Здравейте! Ще започна с това, че автомобилът ще се шофира единствно във Варна и разполагам с малко над 10к. От около 4-5 месеца чета из интернет и разпитвам хора отностно Mercedes CLK 220 CDI. От малък много го харесвам точно тези CLK-та и винаги съм искал да имам едно такова. Загледал съм се по 220 (150 к.с.) защото ги произвеждат до 2009 и гледам тези след 2007 година. Привърженик съм на дизела. Общо взето искам по-ново(2006+) clk. Много бих искал да получа отговори на следните въпроси, защото точно за тези неща в интернет няма информация, или може би не съм търсил достатъчно:
1. Разход градски условия - при нормално и агресивно каране (за мен това е доста важен фактор, защото автомобилът ще се шофира ежедневно)
2. Какви са слабите места - трансмисия, двигател, купе, ел. екстри и др?
3. Поддръжка
4. Вярно ли е, че 270 е "по-корав" от 220?
5. Ръчна или автоматична скоростна кутия (за градски автомобил)
6. Като изключим размерите удобна кола за градско шофиране ли е?
Избрал съм 220 пред 270 и 320, защото по характеристики 220 е най-икономичен. В сравнение с 270 разликата в мощността е малка а разходът е по-голям. 270 ги произвеждат до 2005г. което ми струва старо, все пак скоро ще сме в 2019г. А разликата с 320 е космическа - поддръжка, разход, части, доста повече мощ(7G tronic и други подобни екстри, които не са ми чак толкова нужни, а и все пак ще го ползвам за градско шофиране)! Да не забравяме и визията, която има този автомобил - елегантно купе!
Бих се радвал, ако споделите вашите мнения и опит отностно автомобила. Моля да ме извините за дългите и отегчителни обяснения