Има вариант,но сигурно не ти харесва.Да си караш с оригиналното радио.Здравейте отново
благодарение на изчерпателните отговори на ''sami'' разбрах че с това което сьм порьчал за сьжеление няма да стане .......
Вьпросьт ми е има ли някакьв вариант через който да не се налага да се докупуват разни неща (някакьв друг плеьр ) който да пасва и да не се налагат разни сложни операций?
Благодаря ви....
Смяна на Comand NTG1 с подходящо аудио
Започната от imanev, 02 авг 2017 - 19:55:33
34 мнения по тази тема
Публикувано 06 януари 2018 - 16:02
Публикувано 06 януари 2018 - 16:21
Въпросът не е в това дали ми харесва или ни просто искам да имам нови с нови карти и блуутутИма вариант,но сигурно не ти харесва.Да си караш с оригиналното радио.
Иначе оригиналното радио си ми кефи от към качество и дизаин
Изпратено от моят SM-G935F с помощта на Tapatalk
Публикувано 06 януари 2018 - 20:21
Имах предвид,че отговора на въпроса ти вече е даден в два варианта(две точки).Въпросът не е в това дали ми харесва или ни просто искам да имам нови с нови карти и блуутут
Иначе оригиналното радио си ми кефи от към качество и дизаин
Третия вариянт е да си караш с твоята аудио система.
Публикувано 07 януари 2018 - 01:15
Виж сега. Най-безболезно е да минеш към оригинална навигация NTG1. Има карти на България и е използваема.
Блутут също може да се върже като му купиш това.
http://www.ebay.co.u...j8AAOSws5pZLtbb
Китайските навигации също стават ако си жичкаджия и не те мързи да разглобиш половината кола. Тази седмица на един приятел на аудито му сложихме навигация RNS-E от Б7 на Б6. Колата нямаше никаква заготовка и всички кабели към кан шина и диагностична букса съм ги прекарал аз. Както също така направих преходник от ISO букса към Quadlock. Таблото и воланния модул бяха прекодирани и сега всичко изглежда все едно така е излезнала от завода. Обаче всичко това плюс подмяната на централната конзола и конзолата на климатика отне към 6 часа.
Публикувано 07 януари 2018 - 14:38
Благодаря ви за мненията ...Виж сега. Най-безболезно е да минеш към оригинална навигация NTG1. Има карти на България и е използваема.
Блутут също може да се върже като му купиш това.
http://www.ebay.co.u...j8AAOSws5pZLtbb
Китайските навигации също стават ако си жичкаджия и не те мързи да разглобиш половината кола. Тази седмица на един приятел на аудито му сложихме навигация RNS-E от Б7 на Б6. Колата нямаше никаква заготовка и всички кабели към кан шина и диагностична букса съм ги прекарал аз. Както също така направих преходник от ISO букса към Quadlock. Таблото и воланния модул бяха прекодирани и сега всичко изглежда все едно така е излезнала от завода. Обаче всичко това плюс подмяната на централната конзола и конзолата на климатика отне към 6 часа.
Ще изчакам да се затопли малко времето и тогава ако не ми е минал мерака ще пробвам да направя нещо ако пък ли ни като се прибера в България ще потърся някой по компетентен да се занимае..
Публикувано 28 март 2018 - 17:51
Някой знае ли дали мултимедията от в212 ще стане на в211 фейслифт ( ако има значение )
Публикувано 28 март 2018 - 17:54
Никакъв шанс. Дисплея при 212 е отделно от самата мултимедия най-малкото.
Публикувано 28 март 2018 - 18:48
Друга версия на ntg 2.5 например ?Никакъв шанс. Дисплея при 212 е отделно от самата мултимедия най-малкото.
Публикувано 28 март 2018 - 18:57
NTG2.5 е само 1 версия при W211 и се слага при последните фйесови от 2008 г. Преди това е NTG1. Ти какво се опитваш да постигнеш?
Публикувано 28 март 2018 - 19:02
Така в момента съм с мултимедията от първата снимка , но преди дни нещо й стана и копчетата в момента не работят както трябва ( например натискам бутона “ 5 “ а мултимедията го разпознава като муте бутона ) и искам да я сменя с мултимедията от 2 рата снимка ако някак си не стане да се оправи сегашната
Прикачени файлове
Този пост е редактиран от aleexx332: 28 март 2018 - 19:04
Публикувано 28 март 2018 - 21:38
Можеш да замениш NTG1 от първата снимка с NTG2.5 от втората. Но се изисва препрограмиране със Стар. Ако колата ти има харман кардон има вероятност да не заработи. Отзад трябва да се премахне DVD четеца за навигацията и да се сложи нова GPS антена. При NTG2.5 почти всичко е в самия хедюнит а не както при NTG1 разпръснато в различни модули.
Единствения по-голям проблем е ъпдейтването на картите. Трябва ти оригинален диск от който да ги инсталираш на вградения хард. Със записани дискове не става.
Публикувано 29 март 2018 - 07:54
NTG2.5 най лесно се поставя с преходник на коли които са имали AUDIO20 със диск, всичко друго е загубена кауза, няма нужното окабеляване, прекалено голям е филма за да се занимаваш. В момента има една малка букса с оптика и 3-4 кабела, трябва да изведеш един цял кабелен сноп от 20+ кабела, за да го направи колегата ще му е нужно няколко дни разглабяне и кола донор. Не си заслужава разправията
NTG1
NTG2.5
Публикувано 09 август 2018 - 20:26
Здравейте,
Искам да споделя малко опит и да задам един въпрос.
Наскоро подмених старата E-класа W210 с W211 Avantgarde, 4-matic, комби. Дойде с Comand NTG1, с оптичен кабел до багажника, където е усилвателят за аудиото на Harman Kardon.
След доста четене и ровене реших да я сменя с китайска Андроид навигация. Спрях се на ето този модел:
http://xtrons.co.uk/...cedes-benz.html
Към нея си взех и разни екстри:
1. 4G USB Modem
2. TPMS
3. Предна камера
4. Задна камера
5. OBDII четец
6. Допълнителен оптичен декодер за да може да се ползва фабричния усилвател
Монтажът беше сравнително лесен - идва с CANBUS декодер, който се вързва на шината и от него взима сигнали за всичко - копчета на волана, осветеност, задна скорост и т.н.
Почти крайния резултат:
Всичко си работи, звукът е може би малко по-добър от фабричния, GPS сензорът е много чувствителен и позиционира изключително бързо - пробвах го с онлайн и офлайн софтуер - Waze и iGo.
И сега въпрос към знаещите - как може да се реши въпросът с антената за радиото? В момента фабричната антена отива в багажника до управлението на старата навигация. Може ли да се сложи удължител с подходящи букси или трябва да се прекарва допълнителна антена?
Ето така изглежда конекторът за антената:
Предварително благодаря на отзовалите се!
Публикувано 10 август 2018 - 15:53
Нещо липсват снимките.
Публикувано 12 август 2018 - 09:41
Втори опит:
Здравейте,
Искам да споделя малко опит и да задам един въпрос.
Наскоро подмених старата E-класа W210 с W211 Avantgarde, 4-matic, комби. Дойде с Comand NTG1, с оптичен кабел до багажника, където е усилвателят за аудиото на Harman Kardon.
След доста четене и ровене реших да я сменя с китайска Андроид навигация. Спрях се на ето този модел:
http://xtrons.co.uk/...cedes-benz.html
Към нея си взех и разни екстри:
1. 4G USB Modem
2. TPMS
3. Предна камера
4. Задна камера
5. OBDII четец
6. Допълнителен оптичен декодер за да може да се ползва фабричния усилвател
Монтажът беше сравнително лесен - идва с CANBUS декодер, който се вързва на шината и от него взима сигнали за всичко - копчета на волана, осветеност, задна скорост и т.н.
Почти крайния резултат:
Всичко си работи, звукът е може би малко по-добър от фабричния, GPS сензорът е много чувствителен и позиционира изключително бързо - пробвах го с онлайн и офлайн софтуер - Waze и iGo.
И сега въпрос към знаещите - как може да се реши въпросът с антената за радиото? В момента фабричната антена отива в багажника до управлението на старата навигация. Може ли да се сложи удължител с подходящи букси или трябва да се прекарва допълнителна антена?
Ето така изглежда конекторът за антената:
Предварително благодаря на отзовалите се!
Успях да инсталирам всичко без проблеми - за антената прекарах 6 метра 50 омов коаксиален кабел до усилвателя в багажника. Тези конектори се казвали Fakra. Сложих мъжки отпред и женски отзад :-)
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни