Ами...'Фена' не е карал досега автоматици и не знае какво да очаква, както като представяне и експлоатация, така и като поддръжка и здравина (във времето)! Това не ги прави лоши, разбира се, просто ръчните кутии на БМВ са отлични, а и аз като активен моторист харесвам да имам контрол над 'нещата'! Доколкото разбрах, тези автомати били 'адаптивни' и се 'нагаждали' по стила на водача, но като нямам никаква представа и опит ? Освен това, подобна комбинация няма много и с автомати...Имаше една в София и тя изчезна тези дни...Може пак да се появи! Самата кутия превключваше добре, поне на място. Лоста не беше като 'увиснал в пространството' без връзка с механизма..По-важното е, че това комби май става, ако изключа по-височката позиция на водача, дори на ниска положение! Искрено се надявам ЦЛК-то да е още малко по-нисичко, като позиция на седалката...Или може би това, което съм карал досега си е било доста ниско, макар и нормално като окачване и седалка..?
На моята кола също си бях праснал един пръст с вратата и ме боля доста (падна ми и нокътя)! Тези вълчи капани 'хапят' здраво!
..И не се излагате! Всичко си е съвсем в рамките на нормалното! Дори сте повече от 'възпитани'! Подобна тема в 'баварския форум' щеше да е вече двойно повече страници, да са предлагани вече 'Дачия' и 'Шкода', да е имало предупреждение за 'бан' за някой и т.н. Просто там е малко по-активно, емоционално и ..по-различно! Готино е, както и тук, разбира се!
Ще направя всичко възможно да погледна ЦЛК в нашия град, както и едно малко по-близо до Пловдив (пак с ръчка), за да се поизясни картината поне за мен!
Този пост е редактиран от ildivvy: 21 юли 2020 - 10:37