Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Въпрос за фаровете на W202

• Please log in to reply
45 мнения по тази тема

#31 cetkata

cetkata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 617 Мнения:
  • Град:с. Кохуево, Залетаевская Губерния
  • Автомобил:
    W202, 1996г.

Публикувано 21 април 2007 - 17:47

Маминцито й и платка - за един ден може да се избачка - само херметическа кутийка ми трябва и накрайните куплунги. Остава някой да каже колко Волта влизат на входа, колко излизат на изхода и за колко товар (А) :boxing: а ако е променливо и честотата. Това чудо не може да няма схема някъде - ебахти конвертора - едно време му викахме трансвертер - преубразовател от постоянно V на променливо V или пак на постоянно по- високо V - което си е чист умножител на напрежение.
Ше ги метна серийно - ама ще ме заковат :soldier: абе компа българин го е измислил бе - те какво си мислят :nono:
Пък на benzboss-a предлагам кисело мляко да пратим заради вредните :beer: - приятна Съботна вечер ви желая!!!
Офф-че стана , но ме изкефихте с тез фарове - зарибители такива - кво да кажа аз сега със силвърстара - секнахте ми мъъъничката радост халогенска ;-)))
  • 0

#32 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 21 април 2007 - 17:57

Ако ти е зор това мога да намеря кое и как е или поне мога да опитам,НО гледам из нета готови с кабелите,само закрепяш и вклучваш и си готов.За мен поне / като се знам какьв сьм токаджия......... / няма голям смисьл да се базикам и да го правя,не са ми и проблем 150 $ за цялата работа.................ей щи се невиди и форума,пак в приклучение ме вкарахте. :kill_myself:

Попрегледай темата за МРАКА,сега пуснах малко идейки там,просто изглежда,правено като за АМЕРИКАНЦИ. :0_yahoo: :friends:
  • 0
.

#33 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:
  • Град:Pernik

Публикувано 21 април 2007 - 18:56

Ами цъках снимки, да - ето ТУК са.
Мислех да понапиша кое-как, но от една страна няма време, от друга - няма нищо специфично и особено за писане.
Просто е простотия да се дават 80лв за монтаж - поне тук толкова искат.
Всеки с базови познания по електротехниката може да го свърши...
А още по-грубото е че ако не ги платиш - няма гаранция.
Както и да е, при мен така или иначе такава опция нямаше а монтажа отне около половин ден.
Втората крушка я монтирах едва след няколко дни и стана много бързо, има-няма час.
Обаче вече бях измонтирал кабелажа, релета и инвертори и трябваше само да се издупчи фара.
Снимките всъщност са от тогава :rolleyes:

Не знам дали при всички китове които продават е така, но тук са предвидили релета.
Бобините им се захранват от кабелите на фаровете а контактите им подават напрежение към инверторите ( всъщност точно инвертор е думата ) от друго място.
Очаква се това място да бъде по-близо до акумулатора.
Аз захраних входа на релетата от болта на който се подава аварийно ток - има си отделни предпазители веригата за всеки инвертор, така че не е проблем.
Това е червения кабел от тази снимка, пък кабелите за двата инвертора са черните над него.
Самите предпазители ги вкарах в кутията с бушоните защото прецених че там е най-практично.
Малко импровизация има с дупченето на фара за да излязат високоволтовите кабели на крушката навън - цък.
Абе друго си е оргиналното изпълнение на Мерцедес - целия инвертор си е в корпуса на фара, има си корекция на наклона, изобщо няма по-добро от заводското.
Обзалагам се обаче, че ако звънна на БС ( невъзможно! ) за цена, едва ли ще бъде под 5К :kill_myself:

По отночение на това какво излиза от самия инвертор - в работно състояние, изходното напрежение е около 80V.
Напрежението за запалване се поддържа само 2-3сек в началото и то е от порядъка на няколко десетки киловолта.
Честотата едва ли е от значение - по-скоро напрежението е важно за да пробие искрата.
  • 0

879897.png

#34 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 21 април 2007 - 19:05

http://faqlight.carp...mp-harness.html

Тук има малко инфо на странен език,но има и диаграми на врьзването.Твойта с какво е по-различна от показаната тук?

Публикувано изображение
  • 0
.

#35 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:

Публикувано 21 април 2007 - 19:11

http://faqlight.carp...mp-harness.html

Тук има малко инфо на странен език,но има и диаграми на врьзването.Твойта с какво е по-различна от показаната тук?

Единствено по това, че има още едно реле и още един предпазител - по отделно за всеки инвертор.
Просто такъв е кита, кабелажа с релетата си беше готов.
Аз само корегирах дължината на кабелите :rolleyes:
  • 0

879897.png

#36 INTEGRALE

INTEGRALE

Чирак

• Потребители на форума
  • 182 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 21 април 2007 - 22:01

Айде сега на ксенонаааа :))
Имам приятел дето има Н4 и го продава , поръчахме си ги заедно, той го дава за 300кинта ама не става за мерцове :)
А иначе на мен ми излезна 230 кинта ама сега има ДДС чисто нов 4300к
Просто колата ми има друг вид :bigemo_harabe_net-110:
  • 0
W202 C180

#37 nizi190

nizi190

Напреднал

• Непотвърдени потребители
  • PipPipPip
  • 692 Мнения:
  • Град:Сандански
  • Автомобил:
    190 , 2.5 D
    90 hp, 1990, grey
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 април 2007 - 17:49

Защо пък да не става за Мерцове :dontknow: .Щом е Н4 значи става за W124 , W126 , W201 та даже и за други.Освен да става въпрос за С клас(W202) :dontknow: .
  • 0
Публикувано изображение

Публикувано изображение

#38 cetkata

cetkata

Напреднал

• Потребители на форума
  • 617 Мнения:
  • Град:с. Кохуево, Залетаевская Губерния
  • Автомобил:
    W202, 1996г.

Публикувано 23 април 2007 - 20:47

Защо пък да не става за Мерцове.........Освен да става въпрос за С клас(W202) :dontknow: .

Живо ме интересува отговора на този въпрос! Моля те ESPER кажи нещо по въпроса!
  • 0

#39 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:

Публикувано 24 април 2007 - 16:17

Живо ме интересува отговора на този въпрос! Моля те ESPER кажи нещо по въпроса!

Излезе име на ксенонаджия значи... :rolleyes:
Ми и аз не знам INTEGRALE какво е имал предвид, освен може би това че по-новите модели не ползват H4 и затова не става...
Иначе що се отнася до инвертора или както там му казват баласт, няма никакви ограничения.
Само цокъла на крушката трябва да бъде съобразен с фара.
Не знам, питайте него :dontknow:

Освен това някъде във тунинг.бг гледах обява че се продават 2 много малко използвани крушки H7 за 100лв общо, 4300К мисля да бяха.
Освен това ако се купят крушките, предлагаха и 2 инвертора за по 100лв - всичко това по спомени но ако някой се интересува, да се порови в тамошния форум, секция "Продава".
Обявата беше от фирма която се занимава с монтажа на такива неща.
Мисля че ставаше въпрос за тази фирма, ама да не излезе че рекламирам... :kill_myself:
  • 0

879897.png

#40 INTEGRALE

INTEGRALE

Чирак

• Потребители на форума
  • 182 Мнения:

Публикувано 29 април 2007 - 17:33

Всеки си знае какви са му крушките , аз казвам че се продава ксенон внесен края на януари с цокъл Н4 и топлинно число 6000к. Не е само ксенон а е ксенон + халоген за дългите ( не че има смисъл) Цената е 300лв, и мисля че е добра !
  • 0
W202 C180

#41 sando

sando

Чирак

• Потребители на форума
  • 63 Мнения:

Публикувано 11 февруари 2008 - 18:43

С какъв цокъл трябва да са крушките на отделните светлини на фара на w202 1998 година?
  • 0

#42 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 11 февруари 2008 - 19:05

http://mercedes-w201...tml/14_1_11.htm

Дальнего света H1L/ 55BT
Ближнего света Н1/ 55Вт
Передней противотуманной фары Н 3/ 55Вт
Переднего стояночного огня W 5Вт
  • 0
.

#43 trilist

trilist

Член на МББ

• Потребители на форума
  • 31 Мнения:

Публикувано 12 февруари 2008 - 15:18

И аз имам въпрос относно цокъла на моите крушки на фаровете. На някои места пише H1 а на други H4.

колата е '94 w202 c180
  • 0

#44 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 12 февруари 2008 - 17:49

Чети хубаво - след нам си коя година е една крушка,преди това бяха 2.
  • 0
.

#45 seydi_b

seydi_b

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 6 Мнения:
  • Град:гоце дел4ев
  • Автомобил:
    МЕРЦЕДЕС БЕНЗ С200 1996г.

Публикувано 16 юли 2012 - 13:45

тези схема дето си показал е неправилна късите са горе а дългите доло