Ми тея 2мата не са конкретни примери за цървули, ама... 
По-скоро са ми примери за типични немци, които калкулират обезценяването до стотинка и до конкретна дата. Адски добри са в това.
Аналогичен пример на швейцарска "семейна кола": мой... нещо като шеф има лично/служебна 5-ица комби. Лична му е, но се плаща по car allowance company policy. С други думи привилегия (вид бонус) при някои работодатели. Това е типичната семейна кола: с детското столче отзад и всевъзможни екстри. За има няма 2 години, вече гони 400х.км. от постоянно пътуване: Торино <-> Цюрих и разни други клиенти. Поддръжката на тази кола е "както дойде", понеже са му приятели (да се чете клиенти) в Цюрих дилърството. Не ги спира ни електронната книжка, ни записите в ключа, нищо... При БМВ само даваш ключа и имат четец девойките на рецепция, от там се занимават с приемчици и т.н... дълга история. Лъжат си я като пичове и по усмотрение.
Тази кола въпреки че премина половин Европа, облепена със сивото тиксо (duct tape), понеже беше ударил сърна и предницата имаше нужда от малко "събиране", съм сигурен че ще дойде като перфектен, нов внос, 1 швейцарски собственик, семейна (обикалял с децата само уикендите) и т.н.
Повтарям: почти никаква поддръжка и 1 гаранционно сменен двигател. Аз лично присъствах на пердашене с 200 по магистралата до Болоня, понеже "с швейцарски номера никой не го спирал".
Има и спортна кола и мотор обаче, които се поддържат по малко по-различен начин, с доста ентусиазъм.
Та не е до собвеник, а до МПС-та и емоционална привързаност. Според мен стандартните коли от премиум сегмента преживяват най-хамалското обслужване от всички останали. Хората по целия свят мразят да плащат, и ако не им е и "на сърце" играчката, просто я гледат като МПС и я "амортизират" максимално съгласно погасителния си план.