Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Дизел от лукойл,омв,ромпетрол или еко?

• Please log in to reply
146 мнения по тази тема

#61 Гост_zBnerOV6MJГост_

Гост_zBnerOV6MJГост_
  • Гости

Публикувано 19 март 2017 - 17:12

Зависи от колите, на старите дизели на мерцедес например каквото и да йм сипеш ще вървят ама с CDI не е точно така, та много зависи на какви мотори се сипва.

Ясно е че в БГ няма хубава нафта, въпроса е коя е НАЙ–МАЛКО ЛОШАТА ако някой ми отговори категорично с доказателства ще сипвам само там без значение от цената.

Дай да ти продавам нафта в туби за 3лв/литър - поне ще можеш да си сигурен, че е качество  :happy  :beer

• 0

#62 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    който носи кеф :)

Публикувано 19 март 2017 - 17:16

Мързи ме да мъкна туби брат ще пропусна :D

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
  • 0

#63 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 19 март 2017 - 18:56

Също така ще почнете да забелязвате как на опашката за гориво се нареждат едни бусчета и камиончета с цистерни,от тия пластмасовите.А регистрацията им е от градове които нямат такава бензиностанция.
Пс.Малко излиза все едно съм му ПР ня Марешки,но не е така :)Даже малко ме дразни.
  • 0

#64 Marukian

Marukian

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 609 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W126 - 260SE 1989
    S210 - E320T 4MATIC 2001
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 март 2017 - 19:24

Sorry Doc, ама на тая статия в 24ч и Шехерезада ще завиди! 40 000 обекта, без измервателни уреди, тоя ревизоро отдавна се доказа като кьор-фишек. Всичко е стъкмено а' ла детска приказка, ако в действителност беше така данс-манс, прокуратури, митници, финансови полиции и костенурките нинджа отдавна да са разкостили магарешки и обектите му да са затворени. Може и да има схема, но всичко е измислици-премислици, а ако е така, трябва да има протекции от най-високо място, разбирай бб. Ами следващите? А защо да не го правят и останалите? Схемата според мен е, спестяваш от големия обем продажби, както от персонал (сам си наливаш) и други дребни неща като това, че няма ПОС терминал, това ти спестява още 1,5-2%. Започвам да се амбицирам, ще отида да заредя и аз оттам следващия път, само ме притеснява опашката, не съм се редил за бензин от има-няма 20 години, виденовата зима на 96-97, а имам книжка от 94-та, малеее, как лети времето...

• 1

#65 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 март 2017 - 19:31

Е ясно е, че повечето статии са поръчкови. Но и той си прави ПР преди изборите, за да влезе в парламента. А там на кой ще пристане? Не мисля, че някой си мисли, че не е мошеник. А защо не са го свитнали досега от руското горивно лоби, на което уж бърка в паничката?

Иначе и мен опашките ме отказават директно. Аз не се съмнявам толкова в качеството на горивото. Далаверата е другаде

Този пост е редактиран от drjivago: 19 март 2017 - 19:39

• 0

#66 mimo160

mimo160

Майстор

• Потребители на форума
  • 2203 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes w221 s320 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 март 2017 - 20:08

Споед мен работи през оборот заради ниската цена и пак си е на печалба,а не през надценка и от там още по голяма печалба.Щеме нещеме без гориво не можеме,рекет ли, що ли е ,изнудване ли е ,картел ли е ,ба ли го.
  • 0

#67 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 19 март 2017 - 20:16

Опашките много бързо вървят :)
Иначе уж бил проект на Вальо Златев...
  • 0

#68 mradulov

mradulov

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 3721 Мнения:
  • Интереси:Автомобили
  • Автомобил:
    S203 220CDI Автоматик 2005г.

Публикувано 19 март 2017 - 21:09

Аз вече сипах, както писах ония ден. Вече 250 км колата върви кат бясна, разхода ми е същия. Осен това съм с по-капризния TDI двигател. Ако се счупи нещо ще доложа. Ако се вдигне разход или не върви пак ще доложа, но както казах, за момента му гледат и пломбите под микроскоп, така че аз проблеми не очаквам.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk
  • 0
Mercedes-Benz - Unlike any other!

#69 Marukian

Marukian

Член на УС на МБКБ

• Управителен съвет
  • 609 Мнения:
  • Автомобил:
    W126 - 260SE 1989
    S210 - E320T 4MATIC 2001
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 март 2017 - 21:33

Че е политическа патерица, такава е, но не може да работи на загуба. Ако е на загуба и чака политически дивиденти, бая пара трябва да е налял досега, тоест чака се да се крадне мноого.

Ако средно една бензиностанция прави между 10 и 20 000 лв оборот на ден, да приемем средно 15К, ВМ петро има 16 обекта вече, това прави 240К лв на ден всички. Средната надценка на горивата от традиционните вериги е около 10%, тоест те печелят по около 200 лв на тон. Работил съм с почти всички вериги на пазара, като доставчик за магазините им и са ми казвали, че от магазина печелят повече, отколкото от продажба на горива. Та ВМ продава под цените на едро с 2%, но има разходи за помещение, режийни и персонал, което за един обект е сигурно към 40-50 хил лв на месец. Та ако продава на цени на едро, има логистика сигурно към 3-4%, до тук са около 5% общо и разходи на обект от 40К на месец. За всички обекти разходите му ще са около 600К на месец и още към 50К оперативни разходи, тотал 650, при оборот от 6 мил. лв на месец, а вече си е "дал" надценката на потребителя или губи по над половин милион лв всеки месец или се губят още едни към 15-20%, 10 за разходи и още 5-10% за печалба. Има два варианта, да купува горива на супер по-ниски цени от борсовите, 15-20% което в този бранш според мен е невъзможна разлика или да си спестява от акцизи, данъци и мита. Някакси не излиза сметката.

Да е проект на вальо златев не знам, но не виждам логика, той сам да си клати къщичката.

У нас най-големия печеливш е лукойл, които поне от 10 години не плащат корпоративен данък на държавата ни, тоест едни 100 мил лв на година е едното им перо, после разни шмекерии по данъци, акцизи и мита още едни 300, от разни дреболийки като търговия на дребно сигурно изкарват още 100 и ето ти ги половин милиард лева, годишно, необложена печалбица! Естествено много се плаща по цялата верига, политици, митници и къде ли още не, ама едва ли този резултат пада под 250 мил годишно, от нашите парички! В Румъния май 2015 им треснаха 500 мил. евро глоба, заради данъчни и митнически злоупотреби, има заведени дела срещу директорите и рашките завиха на умрело, че ще се изнасят от региона. Явно на ниво ЕС им се затваря лека-полека кранчето на далаверите, което рано или късно ще стане и у нас, така че, Добро пожаловать братушки!

Инфото за лукойл обобщено е тук:

http://www.capital.b...si_v_bulgariia/

За цените на едро на горива от Круиз или Сакса, което е фирмата им:

http://www.saksa-bg....wholesale-fuels

P.S. Да добавя още едно разсъждение, ВМ не може да си позволи по-кофти качество на горивата, тъй като това веднага ще се разбере и социалните мрежи ще гръмнат, а точно в този момент, това би било най-нежеланото за тях.

Този пост е редактиран от Marukian: 19 март 2017 - 21:42

• 0

#70 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1953 Мнения:

Публикувано 19 март 2017 - 22:19

За цените на едро на горива от Круиз или Сакса, което е фирмата им:

http://www.saksa-bg....wholesale-fuels

от сайта:

Забележка: Продажната цена на едро се формира, като към базисната цена се прибавят транспортните разходи до склад на клиента и се приспаднат договорените отстъпки за закупени количества.

100% не работи на загуба и не прави данъчни измами, поне в този момент... ако да му остава 1-2% марж при обемите които продава вероятно му излиза сметката...

Този пост е редактиран от mr Big: 19 март 2017 - 22:20

• 0

#71 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 март 2017 - 22:21

Прочети внимателно тази статия. Няма конкретен Да/Не отговор на въпроса ти, но е доста интересна.

Аз съм много прост... не съм сложил линка към статията, която имах предвид. Извинявам се: http://www.capital.b...ut_na_mareshki/
  • 0

Audi_A4_avatar.gif

#72 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    който носи кеф :)

Публикувано 20 март 2017 - 08:42

Аз съм много прост... не съм сложил линка към статията, която имах предвид. Извинявам се: http://www.capital.b...ut_na_mareshki/

При Марешки всичко е схема той няма един бизнес който да не е с адските схеми къде точи ДДС, къде крие данъци както се е уредил

• 0

#73 bronc

bronc

Напреднал

• Потребители на форума
  • 679 Мнения:
  • Автомобил:
    W211 E280 CDI 4Matic - ex
    Ford Focus 1.6 EcoBoost

Публикувано 20 март 2017 - 15:02

от сайта:

Забележка: Продажната цена на едро се формира, като към базисната цена се прибавят транспортните разходи до склад на клиента и се приспаднат договорените отстъпки за закупени количества.

100% не работи на загуба и не прави данъчни измами, поне в този момент... ако да му остава 1-2% марж при обемите които продава вероятно му излиза сметката...

Как реши, че 100% не работи на загуба? Цената от Сакса е 1.85-6, а Марешки продава на такава цена в бензиностанцията си. Инвестицията само в софийската такава е била няколко милиона, отделно има да плаща заплати, застраховки, транспорт на горивото и други разходи. 

• 0

#74 mr Big

mr Big

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 1953 Мнения:

Публикувано 20 март 2017 - 17:03

а ти как реши че купува на цените в сайта? 

• 0

#75 W163 2.7CDI

W163 2.7CDI

Чирак

• Потребители на форума
  • 101 Мнения:

Публикувано 20 март 2017 - 17:28

...въпроса е дали горивото става,а не какви са му игрите на марешки...

• 0

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни