Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Закупуване на автомобил от чужбина на собствен ход - Германия или Австрия

• Please log in to reply
49 мнения по тази тема

#1 Azrael

Azrael

Прохождащ

• Нови потребители
  • 6 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Ауди А4

Публикувано 21 януари 2017 - 17:20

Здравейте,

За първи път посещавам форума като кандидат за закупуване на мерцедес. В момента карам моята красавица - Ауди Б6, 2.0 Е, 131 к.с, метан. Автомобилът имаше доста проблеми и неработещи системи. Въпреки много гледане, съвети, четене се набих в Дупница и харесах колата външно. Прилагам няколко снимки, за да ме разберете правилно default_smile.png А да, беше и на метан и комфорта на возенето е просто несравним. Няма човек,познат, приятел, близък, който да не я похвали колко тихо и спокойно вози, както и готините джанти, особено жените default_smile.png . Доста ангажименти имах покрай нея default_smile.png но до този момент, въпреки проблемите с теч на масло, смяната на акумулатор, тампони на двигател, окачване и т.н., т.е. стандартните за Ауди, не ме е предала и изоставила на пътя default_smile.png 5 години по-късно и навъртяни около 60 хиляди км (167-225к) е време да се разделя с нея и да потърся нещо "по-ново" default_smile.png Имам ОГРОМНО питане към хората, които са пътували в чужбина и са си купили/докарали мерцедесите в България. Какви ограничения има на границите, може ли да се мине с повее от 10 000 евро и плащат ли се данъци, мита, такси и т.н. Знаем, че балканските митничари и традиции не са от най-добрите. Как сте процедирали, тъй като смятам да се насоча към Германия и Австрия. Знам, че и там имам измамници и тарикати, защото къщите се държат от малцинствени групи, араби, турци, българско участие, разбира се, и т.н. Какви проблеми бих имал, ако обявата пише , че е от частно лице, а всъщност автомобилът няма номера и е в автосалон. Бих бил благодарен на всяко адекватно мнение и съвет от по-опитните на пътя default_smile.png Благодаря предварително на всички отзавали се. Извинявам се, ако тази тема е вече дискутирана, но дори в нета не видях подробна информация за всички стъпки. Само какви талони и че може само с договор за продажба. ДДС-то е огромна сума и също не съм наясно къде следва да се плати и в какви срокове. 

П.С. Аудито е с цена 6000 лв. с лети джанти "Момо" 17 (снимките) + лети джанти "Момо" 15 и "Нокиан" зимни/летни гуми, съответно 2011 дот зимните, 2012 май летните.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  A4.jpg   247,69K   21 Брой сваляния
  • Прикачен файл  A4_1.jpg   258,12K   19 Брой сваляния

• 0

#2 Azrael

Azrael

Прохождащ

• Нови потребители
  • 6 Мнения:
  • Автомобил:
    Ауди А4

Публикувано 22 януари 2017 - 14:29

Предполагам, че няма много хора, които посещават форума и закупуват коли от чужбина :) Предполагам основно се спират на нашия роден пазар. Насочил съм се към S350, S420, S500. Какво бихте казали/посъветвали за тези модели. Слабости на моделите, поддръжка, разход и т.н.:

1. http://suchen.mobile...action=parkItem
2. http://www.mobile.bg...483551274846204- S350
3. http://www.mobile.bg...480420325733491- S350
4. http://www.mobile.bg...481040656612070- S500

5. http://www.mobile.bg...470074131789411- S320
6. http://suchen.mobile...action=parkItem- S63
7. http://suchen.mobile...action=parkItem- S500

Благодаря предварително за съдействието :)

• 0

#3 grafgin

grafgin

Чирак

• Потребители на форума
  • 94 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:Българска история, футбол, дизелови mb, MILF...:)
  • Автомобил:
    mb sprinter 208 2.3D 1995
    W210 290TD 1997 продаден
    w201 190D 1988 2.продаден
    w201 190D 1989 2.5 продаден
    W163 270 CDI 2002
    w211 300 bluetec 2008
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 януари 2017 - 18:09

не съм много навътре в нещата, НО в случай, че пътуваш с пари в брой не излизай от ЕС. аз съм ходил до германия през румъния и никой никъде не ме е спирал да ме пита къде, какво и с колко? единственият път, когато някой ме накара да си отворя багажника беше преди да се качим на моста за видин в калафат от българска митническа смяна... по-далече е , но, ако спазваш ограничения, не правиш нарушения и си плащаш таксите за всяка държава няма да имаш абсолютно никакви проблеми. кола без TUV не може да получи цолов номер, с който да стъпиш на пътя, но за S класа едва ли ще е проблем. отиване и връщане за гориво и такси може да се пръснат до 1000 евро, като не съм сигурен колко струват вече номерата. ако аз имах такъв бюджет за кола, бих я търсил в германия от официално представителство или тук от балкан стар, така рискът от шашма е по-малък. по мои наблюдения "еската" не е от най-срещаните автомобили по аутобаните и със сигурност видях повече в България, от колкото из европа и в частност в германия. трябва да се има предвид, че и тук има безупречни вносители на висок клас автомобили, които са коректни и държат на реномето си, но иска търсене.  

• 0
Публикувано изображение

#4 IIVVOO

IIVVOO

Член на МБКБ

• Модератори
  • 2379 Мнения:

Публикувано 22 януари 2017 - 19:28

1. Пари в брой - сума по-голяма от 9 999 евро се декларира на влизане във ВСЯКА държава.Сума под 10 000 евро не се изисква деклариране. Ако не я декларираш и избирателно те проверят - глобата започва от 200 евро до... и пишеш обяснения и т.н.

2. По банков път им превеждаш сумата за колата срещу фактура.

3. Мито от Германия или от друга членка на ЕС - не се плаща . Данък плащаш само в БГ.

4. Вземи си ЧЕРВЕНИ номера и можеш да се върнеш от където си пожелаеш без никакви проблеми.С жълти номера още в Унгария ще имаш проблем.

5. Ако колата е от автосалон - СУПЕР защото те ще ти оправят всички документи.Ако е от човек - доста ще се бъхташ за документите.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНо колата трябва да има валиден нормален TUV . Ako e с черен TUV - червени номера няма да ти даде никой.

п.с. И аз съм харесал една кола  до Щутгарт ама чакам малко да се оправи времето.

• 0

#5 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 януари 2017 - 21:20

Здрасти,

Не си ли от от БМВ форума, един от старите кадри?

Гледаш интересни коли за хубави суми...

Испанската е много хубава, но да си знаеш, ще гори ;)... няма да слагаш газчица, нали?

Хасковската е красива, но нафтичка, на 200х.км, на която задните седалки са в пъти по-смазани от моята предна, която е на 200х... няма нужда. А и надписите S63 AMG на печка...

На пловдивската хубавото е, че е евтина, друго не видях ;)

Белият немски Брабус е интересен, но аз лично не ги харесвам. Кичозни са ми. Иначе е интересен... забравяш за газта, нали ;)

Последната, Prior дизайн пакета не мога да я коментирам. Извади ми очите.

--------

Какво търсиш? Истинска девствена кола? Търсиш из Европа: Италия, Белгия, Германия. Аз бих си спестил Швейцария за скъпа кола.

Нещо, което събира погледите... има доста такива :)

---------

Аз лично колата не си я карах сам, докараха ми я на платформа, след като я платих по банков път.

Харесваш си няколко коли в държава/държави, качваш се на самолета, един рент-а-кар, капарираш, плащаш и да ти я носят. Илиии търсуш в сайтовете на Мерцедес за официален автомобил. Скъпо, но си струва.

Бавария Ауто до колкото ми е известно, могат да ти я придвижат до БГ. (да не се бърка с Камор).

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#6 Azrael

Azrael

Прохождащ

• Нови потребители
  • 6 Мнения:
  • Автомобил:
    Ауди А4

Публикувано 22 януари 2017 - 22:24

Привет отново и благодаря за всички отговори :) Търся автомобил, който да хване моето око, а предполагам и всеки човек, който оценява красивото би споделил моята визия. :)Разбира се, търся и запазен сравнително по-възможност здрав автомобил :) Колегата "kdl" е дална доста информация, за което му благодаря. Определено визията за мен е много важна, но не съм състезател и обичам бавното спокойно каране, което автоматично ме изважда от форума на "БМВ" :)) Дано никога не ми се налага да попадам там :))) Изненадите са много зад всеки автомобил :) Насочих се към Мерцедес от Ауди, и ще ми бъде интересно да препоръчате година и мотор, скоростна кутия, които да заслужават внимание. Благодаря :)

• 0

#7 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 януари 2017 - 22:35

Не е нужно да се слага "анатема" :) И там има свестни хора и хубави коли, които нямат нищо общо с "пубер-рейсинг-тийм-произволен-квартал-в-произволно-населено-място" :)

При такъв бюджет, бих си отворил AutoScout и бих си търсил просто кола на малко километри, с пълна сервизна история, която да капарирам, огледам и после да ми я докарат или да си я докарам сам, зависи от обстоятелствата.

S-класите не са просто обикновени коли и аз лично не бих рискувал да ставам реставратор на такава машина.

... не искам да съм реставратор на каквато и да е не-екзотична кола, да съм честен...

Успех в търсенето, но наистина трябва да прецениш дали те влече шукарийката, като Брабус-а и Prior Design-a, или търсиш истинска кола.

hint: 350cdi е невероятен мотор. Пиша ти го като човек, който мрази нафта... Това определено е много сериозен мотор!

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#8 Azrael

Azrael

Прохождащ

• Нови потребители
  • 6 Мнения:
  • Автомобил:
    Ауди А4

Публикувано 22 януари 2017 - 22:45

Честно казано идеята ми беше да премина на алтернативно гориво като газ или метан в случая на тези "зверове", но да разбирам, че това е невъзможно ?:) или нежелателно. Закачам се винаги с "БМВ" притежателите, в повечето случай основателно :))) Тоест смяташ, че тези машини са карани доста и вече имат нужда от по-сериозни ремонти, макар на Брабуса да пипе 128 к близо :) Предполагам, че са доста скъпи и за поддръжка. Голямата част е до късмет, а този път наистина ще се опитам да отида на място в чужбина и да разгледам :) Най-малкото ще бъде опит за мен. Да разбирам, че читави мерцедеси в България трудно. Щом за 50к смятате, че са превозени и не си заслужава :) Не знам какво визираш под истински кола :)) Смятах, че тези 2те Брабуса и Prior Design-а са такива и си заслужава да инвестира човек в по-скъпи модели, за да знае, че купува хубав и здрав автомобил :)

• 0

#9 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8412 Мнения:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 22 януари 2017 - 22:54

Няма нужда да се закачаш с БМВ притежателите. Достатъчно им е писнало и на тях от остроумни коментари, и напълно са наясно колко хора, с леки психични отклонения има в тяхните среди ;)

С уговорката, че изразяваме лични мнения... не съм аз човекът, който да реши кое е истински Мерцедес.

-----

Според мен:

Българските, които гледаш, аз не бих им отделил време при бюджет 50-60х.лв.

Газ/Метан... след като си дал 50-60х.лв. за кола, не бих го коментирал дори... Ако си купиш S-класа от предното поколение (W220) за 10-ина х.лв., да те разбера, ама при 5-60х.лв... е несериозно.

Не са скъпи за поддръжка, когато са изрядни, като са убити от каране, стават. Затова гледаш от представителство.

Има читави и в БГ, разбира се. Не се интересувам лично от 221-ици, но със сигурност има.

Истинска кола, според мен е автентична кола, а не нафтичка с надписи 63-АМГ на багажника и тайвански пакет. Лошо няма и при тях вероятно, просто не представляват интерес за мен. Нямам кого да впечатлявам с кола, която не е такава, каквато изглежда.

В този ред на мисли: нормален автомобил или AMG.

Brabus ми идват кичозни, дори не мога да дефинирам конкретно какъв ми е проблема с тях... просто са някаква шукария в интериора. Нямам претенции за двигателните им изпълнения, но интериорите им обикновено са отвратителни.

Prior-а е "Смоличка-Customs" :)

Аааа... забрави думата инвестиция при тези коли. S-класата е в един от най-бързо обезценяващите се класове автомобили.

• 2

Audi_A4_avatar.gif

#10 drjivago

drjivago

Майстор

• Потребители на форума
  • 1881 Мнения:
  • Автомобил:
    Вече бивш s212, e200 cdi
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 23 януари 2017 - 02:00

И аз съм на мнението на kdl, търси си кола от представителство. Виж в Мерцедес де и даже junge sterne ( 24 месеца гаранция, която важи и тук)

Ето пример
https://www.mercedes...996ec4817ed976d

Ето и junge sterne
https://www.mercedes...58932ad2152f7ad

Този пост е редактиран от drjivago: 23 януари 2017 - 02:11

• 0

#11 Azazel

Azazel

Чирак

• Потребители на форума
  • 116 Мнения:
  • Град:London Isleworth alton close
  • Интереси:Motor oil company OIL DRG GROUP
    Car parts,service,and care for your vehicle
  • Автомобил:
    W203,W204 family car
    VW Passat CC Bluemotion GT-tech (Work horse)

Публикувано 23 януари 2017 - 08:19

Колегата доста е разпалил страстите, и в Ауди форума..
Там обаче,е доста по-надъхан на RS4- или подобни с четири кръга. Тук ситуацията е различна,за това аз ще му дам съвет: Успокой се! Не мисли с кои "ЖантИ" ще впечатлиш кварталните моми! Разликата от RS4/S4 до S класата е от тук до бога. Гледаш автомобили,които нямат общо и вероятно след тази Б6-ца-при това с най-големия маслояд 2.0 че и на метан...ти се виждат като други планети,всяка от тях е съвсем различна! Тези дни пътувах до Белгия коли колкото искаш,отиваш в представителство плащаш и излизаш с готови документи и газ към БГ за 24 часа с почивки и разходки си се прибрал! По-скоро разбери какво искаш след това се питай къде да го търсиш :)

П.с: И по-двете коли момите шсе обръщат споко :)
  • 0

#12 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    който носи кеф :)

Публикувано 23 януари 2017 - 08:35

Не мога да разбера каква е тази обсесия с автомобилите от Германия. Честно. Толкова дараци съм виждал внесени от Германия, уж на реални километри и със история даже в представителството.

А за Австрия и Швейцария няма да коментирам.

Та за автора на темата според мен забрави за Германия, Австрия и Швейцария, защото независимо от сервизната история ръждата не прощава. Всичко друго се оправя по колата и мотор сигурно ще й намериш за 5 бона на тая ес класа ако се наложи, ама ръждата спиране няма.

Според мен си търси или пазен автомобил от България или хубава италианка. А в Италия има наистина хубави коли, макар и да не са мнозинство.

• 0

#13 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 23 януари 2017 - 08:36

И за газта - ами наистина е абсурдно да се замисляш за газ на кола за 50 бона. Просто горивото ти ще е съвсем малък процент от всички други разходи по колата. И не си струва риска да скопосаш мотора, тези мотори се настройват много трудно за газ. Един познат с 221-ца обиколи всички газаджии в София докато му я направят. Цилиндрите не работят всички по всяко време, включват се и се изключват на определен алгоритъм и това много затруднява настройките. И това сигурно е най-малкия проблем с газта...

Този пост е редактиран от vonko1988: 23 януари 2017 - 08:38

• 0

#14 Azrael

Azrael

Прохождащ

• Нови потребители
  • 6 Мнения:
  • Автомобил:
    Ауди А4

Публикувано 23 януари 2017 - 10:20

Хахах :)) Това ме развесели... Azazel :)) Момите се "обръщат" и по досегашната ми А4 с джанти, особен когато е измита :)) Всичко, което правя искам на мен да се хареса първо. Момци и моми имат с различни мнения и вкусове и няма как да угодиш на всички, така че отдавна съм спрял да го мисля в тази насока. Форумите са място за споделяне на мнение и съвети и затова съм писал и в двата форума, тъй като се двуомя дали да остана на "Ауди" като марка или да премина към "Мерцедес", тъй като изпитвам респект и слабост към 2те марки :) Наистина не уцелих правилния модел на мотор с 1вата си кола, но да чукна на дърво, 5 години и малко не ме е оставила на пътя или да фалира тотално :) Пуснах и тук темата с надежда, че хората, които живеят/закупували са коли от чужбина ще дадат добри съвети, както за модел, година, мотор, кутия и т.н. , така и за процедурните спънки и евентуални проблеми. Гледам всякакви автомобили и не съм се "надъхал" да се набия на най-скъпите възможни, а на това, което ми хареса :) Проучвам възможностите за алтернативно гориво от бензин и мръсната нафта, която сипваме, но явно няма да се получи, съдейки по коментарите. Мощността на автомобила за мен не е проблем в смисъл, това че ще отпаднат коне при (287-500 кс) не е драма, ако моторът работи горе-долу нормално.  Благодаря за всяко изказано мнение и коментар. Те са пожелателни и ако някой натоварва или не му допада е сводобен да я подмине :) Не знам какво има предвид "Azazel" с това , че RS4 и S-класа нямат нищо общо. А и имам доста опит с ремонти и то скъпи :) В този смисъл имат доста общо и то е, че са красиви коли, в скъпия клас на цени  поддръжка, мощни. 

Италия е хубава страна, но наистина е последна спирка за закупуване на автомобил. В момента карам италианка и не мисля да рискувам отново :) Просто тези хора са широко скроени и не хаят много-много за поддръжки и подобни :) Има и изключения, но с моя късмет няма да ги намеря :)

• 0

#15 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 23 януари 2017 - 10:28

Италия е хубава страна, но наистина е последна спирка за закупуване на автомобил. В момента карам италианка и не мисля да рискувам отново :) Просто тези хора са широко скроени и не хаят много-много за поддръжки и подобни :) Има и изключения, но с моя късмет няма да ги намеря :)

Демек предпочиташ ръждивка? Аз лично когато в бъдеще търся автомобил бих търсил само италианка.... Особено мерцедес, защото при тази марка проблема с ръждата е неимоврен.

Този пост е редактиран от vonko1988: 23 януари 2017 - 10:29

• 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни