Към съдържанието

•  

Снимка

Информация за грешки в STAR

• Please log in to reply
65 мнения по тази тема

#31 Krasi.Martinov

Krasi.Martinov

Майстор

• Потребители на форума
  • 901 Мнения:
  • Град:Sofiq
  • Автомобил:
    W212 350cdi 4matic

Публикувано 10 октомври 2017 - 15:14

Ако отидеш при дилър ще ъпдейтне но не съм сигурен до къде.... със сигурност не се ъпдейтва всичко ( тествал съм ) тоест търси си файл от четена кола

Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
Officeservices.bg
  • 0

#32 Grozdanov

Grozdanov

Чирак

• Потребители на форума
  • 251 Мнения:
  • Град:Пловдив

Публикувано 10 октомври 2017 - 17:51

Не е голяма философията, когато искаш да направиш ъпдейт, даден модул проверява за по-нова версия. Ако има, ъпдейтваш...какво означава че не се знае до къде...
  • 0

#33 Dexter

Dexter

Чирак

• Потребители на форума
  • 106 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    '10 W212 Е350 CDI

Публикувано 10 октомври 2017 - 20:27

85CrVO.jpg

Това е теста за ЕГР, мисля, че всичко е наред с него. 

!!! КОМПЛЕКТЪТ ВКЛЮЧВА ИНСТАЛАЦИЯ НА XENTRY OPEN SHELL С ОТКЛЮЧЕНО OFFLINE ПРОГРАМИРАНЕ И ОБНОВЕНА 4.7GB БАЗА ДАННИ ЗА ПРОГРАМИРАНЕ OFFLINE.

Това пише на обява, откъдето купих навигацията. Пробвах през симулацията, влизам в напасване, след това когато ме попита за код, избирам да е чрез верификация по телефона и би трябвало да мога да генерирам код, но ми трябва колата, за да пробвам. Бъркам ли някъде?

• 0

#34 sami

sami

Администратор

• Администратори
  • 2840 Мнения:
  • Град:Дармщат
  • Автомобил:
    W215 CL500
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 10 октомври 2017 - 20:32

Каква навигация какви 5 лева? Базата данни на офлайн програмирането доколкото помня са от 7/2014.

• 0

#35 Grozdanov

Grozdanov

Чирак

• Потребители на форума
  • 251 Мнения:

Публикувано 10 октомври 2017 - 21:37

На по-старите коли, някои модули се префлашват офлайн, но ти си далеч от това, още повече ъпдейт на еку-то
  • 0

#36 Krasi.Martinov

Krasi.Martinov

Майстор

• Потребители на форума
  • 901 Мнения:
  • Автомобил:
    W212 350cdi 4matic

Публикувано 11 октомври 2017 - 07:35

Теста на ЕГР не е ОК, излиза от двете черти ! Трябва да са по средата точките

Officeservices.bg
  • 0

#37 Krasi.Martinov

Krasi.Martinov

Майстор

• Потребители на форума
  • 901 Мнения:
  • Автомобил:
    W212 350cdi 4matic

Публикувано 11 октомври 2017 - 07:38

Не е голяма философията, когато искаш да направиш ъпдейт, даден модул проверява за по-нова версия. Ако има, ъпдейтваш...какво означава че не се знае до къде...

когато имах проблем с регенерациите след ремап се пробвах с ъпдейт при дилър, ъпдейта мина, но проблема остана. Оправи се при повторен запис на модифицирания файл. Тоест ако е пипал някой може да е омазал нещо непоправимо с ъпдейт

Officeservices.bg
  • 1

#38 Grozdanov

Grozdanov

Чирак

• Потребители на форума
  • 251 Мнения:

Публикувано 11 октомври 2017 - 09:47

Странно звучи това, няколко пъти ми се е налагал ъпдейт, поради лоша намеса върху софтуера и винаги резултата и бил положителен. Не ми се вярва, префлашването, частично да обновява флаша на ЕКУ-то, но знае ли човек...

• 0

#39 Dexter

Dexter

Чирак

• Потребители на форума
  • 106 Мнения:
  • Автомобил:
    '10 W212 Е350 CDI

Публикувано 11 октомври 2017 - 19:05

Каква навигация какви 5 лева? Базата данни на офлайн програмирането доколкото помня са от 7/2014.

Нещо съм си мислил за навигацията, към която не мога да се свържа по някаква причина. Иначе SD C4-ката имах предвид. Това е единствения модул, при който стои на връзване с часове и не иска да захапе, говоря за COMMAND APS, с дисплея се връзва. 

На по-старите коли, някои модули се префлашват офлайн, но ти си далеч от това, още повече ъпдейт на еку-то

Тоест, без връзка със сървъра на МБ да забравя, няма да стане префлашване със същия номер. Според момчето от Ивая Джет, колата е с последния възможен софтуер.

Теста на ЕГР не е ОК, излиза от двете черти ! Трябва да са по средата точките

Officeservices.bg

Тоест, може ли да забива в някакъв авариен режим и оттам да не върви колата до ново гасене/палене? Ще пробвам да го сваля и да го почистя, не вярвам досега някой да го е правил, само ме е страх нещо да не счупя при демонтажа, че гледах трудно излиза.

Странно звучи това, няколко пъти ми се е налагал ъпдейт, поради лоша намеса върху софтуера и винаги резултата и бил положителен. Не ми се вярва, префлашването, частично да обновява флаша на ЕКУ-то, но знае ли човек...

Аз съм флашвал доста пъти ЕКУ-та на БМВ-та и винаги е бил цялостен флаш и всякакъв спомен от манипулация по софтуера изчезваше. Също ме съмнява да е частичен ъпдейта. Може би при колегата не е имало по нова версия на ДДЕ-то и при ъпдейта просто са го прескочили от плана. 

Този пост е редактиран от Dexter: 11 октомври 2017 - 19:06

• 0

#40 Dexter

Dexter

Чирак

• Потребители на форума
  • 106 Мнения:
  • Автомобил:
    '10 W212 Е350 CDI

Публикувано 15 октомври 2017 - 18:30

Мислите ли, че сваляне и почистване на ЕГР-а ще е достатъчно или директно да купувам нов?

• 0

#41 sami

sami

Администратор

• Администратори
  • 2840 Мнения:
  • Град:Дармщат
  • Автомобил:
    W215 CL500
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 15 октомври 2017 - 19:32

Пробвай с почистване. Нищо не ти коства. Иначе дали работи ЕГРа си го мери дебитомера. Да нямаш драми с него.

• 0

#42 Dexter

Dexter

Чирак

• Потребители на форума
  • 106 Мнения:
  • Автомобил:
    '10 W212 Е350 CDI

Публикувано 15 октомври 2017 - 21:26

Пробвай с почистване. Нищо не ти коства. Иначе дали работи ЕГРа си го мери дебитомера. Да нямаш драми с него.

Има ли как да го тествам и него? И аз си мислех, че ЕГР работи коректно по другите тестове, които пусках, но на този последния, който качих по-горе, се проваля. Днес както си стоях на светофара и колата си вървеше нормално, изведнъж спря пак да върви. Ей така, от нищото, и ограничава оборотите до 3000обр, да не би да се включва защита на двигателя някаква? Гледал съм, че има опция за ограничаване на въртящия момент?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
  • 0

#43 Dexter

Dexter

Чирак

• Потребители на форума
  • 106 Мнения:
  • Автомобил:
    '10 W212 Е350 CDI

Публикувано 19 октомври 2017 - 01:21

Така, изчисхме ЕГР-a, колата върви осезаемо по-добре, но теста на ЕГР-а е г/д същия накрая. Установих, че когато колата спре да върви, се включва ограничаването на въртящия момент, съответно при рестарт/триене на грешки ограничението става отново неактивно. Отделно колата започва да държи и по-високи обороте, вместо 600 в покой, някъде към 800. Идеи на какво може да се дължи това?

Този пост е редактиран от Dexter: 19 октомври 2017 - 01:23

• 0

#44 Krasi.Martinov

Krasi.Martinov

Майстор

• Потребители на форума
  • 901 Мнения:
  • Автомобил:
    W212 350cdi 4matic

Публикувано 19 октомври 2017 - 07:45

Има два вариянта да вдига обороти - нещо общо с регенерацията и другия е в менюто на климатика има опция за разрешаване оборотите на двигателя да се коригират от климатроника

Officeservices.bg
  • 0

#45 Dexter

Dexter

Чирак

• Потребители на форума
  • 106 Мнения:
  • Автомобил:
    '10 W212 Е350 CDI

Публикувано 21 октомври 2017 - 19:16

Вчера ме изненада - спирам на светофар и както си държа спирачката и все едно пропаднах, не знам как по-добре да го обясня, и след това колата пак не вървеше и ограничи въртящия момент. Къде могат да ми префлашнат софтуера и на каква цена г/д?

• 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни