знам дали тук и е мястото или в "Дъра Бъра", но смятам че е интересна тема!
Знаете, като попитали Форд, коя е най-добрата кола, той отговорил:"Новата"! Аз бих добавил и "служебната" . Мое лично правило беше "не купувай чисто нова кола, особено когато е нов модел и е в първата година на производството си". Но вече 2 пъти го нарушавам и за сега не съжалявам . Вие какво мислите по въпроса?
Знаете, като попитали Форд, коя е най-добрата кола, той отговорил:"Новата"! Аз бих добавил и "служебната" . Мое лично правило беше "не купувай чисто нова кола, особено когато е нов модел и е в първата година на производството си". Но вече 2 пъти го нарушавам и за сега не съжалявам . Вие какво мислите по въпроса?
Публикувано 22 август 2007 - 16:59
Много ми хареса изречението за служебната кола , но иначе най-добрия вариант е да имаш новата кола, по ред причини, за кото се сещаш и сам Темата е хубаваНе знам дали тук и е мястото или в "Дъра Бъра", но смятам че е интересна тема!
Мерцедес са
Публикувано 22 август 2007 - 17:11
ново ДА ,но нищо друго освен Мерцедес Бенц трудно се отвиква от такъв солиден автомобил във всяко отношение.
Публикувано 22 август 2007 - 17:13
Да споделя и моето мнение. А то е, че до 1998-2000 година бяха истинските коли. Поне немските. За да поясня идеята си ще цитирам някой (вече не помня кой беше): "За колите преди 98г. тежката дума имаха инженерите, а сега тя е на икономистите". И накрая да кажа, че има и изключения.
Поздрави.
Поздрави.
Публикувано 22 август 2007 - 17:15
Ами всички знаем - новата. Но пак зависи дали можеш да си я позвозлиш. Да си призная ако имах акъл още преди 4 годинки щях да си взема някоя нова малка количка с 3 години гаранция. Щото до сега смених три коли и колко пари хвърлих по ремонти сега можех да си карам едно Ц4 или някоя малолитражка, но поне щях да съм спокоен, че е съм първи собственик и си имам гаранциика!
п.с. инак да, старичките до годините, които колегата е споменал са здравички и за туй в последните години колите на втора ръка поскъпнаха, защото и подръжката им е по евтина от новите трошки и немеца не може да си позвозли толкова лесно нова кола, както преди да дойде еврото!
п.с. инак да, старичките до годините, които колегата е споменал са здравички и за туй в последните години колите на втора ръка поскъпнаха, защото и подръжката им е по евтина от новите трошки и немеца не може да си позвозли толкова лесно нова кола, както преди да дойде еврото!
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!
" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"
" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"
Публикувано 22 август 2007 - 17:33
Svalko, що не казваш, че си от Русе ? Ела да ти дам лепенки.
Мерцедес C180 97г. -> Р4572РХ
Публикувано 22 август 2007 - 17:50
Я, от една седмица съм член на клуба и вече с "връзки" .Шегувам се разбира се ! Много бих желал наистина, така че на следващото прибиране до Русе, ще направим и ние една среща, като колегите в СофияSvalko, що не казваш, че си от Русе ? Ела да ти дам лепенки.
Публикувано 22 август 2007 - 19:09
Като гледам отзивите на хорта май аз бих казал "ново ДА,но за нищо на света Мерцедес Бенц"ново ДА ,но нищо друго освен Мерцедес Бенц...
Публикувано 22 август 2007 - 19:18
Като гледам отзивите на хорта май аз бих казал "ново ДА,но за нищо на света Мерцедес Бенц"
Ами за съжаление е точно така!И то с пълно основание!Надявам се,докато мине време и дръпнем с "материала",за да можем да си позволим нов цедес от Щутгарт ще са си взели поука и ще възобновят производството на W123 i W124!!!!!!
Публикувано 22 август 2007 - 19:59
Аз пък си пожелавам да мога да купевам нови МБ и да ги давам за служебни-да ги карат другите.Не знам дали тук и е мястото или в "Дъра Бъра", но смятам че е интересна тема!
А иначе съм на принципа по-добре употребяван МБ отколкото нова друга кола.До сега спазвам този принцип и си карам Мерцедесите и гледам (а и тегля) как другите си губат времето и парите да си оправят новите коли.
Публикувано 22 август 2007 - 20:23
По- добър вариант е да се купи нов автомобил след като му е изтекъл гаранционния срок!
До гаранцията всички дефекти са отстранени-след това притежателя заплаша ремонтите/поне първите от тях/ и като го заболи-продава я!
А колицата баш тогава си е в добро състояние-нова и с много по- ниска цена !
Моятя до гаранцията и беха сменяли доста неща,взех я на половин цена,поря и задника яко и две години вече не ми е създавала сериозни проблеми!
До гаранцията всички дефекти са отстранени-след това притежателя заплаша ремонтите/поне първите от тях/ и като го заболи-продава я!
Моятя до гаранцията и беха сменяли доста неща,взех я на половин цена,поря и задника яко и две години вече не ми е създавала сериозни проблеми!
Публикувано 22 август 2007 - 20:58
По- добър вариант е да се купи нов автомобил след като му е изтекъл гаранционния срок!
А какво е возилото?
Публикувано 22 август 2007 - 21:01
А какво е возилото?
211-270 cdi
Публикувано 22 август 2007 - 21:27
211-270 cdi
Супер избор
Публикувано 23 август 2007 - 00:25
никога няма да си взема нова. рабтих в МОТО-пфое и се нагледах,накарах на нови коли. а също и всеки ден по 30пати гледах сразени физиономии на собственици на нови коли, които плащаха по минимум 400 максимум 1200лв за обслужване(масла и филтри) на от фиеста до ягуар... на мен обслужването на пурата на година ми е под 1200лв с частите за ремонти които взимам чат пат.
новата кола--плащаш първоначална вноска 20-30%, изплащаш всеки месец 600-2000лв, обслужване средно на 2-3 месеца 400-1200лв...е като дръпнеш чертата колко ти е излязла и за колко можеш да я продадеш... я да си купя едно чочоне--по евтино ще ми излезе на година от нова фиеста дизел, да не говорим за волво ЕС80 или ягуар
новата кола--плащаш първоначална вноска 20-30%, изплащаш всеки месец 600-2000лв, обслужване средно на 2-3 месеца 400-1200лв...е като дръпнеш чертата колко ти е излязла и за колко можеш да я продадеш... я да си купя едно чочоне--по евтино ще ми излезе на година от нова фиеста дизел, да не говорим за волво ЕС80 или ягуар
3 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни