Моите спомени от сервиза на Илиян са от преди повече от 5-6 години. Имаше някой от момчетата там, които не знаеха отвертка да държат. Може сега да са се променили нещата.
Предполагам и при Николай е станало нещо подобно - не е бил там и е оставил на някой от работниците да свършат работата.
Изместихме малко темата, ама после ще преместя мненията, в темата за сервизите.
При Николай случая беше следният-колата я закарах при тях, след като я вкарах от Холандия, за пълно обслужване и диагностика на теч на масло. Оказа се, от буксата на скоростите. Казах им да сменяват всичко, букса, уплътнения, масло за на скорости, двигател и т.н.
Дотук добре, взех си колата след два дена (бързо работят), без течове, с направена сервизна книжка и посочени смените, които са правили и се разбрахме, като стане топло (това беше в зимата), да отида за оправяне на дреболии, като колани, задна щора, парктроници и т.н. Бях много доволен, тогава и писах по темата за сервизите, като ги похвалих, че и един двама човека насочих натам.
Дойде пролетта, а с нея и теч под колата. Колата има навъртяни около 300 километра след взимането от сервиза, това само от няколкото уикенда в които беше хубаво времето.
Ходих един, два и три пъти, за да уговоря сервиза да вземе колата и да провери от къде е тоя теч. След повече от месец, пак ходих, говорих с управителката, записаха ме, увериха ме и пак нищо...после пак ходих, пак ме записаха и ...пак нищо-ни дума, ни вопъл ни стон. След два месеца мотане, ми писна и просто питах за друг сервиз-оказа се тоя на Илиян.
Сервиза е доста голям, имаше и сериозни коли, включително от Марката, скъпи версии, вътре работят минимум 8 човека, предварително ми казаха, че ще отнеме време, защото ще правят колата между другите им задачи-ОК
Там ме извкаха да ми покажат, че пак капе от същата букса и че видимо уплътнението не е сменявано, а оттам не се знае дали и маслото.Казаха, че филтри са сменявани, надявам се, че и двигателното масло е сменявано. Откриха проблема в коланите, оказа се най-обикновен бушон, за което можеше сериозно да ме излъжат, но не го направиха. Общо взето, отстраниха дреболиите (оправиха коланите, сменихме комфорт модула и всички неща, които не работиха тръгнаха, откриха ми проблема с парктроника-АМГ бронята, уговорихме смяна на моторчетата за чистачките на фаровете), взех си колата за да я покарам малко все пак (ходих на почивка в Гърция) и сега пак я закарах при тях за смяна на масло скорости, гарнитура, букса (реших да сменя всичко, защото от предния "ремонт" не се знае, какво е сменявано изобщо), смяна на дебитомер (имах висок разход, при всички диагностики излизаше всичко ОК, с изключение на скапаните гуми които си купих, но това е друга бира), но аз все пак си поръчах нов дебитомер. Иначе в Гърция ми даде 12.8 /100, но така или иначе бях поръчал дебитомера и им казах да го сменят превантивно.
Описвам го толкова подробно, защото ще преместя мнението в оная тема за сервизите, както споменах, та да си знаят хората.
Николай е работник в тоя сервиз, според мен, каквото и да е станало няма вина, той си диагностицира човека, едва ли сменява всички неща, но...фактите са такива в момента, не бих препоръчал този сервиз на никой, вече. Става въпрос за сервиз "Мототраф"