Clk320 w208 Новобранец има въпроси
Започната от Apexpredator, 03 фев 2021 - 20:10:15
79 мнения по тази тема
Публикувано 21 февруари 2021 - 00:23
Малко late night да се похваля с още нещо. (карам на бензин, спалене, вървене, обороти и т.н. Няма проблем-бомбон) Както си карам преди 20тина мин. и ми гасне радиото,след секунди таблото става на елха, фаровете гаснат, колата губи сила и гасне насред пътя. Нема никакъв ток по нея. Чакам 5мин. Паля да преместя, че бях на завой точно, минавам 10метра и пак гасне. Ток- нема. Добре, че съм из селията и си знам горските пътечки, та се прибрах пеша набързо. Ше пия некое друго вино за успокоение, пък утре ще търся най-добрия сервиз по кабеляците в бг и отивам. Нито ме интересува къде е, нито колко пари, искам колата да бъде направена, просто и ясно. 2 пъти конкретно за токовете ходя в "най - добрия сервиз в околията". И ето го резултата. Нямам идея какво е и що е, както и от сервиза нямат. Подчертавам, не се оплаквам, не съм жертва просто ъпдейт. Няма да й се дам на таа колица, кредит ше тегла, ама ше я оправя дееа и колата.
П.п.; тва ще да е някоя дребна глупост, дето само хаби нервите.
Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
П.п.; тва ще да е някоя дребна глупост, дето само хаби нервите.
…и така..
Публикувано 21 февруари 2021 - 08:52
Добре,че е станало близко до вас.Алтернатор и маси на купето, друго не виждам за този проблем.Със сигурност трябва да се провери и акумулатора след като си останал без ток.
Публикувано 21 февруари 2021 - 13:51
Взех под мишниците 2 акумулатора и малко с единия, малко с другия та я закарах на един токаджия. Човека наистина е грамотен, ама няма време, там съм я оставил и когато - тогава. Иначе съм съгласен с теб, не виждам какво друго да е.Добре,че е станало близко до вас.Алтернатор и маси на купето, друго не виждам за този проблем.Със сигурност трябва да се провери и акумулатора след като си останал без ток.
П. П. :интересното е, че днес като отидох до колата, след като нямаше грам ток, въртя и запали супер НА ГАЗ, което ме учуди, и си работеше добре, но я изключих газовата преди да е прехвърлила.
Та ще пакам тия дни диагноза.
…и така..
Публикувано 21 февруари 2021 - 15:45
Човече, не е лесна твойта, каръщинка... Я докато чакаш токаджията да ти погледне колата вземи иди на циганка да ти вземе каръка.
Публикувано 21 февруари 2021 - 16:06
Странно е в (до известна степен) технически форум да вкарваме свръхестествени концепции
Колега, защо не се заиграеш сам с колата? Какво те притеснява?
Има достатъчно място за достъп до основните агрегати, дори и при М112.
Закарай я някъде с подемник, канал, крикове, вземи си едни работни дрехи, легни под нея, свали корите, огледай. Виж дали има някакви простотии. Измий я: ако нямаш условия, дори brake cleaner спрейовете могат да свършат работа, просто си пази очите.
Потърси в нета при 208 къде са маса-точките в моторния отсек, намери ги на твоята, огледай.
Ако не друго, то при всичката касапщина за монтажа на газовата, като нищо са играли резачки някъде, където не трябва.
Този подход може да ти помогне да не я гледаш като кофа за пари, а по-скоро като нещо, което наистина си е твое, познаваш го и го поддържаш.
(това е моя начин, не ми се получава да я пльосна някъде и просто да чакам после сметката... не че не се случва, но предпочитам да знам точно какво се прави, защо и как)
Публикувано 21 февруари 2021 - 16:08
Знам, че всеки се изразява така, но аз ще ти го кажа буквално; НЕ си срещал по-голям карък от мен (не че сме се срещали де, ама образно) На 24, имам някакъв мозък в главата, каквото и да се опитам да направя се проваля. В Лондон, в Наполи, в няколко града в България съм живял- винаги става така, че работата ми се прецаква, дали ше е коронавирус, дали ше е брекзит, (все неща, които не са под мое влияние и не съм директно свързан с тях) примери имам 2627, ама нали да не си пишем за липния живот. Искрено ти казвам, наистина не знам какво да правя с тва нещо, личен живот, професионален, коли, къщи, всичко до което се докосна се руши. Един познат-комунист, материалист, невярващ в нищо духовно, езотерично и т. Н. Като поживя с мене няколко месеца в Лондон, направо се изнесе от квартирата и каза, че иска да ме води на баячка, щото имам магия направена(тва от човек, дето не вярва в магии, духове и т. Н.)Човече, не е лесна твойта, каръщинка... Я докато чакаш токаджията да ти погледне колата вземи иди на циганка да ти вземе каръка.
Извинявам се за отклоняването от темата, но от дън душа съм шашнат. Проклетия съм голяма и всеки, които ме познава го знае. И вече почва да ми се товари психиката, щото започвам и аз да вярвам в някои нелепи неща.
Вземи тоя спам
…и така..
Публикувано 21 февруари 2021 - 16:18
И аз предпочитам лично да се занимавам, и да си я познавам, да знам кое - как е направено и т. Н. Но в момента Нищо в живота ми не го позволява. Работата ми е свързана с много пътуване, карам 12-24 часови смени, подемник или канал наоколо няма-като сменях масла преди, колите си ги катерех по едни стълби, ама ставаше. Преди аз си гледах колите, и все се терошеха, сега искам професионалисти да ги гледат, да видим как ще дойде. Случиха ми се някой неща през изминалия месец, и се наложи да дам много непредвидени пари, сега нямам пари есно гидоре да взема. В къщата, в която живея имам 5 ключа на кръст. Не знам как да обясня, че нямам възможност за нищо в момнета, правя, и се старая да правя и да се възползвам на максимум от това което мога, и имам. Гледам съм я колата, лягал съм под нея, чистил съм я, масите на купето са добре...Странно е в (до известна степен) технически форум да вкарваме свръхестествени концепции
Колега, защо не се заиграеш сам с колата? Какво те притеснява?
Има достатъчно място за достъп до основните агрегати, дори и при М112.
Закарай я някъде с подемник, канал, крикове, вземи си едни работни дрехи, легни под нея, свали корите, огледай. Виж дали има някакви простотии. Измий я: ако нямаш условия, дори brake cleaner спрейовете могат да свършат работа, просто си пази очите.
Потърси в нета при 208 къде са маса-точките в моторния отсек, намери ги на твоята, огледай.
Ако не друго, то при всичката касапщина за монтажа на газовата, като нищо са играли резачки някъде, където не трябва.
Този подход може да ти помогне да не я гледаш като кофа за пари, а по-скоро като нещо, което наистина си е твое, познаваш го и го поддържаш.
(това е моя начин, не ми се получава да я пльосна някъде и просто да чакам после сметката... не че не се случва, но предпочитам да знам точно какво се прави, защо и как)
Моят извод е, че генератора всъщност не е сменен както ми казаха, че е.
И на мен не ми е хубаво за 4ти път подред да купя кола, и да дам повече пари за ремонти след това, отколкото съм дал за колата, при положение, че предид а купя се ходи в сервиз за оглед и диагностика. Каквото мога- правя, колега. Не си мисли, че съм мрънкялниците, дето чакат на готово и с е чудят какво да правят и къде да идат да пулат наргиле. Просто така се случват нещата засега.
Сам мога да правя елементарните неща по колата, не съм имал и нямам кой да ми показва кое как да правя.
…и така..
Публикувано 21 февруари 2021 - 16:22
Да съм знаел, че така ще стане с непредвидените разходи извън колата, щях да си взема Опел
…и така..
Публикувано 27 февруари 2021 - 14:48
Ъпдейт ;
След губенето на токове в движение и гасненето, закарах на майстор.
Четките не са били сложени правилно...
И единя лагер на генератора е блокирал. Смени лагера, изчисти четки, генератор (нови).И колата няма проблем.. До след 120км. И пак както си карам и светнаха лампи, губи мощност и до там. Сега седа в Ябланица и чакам да ме вземат
Никой, нищо не знае. Ще поемма по скъпия път ми се вижда, и ше сменям всичко наред, като почна от бобини и свещи. И така
И единя лагер на генератора е блокирал. Смени лагера, изчисти четки, генератор (нови).И колата няма проблем.. До след 120км. И пак както си карам и светнаха лампи, губи мощност и до там. Сега седа в Ябланица и чакам да ме вземат
Никой, нищо не знае. Ще поемма по скъпия път ми се вижда, и ше сменям всичко наред, като почна от бобини и свещи. И така
…и така..
Публикувано 27 февруари 2021 - 15:28
Зарежда на 11.5. Ше търся генератор
…и така..
Публикувано 27 февруари 2021 - 20:06
Ужас!Ъпдейт ;
Публикувано 27 февруари 2021 - 20:07
Правилно решение!Зарежда на 11.5. Ше търся генератор
Публикувано 21 март 2021 - 17:21
Много време бях неактивен, ама последната мисъл през изминалите дни, ми беше интернета и колата.Правилно решение!
Та генератор за 70лв взех 2ра ръка(с виещи лагери) сложих си го, и колата няма проблеми от тогава. Лампата за грешка с алтернатор си свети бяло като паля, ама предполагам треа да се изчисти като грешка. Колата като я паля на газ и се тепе, паля ли на бензин всипко е точно. Също така, точно преди 15мин. Както карам и почна да пищи парктроника, все едно съм много близо до нещо. Предполагам датчик се прееба, ама мисля, че без диагностика съм за никъде. Та това е засега, март месец ми дойде ужасно финансово и нямам идея кога ще мога да ги правя тия неща. Живи и здрави, пък ше видим какво ще стане.
П. П. ; Обмислям да закарам колата в София при стария й собственик- бай Васо, и да го питам за пълна ревизия на всипко дето го има по тая кола. Поне си я познава. Някой по-нагоре беше написал, че знае човека, който слага газовите на Васо, и не е много ок. Оня ден ми отваря едно приятелче капака, и като виде изпарителя на газта, вика "тва веднага да го смениш", той караше 1.8 А3 и беше със същия изпарител, турски, не хубав и така обшо взето... Ако имате нещо като съвет и/или инфо, съм благодарен да попивам знания.
Поздрави на всички )
…и така..
Публикувано 21 март 2021 - 17:57
Ами какво да ти кажа знаем му изпълненията на този газаджия, редовно му поправяме творенията но не ми се хейти.Той Бай Васил не е виновен толко си може този но пък му върши работа и му е близо.
Изпратено от моят Huawei Nova 5T с помощта на Tapatalk
Публикувано 21 март 2021 - 18:26
Не искам да те поставям в позиция да хейтиш или нещо такова, просто ми направи впечатление какво си написал, а и е очевадно, че има някакво проблемче из газта/съшо така отпред при двигатвла мирише на газ доста, нема как да се разбере конкретно от къде, щото то си мирише навсякъде./ Та даже ти благодаря, че го сподели това, че иначе както съм пълен параноик на тема коли, щях да се чудя и да се мая...Ами какво да ти кажа знаем му изпълненията на този газаджия, редовно му поправяме творенията но не ми се хейти.Той Бай Васил не е виновен толко си може този но пък му върши работа и му е близо.
…и така..
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни