Здравейте,
За първи път посещавам форума като кандидат за закупуване на мерцедес. В момента карам моята красавица - Ауди Б6, 2.0 Е, 131 к.с, метан. Автомобилът имаше доста проблеми и неработещи системи. Въпреки много гледане, съвети, четене се набих в Дупница и харесах колата външно. Прилагам няколко снимки, за да ме разберете правилно А да, беше и на метан и комфорта на возенето е просто несравним. Няма човек,познат, приятел, близък, който да не я похвали колко тихо и спокойно вози, както и готините джанти, особено жените . Доста ангажименти имах покрай нея но до този момент, въпреки проблемите с теч на масло, смяната на акумулатор, тампони на двигател, окачване и т.н., т.е. стандартните за Ауди, не ме е предала и изоставила на пътя 5 години по-късно и навъртяни около 60 хиляди км (167-225к) е време да се разделя с нея и да потърся нещо "по-ново" Имам ОГРОМНО питане към хората, които са пътували в чужбина и са си купили/докарали мерцедесите в България. Какви ограничения има на границите, може ли да се мине с повее от 10 000 евро и плащат ли се данъци, мита, такси и т.н. Знаем, че балканските митничари и традиции не са от най-добрите. Как сте процедирали, тъй като смятам да се насоча към Германия и Австрия. Знам, че и там имам измамници и тарикати, защото къщите се държат от малцинствени групи, араби, турци, българско участие, разбира се, и т.н. Какви проблеми бих имал, ако обявата пише , че е от частно лице, а всъщност автомобилът няма номера и е в автосалон. Бих бил благодарен на всяко адекватно мнение и съвет от по-опитните на пътя Благодаря предварително на всички отзавали се. Извинявам се, ако тази тема е вече дискутирана, но дори в нета не видях подробна информация за всички стъпки. Само какви талони и че може само с договор за продажба. ДДС-то е огромна сума и също не съм наясно къде следва да се плати и в какви срокове.
П.С. Аудито е с цена 6000 лв. с лети джанти "Момо" 17 (снимките) + лети джанти "Момо" 15 и "Нокиан" зимни/летни гуми, съответно 2011 дот зимните, 2012 май летните.
Закупуване на автомобил от чужбина на собствен ход - Германия или Австрия
Започната от Azrael, 21 яну 2017 - 17:20:49
49 мнения по тази тема
Публикувано 21 януари 2017 - 17:20
Публикувано 22 януари 2017 - 14:29
Предполагам, че няма много хора, които посещават форума и закупуват коли от чужбина Предполагам основно се спират на нашия роден пазар. Насочил съм се към S350, S420, S500. Какво бихте казали/посъветвали за тези модели. Слабости на моделите, поддръжка, разход и т.н.:
1. http://suchen.mobile...action=parkItem
2. http://www.mobile.bg...483551274846204- S350
3. http://www.mobile.bg...480420325733491- S350
4. http://www.mobile.bg...481040656612070- S500
5. http://www.mobile.bg...470074131789411- S320
6. http://suchen.mobile...action=parkItem- S63
7. http://suchen.mobile...action=parkItem- S500
Благодаря предварително за съдействието
Публикувано 22 януари 2017 - 18:09
не съм много навътре в нещата, НО в случай, че пътуваш с пари в брой не излизай от ЕС. аз съм ходил до германия през румъния и никой никъде не ме е спирал да ме пита къде, какво и с колко? единственият път, когато някой ме накара да си отворя багажника беше преди да се качим на моста за видин в калафат от българска митническа смяна... по-далече е , но, ако спазваш ограничения, не правиш нарушения и си плащаш таксите за всяка държава няма да имаш абсолютно никакви проблеми. кола без TUV не може да получи цолов номер, с който да стъпиш на пътя, но за S класа едва ли ще е проблем. отиване и връщане за гориво и такси може да се пръснат до 1000 евро, като не съм сигурен колко струват вече номерата. ако аз имах такъв бюджет за кола, бих я търсил в германия от официално представителство или тук от балкан стар, така рискът от шашма е по-малък. по мои наблюдения "еската" не е от най-срещаните автомобили по аутобаните и със сигурност видях повече в България, от колкото из европа и в частност в германия. трябва да се има предвид, че и тук има безупречни вносители на висок клас автомобили, които са коректни и държат на реномето си, но иска търсене.
Публикувано 22 януари 2017 - 19:28
1. Пари в брой - сума по-голяма от 9 999 евро се декларира на влизане във ВСЯКА държава.Сума под 10 000 евро не се изисква деклариране. Ако не я декларираш и избирателно те проверят - глобата започва от 200 евро до... и пишеш обяснения и т.н.
2. По банков път им превеждаш сумата за колата срещу фактура.
3. Мито от Германия или от друга членка на ЕС - не се плаща . Данък плащаш само в БГ.
4. Вземи си ЧЕРВЕНИ номера и можеш да се върнеш от където си пожелаеш без никакви проблеми.С жълти номера още в Унгария ще имаш проблем.
5. Ако колата е от автосалон - СУПЕР защото те ще ти оправят всички документи.Ако е от човек - доста ще се бъхташ за документите.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНо колата трябва да има валиден нормален TUV . Ako e с черен TUV - червени номера няма да ти даде никой.
п.с. И аз съм харесал една кола до Щутгарт ама чакам малко да се оправи времето.
Публикувано 22 януари 2017 - 21:20
Здрасти,
Не си ли от от БМВ форума, един от старите кадри?
Гледаш интересни коли за хубави суми...
Испанската е много хубава, но да си знаеш, ще гори ... няма да слагаш газчица, нали?
Хасковската е красива, но нафтичка, на 200х.км, на която задните седалки са в пъти по-смазани от моята предна, която е на 200х... няма нужда. А и надписите S63 AMG на печка...
На пловдивската хубавото е, че е евтина, друго не видях
Белият немски Брабус е интересен, но аз лично не ги харесвам. Кичозни са ми. Иначе е интересен... забравяш за газта, нали
Последната, Prior дизайн пакета не мога да я коментирам. Извади ми очите.
--------
Какво търсиш? Истинска девствена кола? Търсиш из Европа: Италия, Белгия, Германия. Аз бих си спестил Швейцария за скъпа кола.
Нещо, което събира погледите... има доста такива
---------
Аз лично колата не си я карах сам, докараха ми я на платформа, след като я платих по банков път.
Харесваш си няколко коли в държава/държави, качваш се на самолета, един рент-а-кар, капарираш, плащаш и да ти я носят. Илиии търсуш в сайтовете на Мерцедес за официален автомобил. Скъпо, но си струва.
Бавария Ауто до колкото ми е известно, могат да ти я придвижат до БГ. (да не се бърка с Камор).
Публикувано 22 януари 2017 - 22:24
Привет отново и благодаря за всички отговори Търся автомобил, който да хване моето око, а предполагам и всеки човек, който оценява красивото би споделил моята визия. Разбира се, търся и запазен сравнително по-възможност здрав автомобил Колегата "kdl" е дална доста информация, за което му благодаря. Определено визията за мен е много важна, но не съм състезател и обичам бавното спокойно каране, което автоматично ме изважда от форума на "БМВ" ) Дано никога не ми се налага да попадам там )) Изненадите са много зад всеки автомобил Насочих се към Мерцедес от Ауди, и ще ми бъде интересно да препоръчате година и мотор, скоростна кутия, които да заслужават внимание. Благодаря
Публикувано 22 януари 2017 - 22:35
Не е нужно да се слага "анатема" И там има свестни хора и хубави коли, които нямат нищо общо с "пубер-рейсинг-тийм-произволен-квартал-в-произволно-населено-място"
При такъв бюджет, бих си отворил AutoScout и бих си търсил просто кола на малко километри, с пълна сервизна история, която да капарирам, огледам и после да ми я докарат или да си я докарам сам, зависи от обстоятелствата.
S-класите не са просто обикновени коли и аз лично не бих рискувал да ставам реставратор на такава машина.
... не искам да съм реставратор на каквато и да е не-екзотична кола, да съм честен...
Успех в търсенето, но наистина трябва да прецениш дали те влече шукарийката, като Брабус-а и Prior Design-a, или търсиш истинска кола.
hint: 350cdi е невероятен мотор. Пиша ти го като човек, който мрази нафта... Това определено е много сериозен мотор!
Публикувано 22 януари 2017 - 22:45
Честно казано идеята ми беше да премина на алтернативно гориво като газ или метан в случая на тези "зверове", но да разбирам, че това е невъзможно ? или нежелателно. Закачам се винаги с "БМВ" притежателите, в повечето случай основателно )) Тоест смяташ, че тези машини са карани доста и вече имат нужда от по-сериозни ремонти, макар на Брабуса да пипе 128 к близо Предполагам, че са доста скъпи и за поддръжка. Голямата част е до късмет, а този път наистина ще се опитам да отида на място в чужбина и да разгледам Най-малкото ще бъде опит за мен. Да разбирам, че читави мерцедеси в България трудно. Щом за 50к смятате, че са превозени и не си заслужава Не знам какво визираш под истински кола ) Смятах, че тези 2те Брабуса и Prior Design-а са такива и си заслужава да инвестира човек в по-скъпи модели, за да знае, че купува хубав и здрав автомобил
Публикувано 22 януари 2017 - 22:54
Няма нужда да се закачаш с БМВ притежателите. Достатъчно им е писнало и на тях от остроумни коментари, и напълно са наясно колко хора, с леки психични отклонения има в тяхните среди
С уговорката, че изразяваме лични мнения... не съм аз човекът, който да реши кое е истински Мерцедес.
-----
Според мен:
Българските, които гледаш, аз не бих им отделил време при бюджет 50-60х.лв.
Газ/Метан... след като си дал 50-60х.лв. за кола, не бих го коментирал дори... Ако си купиш S-класа от предното поколение (W220) за 10-ина х.лв., да те разбера, ама при 5-60х.лв... е несериозно.
Не са скъпи за поддръжка, когато са изрядни, като са убити от каране, стават. Затова гледаш от представителство.
Има читави и в БГ, разбира се. Не се интересувам лично от 221-ици, но със сигурност има.
Истинска кола, според мен е автентична кола, а не нафтичка с надписи 63-АМГ на багажника и тайвански пакет. Лошо няма и при тях вероятно, просто не представляват интерес за мен. Нямам кого да впечатлявам с кола, която не е такава, каквато изглежда.
В този ред на мисли: нормален автомобил или AMG.
Brabus ми идват кичозни, дори не мога да дефинирам конкретно какъв ми е проблема с тях... просто са някаква шукария в интериора. Нямам претенции за двигателните им изпълнения, но интериорите им обикновено са отвратителни.
Prior-а е "Смоличка-Customs"
Аааа... забрави думата инвестиция при тези коли. S-класата е в един от най-бързо обезценяващите се класове автомобили.
Публикувано 23 януари 2017 - 02:00
И аз съм на мнението на kdl, търси си кола от представителство. Виж в Мерцедес де и даже junge sterne ( 24 месеца гаранция, която важи и тук)
Ето пример
https://www.mercedes...996ec4817ed976d
Ето и junge sterne
https://www.mercedes...58932ad2152f7ad
Ето пример
https://www.mercedes...996ec4817ed976d
Ето и junge sterne
https://www.mercedes...58932ad2152f7ad
Този пост е редактиран от drjivago: 23 януари 2017 - 02:11
Публикувано 23 януари 2017 - 08:19
Колегата доста е разпалил страстите, и в Ауди форума..
Там обаче,е доста по-надъхан на RS4- или подобни с четири кръга. Тук ситуацията е различна,за това аз ще му дам съвет: Успокой се! Не мисли с кои "ЖантИ" ще впечатлиш кварталните моми! Разликата от RS4/S4 до S класата е от тук до бога. Гледаш автомобили,които нямат общо и вероятно след тази Б6-ца-при това с най-големия маслояд 2.0 че и на метан...ти се виждат като други планети,всяка от тях е съвсем различна! Тези дни пътувах до Белгия коли колкото искаш,отиваш в представителство плащаш и излизаш с готови документи и газ към БГ за 24 часа с почивки и разходки си се прибрал! По-скоро разбери какво искаш след това се питай къде да го търсиш
П.с: И по-двете коли момите шсе обръщат споко
Там обаче,е доста по-надъхан на RS4- или подобни с четири кръга. Тук ситуацията е различна,за това аз ще му дам съвет: Успокой се! Не мисли с кои "ЖантИ" ще впечатлиш кварталните моми! Разликата от RS4/S4 до S класата е от тук до бога. Гледаш автомобили,които нямат общо и вероятно след тази Б6-ца-при това с най-големия маслояд 2.0 че и на метан...ти се виждат като други планети,всяка от тях е съвсем различна! Тези дни пътувах до Белгия коли колкото искаш,отиваш в представителство плащаш и излизаш с готови документи и газ към БГ за 24 часа с почивки и разходки си се прибрал! По-скоро разбери какво искаш след това се питай къде да го търсиш
П.с: И по-двете коли момите шсе обръщат споко
Публикувано 23 януари 2017 - 08:35
Не мога да разбера каква е тази обсесия с автомобилите от Германия. Честно. Толкова дараци съм виждал внесени от Германия, уж на реални километри и със история даже в представителството.
А за Австрия и Швейцария няма да коментирам.
Та за автора на темата според мен забрави за Германия, Австрия и Швейцария, защото независимо от сервизната история ръждата не прощава. Всичко друго се оправя по колата и мотор сигурно ще й намериш за 5 бона на тая ес класа ако се наложи, ама ръждата спиране няма.
Според мен си търси или пазен автомобил от България или хубава италианка. А в Италия има наистина хубави коли, макар и да не са мнозинство.
Публикувано 23 януари 2017 - 08:36
И за газта - ами наистина е абсурдно да се замисляш за газ на кола за 50 бона. Просто горивото ти ще е съвсем малък процент от всички други разходи по колата. И не си струва риска да скопосаш мотора, тези мотори се настройват много трудно за газ. Един познат с 221-ца обиколи всички газаджии в София докато му я направят. Цилиндрите не работят всички по всяко време, включват се и се изключват на определен алгоритъм и това много затруднява настройките. И това сигурно е най-малкия проблем с газта...
Този пост е редактиран от vonko1988: 23 януари 2017 - 08:38
Публикувано 23 януари 2017 - 10:20
Хахах ) Това ме развесели... Azazel ) Момите се "обръщат" и по досегашната ми А4 с джанти, особен когато е измита ) Всичко, което правя искам на мен да се хареса първо. Момци и моми имат с различни мнения и вкусове и няма как да угодиш на всички, така че отдавна съм спрял да го мисля в тази насока. Форумите са място за споделяне на мнение и съвети и затова съм писал и в двата форума, тъй като се двуомя дали да остана на "Ауди" като марка или да премина към "Мерцедес", тъй като изпитвам респект и слабост към 2те марки Наистина не уцелих правилния модел на мотор с 1вата си кола, но да чукна на дърво, 5 години и малко не ме е оставила на пътя или да фалира тотално Пуснах и тук темата с надежда, че хората, които живеят/закупували са коли от чужбина ще дадат добри съвети, както за модел, година, мотор, кутия и т.н. , така и за процедурните спънки и евентуални проблеми. Гледам всякакви автомобили и не съм се "надъхал" да се набия на най-скъпите възможни, а на това, което ми хареса Проучвам възможностите за алтернативно гориво от бензин и мръсната нафта, която сипваме, но явно няма да се получи, съдейки по коментарите. Мощността на автомобила за мен не е проблем в смисъл, това че ще отпаднат коне при (287-500 кс) не е драма, ако моторът работи горе-долу нормално. Благодаря за всяко изказано мнение и коментар. Те са пожелателни и ако някой натоварва или не му допада е сводобен да я подмине Не знам какво има предвид "Azazel" с това , че RS4 и S-класа нямат нищо общо. А и имам доста опит с ремонти и то скъпи В този смисъл имат доста общо и то е, че са красиви коли, в скъпия клас на цени поддръжка, мощни.
Италия е хубава страна, но наистина е последна спирка за закупуване на автомобил. В момента карам италианка и не мисля да рискувам отново Просто тези хора са широко скроени и не хаят много-много за поддръжки и подобни Има и изключения, но с моя късмет няма да ги намеря
Публикувано 23 януари 2017 - 10:28
Италия е хубава страна, но наистина е последна спирка за закупуване на автомобил. В момента карам италианка и не мисля да рискувам отново Просто тези хора са широко скроени и не хаят много-много за поддръжки и подобни Има и изключения, но с моя късмет няма да ги намеря
Демек предпочиташ ръждивка? Аз лично когато в бъдеще търся автомобил бих търсил само италианка.... Особено мерцедес, защото при тази марка проблема с ръждата е неимоврен.
Този пост е редактиран от vonko1988: 23 януари 2017 - 10:29
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни