Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Цените на горивата!?К'во праим....

• Please log in to reply
42 мнения по тази тема

#16 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 19 май 2007 - 00:12

Това ще го решим на място. А докато го решим ще скандираме "менструация!"
Така де, важното е кръв да се лее

:0_yahoo:

Батка смаза ме с твоя пост. :icon_coolgrin: :allhail: :allhail: :allhail:
Дано се засечеме в София това лято че да пийнем биричка с теб!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#17 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 19 май 2007 - 07:55

Както е казал народа:
"И 3 лева да направят бензина па ще си карам колата,и по 10 кинта да стане па ще си я карам,и без пари да го направят-па че си краднем" :0_yahoo:
Това естествено в кръга на майтапа...
А относно цените?! Ми знам ли...
По тази тема не ми се коментира понеже още ми държи влага едно изказване не стария собственик от който взех колата ми-
"Който няма пари да зарежда или му свърши горивото,нама право да кара Мерцедес."
  • 0

#18 Чичко

Чичко

Чирак

• Потребители на форума
  • 135 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 19 май 2007 - 08:38

Абе я стига бе. Утре като го направят хляба по 2.50 например?

Кво да не би да спреме да го ядем?

Мене единственото нещо което ме побърква в цялата ситуация е, че си плащаме горивата като попове на цени пооочти като в Европата, а това дето го сипваме прекалено силно се различава от това което сипват т.нар. европейци.

Тоест горивата ни са пълни боклуци. Първо защото рафинерията ни е стара и е направена да работи с руски нефт (отзвуци от социализъма ко да праиш) Руския нефт съдържа много сяра и от него по дифолт не може да се извади чисто гориво особено когато става въпрос за нафта. Това по принцип се оправя чрез инвестиране в нова рафинерия, ама в БГ май няма такива пичове, които да имат такива кинти доколкото на мен ми е известно
  • 0

#19 GiN

GiN

Напреднал

• Потребители на форума
  • 538 Мнения:
  • Град:Хисаря
  • Интереси:интересни
  • Автомобил:
    W124 102.963

Публикувано 19 май 2007 - 09:27

Пичове ,че даже и пички с кинти има бол,поне според мен.Защо обаче,да извадят 4-5плн. като това дето го печелят сега ще е същото и тогава,в бг.се наливат пари само при крайна наложителност.

Мое мнение.
  • 0

#20 baremo

baremo

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 14 Мнения:

Публикувано 19 май 2007 - 10:05

пичове и аз бих стачкувал
  • 0

#21 Bobi

Bobi

Напреднал

• Потребители на форума
  • 359 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes W204 220CDI
    Nissan Patrol Y60

Публикувано 19 май 2007 - 13:53

На нас тук определено ни липсва нещо. Мисленето ли не ни е наред,незнам какво е ама определено не сме в час. Ако хляба станел 2.50 щели ли сме да спреме да го ядеме!? Е НЕ! Питай ме... това ако е в някоя нормална държава до сега да е паднало правителството 10 пъти... в Англия съвсем скоро имаше жестоки стачки ако не се лъжа... и транспортни и незнам какви..... така си решават хората проблемите със стачки... утре на изборите ще бъде поредното доказателство,че в България гражданско общество няма.... активноста ще е 2% сигурно... и всички ще гласуват за комуняги и турци. Е тва сме си.. нека плащаме са 2 лв. бензина.... щото като са комунисти на власт... нищо хубаво няма... не,че няква пропаганда правя сега... но си спомнете какво беше преди 10-ина и повече години... чак искара източваха...
  • 0
Публикувано изображение

#22 m_hi88

m_hi88

Майстор

• Потребители на форума
  • 939 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:MB,Whisky,fishing...и др.
  • Автомобил:
    W123/200/1980
    ....
    и др.

Публикувано 19 май 2007 - 17:05

Определено ми хареса варианта:"6-ти ам. флот да изтрепе лошите араби дето вдигат петрола толкова",щото всъщност,това е причината за високото ниво на цените на горивата по света.Гласувам ЗА!!! И без това от тия "иръпшъни" файда няма-само тероризъм и високи цени на петрола :madcroud: идва от тях.
....Колкото до другия въпрос-за търпимоста на българина към безобразното управление на всички досегашни правителства(не само на комунягите)и ниския ни стандарт на живот-вече се разбра ,че нещата няма да се оправят...
>>>Нека цените да са си както по Европа,О.К.!Ама да актуализират горе долу доходите-пр.:500Евро мин. заплата(или минимум 5 Евро/час)а не тия насрани 180лф...Е да,да ама не..Парите са ограничени и стигат само за хотелчета и фабрички на "патроните",бедните да го духат.
!!!Ако продължава така,виждам следната картинка:

..България през 2050г:
>>>население:20-тина милиардера;100,000 мулти-милионера(некои от които-членове на Клуба),15-тина хил. бедни милионери(само с по 2-3 мил.Еуро),които са обслужващ персонал на богатите милионери ;) ...а останалото население или е починало от недохранване,болести и др. или е емигрирало...Тези хора живеят в новосъздадената столица-ЕКОград,скъпо съоръжение от еко материали,построен в екологично чист район(близо до планина)недалеч от полуразрушената и тънеща в мръсотия бивша столица.
>>Останалата територия на "държавата" България,с НАПЪЛНО разрушена инфраструктура е населена с неколкостотин хил.цигани,неуспели да имигрират,изхранвайки се главно с дребно земеделие и скотовъдство..
  • 0
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."

#23 hektor

hektor

Майстор

• Потребители на форума
  • 1751 Мнения:
  • Град:Гера/София
  • Автомобил:
    Alfa Romeo 147 1.6 ts

Публикувано 20 май 2007 - 11:29

Определено ми хареса варианта:"6-ти ам. флот да изтрепе лошите араби дето вдигат петрола толкова",щото всъщност,това е причината за високото ниво на цените на горивата по света.Гласувам ЗА!!! И без това от тия "иръпшъни" файда няма-само тероризъм и високи цени на петрола :madcroud: идва от тях.
....Колкото до другия въпрос-за търпимоста на българина към безобразното управление на всички досегашни правителства(не само на комунягите)и ниския ни стандарт на живот-вече се разбра ,че нещата няма да се оправят...
>>>Нека цените да са си както по Европа,О.К.!Ама да актуализират горе долу доходите-пр.:500Евро мин. заплата(или минимум 5 Евро/час)а не тия насрани 180лф...Е да,да ама не..Парите са ограничени и стигат само за хотелчета и фабрички на "патроните",бедните да го духат.
!!!Ако продължава така,виждам следната картинка:

..България през 2050г:
>>>население:20-тина милиардера;100,000 мулти-милионера(некои от които-членове на Клуба),15-тина хил. бедни милионери(само с по 2-3 мил.Еуро),които са обслужващ персонал на богатите милионери ;) ...а останалото население или е починало от недохранване,болести и др. или е емигрирало...Тези хора живеят в новосъздадената столица-ЕКОград,скъпо съоръжение от еко материали,построен в екологично чист район(близо до планина)недалеч от полуразрушената и тънеща в мръсотия бивша столица.
>>Останалата територия на "държавата" България,с НАПЪЛНО разрушена инфраструктура е населена с неколкостотин хил.цигани,неуспели да имигрират,изхранвайки се главно с дребно земеделие и скотовъдство..

Колега малко ще внеса яснота по проблема с бензина до колкото ми е възможно от чистата информация, която се дава в нета. След като заредих на 1.45 малко стреснат се поразрових из нета. ТА:
Ясно е, че всеки иска да спечели пари, но арабите не са най-големия проблем във веригата. Както всички знаем най-голям товар идва от екотаксите на горивата.Ако не беха те хммммммммммм бензина нямаше да е повече от 50 стотинки. Другия проблем в момента е САЩ с тяхния харч на горивата. САЩ съставя 5% от населението на земята, а използват над 20% от енергийния ресурс. Задават се Китай и Индия. Другия съществен фактор за цените на горивата са спекулантите. В момента няма голяма политическа или военна криза в или около страните прозиводители на петрол. Фактора в момента, е че се очаква през летния сезон над 20% повече хамериканци да пътуват с колите си, което означава завишено търсене на бензин. Съответно точно в сегашния период, когато се отварят и затварят позицийте на пазара за горива за летния сезон, няколко рафинерий решиха да затоврят за поправка, което допълнително допринисе за тези високи цени.
Провтивно на много привърженици на тезата, че петрола свършва и тн. се твърди, че петрол има за поне още 120 години. Проблема идва от това, че залежите на черното злато в районите, в който големите капиталистически компаний имат влияние, започват да привършват.И след 2050 основните източници ще бъдат Русия, арабския свят и други страни от третия свят.
В крайна сметка хорицата от Европа и бедните страни като България ще поемат товара на тази простотия :kill_myself:
  • 0
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!

" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"

#24 bon_bonev

bon_bonev

Напреднал

• Потребители на форума
  • 253 Мнения:
  • Град:Стара Загора

Публикувано 21 май 2007 - 11:36

отново ще спомена , че имам сигурен човек в нефтохима в бургас. та той ми каза , че ако се задържи устойчива тенденцията на повишение на цената на петрола на световния пазар можем да очакваме около началото на август цени 2.20-2.30 лв. за 95-то и 1.20-1.25 за LPG .
  • 0

#25 Само Дизел

Само Дизел

Майстор

• Потребители на форума
  • 929 Мнения:
  • Град:Германия

Публикувано 21 май 2007 - 11:49

Точно така е, Хекторе, ама на нас българите все Великите сили и световната конспирация са ни криви.
По 5 Евро/час минимална ставка? Че къде има такава бе? Знаете ли колко взима една обучена фризьорка в Германия? Ами 3,80/час бруто!!! Това значи, че заедно с бакшишите, ако е добра, едвам го докарва до 600 евро на месец. И то в страна, където само наемът за жилище в голям град може да надмине двойно тази сума. Или само едно влизане в сервиз за колата. Или сумата, която може да се наложи да доплащаш за парното. Да не говорим за по-сложни неща. И най-интересното е, че въпросните фризьорки, не само, че не недоволстват, ами дори са против вдигането на минималната заплата със закон. Защото знаят, че ако работодателя им трябва да им плаща примерно двойно, значи поне половината от тях ще трябва да бъдат уволнени, а вероятно и целият салон да се закрие и всички да останат без работа. Затова си налягат парцалите и не мрънкат, въпреки, че живеят в мизерия.
Та хайде моля, нека да гледаме малко по-реално на нещата.
  • 0
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603

#26 Bobi

Bobi

Напреднал

• Потребители на форума
  • 359 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes W204 220CDI
    Nissan Patrol Y60

Публикувано 21 май 2007 - 12:01

Това последното ми звучи като голяма глупост. Надявам се да не се обидиш колега. Познато семейство живее в Германия, жената е барманка в нощен клуб а мъжът и не работи. Наскоро си купиха чисто нов Порше Кайен и къща в Испания. И то не къде да е,а в един от големите им курорти на морето. А си имат и чудесна къща в Германия. Така,че това за обучените фризиорки...
  • 0
Публикувано изображение

#27 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 21 май 2007 - 12:17

Това последното ми звучи като голяма глупост. Надявам се да не се обидиш колега. Познато семейство живее в Германия, жената е барманка в нощен клуб а мъжът и не работи. Наскоро си купиха чисто нов Порше Кайен и къща в Испания. И то не къде да е,а в един от големите им курорти на морето. А си имат и чудесна къща в Германия. Така,че това за обучените фризиорки...

МАЛИИИИ ама и ти не си съвсем добре :kill_myself:

а що не кажеш освен барманка още с кво се занимава жената или пък къв е сивият бизнес на мъжа.

имаш ли идея каква трябва да ти е ОФИЦИАЛНАТА заплата че да си позволи човек "чисто нов Порше Кайен и къща в Испания" - айде моля те се БАРМАНКА :bigemo_harabe_net-110:
  • 0

#28 willy555

willy555

Майстор

• Потребители на форума
  • 798 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 E 200 T, 1993г., 136 к.с.

Публикувано 21 май 2007 - 12:34

а що не кажеш освен барманка още с кво се занимава жената или пък къв е сивият бизнес на мъжа.

имаш ли идея каква трябва да ти е ОФИЦИАЛНАТА заплата че да си позволи човек "чисто нов Порше Кайен и къща в Испания" - айде моля те се БАРМАНКА :bigemo_harabe_net-110:

:icon_coolgrin:
Ако в Германия всеки от барман нагоре може да си позволи порше и къща в Испания, то тогава нямаше да останат поршета и къщи в Испания :lol: И аз щях да съм барман в Германия.
  • 0

#29 Само Дизел

Само Дизел

Майстор

• Потребители на форума
  • 929 Мнения:
  • Град:Германия

Публикувано 21 май 2007 - 12:42

Що бе, не си толкова млад, не може да не помниш, какво значеше едно време, като се кажеше "барман". Все едно сега да кажеш "митничар" :) Кой друг тогава имаше по няколко коли и няколко апартамента и къщи, само те. Нищо, че официално взимаха заплати по-ниски и от средната. Та и цитираният случай може да е подобен :) Оправни са хората, с малко се спрявят :)
  • 0
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603

#30 m_hi88

m_hi88

Майстор

• Потребители на форума
  • 939 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:MB,Whisky,fishing...и др.
  • Автомобил:
    W123/200/1980
    ....
    и др.

Публикувано 21 май 2007 - 13:52

Точно така е, Хекторе, ама на нас българите все Великите сили и световната конспирация са ни криви.
По 5 Евро/час минимална ставка? Че къде има такава бе? Знаете ли колко взима една обучена фризьорка в Германия? Ами 3,80/час бруто!!! Това значи, че заедно с бакшишите, ако е добра, едвам го докарва до 600 евро на месец. И то в страна, където само наемът за жилище в голям град може да надмине двойно тази сума. Или само едно влизане в сервиз за колата. Или сумата, която може да се наложи да доплащаш за парното. Да не говорим за по-сложни неща. И най-интересното е, че въпросните фризьорки, не само, че не недоволстват, ами дори са против вдигането на минималната заплата със закон. Защото знаят, че ако работодателя им трябва да им плаща примерно двойно, значи поне половината от тях ще трябва да бъдат уволнени, а вероятно и целият салон да се закрие и всички да останат без работа. Затова си налягат парцалите и не мрънкат, въпреки, че живеят в мизерия.
Та хайде моля, нека да гледаме малко по-реално на нещата.

Минималната почасова надница в Германия е 8 Евро!!!..Но на толкова бачкат само гастерите от БГ,Ром,Укр...най-неквалифицираните...
Колкото до фризьорките-тези,които имат работа -нека да не ги мислим ;) В Дойчланд една прическа варира м/у 10-30Е,бакшиша е задължително 10%,тъй,че 600-тях Е се вадят и за една седмица!
..Така че,5Е/час за БГ,става дума за квалифициран труд,не е ненормално искане-смятай:164часа месечно(820Е),с данъците(около35%)остават към 550Е-е тогава средния българин ще си капва бензинец малко по-спокойно..
...Ама това съотношение:бензин/заплата беше реалност до преди 20-тина г. ..за съжаление на всички наши сънародници-НЯМА ДА Е ВЪЗМОЖНО ВЕЧЕ НИКОГА!!!
..малко история-БГ,1982г.бензин-0.22лв./160лв заплатка=700л
.............................2007г.бензин-2.00лв/400лв заплатка=200л :( :kill_myself:
  • 0
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни