722.6 5g проблем
Започната от Rehhar4o, 02 фев 2022 - 00:00:34
39 мнения по тази тема
Публикувано 02 февруари 2022 - 00:00
Колеги, някой сблъсквал ли се е с подобен проблем при тази кутия, когато е студена колата и навън е студено пеплъзва от 2 на 3-та . Сменя на 3-та и веднага връща на втора , това е първите 3-4 смени на предавките и после като смени на 3-та се чува малко различен Звук за 5-10 секунди и след това всичко е наред и си сменя без ритания и каквото и да е, днес смених маслото и мисля че дори стана по лошо. 2 пъти ми се е случвало да остава на 3-та и да не иска да сменя и като я изгася и оправя всичко е наред. Благодаря
Публикувано 02 февруари 2022 - 21:11
Колега, прави ли ресет на кутията?
Било само с педал или със Стар?
Публикувано 02 февруари 2022 - 22:45
Пробвах, но явно не се получи. На всички клипове показват различни начини за ресет с педала и нвезнам кой е правилния. Колата е clk 2008 2.2d
Публикувано 02 февруари 2022 - 22:47
По-вероятно да е платка.Може и соленоиди,но само диагностика може да покаже.
Публикувано 02 февруари 2022 - 23:09
Мерси колега, ще търся Стар да видим какво е.
Публикувано 03 февруари 2022 - 10:15
Само с диагностика може наистина да се изтрият адаптациите. Това с педала спред мен е мит, или маха само адаптацията на педала на газта, не на кутията.
На студен мотор кутията нарочно задържа повече на ниска предавка за да се достигне по-бързо работна Т.
Публикувано 03 февруари 2022 - 14:43
Практиката показва че триенето на адаптациите има временен ефект.Само с диагностика може наистина да се изтрият адаптациите. Това с педала спред мен е мит, или маха само адаптацията на педала на газта, не на кутията.
На студен мотор кутията нарочно задържа повече на ниска предавка за да се достигне по-бързо работна Т.
Каквото и да се прави по тези кутии,ако всичко им е наред те се самоубочават след кратко време и ако е имало проблем се оправя.
След като е наличен проблем е налична и повреда.
Публикувано 03 февруари 2022 - 14:59
Закачи я на Стар и проверете маслото в какво състояние е ! Прилича на заминал соленоид ,но само Стар ще покаже какво е!
Публикувано 03 февруари 2022 - 15:17
Маслото го смених в деня когато качих темата, сега след смяната когато е студена прави този проблем при първите 2 смени на предавките и после няма и следа от проблема, ще търся стар да я закачим понеже съм в англия и тук не са големи разбирачи и ще пиша ъпдейт. А ако е селенойд може ли да те остави на пътя , ако реша да карам по дълго разстояние?
Публикувано 03 февруари 2022 - 15:40
Провери нивото на маслото когато е студена, може да не му достига.....!
Публикувано 03 февруари 2022 - 16:17
Сега ще поръчам щека да го замеря, има логика в това. Знам ли колко са налели като са го сменяли..
Публикувано 03 февруари 2022 - 16:46
Покарай я хубаво и тогава мери, Т на кутията е винаги една идея под тази на мотора.
Хубаво е да има втори човек, един да мери с щеката и един да включи на D или R и да държи спирачката.
Може и сам, на ръчна, но е опасно да не тръгне колата, ако не държи ръчната и да стане беля.
Публикувано 03 февруари 2022 - 18:11
Няма да те остави на пътя.Маслото го смених в деня когато качих темата, сега след смяната когато е студена прави този проблем при първите 2 смени на предавките и после няма и следа от проблема, ще търся стар да я закачим понеже съм в англия и тук не са големи разбирачи и ще пиша ъпдейт. А ако е селенойд може ли да те остави на пътя , ако реша да карам по дълго разстояние?
Прочети внимателно в нета как се мери ниво на масло на АСК,защото има особености.
Виж какво ти е писал Subsonic.
Този пост е редактиран от daimler1: 03 февруари 2022 - 18:13
Публикувано 03 февруари 2022 - 18:28
Покарай я хубаво и тогава мери, Т на кутията е винаги една идея под тази на мотора.
Хубаво е да има втори човек, един да мери с щеката и един да включи на D или R и да държи спирачката.
Може и сам, на ръчна, но е опасно да не тръгне колата, ако не държи ръчната и да стане беля.
Маслото се мери както на студено/ около 20гр / така и на топло/ 80гр./ , това е температура на маслото не на антифриза и винаги се мери на Р =паркинг !!!
Публикувано 03 февруари 2022 - 18:31
Благодаря момчета! Оценявам отзивите. Ще проверя маслото и за всеки случей ще я закачим на стар.
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни