Време е и аз да се включа в темата и да разбуня духовете.
Изчетох доста мнения по и с по-голямата част от тях съм в абсолютно противоречие. Имайте предвид, че по въпроса с чистачките имам наблюдения от коренно различни точки - като продавач и като купувач и консуматор.
Трябва да Ви уверя, че допирна точка има една единствена марка и тя е спомената в едно мнение на колегата raikov.
О, да! Колкото и да не Ви се вярва специално за Мерцедесите с една чистачка, марката Valeo предлага всичко което може да иска човек - покрива критерии и за цена и за качество. Говоря в частност за w210 и w202, нямам наблюдение с други модели.
Откакто колата е при мен(3 години и половина) съм си купил 3 чистачки, като първите две бяха на марката Bosch и изкараха не повече от 7-8 месеца, като последните дни мажеха зловещо. Едната чистачка Бош струва 30 лева (не е въпроса в парите а в това че не карат). Тук за застояла стока и дума не може да става, защото дефакто аз съм продавача и много добре знам каква е стоката и я подбирам старателно.
Третата чистачка, която си купих е въпросната Valeo, която кара втора зима - т.е. около година и половина и все още е на колата и чисти супер.
Толкова съм убеден в това, което казвам, че съм готов да ти купя една чистачка Valeo и да ти я пратя по Еконт да се убедиш, че не говоря празни приказки. Ако решиш ти я пращам, само си плати доставката и ако не си доволен пак ще си говорим, но най-вероятно само ще хвалиш.
Не правя никаква реклама, то няма логика и да правя, тази чистачка струва 9 лева клиент.
Относно захватите, не е вярно че на боша трябва да се слагат каквито и да е адаптери, той е 1:1 с оригиналния захват на Мерцедес. Номера по Bosch е 3 397 018 300, но според мен не си струва. За 3 пъти по-евтина чистачка ще караш 2 пъти по-дълго, както и да го смяташ.
Номера по Valeo е 575560, като тук захвата е подобен на оригиналния, но за качество и за чистене боша може да й носи вода в цедак