Sent from my iPhone using Tapatalk
Този пост е редактиран от trifonl: 24 януари 2017 - 08:49
Публикувано 24 януари 2017 - 08:48
Този пост е редактиран от trifonl: 24 януари 2017 - 08:49
Публикувано 24 януари 2017 - 16:27
Публикувано 07 април 2017 - 10:22
Не знам дали вече си си купил кола, но тъй като питаш за Германия ще ти кажа как направих аз. Гледах доста коли в България и Италия преди да се реша да тръгна за Германия. Тръгнах натам, защото имам приятел немец, който е и механик. Пътувах със самолет и носех пари със себе си. Ако ги превеждаш по банков път, се чака. Също така, за да вземеш червени номера от тук, трябва да кажеш вин-а на колата, която си харесал. Ако не стане сделката, номерата горят. Аз не взех такива.Включвам се отново
Благодаря наистина на всички за дейното участие в тази тема/дискусия. Надявам се, че ще бъде полезна за още хора в бъдеще. Не съм казал на всяка цена, че ще счупя 50-60 к с лека ръка и съм го решил на 100 %. Човек може да промени мнението и вижданията с времето. Възможно е да изпадне хубав автомобил и в България. Както споменах искам да ми хареса най-вече на мен
![]()
@ЦецоКолев - не, не съм продавал никакви ниви и имотиИ нямам сериозен бизнес, доста далеч съм всъщност от частната инициатива
@Azazel - не съм в тийн годините много отдавна и не целя да впечатлявам някакви лигли със сигурностЗа да гледам S500 предполага доста по-улегнало мислене
RS-4 просто ми харесва визуално и като идея. Далеч съм от батки и лелки и т.н.
) Карам си съвсем нормално и спокойно. "Селщината" ми се проявява с някоя рок песен, която се чува на свалени прозорци по-силничко
![]()
@ kdl - гледах CLS350 , но ще погледна и CL самоХаресва ми стила ти
Спокойно, бавно и забавно
Определено ценя чувството ти за хумор и добрите съвети. Ще се опитам да ги взема предвид при избора
Публикувано 12 април 2017 - 11:06
Здравейте, харесал съм автомобил, който е в Германия и е в гаранция до 03.2019 г. Продавачът (физ. лице) е написал, че гаранцията може да се удължи.
Въпросите ми са:
1. По какъв начин документално става "прехвърлянето" на гаранцията от мен-новия собственик до 03.2019? Със скл.на договора ли се прехвърля тя или трябва нещо конкретно да направя в Германия или БГ?
2. Възможно ли е и как става удължаването на гаранцията?
Благодаря за коментарите.
Извинявам се ако някъде е коментирана темата, но пуснах сърч и не намерих.
Публикувано 12 април 2017 - 14:29
Ако е Mercedes Factory Warranty, нямаш нужда от нищо. Гаранцията е на колата и по VIN а не по собственик. Като си имаш документите на колата, си имаш и гаранцията. Можеш да се обадиш и на Силвър Стар с вин-а и да ги питаш, докога е гаранцията. А и в нета можеш до провериш. Ако е extended warranty, има вероятност да важи само в Германия.Здравейте, харесал съм автомобил, който е в Германия и е в гаранция до 03.2019 г. Продавачът (физ. лице) е написал, че гаранцията може да се удължи.
Въпросите ми са:
1. По какъв начин документално става "прехвърлянето" на гаранцията от мен-новия собственик до 03.2019? Със скл.на договора ли се прехвърля тя или трябва нещо конкретно да направя в Германия или БГ?
2. Възможно ли е и как става удължаването на гаранцията?
Благодаря за коментарите.
Извинявам се ако някъде е коментирана темата, но пуснах сърч и не намерих.
Публикувано 12 април 2017 - 14:46
Да можеш...или поне преди със БалканСтар можеше, но няма причина да не може. По имейл или направо на място.Благодаря hipopotyk
Най-вероятно гаранцията е Mercedes Factory Warranty. Мога ли от тук в БГ (като разполагам с VINа) да проверя чрез дилъра каква е гаранцията и др. подобна информация за конкретния автомобил?
Публикувано 12 април 2017 - 16:26
Преди в Балкан Стар искаха да им пратиш копие/снимка на малкия талон по мейл, след което ти се обаждаха и разказаха какво излиза при тях за колата. Само с VIN не знам дали ще ти дадат информация.
Публикувано 12 април 2017 - 18:46
Публикувано 13 април 2017 - 09:21
Благодаря на всички за коментарите до момента.
Собственикът ми прати ВИН номера и с декодерите намерени в нета открих доста инфо. Една от характеристиките, които излизат по тоя ВИН е интериор с код 605А - FABRIC/IMITATION LEATHER/MICROFIBER - BEIGE Понеже интериорът ми е слабост, харесах автомобила защото пишеше "кожа"... Сега не знам на кое да вярвам...Някой има ли впечатление на практика как се държи тоя микрофибър - на пипане, за поддръжка и т.н.
От снинките и описанието виждам, че арм. табло, волана и борда под стъклата на предните врати са в кафява кожа...Има си хас и там е initation leather...
В дилърството никой не вдига тел...Нормално, запразняват, вероятно и базата им данни се ъпдейтва и т.н.
Публикувано 13 април 2017 - 11:16
Публикувано 13 април 2017 - 11:22
Зависи от модела и годината. По-старите модели бяха масово естествена кожа. Мисля че почнаха от поколението на 204 и 212 да го правят масово.
Преди това бяха рядко с изкуствена.
За пример, това е от моя VIN: 801A AMARETTA/LEATHER/NAPPA/SEMI-ANILINE - BLACK/ANTH.
Не e AMG или с DESIGNO интериор.
Амарета е кожата по вратите, докато останалото е истинска.
Публикувано 13 април 2017 - 12:20
Публикувано 13 април 2017 - 12:30
Този пост е редактиран от hipopotyk: 13 април 2017 - 12:35
Публикувано 13 април 2017 - 12:34
Този пост е редактиран от drjivago: 13 април 2017 - 12:37
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни