Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Чистачки за ЦЛС

• Please log in to reply
47 мнения по тази тема

#46 DEOdriver

DEOdriver

Майстор

• Потребители на форума
  • 983 Мнения:
  • Град:Смолян
  • Автомобил:
    VW Passat B7 4motion
    Mercedes Sprinter 311CDi 07г.
    Mercedes 308 Diesel 90г.
    Mercedes 1317 TurboDiesel 90г.

Публикувано 27 януари 2017 - 22:10

Да споделя и аз.На Спринтера,когато го взех беше с оригинални чистачки мерцедес,производство на SWF.Чистеха добре,но това което ме впечaтли беше тихата им работа,направо се учудих.За съжаление след година ползване здадоха багажа.Купих BOSCH AeroTwin,чистят страхотно и няма шум.Цената им беше 40лв. с отстъпка от ТехКО.

На другия бус(стария дрънгел) му купувам все чистачки BOSCH ECO,но си личи,че са евтин клас(10лв.).Изкарват няколко месеца в зависимост от сезона.Миналия ден му взех от Лидъл чистачки и са ОК за сега,но нека да видим дали ще изкарат повече от Бош.

На ЦВР-то не съм ги сменял от както съм го взел,но и то е с BOSCH.Специални са си за модела и с хитро захващане,вероятно са AeroTwin.

Не съм доволен от Champion и Valeo.Не съм пробвал Alca и чистачки Wurt.

Та идеята ми беше,че най-качествените чистачки са BOSCH и SWF,но топ моделите им,които са си цифра.

Този пост е редактиран от DEOdriver: 27 януари 2017 - 22:13

• 0

#47 vixbg

vixbg

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 37 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    Mercedes-Benz C350 (S203) Sport Edition

Публикувано 28 януари 2017 - 21:16

Да ти спестя малко време и пари, понеже по неизвестна за мен причина, е много трудно да се намери точният заместител на чистачките... където и да е. ;)

Има и хубави чистачки, марката е SWF, с директен захват 1:1 с оригиналния.
Реално чистачките са 1:1 с оригиналните, като подозирам, че те ги произвеждат за 203/209. За неверниците, мога да ги снимам ;)

парт номер: SWF 119353, продават се в Тех-Ко. Не са евтини, но няма нищо общо с цената на оригиналните.
Щом си 2005, трябва двете да са с еднакъв размер, но го провери. Този парт номер е за комплект от 2те чистачки.

Бош, Мош, (най-вече Мош) :), ОМВ и подобните ги забрави, винаги при тях се слагат някакви адаптери. Тези са за директен монтаж.
Бош нямат за директен, само SWF.

Има и китайци из eBay, приемливи са, пак за директен монтаж, но също са скъпи!

Тамън такива взех днеска от магазина, който препоръча. Освен с лек проблем с едната щипка, всичко друго е перфектно. Много благодаря!!!

87bb427e8bcef0542a0d7357f6400180.jpged1d38eec9d8cf971fc1a1f36827c387.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • 0

#48 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 28 януари 2017 - 22:03

Капни им малко чисто машинно масло, където рамото контактува с чистачката, тъкмо и капачето ще щраква по-леко.
  • 1

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни