Здравейте колеги ! Това е първа тема на нов потребител, убеден БееМВист, който търси вашата помощ и съвет при намирането на своя следващ автомобил! Въпреки своето пристрастие към конкурентната марка, причината да се регистрирам тук и да търся вашия съвет и мнение е, че ситуацията с бензиновите двигатели при 'нас' (или поне колите, които мога да си позволя) е доста 'неприятна'. При дизелите ситуацията е коренно различна, но аз предпочитам за сега бензиновите и затова въпросите ми и търсенето са свързани с тях. Чета вашия форум от доста години като гост, тук има доста колеги и от 'нашия форум', както и страшно много полезни мнения от хора, които харесват Мерцедес! А най-важното навсякъде са хората! От изчетеното до сега, моторите към които съм се насочил са М271, М112 (113) и М272. Другите 'условия' към колата, която търся, са още няколко: да могат да се возят спокойно 4 човека и да събира нормалния за тях багаж, когато се наложи и да е определено динамична! Принципно, въпреки, че не съм вече много млад, харесвам купетата, но това не е задължително условие! Харесвам CLK-версиите с предпочитание към W209. Та, да преминем и към въпросите...
-- Двигател М271 ! Изглежда,че това е един от малкото останали (от тази епоха) много сполучливи и качествени 4-цилиндрови, бензинови мотори с някои малки недостатъка. Чета най-често за проблеми с ангренажната верига, която е едноредова, и евентуално зъбните колела на разпр.валове. Каква е цената за смяна на веригата и детайлите около нея (обтегачи, успокоители и т.н) с хубави части и нормален труд? Сложно ли е и отнема ли доста време на специалисти в областта? От прочетеното оставам с впечатление, че е добре да се смени още след покупката, за да се радва човек след това на безпроблемна употреба на автомобила...
-- Двигател М272 ! Хубав 6-цилиндров двигател с добре изразен проблем при първите версии - балансиращи валове (и може би верига) . Чета,че изглежда има някаква ревизия на този мотор но не знам подробности...След коя година (номер на мотор) е добре да се търси кола с този двигател, решен ли е изцяло проблема с балансиращите валове, има ли други проблемни възли и агрегати в него? Кой вариант е най-добър избор за 'нормална' употреба? Обосновано/оправдано ли е купуването на 2.5л мотора пред 200 Компресор (много близки характеристики) или ако ще е 6-цилиндров да е по-добре 3,0л вариант?
--Купе/модел ! Колега на работата, който има W209, твърди, че вътре в салона на колата е по-обширно, отколкото в купето на W203 (Ц-класата). Това така ли е? Комбито на 203-ката 'по-обширно' ли е от седана на модела? Как стои въпроса с ръждата при 209-ката и последните 203-ки (от 06 и 07) ? Разбирам, че въпроса бил решен в огромна степен след някоя година,но... Обоснована ли е покупката на кола от първите 204-ки пред някоя от последните 203-ки (от 2007г примерно), предвид и разликата в цената им?
Други модели, които ми допадат са GLK-то (не помня с какво окачване беше), но май няма много бензинови, допада ми интериора на CLS-а, но май не е моята кола, Ц-класа купе (от 09') и Е-клас купе, но тук и цената е доста по-висока за сега, а аз не съм сигурен все още дали ми се дават толкова пари!
-- Трансмисия! Има ли от какво да се притеснявам от 5-скоростния автомат на Мерцедес? Явно е доста сполучлив и здрав, но все пак...Ръчните били безпроблемни доколкото чета...
Къде може да се видят адреси на форумни сервизи по градове (още не съм ориентиран добре във форума извън техн.раздели)? Има ли възможност за търсене на арт.номера на части и детайли по колите в он-лайн формат (някой сайт )? Къде може да се проверява он-лайн (платено) за сервизната история на автомобили Мерцедес?
Набелязал съм няколко CLK-та и С-класи за оглед и ще търся време и варианти за техния оглед. Мисля, че колата, която бих търсил най-много е CLK320 с М112 от последните, стига да отговори на това, което искам! Малко дълго се получи... Разбира се, отворен съм и към други предложения/мнения! Най-вероятно ще има и още въпроси, но всичко с времето си....
П.П. Защо има такова разделение във форумите на Мерцедес в България? Има три такива, като двата са доста по-големи и може би конкуриращи се... Може и на ЛС!
П.П.2 Първоначално имах някои проблеми с регистрацията си във форума и направих такава в другия/конкурентен такъв! Там пуснах същата тема, защото не знаех какво ще стане тук...Доста от хората тук имат регистрация и в двата форума! Явно е нормално...
Този пост е редактиран от ildivvy: 12 юли 2020 - 18:19