Информация за грешки в STAR
Започната от Dexter, 03 авг 2017 - 12:32:00
65 мнения по тази тема
Публикувано 10 октомври 2017 - 15:14
Ако отидеш при дилър ще ъпдейтне но не съм сигурен до къде.... със сигурност не се ъпдейтва всичко ( тествал съм ) тоест търси си файл от четена кола
Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
Officeservices.bg
Officeservices.bg
Публикувано 10 октомври 2017 - 17:51
Не е голяма философията, когато искаш да направиш ъпдейт, даден модул проверява за по-нова версия. Ако има, ъпдейтваш...какво означава че не се знае до къде...
Публикувано 10 октомври 2017 - 20:27
Това е теста за ЕГР, мисля, че всичко е наред с него.
!!! КОМПЛЕКТЪТ ВКЛЮЧВА ИНСТАЛАЦИЯ НА XENTRY OPEN SHELL С ОТКЛЮЧЕНО OFFLINE ПРОГРАМИРАНЕ И ОБНОВЕНА 4.7GB БАЗА ДАННИ ЗА ПРОГРАМИРАНЕ OFFLINE.
Това пише на обява, откъдето купих навигацията. Пробвах през симулацията, влизам в напасване, след това когато ме попита за код, избирам да е чрез верификация по телефона и би трябвало да мога да генерирам код, но ми трябва колата, за да пробвам. Бъркам ли някъде?
Публикувано 10 октомври 2017 - 20:32
Каква навигация какви 5 лева? Базата данни на офлайн програмирането доколкото помня са от 7/2014.
Публикувано 10 октомври 2017 - 21:37
На по-старите коли, някои модули се префлашват офлайн, но ти си далеч от това, още повече ъпдейт на еку-то
Публикувано 11 октомври 2017 - 07:35
Теста на ЕГР не е ОК, излиза от двете черти ! Трябва да са по средата точките
Officeservices.bg
Officeservices.bg
Публикувано 11 октомври 2017 - 07:38
когато имах проблем с регенерациите след ремап се пробвах с ъпдейт при дилър, ъпдейта мина, но проблема остана. Оправи се при повторен запис на модифицирания файл. Тоест ако е пипал някой може да е омазал нещо непоправимо с ъпдейтНе е голяма философията, когато искаш да направиш ъпдейт, даден модул проверява за по-нова версия. Ако има, ъпдейтваш...какво означава че не се знае до къде...
Officeservices.bg
Публикувано 11 октомври 2017 - 09:47
Странно звучи това, няколко пъти ми се е налагал ъпдейт, поради лоша намеса върху софтуера и винаги резултата и бил положителен. Не ми се вярва, префлашването, частично да обновява флаша на ЕКУ-то, но знае ли човек...
Публикувано 11 октомври 2017 - 19:05
Каква навигация какви 5 лева? Базата данни на офлайн програмирането доколкото помня са от 7/2014.
Нещо съм си мислил за навигацията, към която не мога да се свържа по някаква причина. Иначе SD C4-ката имах предвид. Това е единствения модул, при който стои на връзване с часове и не иска да захапе, говоря за COMMAND APS, с дисплея се връзва.
На по-старите коли, някои модули се префлашват офлайн, но ти си далеч от това, още повече ъпдейт на еку-то
Тоест, без връзка със сървъра на МБ да забравя, няма да стане префлашване със същия номер. Според момчето от Ивая Джет, колата е с последния възможен софтуер.
Теста на ЕГР не е ОК, излиза от двете черти ! Трябва да са по средата точките
Officeservices.bg
Тоест, може ли да забива в някакъв авариен режим и оттам да не върви колата до ново гасене/палене? Ще пробвам да го сваля и да го почистя, не вярвам досега някой да го е правил, само ме е страх нещо да не счупя при демонтажа, че гледах трудно излиза.
Странно звучи това, няколко пъти ми се е налагал ъпдейт, поради лоша намеса върху софтуера и винаги резултата и бил положителен. Не ми се вярва, префлашването, частично да обновява флаша на ЕКУ-то, но знае ли човек...
Аз съм флашвал доста пъти ЕКУ-та на БМВ-та и винаги е бил цялостен флаш и всякакъв спомен от манипулация по софтуера изчезваше. Също ме съмнява да е частичен ъпдейта. Може би при колегата не е имало по нова версия на ДДЕ-то и при ъпдейта просто са го прескочили от плана.
Този пост е редактиран от Dexter: 11 октомври 2017 - 19:06
Публикувано 15 октомври 2017 - 18:30
Мислите ли, че сваляне и почистване на ЕГР-а ще е достатъчно или директно да купувам нов?
Публикувано 15 октомври 2017 - 19:32
Пробвай с почистване. Нищо не ти коства. Иначе дали работи ЕГРа си го мери дебитомера. Да нямаш драми с него.
Публикувано 15 октомври 2017 - 21:26
Има ли как да го тествам и него? И аз си мислех, че ЕГР работи коректно по другите тестове, които пусках, но на този последния, който качих по-горе, се проваля. Днес както си стоях на светофара и колата си вървеше нормално, изведнъж спря пак да върви. Ей така, от нищото, и ограничава оборотите до 3000обр, да не би да се включва защита на двигателя някаква? Гледал съм, че има опция за ограничаване на въртящия момент?Пробвай с почистване. Нищо не ти коства. Иначе дали работи ЕГРа си го мери дебитомера. Да нямаш драми с него.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Публикувано 19 октомври 2017 - 01:21
Така, изчисхме ЕГР-a, колата върви осезаемо по-добре, но теста на ЕГР-а е г/д същия накрая. Установих, че когато колата спре да върви, се включва ограничаването на въртящия момент, съответно при рестарт/триене на грешки ограничението става отново неактивно. Отделно колата започва да държи и по-високи обороте, вместо 600 в покой, някъде към 800. Идеи на какво може да се дължи това?
Този пост е редактиран от Dexter: 19 октомври 2017 - 01:23
Публикувано 19 октомври 2017 - 07:45
Има два вариянта да вдига обороти - нещо общо с регенерацията и другия е в менюто на климатика има опция за разрешаване оборотите на двигателя да се коригират от климатроника
Officeservices.bg
Officeservices.bg
Публикувано 21 октомври 2017 - 19:16
Вчера ме изненада - спирам на светофар и както си държа спирачката и все едно пропаднах, не знам как по-добре да го обясня, и след това колата пак не вървеше и ограничи въртящия момент. Къде могат да ми префлашнат софтуера и на каква цена г/д?
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни