Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Избор на CLS ? Мнения по конкретна обява?

• Please log in to reply
400 мнения по тази тема

#226 lybrator

lybrator

Чирак

• Потребители на форума
  • 69 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W211 E280 M272 RWD,
    CL203 C180 Kompressor M271,
    W169 A160 M266 FL

Публикувано 26 юли 2018 - 14:59

Труд 1400-1600. Ремонта на единия ми го прави приятел, който ми прави колите от 9 години(човекът си има сервиз нали - не е някой от гората). Понеже имаме в семейството още една 211ка същия мотор само че фейслифт - нейния мотор си го правихме в двора сами. Елементарен е мотора за работа.

По спомен веригата с обтегача и бананите + баланс вала бяха 900-1000 лева с отстъпките, даже май по малко.

Комплект свещи 60 лв, аз понеже бях културен и бутнах главите за ревизия (така или иначе половината мотор съм разглобил), та за 2те глави около 200 кинта ревизия, напасване на клапани и т.н. 2те гарнитури за глави са 140 лева на Виктор Рейнц.

т.е. дотук около 2800-2900 с труда макс. Аз на втората кола труд не плащах.

Всичко зависи колко искаш да си перфекционист. Аз си правих колите като за мен си, на едната и свалих и картера да прегледам лагерите. Ако си още по-готин вадиш и някое бутало да измериш ключа на сегментите. Дори да трябва и тях да смениш пак не бяха някакви фатални цифри. Лагери и сегменти около 300 кинта май.

Междувременоо докато мотора е долу си прегледай стартера и компресора на климатика (по-точно шайбата му). Тя си е слабо място на 211 съответно предполагам и за CLS.

Ами това е. Специално за М272 има толкова инфо даже с видеа в тубата дълги по час и нещо. Фейслифтовата я разглобих и събрах за около 3 дни и то защото загубихме ден да чакаме ревизията на главите.

П.с. Не забравяй, че дори да купиш друга кола или бенц с друг мотор (не М272) гаранция никога няма, че няма да ти се налага да правиш мотор, турбо, скорости и т.н. все неща, които при модерните коли са около и над 3 бона. (Чакам някой с рециклирана турбина за 600 лева да ме обори :D ) Плюсът е, че тук има много инфо и после ще караш нова кола.

Поздрави

Този пост е редактиран от lybrator: 26 юли 2018 - 15:01

• 0

#227 Nikola49

Nikola49

Чирак

• Потребители на форума
  • 67 Мнения:
  • Автомобил:
    Volvo C30

Публикувано 26 юли 2018 - 16:42

Благодаря за подробната инфомация. Май се насочвам към 320CDI колкото и да не ми се кара дизел. От трите мотора този май е най-здрав и надежден. Даже и набелязах две обяви: https://www.autoscou...ab3a6?cldtidx=6и https://www.autoscout24.bg/objava/mercedes-benz-cls-320-cdi-full-optional---0e6f6366-2980-8f66-e053-e350040a7849?cldtidx=3. Черната даже е след фейслифт, 1 собственик със сервизна история от Мерцедес. не е Grand Edition, не знам защо са написали така. Мисля че е добре оферта. Само не мога да разбера защо конзолата от махагон долу при навигацията е по-тъмна от останалатите. 

Този пост е редактиран от Nikola49: 26 юли 2018 - 16:51

• 0

#228 lybrator

lybrator

Чирак

• Потребители на форума
  • 69 Мнения:
  • Автомобил:
    W211 E280 M272 RWD,
    W169 A160 M266 FL

Публикувано 26 юли 2018 - 17:09

Черната ми харесва на първо четене, но предполагам колегите с CLS ще са по-наблюдателни ако по снимки има нещо нередно. Фейслифт е, което е плюс. Няма обаче подгрев на седалките.

Другата може и да е с SBC, това трябва да се провери.

И двете са около 300000км Не е лошо да попрочетеш за този мотор, защото в някакъв момент може да дойде време да се сменя веригата. Все пак не е вечна.

Иначе аз макар и бензинджия го харесвам този мотор, върви си, що-годе здрав е, а и с едно зареждане ще си караш около 1000км извънграда, което си е плюс.

• 0

#229 Brozestian

Brozestian

Напреднал

• Потребители на форума
  • 256 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    W203T 270 CDI Avangarde
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 юли 2018 - 17:13

Колега, тези коли са в Италия (няма лошо), но с докарването ще стъпят на доста повече от 15к.
320 не е лош мотор,ве-образен 6ак, но като всеки дизел трябва да се внимава с дюзи, турбо, егр, дпф... в допълнение към останалите възможни болежки.
  • 0

#230 lybrator

lybrator

Чирак

• Потребители на форума
  • 69 Мнения:
  • Автомобил:
    W211 E280 M272 RWD,
    W169 A160 M266 FL

Публикувано 26 юли 2018 - 17:21

Колега, тези коли са в Италия (няма лошо), но с докарването ще стъпят на доста повече от 15к.
320 не е лош мотор,ве-образен 6ак, но като всеки дизел трябва да се внимава с дюзи, турбо, егр, дпф... в допълнение към останалите възможни болежки.

За фейслифт кола мисля, че до 20 е ОК цена. Тя една хубава 211ка фейс с обслужване и регистрация и т.н. подминава 15-6 със сигурност

• 0

#231 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 26 юли 2018 - 18:32

Благодаря за подробната инфомация. Май се насочвам към 320CDI колкото и да не ми се кара дизел. От трите мотора този май е най-здрав и надежден. Даже и набелязах две обяви: https://www.autoscou...ab3a6?cldtidx=6и https://www.autoscou...a7849?cldtidx=3. Черната даже е след фейслифт, 1 собственик със сервизна история от Мерцедес. не е Grand Edition, не знам защо са написали така. Мисля че е добре оферта. Само не мога да разбера защо конзолата от махагон долу при навигацията е по-тъмна от останалатите.

Ба!
Тая черната направо лимка бе!За 300000 км. много добра!
Ама нали бюджета беше доста по-тънък!?
Нали не мислиш че някой ще ти направи 2000€ намаление?
  • 1

#232 Brozestian

Brozestian

Напреднал

• Потребители на форума
  • 256 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    W203T 270 CDI Avangarde
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 26 юли 2018 - 18:55

За фейслифт кола мисля, че до 20 е ОК цена. Тя една хубава 211ка фейс с обслужване и регистрация и т.н. подминава 15-6 със сигурност

И аз така мисля, за мен бюджет 15к за цлс е недостатъчен и е много вероятно да се удари греда. Ако бюджетът ще се вдига, не е ли по-добър варианта да се търси 500 както се писа по-горе.
  • 0

#233 Nikola49

Nikola49

Чирак

• Потребители на форума
  • 67 Мнения:
  • Автомобил:
    Volvo C30

Публикувано 26 юли 2018 - 19:55

Ба!
Тая черната направо лимка бе!За 300000 км. много добра!
Ама нали бюджета беше доста по-тънък!?
Нали не мислиш че някой ще ти направи 2000€ намаление?

Хаха не още не съм звънял, обмислям варианти за вдигане на бюджета. Иначе се надявам да се спазарим  за 8 евра някъде. Имам и човек, който да ги докара. Може и да ги види на външен вид и да покара за пушеции свирене от турбото, но само толкова. Няма как да я закачи на диагностика или да я води в сервиз. Малко рисково, но в БГ след фейс 2008 за тея пари няма. А и италиаснките големи автокъщи били доста по-честни от нашите джамбази.

Черната ми харесва на първо четене, но предполагам колегите с CLS ще са по-наблюдателни ако по снимки има нещо нередно. Фейслифт е, което е плюс. Няма обаче подгрев на седалките.

Другата може и да е с SBC, това трябва да се провери.

И двете са около 300000км Не е лошо да попрочетеш за този мотор, защото в някакъв момент може да дойде време да се сменя веригата. Все пак не е вечна.

Иначе аз макар и бензинджия го харесвам този мотор, върви си, що-годе здрав е, а и с едно зареждане ще си караш около 1000км извънграда, което си е плюс.

Да и аз четох че живота на веригата е 300к и има възможност да трябва да я сменям. Надявам се братята италианци да са се погрижили, все пак черната пише че е била само на 1 собственик и поддържана в МБ. Само не ми казвайте сега че смяната на верига на 320CDI излиза колкото на 350 бензин че ще се  :kill_myself

И аз така мисля, за мен бюджет 15к за цлс е недостатъчен и е много вероятно да се удари греда. Ако бюджетът ще се вдига, не е ли по-добър варианта да се търси 500 както се писа по-горе.

За 500 вече ми идва малко нереално откъм пари. Бюджета ще трябва да се вдига не с 2 а с 5.Няма евтини нито тук нито там. А и М273 мотора пак има някакви детски проблеми. 

Този пост е редактиран от Nikola49: 26 юли 2018 - 19:56

• 0

#234 lybrator

lybrator

Чирак

• Потребители на форума
  • 69 Мнения:
  • Автомобил:
    W211 E280 M272 RWD,
    W169 A160 M266 FL

Публикувано 27 юли 2018 - 09:22

Хаха не още не съм звънял, обмислям варианти за вдигане на бюджета. Иначе се надявам да се спазарим  за 8 евра някъде. Имам и човек, който да ги докара. Може и да ги види на външен вид и да покара за пушеции свирене от турбото, но само толкова. Няма как да я закачи на диагностика или да я води в сервиз. Малко рисково, но в БГ след фейс 2008 за тея пари няма. А и италиаснките големи автокъщи били доста по-честни от нашите джамбази.

Да и аз четох че живота на веригата е 300к и има възможност да трябва да я сменям. Надявам се братята италианци да са се погрижили, все пак черната пише че е била само на 1 собственик и поддържана в МБ. Само не ми казвайте сега че смяната на верига на 320CDI излиза колкото на 350 бензин че ще се  :kill_myself

За 500 вече ми идва малко нереално откъм пари. Бюджета ще трябва да се вдига не с 2 а с 5.Няма евтини нито тук нито там. А и М273 мотора пак има някакви детски проблеми. 

Смяна на верига на ОМ642 е на половина на парите за смяна на вериги и баланс вал за М272, поне доколкото аз знам. Макар, че последния път, когато сменяхме верига на ОМ 642 пак излезе 3 бона ама причината за смяна беше косвена. Човекът строши биелен лагер и извадихме мотора :D Покрай всичко и веригата беше сменена. Моя съвет е такива коли без 3-4 бона в спестовната сметка да не си купуваш :D

• 0

#235 Nikola49

Nikola49

Чирак

• Потребители на форума
  • 67 Мнения:
  • Автомобил:
    Volvo C30

Публикувано 27 юли 2018 - 15:47

Малко немци: 

https://suchen.mobil...action=parkItem-съмнително евтина

https://suchen.mobil...ction=parkItem-частна обява

https://suchen.mobil...action=parkItem-пак частна, има TUV

https://suchen.mobil...action=parkItem- изглежда добре, но няма описание 

https://suchen.mobil...action=parkItem- като черната от Италия, 2008 след фейс ама със старата решетка 

Ако ще взимам от Германия мисля да се доверя на услугите на http://cars-help.com/bg/. Някой от вас използвал ли ги е?

Този пост е редактиран от Nikola49: 27 юли 2018 - 15:49

• 0

#236 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1953 Мнения:

Публикувано 28 юли 2018 - 13:14

ти да не би да се казваш георги? :)

• 0

#237 ЦецоКолев

ЦецоКолев

Напреднал

• Потребители на форума
  • 558 Мнения:
  • Град:Stuttgart
  • Автомобил:
    E200 1993 г. 136 кс.
    Е280 1998 г. 204 кс. Avantgarde
    S500 2000 г. 306 кс.

Публикувано 28 юли 2018 - 19:27

Малко за пазара в Германия:
Хубав Cls струва 14-15к, но евро. Говоря запазен, на малко км и от частно лице. Ти очевидно не търсиш добра кола, а евтина, така че имаш шанс. Джамбазите са същите като нашите...
Кола, която стои с дни и седмици, значи не струва. Хубавите бройки на прилични пари изчезват за часове. За да си купиш хубава трябва да си тука на място с парите в джоба и да си нон стоп по сайтовете.
  • 1

#238 Nikola49

Nikola49

Чирак

• Потребители на форума
  • 67 Мнения:
  • Автомобил:
    Volvo C30

Публикувано 29 юли 2018 - 12:17

Малко за пазара в Германия:
Хубав Cls струва 14-15к, но евро. Говоря запазен, на малко км и от частно лице. Ти очевидно не търсиш добра кола, а евтина, така че имаш шанс. Джамбазите са същите като нашите...
Кола, която стои с дни и седмици, значи не струва. Хубавите бройки на прилични пари изчезват за часове. За да си купиш хубава трябва да си тука на място с парите в джоба и да си нон стоп по сайтовете.

Ясно, значи Германия отпада.

• 1

#239 vencislav

vencislav

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1547 Мнения:
  • Автомобил:
    インフィニティ

Публикувано 29 юли 2018 - 14:18

Човеко, колата която търсиш я няма на пазара, не и за тези пари и не в това състояние които си представяш. 

Няма я, не съществува. Niente. No pasaran. 

Бюджета който си си определил е напълно достатъчен за първоначална вноска за "близинг" на Чисто Нов 

автомобил среден клас от която марка и модел си решиш.

Вярно няма да е 10-15 годишен Мерцедес и в махалата може 

да те гледат с насмешка и снизхождение но пък единственото което ще мислиш е как да работиш повече и 

да изкарваш достатъчно пари и няма да се чудиш кога бившият премиум ще избухне и ще те потопи финансово и социално.

• 1

#240 Nikola49

Nikola49

Чирак

• Потребители на форума
  • 67 Мнения:
  • Автомобил:
    Volvo C30

Публикувано 29 юли 2018 - 16:20

Човеко, колата която търсиш я няма на пазара, не и за тези пари и не в това състояние които си представяш. 

Няма я, не съществува. Niente. No pasaran. 

Бюджета който си си определил е напълно достатъчен за първоначална вноска за "близинг" на Чисто Нов 

автомобил среден клас от която марка и модел си решиш.

Вярно няма да е 10-15 годишен Мерцедес и в махалата може 

да те гледат с насмешка и снизхождение но пък единственото което ще мислиш е как да работиш повече и 

да изкарваш достатъчно пари и няма да се чудиш кога бившият премиум ще избухне и ще те потопи финансово и социално.

Вече се убеждавам в това. Просто не вярвах че и за 17000 няма да мога да взема CLS без нужда от ремонти. Не искам да се закопавам с лизинги, покупката на кола не е спешна, ако не става CLS ще си продължавам да карам Волвото.

• 0

2 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 2 гости, 0 анонимни