Някой знае ли японски сайт за употребявани автомобили?
За каква кола става въпрос, какво ще търсиш? От Европейските има основно Мерцедес и БМВ, понякога и Порше, изпадат и чочонета на по 100к км. Аз Японски сайт не знам, чувал съм, че ги продават по онлайн търгове, без оглед съответно, но японците правят страшно детайлни снимки на цялата кола. Както е писал КДЛ, колите им са страшно запазени, поддържани в оторизиран сервиз, ако е скъпа и престижна марка/модел, задължително е гаражна, и са на малко км, защото няма много къде да ги карат. Освен това данъците и застраховките им отиват над $5 000 на година. След 10-та година и нагоре, гледат да ги продадат навън, защото в общи линии в Япония няма вторичен пазар. Чувал съм че изнасят с кораби за Нова Зеландия и Австралия, един българин беше писал тук във форума, живеещ в Нова Зеландия. Основният пазар за Европа е в Германия, доставят се с кораби до Хамбург или Ротердам, но съответно трябва да се обмити и плати ДДС. Няма да е евтино, но поне колите си заслужават. Както Тошко е писал по-горе, знам един Полски сайт, които се занимават основно с внос от Япония. Играят на търгове и взимат по 10-15 коли наведнъж. В тази бройка може да се паднат 1-2 коли, които са зле, но другите компенсират. Аз видях една 123-ка - 230 бензин, автомат, с клима и направо се влюбих, беше на 83 000км, с лепенки от МБ клуб Япония, колата беше като нова!