Към съдържанието

•  

Снимка

Информация за грешки в STAR

• Please log in to reply
65 мнения по тази тема

#46 Krasi.Martinov

Krasi.Martinov

Майстор

• Потребители на форума
  • 904 Мнения:
  • Град:Sofiq
  • Автомобил:
    W212 350cdi 4matic

Публикувано 21 октомври 2017 - 20:50

Вчера ме изненада - спирам на светофар и както си държа спирачката и все едно пропаднах, не знам как по-добре да го обясня, и след това колата пак не вървеше и ограничи въртящия момент. Къде могат да ми префлашнат софтуера и на каква цена г/д?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Може да ползва моя файл, при него е оригинала и модифицирания.
Компа е в десния преден подкалник, сваляш го и му го даваш66a55916959b42a010ff238643c2efb9.jpg

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
Officeservices.bg
  • 0

#47 Dexter

Dexter

Чирак

• Потребители на форума
  • 106 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    '10 W212 Е350 CDI

Публикувано 21 октомври 2017 - 21:06

Ясно, мерси, но си мисля, че няма да стане, ти си 4matic, аз не съм, не мисля, че са 1:1. По-скоро беше казвал, че си флашвал в Балкан Стар, колко ти взеха там? Отделно имало начин и офлайн да се флашне, още проучвам въпроса, но в крайна сметка бих отишъл и в сервиз, ако не стане.

• 0

#48 Krasi.Martinov

Krasi.Martinov

Майстор

• Потребители на форума
  • 904 Мнения:
  • Автомобил:
    W212 350cdi 4matic

Публикувано 22 октомври 2017 - 08:55

В Балкан стар за 1 модул и някакви глупости платих под 100лв. Но нищо не свършиха

Officeservices.bg
  • 0

#49 Dexter

Dexter

Чирак

• Потребители на форума
  • 106 Мнения:
  • Автомобил:
    '10 W212 Е350 CDI

Публикувано 27 октомври 2017 - 17:22

Колеги, купих чисто нов ЕГР и смятам утре да го сменя. Междувременно забелязах това. Някой може ли да каже дали е нормално? Прекалено дълго време седи в червено и минава границата от 2000 с доста. Това от ДПФ-а ли е, въпреки че на диагностика излиза супер?

http://sendvid.com/f8w3gwwz

• 0

#50 Krasi.Martinov

Krasi.Martinov

Майстор

• Потребители на форума
  • 904 Мнения:
  • Автомобил:
    W212 350cdi 4matic

Публикувано 27 октомври 2017 - 19:59

Според мен е супер

Officeservices.bg
  • 0

#51 Dexter

Dexter

Чирак

• Потребители на форума
  • 106 Мнения:
  • Автомобил:
    '10 W212 Е350 CDI

Публикувано 30 октомври 2017 - 20:47

Такаааа, 3 дни никакви проблеми след смяната с новия ЕГР, но днес 2 пъти заби муцуна и като закача диагностиката никакви грешки, но ограничава въртящия момент до 3000обр и колата не върви. Като пусна теста на ЕГР на новия, връща 1:1 същия резултат както и със стария. Явно старият ЕГР си е здрав. Приемам вече всякакви идеи...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
  • 0

#52 Krasi.Martinov

Krasi.Martinov

Майстор

• Потребители на форума
  • 904 Мнения:
  • Автомобил:
    W212 350cdi 4matic

Публикувано 30 октомври 2017 - 21:34

Предлагам ти да си търсиш нов комп ( от морга ) и да го налеят наново

Officeservices.bg
  • 0

#53 sami

sami

Администратор

• Администратори
  • 2843 Мнения:
  • Град:Дармщат
  • Автомобил:
    W215 CL500
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 30 октомври 2017 - 22:49

Както ти казах и преди това. Мен ме съмнява някой да е правил някакви магии по софтуера на колата. Най-добре да ти се префлашне ЕКУто с фабричен софтуер. Има вероятност да са замаскирали някакъв предишен проблем със изтриване на самата грешка от софтуера.

• 0

#54 Dexter

Dexter

Чирак

• Потребители на форума
  • 106 Мнения:
  • Автомобил:
    '10 W212 Е350 CDI

Публикувано 31 октомври 2017 - 09:48

Както ти казах и преди това. Мен ме съмнява някой да е правил някакви магии по софтуера на колата. Най-добре да ти се префлашне ЕКУто с фабричен софтуер. Има вероятност да са замаскирали някакъв предишен проблем със изтриване на самата грешка от софтуера.

Благодаря sami, и на мен това ми се върти в главата от няколко седмици, но реших все пак да купя нов ЕГР, защото колата си е все пак на километри.Днес сутринта с новия ЕГР ми светна check engine, за пръв път виждам нещо да светва по таблото. На СТАР излезе това:

uJlS06.jpg

На теста за ЕГР с новия излезе това. което много ме учуди, очаквах да влезе в нормите, все пак е чисто нов:

Lou52N.jpg

Сега търся къде да ми флашнат софтуера, чета и, че мога с VEDIAMO да го префлашна и сам, но за съжаление информацията в интернет и много оскъдна или поне аз не мога да намеря добро описания.

• 0

#55 sami

sami

Администратор

• Администратори
  • 2843 Мнения:
  • Автомобил:
    W215 CL500
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 31 октомври 2017 - 11:09

Добре де. То дали работи или не ЕГР се мери през дебитомера. Като е отворен ЕГР въздушната маса минаваща през дебитомера намаля. Ако не намаля значи ЕГР не се отваря докрай. Ако пък намаля много при затвоен ЕГР тогава има вероятност дебитомера да си е изпял песента. Ти си с V6 мотора и там не знам дали е 1 или 2 дебитомера.

• 0

#56 Dexter

Dexter

Чирак

• Потребители на форума
  • 106 Мнения:
  • Автомобил:
    '10 W212 Е350 CDI

Публикувано 31 октомври 2017 - 11:59

Добре де. То дали работи или не ЕГР се мери през дебитомера. Като е отворен ЕГР въздушната маса минаваща през дебитомера намаля. Ако не намаля значи ЕГР не се отваря докрай. Ако пък намаля много при затвоен ЕГР тогава има вероятност дебитомера да си е изпял песента. Ти си с V6 мотора и там не знам дали е 1 или 2 дебитомера.

2 са дебитомерите. На теста с въздушната маса всичко изглежда нормално - на отворен ЕГР въздушната маса намалява, а като се затвори на 95% се увеличава, точно както в СТАР е описано. Къде мога да отида да ми префлашнат ECU-то освен в бившото Балкан Стар? То реално проблемът е самото SCN кодиране, доколкото успях да разбера, след самият флаш трябва да се кодира наново, а това става чрез връзка към сървърите на Мерцедес?

• 0

#57 Dexter

Dexter

Чирак

• Потребители на форума
  • 106 Мнения:
  • Автомобил:
    '10 W212 Е350 CDI

Публикувано 31 октомври 2017 - 19:27

За втори път днес ми излиза жълтия двигател на таблото, това никога не е било със стария ЕГР  :droid_angry  :droid_angry  :droid_angry  Това е грешката.

ca5C1L.jpg

Може ли да е от дебитомер това или пък от турбо? Запазил съм час за края на седмицата за флаш на ЕКУ-то, но просто съм бесен и всяка възможна минута продължавам да го чопля.

Този пост е редактиран от Dexter: 31 октомври 2017 - 19:40

• 0

#58 sami

sami

Администратор

• Администратори
  • 2843 Мнения:
  • Автомобил:
    W215 CL500
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 31 октомври 2017 - 19:45

Като гледам оборотите на двигателя явно го отчита на свободен ход а не като си караш и е под товар двигателя. Предполагам единствената друга разлика освен ЕГР клапана е температурата на въздуха който вече е доста ниска.

• 1

#59 Krasi.Martinov

Krasi.Martinov

Майстор

• Потребители на форума
  • 904 Мнения:
  • Автомобил:
    W212 350cdi 4matic

Публикувано 31 октомври 2017 - 20:25

Точно, пробвай с почистване на дебитомерите и ги следи по процедура.
Но аз бих почнал с дебитомерите, и да си прегледаш колектори, гарнитури и т.н. за пропуск на газовете

Officeservices.bg
  • 0

#60 Dexter

Dexter

Чирак

• Потребители на форума
  • 106 Мнения:
  • Автомобил:
    '10 W212 Е350 CDI

Публикувано 31 октомври 2017 - 21:16

Още утре ще ги сваля, имам спрей за почистване на дебитомери и хубаво ще ги напръскам. 

Точно, пробвай с почистване на дебитомерите и ги следи по процедура.
Но аз бих почнал с дебитомерите, и да си прегледаш колектори, гарнитури и т.н. за пропуск на газовете

Officeservices.bg

Колега, какво имаш предвид със "следи по процедура"?

• 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни