@grosmaster диагнозата не е направена още от сервиза, но няма какво друго да е. Нещата се повториха. Яко чукане от мотора, неравномерна работа на празен ход придружена с светене на чека и мн гъст бял дим от ауспуха. По интересното е, че предния ден налях XADO Multricleaner + 40l гориво (горивото е от място където си зареждам всеки път) и след 8км каране стана филма.
Мерцедес МЛ 320 224 к.с. - хубав автомобил - скъпа поддръжка - за мен ли е?
Започната от dodger, 24 фев 2020 - 10:05:44
56 мнения по тази тема
Публикувано 08 май 2020 - 09:19
Публикувано 08 май 2020 - 11:14
Тези добавки са нож с две остриета, докато почиства може и да задръсти. Когато купих моята Е реших да се направя на грижовен и понеже зареждам Шел вече 15 г. сипах от тяхната. Пушилки, и бялата, и черната, давене, хълцане... и пушилки. Уплаших се, че ще рециклирам дюзи. Случайно ми предложиха специалната за почистване на комън рейл на Лики Моли. Един ден каране и всичко се оправи, мина година от тогава. Сега и на Лики Моли ме е страх да сложа.
Публикувано 08 май 2020 - 13:23
Тези добавки са нож с две остриета, докато почиства може и да задръсти...
![]()
Публикувано 08 май 2020 - 21:18
Изкарал си късмет. При положение че моите са правени и явно не са направени добре и с това яко чукане на мотора+гъстия бял дим отзад едва ли ще се оправи с добавка.Тези добавки са нож с две остриета, докато почиства може и да задръсти. Когато купих моята Е реших да се направя на грижовен и понеже зареждам Шел вече 15 г. сипах от тяхната. Пушилки, и бялата, и черната, давене, хълцане... и пушилки. Уплаших се, че ще рециклирам дюзи. Случайно ми предложиха специалната за почистване на комън рейл на Лики Моли. Един ден каране и всичко се оправи, мина година от тогава. Сега и на Лики Моли ме е страх да сложа.
Изпратено от моят BLA-L29 с помощта на Tapatalk
Публикувано 06 юли 2020 - 19:18
Здравейте.
Да опресним малко темата.
От последния път когато писах смених декоративната решетка с лостчето в дясно на въздуховода - 250 лева в сервиз Мерцедес.
Смених на задния десен стоп куплунга заедно с кабела - 65 лева. Беше много окислен и ми се губеше мигача често.
Взех оферта за декоративните пластмасови лайсни с лепенките Мерцедес, които са вътре в купето на праговете отпред до седалките - 150 лева за бройка.
При мен са много захабени и надраскани, а ги няма в добро състояние втора ръка.
Публикувано 07 юли 2020 - 15:41
Здравей, искаш да кажеш така наречените прагове с логото на Мерцедес са 150лв.
Много евтино ми се струват, или не са като мойте с хром цвят, може би?
Много евтино ми се струват, или не са като мойте с хром цвят, може би?
Публикувано 10 август 2020 - 08:06
Повреден компресор на въздушното окачване. Имам три варианта за компресор. От алтернативните за 660 лв. и 1030 лв. Оригинален 1560. Спрях се на по-скъпия алтернативен. Цена с компресора и труда -1235 лева.
Публикувано 27 октомври 2020 - 19:07
Нека и аз да покажа на автора на този пост при мен как са цените в различен от Мерцедес сервиз:
- Масло на двигателя и филтри - 450 лв.
- Обслужване на скоростна кутия - 570 лв. - един път на 60 000 км.
- Накладки + предни дискове - 620 лв.
- Семерина преден диференциал - 320 лв.
- Задни възглавници 2 бр. х 170 лв. = 340 от Вабонти + 380 за труд = 720 лв.
- Ремонт на преден десен амортисьор във Вабонти - 350 лв.
- Ремонт на заден САМ модул - 160 лв.
- Уплътнения на задни стопове - 170 лв + 30 лв. монтаж
- Ксенон крушка за десния фар 190 лв.
- Два ДВД диска за навигацията от Мерцедес - 520 лв. - подарък са от колегите ми за рождения ми ден.
- Ремонт на подгряването на лявото огледало - 72 лв. за труд.
- Две свещи - х 54 лв. = 108 лв.
Ремонтите ги правя при приятел в сервиза му и по всякакъв начин избягвам да ходя в Мерцедес.
Но има и скъпи ремонти. Мой приятел ремонтира АСК за 4500 лв. във Варна.
Публикувано 07 януари 2021 - 09:03
Здравейте, наложи се да ремонтирам преден десен амортисьор.
В София в фирма ВАБОНТИ ми го направиха да не тропа за 350 лева.
Новите са скъпи. Китайските са около 900 лева, Билщайн е около 1600 лева а оригиналния в Мерцедес сервиза казаха, че е 2700 лева без ДДС и без труда.
Ремонта във ВАБОНТИ е много сполучлив, но трябва да се отиде на място. Не става от първия път. При мен смениха два амортисьора докато се получи.
Публикувано 18 октомври 2022 - 14:27
Здравейте, наложи се да ремонтирам преден десен амортисьор.
В София в фирма ВАБОНТИ ми го направиха да не тропа за 350 лева.
Новите са скъпи. Китайските са около 900 лева, Билщайн е около 1600 лева а оригиналния в Мерцедес сервиза казаха, че е 2700 лева без ДДС и без труда.
Ремонта във ВАБОНТИ е много сполучлив, но трябва да се отиде на място. Не става от първия път. При мен смениха два амортисьора докато се получи.
Да не се окаже, че на въздух е по-добре ![]()
А някой може ли да каже какви са разликите между фейс и преди фейс, че нещо не намирам синтезирана информацията ?
Публикувано 27 октомври 2022 - 07:56
Здравей, при мен видимите разлики са: Фаровете отпред са други, стоповете са лед, мултимедията е Команд 2.5.На задната броня има сложени допълнително пасивни стопове. За да мине на пружини от еърматик отзад се махат възглавниците и се слагат пружини. Отпред се подменят целите амортисьори с такива с възможност за закрепяне на пружина и се добавяше още нещо. Компютъра се залъгва с някакъв допълнителен модул или директно се забранява да не търси еърматика. Но возията става много лаша. Започва да клати. Не е същото като с въздушните възглавници. Имах възможност да сравня. Така, че е по-добре ако има повреда с еърматика да се поправи, а не да се преминава на пружини.
Публикувано 23 февруари 2026 - 10:47
Здравейте, продадох автомобилът за който е тази тема. Повреди се въздушното окачване и стоя няколко седмици в сервиза на мерцедес докато го поправят. Оказа се, че не идва захранващо напрежение за захранване на еърматика от таблото над задният сам модул. Окислена връзка на предпазител. Ако на някого се случи да знаете. На тези по-сложни от към електрониката автомобили стават проблем ремонтите при по-старите екземпляри. Започват да гният кабели, да се окисляват кабелни обувки, да стареят елементите по платките и т.н. Особенно ако автомобилът е каран в по-влажна среда нещата стават страшни. Като цяло бях доволен и не съжалявам за времето в което съм го притежавал.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА